Dodaj do ulubionych

Bez testów ani rusz

IP: *.centertel.pl 20.11.10, 20:43
Jeśli kogoś nie stać i jego technika jazdy jest spokojna to nie ma sensu inwestować w markowe ale 3-4 razy droższe opony...
Ja kupiłem opony średniej klasy (nie chińskie) za 140zł od sztuki i jestem zadowolony...za markowe opony musiałbym zapłacić 300 zł za sztuke...jeśli ktoś nie jeździ mercedesem to szkoda przepłacać...
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: Bez testów ani rusz IP: 77.236.26.* 20.11.10, 21:54
      no wiadome, przeciez opony sa adresowane do roznych nabywcow - tak jak i samochody. Trudno zebys zakladal opone za 500zl do auta 100 konnego i odwrotnie, opone za 150zl do samochodu ktory np wazy 2t i ma > 300 koni.

Ciekawe na ile te tesy sa "niezalezne"...
    • Gość: m Re: Bez testów ani rusz IP: *.centertel.pl 21.11.10, 10:52
      wierzysz w niezależność testów w świecie gdzie liczy sie tylko kasa? Nawet jeśli markowe opony mają lepsze właściwości jezdne to różnice są niewielkie 3-8%....a różnica w cenie to 100-200%...
      Lepsze nowe opony średniej klasy niż 3 letnie używane markowe...
    • Gość: dfd Re: Bez testów ani rusz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.10, 13:34
      rok temu ADAC obnażył prawdę, że opony zimowe są grosze niż letnie na mokrym i suchym tak ze w temperaturze poniżej zera. Chyba nie spodobało się to producentom bo w tym roku już o tym cicho
    • robur.zabojca.kur Re: Bez testów ani rusz 21.11.10, 17:51
      @dfd W AMiS z zeszłego miesiąca byl test opon zimowych i oczywiscie letnie gumy zmiazdzyly zimówki na suchym i były porównywalne na mokrym...
    • Gość: hmmm Re: Bez testów ani rusz IP: *.strong-pc.com 21.11.10, 18:13
      ja zawsze patrze na kształt bieżnika, potem na firmę.
    • Gość: Janek Re: Bez testów ani rusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 12:00
      W ubiegłym roku zamontowałem do Yarisa żony 14'' opony Dębica Frigo. Koszt mniej więcej 140 PLN zł od sztuki. Do jazdy po mieście więcej niż wystarczające. W swoim Mondeo mam 16'' Michelin Alpin za 400 zł /szt. Zdaję sobie sprawę, iż duży wpływ na cenę opony ma poza jakością jej rozmiar, ale jak słowo daję, podczas jazdy po mieście moje micheliny w żadnym bądź razie nie wydają się być lepsze niż połowe tańsze opony z Dębicy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka