Dodaj do ulubionych

Renault Latitude | Ceny

IP: *.xdsl.centertel.pl 26.11.10, 17:40
Nie wiem dlaczego, ale jakoś z wyglądu przypomina powiększoną Thalie . To ma być limuzyna?...Myślę, że większego sukcesu raczej nie ma się co spodziewać...
Obserwuj wątek
    • Gość: jasio Re: Renault Latitude | Ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 17:41
      z djupy
    • Gość: jacek Re: Renault Latitude | Ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 17:50
      Mogłoby być ładniej, ale trzeba przyznać, że przynajmniej jest tanio. Niestety, jak się chce stylu i jakości, trzeba kupić Kię. Taki dziwne czasy.
    • Gość: Kuba Re: Renault Latitude | Ceny IP: 87.204.33.* 26.11.10, 18:00
      Temat tego auta był już poruszany kilkukrotnie, tylko cena samochodu była na poziomie BMW albo Mercedesa. Widocznie panowie z Renault poszli po rozum do głowy i ustalili ceny na poziomie Skody. Auto może zabrać na naszym rynku klientów Skodzie Superb i ... Lagunie.
    • Gość: Nocturno Culto Re: Renault Latitude | Ceny IP: *.217.146.194.generacja.pl 26.11.10, 18:20
      Ceny naprawdę bardzo rozsądne. Chociaż... Jeżeli chodzi o wersje podstawowe, czyli większość sprzedaży (V6 będą schodziły jakieś pojedyncze sztuki), rozsądniej chyba kupić jeszcze tańszą Lagunę, przy tej samej platformie nie ma siły, żeby Latitude był szczególnie bardziej przestronny, osiągi za to będzie miał trochę słabsze, a 20 cm więcej trudniej zaparkować.
    • Gość: grezur Re: Renault Latitude | Ceny IP: *.elblag.vectranet.pl 26.11.10, 19:14
      Renault narzekało na słabą sprzedaż Laguny 3 a teraz sami wbili następny gwóźdź do jej trumny ustalając ceny na tak niskim poziomie. Ale tak jak pisze Nocturno Culto - przy tych samych silnikach będą miały gorsze przyspieszenie i te prawie 5 metrów trudniej zaparkować. Jednak nie zgodzę się chyba do końca że V6-ki będą stanowiły margines sprzedaży. Kiedyś Renault oferowało V6 w zwykłych Lagunach. Teraz aby dostać V6 trzeba kupić Lagunę Coupe a to już wydatek ponad 90 000 zł. Więc będzie alternatywa dla Laguny Coupe - bardziej praktyczna za to mniej urodziwa... Pożyjemy zobaczymy. Czekamy teraz na Zoe ZE. P.S. Taka prośba dla trolli forumowych (np. do ~jasio) - jeśli macie pisać bzdury, lepiej się nie odzywajcie. Chyba, że zamierzacie poprowadzić merytoryczną dyskusję.
    • abdrucik Re: Renault Latitude | Ceny 26.11.10, 19:29
      Jeszcze kilka lat temu Renault robiło ładne, no może oryginalnie wyglądające samochody. Można je było lubić lub nie, ale na pewno wyróżniały się z tłumu. Teraz, kolejne wozy prezentowane przez firmę są nudne, brzydkie i bez charakteru. Jeszcze trochę i Volkswagen będzie robił bardziej awangardowe auta.
    • Gość: owen Re: Renault Latitude | Ceny IP: *.raciborz.vectranet.pl 26.11.10, 20:11
      Patrząc na Latitude jestem zdania że o wiele lepiej wygląda Passat B7 nie mówiąc już o Passacie CC, a cena jest trochę niższa od Passata ale za to z wyposażeniem i mozliwością dołożenia systemów bezpieczeństwa to Passata raczej nie przebije
    • Gość: Baltazar Re: Renault Latitude | Ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 21:32
      Ja tu bardziej widzę wypasioną Megankę z bagażnikiem niż Lagunę, zresztą jest to model celujący w gusta Europy Wschodniej i Rosji w "starej" Europie nie wróżę temu modelowi powodzenia.
    • Gość: grezur Re: Renault Latitude | Ceny IP: *.elblag.vectranet.pl 26.11.10, 21:41
      do ~owen: nie porównuj Lattitude do Passata bo to nie są te same segmenty. To samo dotyczy Passata CC - Laguna Coupe jest wg. mnie o wiele ładniejsza. Co masz na myśli pisząc "systemy bezpieczeństwa"? Bo Renault przyzwyczaiło nas już, że robi bezpieczne auta (wszystkie modele z 5 gwiazdkami NCAP). Wyposażeniem również nie ustępuje Passatowi, więc?
    • Gość: Andrju Re: Renault Latitude | Ceny IP: *.spray.net.pl 26.11.10, 21:59
      Po co komu samochód Samsung?
      Zero stylu, ani krzty prestiżu, legendarna francuska jakoś
    • max_heiliger Re: Renault Latitude | Ceny 26.11.10, 22:11
      już raz miałem lagune II
      oto moja historia po kolei dzień po dniu:

1 pażdziernika-

w dniu odbioru od dealera przejechałem się przez miasto, nagle zapala się ni z gruchy ni z pietruchy ostrzeżenie o przebitych oponach - wysiadam, patrzę a tu wszystko ok, wracam do sprzedawcy a on na to: ten typ tak ma, proszę to ignorować

kilka dni później jadę sobie autostradą w deszczu, zakręt w lewo a auto dalej jedzie prosto i samo zmienia pas, cudem nie było dzwona - powrót do sprzedawcy a on na to : proszę nie jezdzić szybciej niż 160 km, czasami tak się zdarza. Myślałem że mnie szlag trafi na miejscu ( potem okazało się że coś było nie tak z wachaczami )

przyszedł styczeń, temperatury spadły i zaczeły się czary mary - włączam wycieraczki, te z przodu a tu magia, chodzi ta z tyłu. to samo ze spryskiwaczem, włączam przedni psika tylni. Ku mojemu rozczarowaniu przy włączeniu tylnego też psikał k.. tylni. Jeżdze bez wycieraczek dopóki temperatury są poniżej -5, potem wszystko się magicznie samo naprawia

szpary w desce rozdzielczej nad klapką co radio przysłania - z jednej strony można prawie wsadzić palec, z drugiej ciasno jak u dziewicy orleanskiej ( od samego początku tak jest )

potem wyświetlacz od klimatyzacji i nawiewu - raz się włącza a raz nie, jak pie...ę pięścią to chodzi kilka dni, potem zdycha na dobre ( po rozebraniu okazało się że w środku na złączkach był zimny lut, cokolwiek to znaczy

zapasowy kluczyk ( karta ) przestaje działać sam z siebie, leżał spokojnie nie ruszany, z środka słychać jakiś grzechot jak go się poruszy

głośniki zaczynają pierdzieć, z ciekawości ściągam osłonę i mi aż szczena opadła - głośniki są ZROBIONE Z TEKTURY !! UWAGA TO NIE ŻART ! wyglądają gorzej niż w starym radioodtwarzaczu marki "kasprzak" - widocznie radio mnie nie lubi, bo jakiś czas później odpadły klawisze do sterowania głośnością, te przy kierownicy - ale to i tak żadna różnica bo nie działały prawie od początku

przestały świecić się podświetlenia w przyciskach do otwierania szyb, ignoruję to bo nie mam już siły

przychodzi wiosna - klimatyzacja nie działa, ale to i lepiej, bo dzięki temu otworzyłem dach po zimie i okazało się że podsufitka w tym miejscu gdzie jest pokrętło do otwierania trzyma się na słowo honoru

Kwiecień - nowy komplet opon Michelin jest już zdarty ( znowu te wachacze ), kupuję dwie opony produkcji chińskiej, bo mam już dość i myślę jak się szkodnika pozbyć

maj - silnik zaczyna wydawać dźwięki jak dizel - jadę do specjalisty a on na to "zawory się wykańczają, ale nie martw się, to typowe, naprawimy....... "
      szacuje mi koszt, w przeliczeniu na złotówki mam szykować 5 koła

26 maja - 30 tyś przejechane - dziękuję, wysiadam - pozbyłem się szkodnika wraz ze złudzeniami na temat francuskiej motoryzacji

nigdy więcej. nidgy ...........
    • Gość: Gosc Re: Renault Latitude | Ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 22:38
      Co tu dużo mówić, szkoda Renault. Jeszcze kilka lat temu była to firma z samochodami o awangardowym wyglądzie, a dziś? Wystarczy spojrzeć na Megane II generacji - można go nie lubić, ale nikt nie zaprzeczy, że nawet dziś wygląda nowocześnie. Albo Vel Satis - samochód który mi się bardzo nie podoba, ale żałuję, że już go nie produkują, bo razem z C6 i 166 była to jedyna odskocznia od na prawdę dobrych, ale do bólu wręcz nudnych niemieckich limuzyn.
      Dobrze przynajmniej, że inni producenci z Francji radzą sobie coraz lepiej. Citroen trochę "zniemczył" swoje samochody, ale jeszcze nie na tyle, żeby stały się nudne. W Peugeocie zrozumieli w końcu, że nie da się powiększać grilla w nieskończoność i możliwe, że już niedługo obejrzymy pierwsze ładne samochody tej firmy od kilku lat. A Renault? Jeśli mają zamiar wypuszczać coraz więcej takich samochodów jak nowa Laguna, czy Latitude, to staną się Dacią francuskich samochodów - tanie, dobre, ale bez polotu...
    • Gość: zielonbb Re: Renault Latitude | Ceny IP: *.frh.faurecia.com 26.11.10, 22:52
      Jak patrzę na ten samochód to wyglądem zewnętrznym do złudzenia przypomina mi Toyotę Avensis. Czy już nie mogli sami czegoś wymyślić?
    • Gość: Nocturno Culto Re: Renault Latitude | Ceny IP: *.217.146.194.generacja.pl 27.11.10, 00:16
      @grezur

V6 3,0 ma w Latitude kosztować 168 900 złociszy (ceny benzynowego 3,5 nie zoczyłem, ale sądząc po Lagunie Coupe będzie ledwie parę tys. tańsza). Wyposażenie będzie pełne, pewnie można trochę stargować, ale bez przesady. Przy całej sympatii dla marki należy skonstatować, że z takimi pieniędzmi jednak mało kto idzie do Renault.
    • abdrucik Re: Renault Latitude | Ceny 27.11.10, 01:59
      max_heiliger
      współczuję, ale tak się trafia. Miałem clio, meganke, lagune II i 0 problemów przez wiele lat, wcześniej miałem citroena i problemy były podobne, teraz znowu zmieniam na renault
    • Gość: kiero Re: Renault Latitude | Ceny IP: 138.133.233.* 27.11.10, 03:20
      Ciekawe ile pali ten V6? Jak kiedyś myślałem o kupnie vel satisa, to podawali 12 litrów (poza miastem!!!). Wybrałem bmkę 5, mimo nudnego wnętrza, zużyciem paliwa odstaje od renault o lata świetlne (przy 3-litrowym silniku). A moja 7-letnia lagunaII - mimo wymiany chyba już wszystkiego co się da! - wciąż mnie czymś zaskakuje, parszywieje jej wnętrze (normalnie obłazi farba z radia i plastików), lusterka ściemniają się jak chcą, wyłazi coś z uszczelek przy szybach, odchodzi lakier z klamek... Tandeta. To niestety nie jest elegancki samochód, trzymam go z sentymentu i z powodu włożonej w niego kasy.

Renault to auta dla miłośników Francji, dla hobbystów - no i dla osób samotnych (kupno renault = gwarancja szerokich znajomości na forach internetowych typu lagunaklubpolska i wśród mechaników samochodowych).
    • denominator Re: Renault Latitude | Ceny 27.11.10, 09:19
      Do max_heiliger:

poruszyła mnie Twoja historia, stąd prośba o informacje, tylko szczerze:
      1) co masz na myśli mówiąc o "odbiorze od dealera", nowe auto w salonie czy używane w komisie? 2) jaki przebieg miał samochód (wg. książki gwarancyjnej) 3) który to serwis udzielał Ci tak rozgarniętych informacji? 4) jaki zawód wykonujesz, przejeżdżając 30 tys km w pół roku?
      Pytam jako właściciel Megane Kombi, 60 tys przejechane od salonowej nowości, bez jednego problemu, którą za rok planuję wymienić na Renault Espace lub Lagunę właśnie. Niemiecka marka nie wchodzi w grę. Proszę o odpowiedź.
    • Gość: acoto Re: Renault Latitude | Ceny IP: 87.206.138.* 27.11.10, 10:38
      zdjecie nr5 - czy deska nie jest jakos inna?
    • gregpio Re: Renault Latitude | Ceny 27.11.10, 10:41
      Podstawowa wersja Laguny, zgodnie z cennikiem promocyjnym na stronie renault.pl to ok. 59 tys. złotych, czyli nie tyle samo co Latitude tylko 20 tys. mniej....
    • Gość: XXX Re: Renault Latitude | Ceny IP: *.echostar.pl 27.11.10, 12:13
      @denominator
      60 tys to silnik dopiero się dotarł, więc tak jakby nie masz się czym chwalić. Jak przejedziesz 200k bez mniejszej czy większej awarii to napisz.
    • niewiemcowybrac Re: Renault Latitude | Ceny 27.11.10, 13:17
      ładniejsza niż Laguna

• denominator Re: Renault Latitude | Ceny 27.11.10, 14:26
      do Gość: XXX (poniższe uwagi nie dotyczą max_heiligera)
      uprzejmie zadałem pytanie, bo interesują mnie najsłabsze punkty dilerskie Renault w kraju, by ich unikać. Co do przebiegu 200 tys to nie jeżdżę takimi samochodami, odsprzedaję je, bo kupuję nowe. Natomiast chciałbym wiedzieć, czy negatywne opinie wyrażane na forum o tej czy innej marce dotyczą aut u pierwszego właściciela, serwisowanych, eksploatowanych zdroworozsadkowo, czy egzemplarzy składanych, zajeżdżonych, serwisowanych u kowala, po wiejsku tjuningowanych wewnętrznie i zewnętrznie.
      "Stan techniczny pojazdu jest kupującemu znany i kupujący nie zgłasza wobec niego zastrzeżeń", to zapis z umowy kupna-sprzedaży. Każde auto z dużym przebiegiem, od n-tego właściciela, bez książki gwarancyjnej (lub z książką fałszowaną) ma prawo się zepsuć a każdy sąd oddali roszczenia wobec faktu, że "auto jest stare i wyeksploatowane". Zatem negatywne opinie o tej czy innej marce są jedynie bezpodstawnym wylewaniem żółci, że "kupiłem staroć, wypruwam z niego flaki paląc gumy a on nie chce jeździć".
    • szczepek3er Re: Renault Latitude | Ceny 27.11.10, 14:57
      Dla mnie brzydki i to bardzo !!!
    • mameluch Re: Renault Latitude | Ceny 27.11.10, 15:12
      @acoto - dokładnie. porównajcie zdjęcia 4, 5 i 6 (czyli wszystkie fotki wnętrza).
      5 w stosunku do 4 ma inną deskę, ale takie same fotele.
      6 w stosunku do 4 ma taką samą deskę, ale inne fotele.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka