Dodaj do ulubionych

problem z akumulatorem

01.12.10, 21:29
Witam. Mam problem z odpalaniem auta. W sierpniu kupiłam nowy akumulator ( bo ze starym mialam problemy )Byłam u elektryka , u elektronika , niby wszytko ok a akumulator nie odpala - już 2 razy był ładowany. Dziś znowu problem-odpalił, pochodzić z minutę , obroty spadały i podnosiły się, potem coś lekko puknęło i silnik zgasł.
Akumulator znów się ładuje. Jaka może być przyczyna ???
Obserwuj wątek
    • janulo01 Re: problem z akumulatorem 01.12.10, 22:39
      Jedź do fachowca z branży elektrotechniki samochodowej, a nie do partaczy! Czy słyszałaś kiedyś o pozytywnych skutkach leczenia korespondencyjnego (chyba tylko teściowej, która była uprzejma dość szybko zejść)!?
    • fredoo Re: problem z akumulatorem 02.12.10, 09:50
      Kto powiedział że odpala akumulator?? Odpala silnik a akumulator jest jedynie żródłem energii.
      dla rozrusznika. Trzeba reperować silnik nie akumulator.
    • legend3.2 Re: problem z akumulatorem 03.12.10, 08:22
      Akumulator powoduje rozruch a nie odpowiada za pracę silnika! A ładowanie akumulatora spowoduje jego uszkodzenie i będzie do wymiany, czyżby fachowcy tego nie wiedzieli???
    • berwax Re: problem z akumulatorem 03.12.10, 10:39
      może akumulator ma słabe napięcie nowy też nie znaczy dobry
    • fredoo Re: problem z akumulatorem 03.12.10, 13:55
      Nowy jest zwykle dobry inaczej fabryka poszłaby z torbami a to że ładowanie akumulatora może go uszkodzić to herezja za którą powinno się karać. Toż akumulator jak sama nazwa wskazuje nie produkuje energii tulko ją przechowuje a wczśniej trzeba ją mu przekazać ładując. Nie ma innego sposobu w samochodzie robi to altrnator poza prostownik.
      Zapewniam że dla akumulatora to wszystko jedno.
    • jeepwdyzlu Re: problem z akumulatorem 03.12.10, 14:21
      jeśli nowy był ładowany
      to albo kupiłaś straszną psią kupę w biedronce
      albo masz za mały prąd ładowania
      jesli akumulator jest markowy -to zmień elektryków
      na razie masz do czynienia z partaczami
      pozdro
      jeep

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka