Gość: remi Re: Motodziennik: Insight walczy o klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.10, 19:06 Seat toledo 2009 r. 1,6 benzyna.75 tys km zaczynają smierdzieć spaliny,zapalają się kontrolki -wizyta w serwisie-wypalone gniazdo zaworowe.2 tygodnie bez auta .85 tys km-zapala się kontrolka EPC,nieprawidłowej pracy silnika,czasem samochód przechodzi na tryb awaryjny(max 80 km/h)dwa miesiące męki ,serwis nie wie o co chodzi,w końcu przychodzi pismo z centrali o wadliwych wtykach do komputera sterującego. nie mają go na magazynie-5 tygodni czekania i męczącej jazdy.105 tys km -spod maski dochodzi dziwny świst,jak by łożysko sie kończyło.Kilkadziesiąt kilometrów pożniej coś zagruchotało,zachrobotało-assistance-serwis.Rozsypała sie skrzynia biegów,tak ze pękła obudowa.5 tygodni bez auta.wszystko sprowadzane z hiszpanii.Na moje pytanie dlaczego polska centrala nie ma na stanie części zamiennych,dowiedziałem sie że to za duzy koszt utrzymywac taki stan magazynowy.Tylko że ja dostałem auto zastępcze na 3 dni,a potem sam za nie placiłem żeby mieć czym jeżdzic i czekać aż sprowadzą cześci.Obecnie 120 tys km -dolałem w ciągu miesiąca litr płynu do chłodnicy.Czytając link vwszrot az sie boję....W kwietniu kończy się gwarancja,az strach pomyslec co mnie czeka dalej.Niestety niemiecka precyzja volkswagena to juz nie to co kiedys.I pomyslec ze kiedyś narzekałem na mojego Peugeota 307. Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Motodziennik: Insight walczy o klienta IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.10, 20:14 Insignia cdti filtr czastek stalych zabudowany w jednym 'pudelku' z katalizatorem i wymienic trzeba calosc drooogo Link Zgłoś
Gość: Gość: Blackhawk29 Re: Motodziennik: Insight walczy o klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.10, 20:53 Przykład absurdu serwisowego: montaż podgrzewania lusterek w skodzie fabii 1 - aby tego dokonać nie wystarczy kupić tylko sterownika ogrzewania, kabli włącznika i wkładów termicznych, ale trzeba zamontować również elektryczne regulowanie lusterek. Koszt w serwisie ok. 2000 zł. Na szczęście można zrobić to taniej montując okablowanie i wkłady z matami grzewczymi oraz podpinając je pod ogrzewanie tylnej szyby. Zrobiłem tak w moim "fabianie" i co ciekawe w ASO Skody. Taka instalacja ma swoje plusy i minusy, ale działa i jest dużo tańsza. Pozdrawiam:-)! Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Motodziennik: Insight walczy o klienta IP: *.ghnet.pl 08.12.10, 21:47 Do serii "to jest głupie" proponuję uszczelki drzwi w VW (zwł. Golf) z lat ok. 2000 pokryte materiałem podobnym do zamszu i przez to nasiąkającym wodą (!) - bardzo podatne na zamarzanie, żadne popularne spraye silikonowe nie pomagają. (Temat na czasie). Link Zgłoś
Gość: qer99 Re: Motodziennik: Insight walczy o klienta IP: *.e-wro.net.pl 08.12.10, 22:58 dawno nic nie było o C6 www.citroen.pl/citroen-c6/ czyżby szykował się następca? Link Zgłoś
kiler046 Re: Motodziennik: Insight walczy o klienta 09.12.10, 00:25 marceli nie wydaje mi się, żeby ktorykolwiek motodziennik był nagrywany tego samego dnia co emitowany, montaż takiego materiału trochę trwa :) Link Zgłoś
Gość: Komentator Re: Motodziennik: Insight walczy o klienta IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.12.10, 10:43 Miałem Forda Mondeo z elektrycznie regulowanym siedzeniem kierowcy. Mechanizm (ślimak) w podnośniku elektrycznym wykonany z plastiku uległ zniszczeniu. W serwisie zaproponowano mi wymianę całego fotela. Zamiennik nie akceptowany przez serwis Forda kosztuje ok. 100 zł ale Ford woli wymieniać fotele. Link Zgłoś
korniel80 Re: Motodziennik: Insight walczy o klienta 09.12.10, 19:40 Te uszczelki to nie tylko VW także ma takie. Seat także... Kolejną rzeczą którą często szlag trafia w Seacie Cordobie / Ibizie silnik 1.4 to kolektor wydechowy. Jest zrobiony z jakiegoś feralnego stopu i często zdarza mu się pęknąć. Nowy kilkaset złotych. Link Zgłoś
Gość: DeDe Re: Motodziennik: Insight walczy o klienta IP: *.acn.waw.pl 10.12.10, 11:55 Moja propozycja do 'to jest głupie': Umieszczenie w BMW Z4 akumlatora i wzmacniacza audio pod podłogą bagażnika z tyłu. Rozwiązanie pięknie wpływa na rozłożenie masy ale... pewnie każdemu zdarzyło się coś wylać w bagażniku chociażby płyn do spryskiwaczy. W BMW kończy się to co najmniej spaleniem wzmacniacza i głośników (koszt naprawy min. 4 tys.). A jak się ma pecha to i można zrobić zwarcie akumulatora i spalić samochód. Na forach jest sporo opisów zalanych wzmacniaczy. A wystarczyłby mały otwór w sekcji akumulatora, którym woda mogła by się wydostać w razie nieszczęścia. Link Zgłoś
Gość: seb Re: Motodziennik: Insight walczy o klienta IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.10, 09:04 propozycja do to jest głupie: brak możliwości odchylenia wycieraczek przedniej szyby w Renault Laguna 2 w sytuacji gdzie nie wszystkie modele mają podgrzewaną szybe Link Zgłoś