Dodaj do ulubionych

kupować tego LANOSA??

IP: 5.2.* / *.chello.pl 14.04.04, 13:26
Mogę kupić Lanosa hatchbeka, rocznik 1997, pojemość 1,5, od trzech miesięcy
ma instalację gazową, przebieg 85 tys., wspomaganie, centralny zamek,
metalik, zimówki. Wiem, że nie bity. Cena 14 tys. Warto??
Obserwuj wątek
    • Gość: Rocco lanosa warto,ale nie za takie pieniadze to za drog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.04, 13:37
      to za drogo , ten rocznik jest tanszy , a jesli szukasz czegos taniego bez
      finezji to lanos jest ok , napewno lepszy od skody.
      • Gość: wujek Re: lanosa warto,ale nie za takie pieniadze to za IP: 5.2.* / *.chello.pl 14.04.04, 13:44
        Za drogo?? Nie znam się na lanosach, ale ma być niby tańszy, bo po rodzinie.
        Zauważ, że to autko ma instalację gazową dopiero od jakichś 3 mies. Drugi
        właściciel, do połowy 2001 stał w garażu. Jeśli uważasz, że za drogo, to do ilu
        można negocjować??
    • Gość: charlie_x Re: kupować tego LANOSA?? IP: *.tvgawex.pl 14.04.04, 13:44
      ..dwanaście i ani grosza więcej.pozdr.
    • Gość: pawel Re: kupować tego LANOSA?? IP: 212.160.145.* 14.04.04, 13:45
      OSTROŻNIE!!! Facet założył instalke gazową, wpakował w nią troche kasy i po 3
      miesiącach sprzedaje auto??? Coś nie tak.
      • Gość: wujek Re: kupować tego LANOSA?? IP: 5.2.* / *.chello.pl 14.04.04, 13:53
        Sytuacja rodzinna. Zmarł dziadek, który był pierwszym właścicielem tego lanosa.
        Jego córka (obecna właścicielka) bierze po ojcu Peugeota 2-letniego 307, więc
        musi się pozbyć lanosa...
        • Gość: pawel Re: kupować tego LANOSA?? IP: 212.160.145.* 14.04.04, 13:59
          No chyba ze tak. Ale skoro sytuacja rodzinna zmusza do sprzedania autka to
          postaraj sie troche zbic z ceny. Chociaz LPG jest bardzo duzym atutem.
          Pozdrawiam i zycze milego uzytkowania.
          • Gość: wujek Re: kupować tego LANOSA?? IP: 5.2.* / *.chello.pl 14.04.04, 14:06
            Sęk w tym, że to moja rodzina, więc jakieś twarde negocjacje nie chodzą w grę.
            Zresztą, wg sprzedających, podobno taka wersja to ok. 16 tys., więc 14 tysiaków
            brzmi promocyjnie :) Chciałem się tylko zorientować czy rzeczywiście jest tak,
            jak mówią...
            • Gość: pawel Re: kupować tego LANOSA?? IP: 212.160.145.* 14.04.04, 14:11
              Przejrzalem ogloszenia sprzedazy na gratce.pl i cena 14 tys rzeczywiscie wydaje
              sie dosc atrakcyjna, zwlaszcza za auto dosc bogato wyposazone i z instalka LPG.
              Jesli podoba Ci sie lanos i znasz jego stan techniczny to bierz.
              • Gość: wujek Re: kupować tego LANOSA?? IP: 5.2.* / *.chello.pl 14.04.04, 14:15
                dzięki, ale jakby ktoś jeszcze mial słówko do dadania, to poproszę.
                pozdrawiam
                • Gość: tomek Re: kupować tego LANOSA?? IP: *.dhl.com / *.dhl.com 14.04.04, 16:46
                  1,5 dohc 1999 rok 82 kkm na gazie w tym 60kkm - bez zarzutu bardzo jestem
                  zadowolony z auta choc wczesniej mialem wątpliwości typu badziewie, psuje sie
                  itd
                  Do chwili obecnej nic mi sie nie zepsulo a instalacia gazowa zkomputerkiem nie
                  czyni praktycznie żadnej róznicy w osiagach.
                  Dla mnie godna uwagi propozycja
                  jesli cos wiecej chcesz to
                  bonczek@astercity.net
                  • Gość: antybadziewiak Re: kupować tego LANOSA?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.04, 22:13

Za tą kasę kup coś innego, byle nie Lanosa, to jest taczka a nie samochód.
                    Co prawda bezawaryjny, ale wyjątkowo nieergonomiczny i niewygodny.
                    • Gość: Sławek Re: kupować tego LANOSA?? IP: *.trzebinia.net 18.04.04, 14:03
                      > Za tą kasę kup coś innego, byle nie Lanosa, to jest taczka a nie samochód.
                      > Co prawda bezawaryjny, ale wyjątkowo nieergonomiczny i niewygodny.

To co ma kupić? 12 letnią Astre I lub golfa II lub III z niewiadomym
                      przebiegiem?
                      Za 14 tys nie kupi nic pewnego o wielkości kompakta nawet z 1995 roku.
                      Zobacz również wątek naród zgupiał oraz byle jaki serwis z używanymi
                      samochodami,a zobaczysz,że nawet AX 1.1 z 1996 roku kosztuje 14 tys zł...

pozdr
                • charlie_x ..kupować tylko.. 14.04.04, 23:58
                  Gość portalu: wujek napisał(a):

> dzięki, ale jakby ktoś jeszcze mial słówko do dadania, to poproszę.
                  > pozdrawiam

.. powiedz rodzinie,że jeszcze się zastanowisz i
                  niech w tym czasie próbują sprzedać sami.Pewne jest,że o czternastu tysiącach
                  nawet z gazem to mogą sobie jedynie pomarzyć.Jak zaliczą ze dwie giełdy pod
                  rząd z wiadomym efektem to szybciutko zgodzą się na twoją ofertę poniżej ich
                  zwyżonej ceny.Takich lanosów na gieldach jest co niedziela " od metra".Chyba,że
                  leżysz na kasie, albo chcesz wspomóc familię.Powodzenia.
                  • Gość: wujek Re: ..kupować tylko.. IP: 5.2.* / *.chello.pl 15.04.04, 15:56
                    W sumie racja, ale jest obawa, że jednak go ktoś kupi na tej giełdzie, nawet za
                    mniejsze pieniądze niż 14 tys. Z rodziną, to zawsze ciężka sprawa...
    • Gość: dolphin Re: kupować tego LANOSA?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.04, 23:47
      zastanów się dlaczego ktoś zakłada instalację gazową i po trzech miesiącach już
      sprzedaje auto...ciekawe...nic mu sie nie zwróciło, więc może auto zaczęło
      szwankować. p.s. 85 tys.km od 97 roku??? troche za mało. to auto za tego co
      napisałeśma zbyt dużo znaków zapytania, ja bym sobie podarował już.
      pozdr.
    • bima5 Re: kupować tego LANOSA?? 18.04.04, 12:32
      Bierz , nawet sie niezastanawiaj. tylko przed kupnem radzę pojechac do solidnej
      stacji kontroli na sprawdzenie pojazdu- może miec wady ukryte.
      Sama kupilam lanosa rok temu, założylam porządna instalację gazową. W ciągu 10
      miesięcy przejechalam ok.30000 tyś. km a samochod nawet nie jęknął.
      Rocznik 99, w chwili kupna na liczniku miał 90000 tyś. km. Nigdy mnie nie
      zawiódł, tylko że o samochod to trzeba dbać, nie tylko w dniu przeglądu
      technicznego. Przynajmniej raz na 2 miesiące sprawdzaj czy wszystko ok. Nawet
      najlepsze fury się psują. Trzeba reagować na każdą nienormalną pracę silnika,
      piski, warczenie, brak mocy silnika. I niech nikt nie śmie mówić że lanos to
      taczka. Ten kto to pisze sam nią jest. O samochod trzeba dbać, doglądać,
      szanować. A wtedy napewno będzie slużyl przez wiele lat.

A propo--
      • Gość: nubira Re: kupować tego LANOSA?? IP: 193.11.46.* 18.04.04, 12:42
        najpierw pojedz do stacji obslugi,niech go sprawdza a potem BIERZ a jak nie to
        daj namiar to ja go wezme :)
    • kazik102 Re: kupować tego LANOSA?? 19.04.04, 15:01
      Gość portalu: wujek napisał(a):

> Mogę kupić Lanosa hatchbeka, rocznik 1997, pojemość 1,5, od trzech miesięcy
      > ma instalację gazową, przebieg 85 tys., wspomaganie, centralny zamek,
      > metalik, zimówki. Wiem, że nie bity. Cena 14 tys. Warto??

Jesli nie zalezy ci na tzw. opinii srodowiska, to ja bym bral.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka