Dodaj do ulubionych

Światła LED w Golfach i Polo

IP: *.warszawa.mm.pl 16.12.10, 15:04
W przyszłym roku będzie też można zamówić diodowe oświetlenie wnętrza - w zależności od preferencji - niebieskie białe bądź żółte (1489 zł) oraz diodowe lampy w lusterkach oświetlające drzwi kierowcy i umożliwiające uniknięcie zabrudzenia sznurówek w adidasach (694 zł).
Obserwuj wątek
    • Gość: Aay Re: Światła LED w Golfach i Polo IP: *.miasto.gdynia.pl 16.12.10, 15:09
      zapomniales jeszcze napisac, o nowywm wewnetrznym ledowym oswietleniu zagowkow [1290 zł], coby inni widzieli podwietlony srebny lancuch na szyi kierowcy
    • Gość: Konrad Re: Światła LED w Golfach i Polo IP: *.t17.ds.pwr.wroc.pl 16.12.10, 15:17
      Ech, cóż za poziom komentarzy... Przemilczę może. Diodowe światła są jak najbardziej dobrą sprawą, zwłaszcza w słoneczny dzień są zdecydowanie lepiej widoczne, niż zwykłe, tradycyjne oświetlenie. Nie wspominając już o dłuższym działaniu diód LED w porównaniu do żarówek. Nie rozumiem, dlaczego wielu nazywa takie oświetlenie "wieśdiodami"...
    • Gość: ydr Re: Światła LED w Golfach i Polo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.10, 15:20
      a wy nie mozecie pryszcze pojsc sobie na inne, odpowiednie dla was forum np onet.
      To jest wasz poziom nie musicie innych raczyc swoim "blyskotliwym" poczuciem humoru
    • Gość: lilka Re: Światła LED w Golfach i Polo IP: *.centertel.pl 16.12.10, 15:32
      To nieuczciwa gra VW. Oprócz wymienionych zalet diod LED używanych przez światła dzienne zapomniał Redaktor napisać o tym że... Dioda LED pobiera kilkadziesiąt razy mniej prądu z układu elektrycznego auta w stosunku do żarówki żarnikowej. Akumulator auta ma więc stale przyzwoity poziom naładowania. A od tego poziomu naładowania między innymi zależy, czy powszechnie wchodzące w użycie systemy Start&Sop będą w autach działały dostatecznie często, oszczędzając paliwo i pieniądze kierowców. Auta nowego z systemem Start&Stop, które nie posiada świateł dziennych zbudowanych na diodach LED po prostu nie należy kupować. Nawet wtedy gdy sprzedaje go wydekoldowana po pępek panienka na wysokich obcasach, której przy pochyleniu w przód widać majtki. Decydenci VW to zrozumieli teraz. Bo ich inżynierowie wiedzę mają od dawna. Inni producenci np Koreańczycy, Japończycy i inni jeszcze nie zrozumieli. Skandal polega na tym, że proponuje się auta uzbrojone w diody LED razem z drogimi lampami biksenonowymi. Podczas gdy dotychczasowe żarówki żarnikowe w światłach głównych całkowicie by wystarczyły. To znacznie podraża koszt zakupu nowego auta i potem koszty serwisowania i napraw. Jak uczą w szkole, sprytni kapitaliści pojawili się już dawno temu. Już w Biblii.
    • Gość: Yaa Re: Światła LED w Golfach i Polo IP: *.warszawa.mm.pl 16.12.10, 15:34
      @Konrad i ydr
      co bardziej przenikliwi dostrzegli, że nie chodzi mi o stereotypy (dot. właścicieli VW), ale głównie o politykę firmy, która sama pracuje na swój wizerunek. Diody faktycznie podwyższają bezpieczeństwo i na dodatek są tanie, ale - ponieważ są modne - zgodnie z polityką firmy należy za nie wyszarpać prawie 3000 zł (razem z biksenonami). W standardzie za to dostaniemy niepraktyczne lakierowane zderzaki (prezent dla dealerów) oraz szyby sterowane elektrycznie (bez znaczenia dla bezpieczeństwa). Mnie to bawi, więc pozwoliłem sobie zakpić.

PS. A co do pryszczy - dawno wyrosłem, tak jak z VW, którymi jeździłem w latach 90.
      • Gość: ydr Re: Światła LED w Golfach i Polo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.10, 15:59
        A ktory to producent samochodw popularnych oferuje swiatla led standardowo?
        Polityka stosowana u kazdego producetna wiec nie bardzo rozumiem te prymitywne komentarze pod adresem VW
    • Gość: Yaa Re: Światła LED w Golfach i Polo IP: *.warszawa.mm.pl 16.12.10, 16:09
      Argument w rodzaju: wszyscy kradną, to ja też mogę.

Zresztą nie wiem czy wszyscy w tym wypadku, nie interesowałem się. Toyota na przykład nie oferuje. Są z tyłu, gdzie być powinny (STOP) ze względu na czas reakcji.
    • Gość: zzzz Re: Światła LED w Golfach i Polo IP: *.171.127.130.static.crowley.pl 16.12.10, 16:10
      "Nie rozumiem, dlaczego wielu nazywa takie oświetlenie "wieśdiodami"..." otóż dlatego, że na ich wsiach jedynymi samochodami, w których mogą doświadczyć LED-ow to 20 letnie Golfy po tuningu. Niestety taki kraj.
    • Gość: nowosc Re: Światła LED w Golfach i Polo IP: *.xdsl.centertel.pl 16.12.10, 16:50
      dzis takiego widzialem jak wracalem z pracy, az sie zastanawialem czy to juz jakas tuningowa lampa helli czy co........
    • Gość: adi Re: Światła LED w Golfach i Polo IP: *.raciborz.vectranet.pl 16.12.10, 20:53
      Ciekawe czy po założeniu bi ksenonów będzie możliwość dołożenia funcji Dynamic light assist który w większych modelach spisuje się całkiem dobrze
    • Gość: RttTEWtE Re: Światła LED w Golfach i Polo IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.12.10, 10:53
      @zzzz Moze dlatego ze na wsiach wstawia sie takie diody od 20 lat tylko teraz producenci samochodow wpadli na pomysl zeby czerpac inspiracje z polskiej wsi
    • Gość: kuku Re: Światła LED w Golfach i Polo IP: *.acn.waw.pl 17.12.10, 12:01
      wow szał ciał led w ludowozie !!1 to już nie trzeba będzie kupować brewek led na allegro
    • Gość: J. Re: Światła LED w Golfach i Polo IP: 217.70.85.* 17.12.10, 14:35
      Jeśli dobrze pamiętam to od przyszłego roku każde auto sprzedawane na terenie Unii musi być wyposażone w światła do jazdy dziennej. Oczywiście bez wskazania na technologię. Ale łaski nie robi VW....
      Będzie zmuszony oferować jakiekolwiek bez dopłaty
    • Gość: m Re: Światła LED w Golfach i Polo IP: 46.134.30.* 17.12.10, 16:56
      "Biksenonowe reflektory w połączeniu z diodowymi światłami do jazdy w dzień w Polo kosztują 2 650 zł"

a żarówka w moim Polo kosztuje 10 zł ...Szkoda przepłacać !!!!!!!! Haha
    • Gość: Ry-chu Re: Światła LED w Golfach i Polo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.10, 18:13
      Za 10zł to mozna na szrocie trzy 11 letnie Polo kupić,i już jest lans na Grójcu...
    • Gość: danik Re: Światła LED w Golfach i Polo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.10, 19:46
      Całkiem przyzwoite ceny jak na biksenony.
    • Gość: m Re: Światła LED w Golfach i Polo IP: *.centertel.pl 17.12.10, 22:45
      Drożyzna a nie przyzwoite ceny ! Żarówke kupisz za 10 zł i też świeci...
    • Gość: Ore Re: Światła LED w Golfach i Polo IP: *.dynamic.chello.pl 20.12.10, 07:01
      To nie są zwykłe bixenony tylko aktywne. Można wybrać opcję z DLA (dynamic light assist) która automatycznie zmienia światła drogowe na mijania i odwrotnie w zależności od ruchu z przeciwnej strony

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka