Dodaj do ulubionych

Skoda fabia -problemy

04.01.11, 17:18
Witam,
Nie wiem czy to dobre forum ale mam problem. Mój brat kupił w listopadzie skode fabie 2002 rok. Po wymianie opon na zimowe zapaliła mu się czerwona kontrolka "hamulca ręcznego". Brat na tej czerwonej kontrolce przejechał jakieś 50km po czy dolewał płyn hamulcowy . Kontrolka znowu się zapalała to on znowu dolewał. Był wyciek. Czyli było tak,że on na tej czerwonej kontrolce jeździł, hamulec mu się zapadał, a on dalej jeździł.A jakiś czas temu poszła mu uszczelka pod głowicą. Dalej jeździł. A dzisiaj jeszcze zapaliła mu się pomarańczowa kontrolka i samochód nie odpalił w ogóle. (ta kontrolka jest od światła stopu lub od silnika) tak wyczytał brat w książeczce.
Proszę powiedźcie mi czy te problemy wynikają stąd,ze jeździł on na czerwonej kontrolce dolewając tylko płyn hamulcowy i stąd poszła ta uszczelka i teraz samochód nie chce zapalić? Czy samochód po prostu wadliwy.?
Znam jeszcze sprzedającego i wiem,ze nie sprzedałby takiego samochodu tym bardziej,ze samochód był serwisowany i bardzo zadbany. Jemu nigdy nie działy sie takie rzeczy. Tym bardziej facet na bieżąco go robił. Niestety mój brat jeździł wadliwym autem a teraz ma pretensje do wszystkich. Tylko faktycznie nie wiem czy te rzeczy są ze soba powiazane.
Dziękuję
Obserwuj wątek
    • mosfet29 Re: Skoda fabia -problemy 04.01.11, 18:22
      Generalnie to nie sa powiazane usterki ( nieszczelnosc ukladu hamulcowego i uszczelka glowicy)
      Ale jak widac natura umyslem brata nie obdarzyla wiec kto wie gdzie on ten plyn hamulcowy dolewal . Jak do silnika to te usterki sa powiazane.
    • jasiek-23 Re: Skoda fabia -problemy 04.01.11, 19:06
      sama fabia jest malo powaznym samochodem wiec i powaga usterek powinna byc traktowana z przymruzeniem oka..
      a piszaac na marginesie pewnie najpowazniejszymi samochodami saa karawany pogrzebowe..
      • pacanek_ten_prawdziwy Re: he he ale jaja !!! 04.01.11, 19:50
        Hallo !!!!

E to jest normalne w skodach !!!!!
        Jak ja w mojej oktawce zalozylem wiosenne opony to miale nagle "straty oleju silnikowego "
        Ale silnik byl suchy !!!
        Jak zalozylem opony letnie to ubywalo mi plynu w spryskiwaczach !!!

A jak zalozylem opony jesienne to wszystko wrucilo do normy , nawet pies zaczol mnie znowu sluchac !!!!

Sprawdz co sie stanie po nastepnej zmianie opon i napisz !!!
        • analny_wybawca Re: he he ale jaja !!! 04.01.11, 19:57
          >wszystko wrucilo do normy , nawet pies zaczol

Chyba nie z twoją głową.
          • pacanek_ten_prawdziwy Re: he he do ananlnego !!! 04.01.11, 21:15

Hallo !!!!

He he napisales :
            "Chyba nie z twoją głową. "

He he , e nie z glowa to sie poprawia jak puszcze pawia he he .
            A na powaznie - glowa przestaje bolec jak zaloze opony zimowe !!
            Ale na razie jezdze na rowerze !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka