Dodaj do ulubionych

toyota camry

19.01.11, 22:58
Mam/miałam Toyote Camry z 1995 roku. Skasowalam przód. Silnik działa, ale poszła chlodnica, reflektory i maska zwinięta w harmonijkę. Co więcej poszło to nie wiem bo od dwóch dni boje sie tam zajrzec pod maske ale kolega był i stwierdził że nic nie jest przesuniete (tzn ja nie wiem ale to chyba dobrze) Ile mniej więcej wyniesie koszt naprawy?? Chodzi mi o to żeby bylo jak najtaniej. Czy zezłomować?? Ubezpieczenie jednostronne czyli za wszystko muszę zapłacić grrrrr :( Chodzi mi też o to żeby to nie byl jakiś zakład naprawczy tylko "Pan Heniu" który se dłubie przy autach w warsztaciku. JAK NAJTANIEJ! Chłopaki pomóżcie! :)
Obserwuj wątek
    • jarbad Henio z Marianem 20.01.11, 01:09
      Co powiedziec.Wspaniała idea.
      Musisz pojechac do jakiegos kowala , młotem poprostuje pogięte detale,wstawi uzywane lampy a do tego załozy chłodnicę ze złomu,moze od zuka i w droge Pozostanie tylko obmalowac całosc minią okrętową najlepiej i resztę opaskudzic jakąs smołą
    • galtom Re: toyota camry 20.01.11, 07:16
      Fajna fura ale chyba nie warto naprawiac.
      Mechanik za naprawe, ktora pozwoli na bezpieczna jazde tez wezmie (z czesciami i lakieowaniem) ok. 3 tys.
      Zostaw ze swojej troche dupeler, ze zlomuj i kup kolejna.
      otomoto.pl/index.php?sect=search&sub=car&page=1&qid=1383068881&order_by=p
      Doradzam naprawe (jesli sie zdecydujesz) nie najtaniej tylko dobrze - masz tym wyjechac na droge.
      Inna sprawa, ze autop po takim bum zrobione tanio zawsze jest zrobione byle jak (brzydko) i w 99% juz nigdy nie jezdzi tak jak przed BUM.
    • fredoo Re: toyota camry 20.01.11, 08:48
      Ten kolega niech zapisze co trzeba kupić a Ty poszukaj na allegro ile to kosztuje do tego dodaj ze 2tys za robote i będziesz wiedzieć. Inna droga to ogłoszenie na jakiejś motoryzacyjnej giełdzie.
      • ulubiony19 Re: toyota camry 20.01.11, 20:17
        Nie da się zrobić tanio i dobrze auta po wypadku/stłuczce. To nie jogurt.
        Jak masz zrobić "po taniości", to odpuść i sprzedaj na części czy w całości komuś, kto takie auto zechce. Jak zrobisz za ochłapy, to auto będzie wyglądać jeszcze gorzej (tak uważam, bo teraz masz jak masz i tak się stało, a rzeźbiarz poskłada tak, coby tylko śnieg na silnik nie leciał) i wtedy jeszcze trudniej o amatora.
        A Camry to już w sumie rzadki okaz, więc szkoda zadrutować kolejny egzemplarz;)

Pozdr
        • kropka123 Re: toyota camry 23.01.11, 07:02
          dzięki za rady. chyba na 99% moje autko idzie na złom. mam na oku Acura TL rocznik 99 :)
          • ulubiony19 Re: toyota camry 23.01.11, 11:43
            kropka123 napisała:

chyba na 99% moje autko idzie na złom

No ja to bym próbował auto sprzedać, zwłaszcza "na części". Złom to w ostateczności i to w przypadku, gdy rozbiłeś Tico zrobione z michy kitu;)

Pozdr
    • dewulot1 Pytanko 23.01.11, 08:17
      > Skasowalam przód

W jaki sposob skasowalas ten swoj przod? Wjechalas komus w jego zad?
      Jezeli tak to opisz jego uszkodzenia i sie pytaj o koszt jego naprawy. Podaj marke, model, rok produkcji jego samochodu.

> Silnik działa, ale poszła chlodnica,

Opatentuj ten wynalazek, jezeli silnik dziala pomimo ze poszla chlodnica to po co sa komus potrzebne jakiez chlodnice!
      • lapufkasz Re: Pytanko 23.01.11, 11:12
        dewulot1 napisał:.
        Podaj ma rke, model, rok produkcji jego samochodu.

Nie wytrzezwiales jeszcze?

> > Silnik działa, ale poszła chlodnica,
        >
        > Opatentuj ten wynalazek, jezeli silnik dziala pomimo ze poszla chlodnica to po
        > co sa komus potrzebne jakiez chlodnice!

A od kiedy to silnik nie moze dzialac bez chlodnicy?
        Opatentuj swoja wiedze.
    • soner3 Re: toyota camry 23.01.11, 12:25
      Sprzedaj , ten samochod byl warty w porywach 5 tys zl
      Przy kompletnie uszkodzonym przodzie prawie tyle wydasz na naprawe

• loyezoo Re: toyota camry 24.01.11, 08:09
        Możliwości jest kilka.
        1.jeżeli poleciała chłodnica,maska,zderzak,lampy (pytanie jak mocno dostał przedni pas) to można poszukać tych części w dobrym stanie już w kolorze (koszt 500-800zł)Odejdą koszty malowania a to sporo.
        2.sprzedać na części opłaca się najbardziej tyle,że trzeba mieć gdzie je trzymać,mieć cierpliowść i czas na ogłaszanie się z tym
        3.sprzedać całość ale nie na złom (dostaniesz może 600-700zł)a 1000zł można dostać za sam silnik.
        • dzaskun1 Re: toyota camry 17.05.11, 21:08
          kolego skasowałeś autko a ja potrzebuje silnika do mojej camry a konkretnie głowicy moze bysmy sie dogadali?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka