Dodaj do ulubionych

Auto za 5tys

01.03.11, 19:12
Jak w temacie poszukuje auta musi miec gaz bo mi wychodzi najtaniej robie dziennie 100km po miescie.
Cieżko jest mi wybrac i na cos sie zdecydować nie wiem czy nstawić sie na japonczyka czy na volsdoicza.
Opel ulegnie biodegradacji.
poradzcie co nabyć
Dziekuje
Obserwuj wątek
    • kraqsek80 Re: Auto za 5tys 01.03.11, 19:19
      Deawo lanos. Silniki dobrze znoszą gaz
      www.fachoweremonty.pl
      • rysiek2011 Re: Auto za 5tys 01.03.11, 22:08
        kraqsek80 napisał:

> Deawo lanos. Silniki dobrze znoszą gaz

Potwierdzam. Lanos z gazem to dobra inwestycja przy założeniu że z samym autem jest wszystko w porządku.
    • hipohondryk1 Re: Auto za 5tys 01.03.11, 19:21
      Po mieście? Matiz. Opłaty małe, auto małe i wciśniesz się wszędzie, z sekwencją pali rozsądnie - do miasta jak znalazł. No i za okolice 5 koła kupisz auto w stanie bdb z rocznika 2000-2003, a niemca w okolicach roku 1995 max, o ile nie będzie truchłem. Japończyk będzie jeszcze starszy.
      • przplus Re: Auto za 5tys 01.03.11, 19:52
        Co do daewo sam nie wiem troszke sie obawiam kiedyś mialem służbowego matiza to mi tłok wyskoczył przez maske. a co do lanosa boje sie awaryjnosci. do japoncow mam przekonania niemca nie ruszam bo mam wrazenie ze jest wykonany jak auto dla majsterkowicza. poprosze jeszcze o jakies autka dziekuje za odzew
        • wielki_czarownik Re: Auto za 5tys 01.03.11, 22:07
          Akurat co do awaryjności aut Daewoo to bądź spokojny. To naprawdę bezproblemowe samochody.
    • qqbek Re: Auto za 5tys 01.03.11, 20:15
      przplus napisał:

> Jak w temacie poszukuje auta musi miec gaz bo mi wychodzi najtaniej robie dzien
      > nie 100km po miescie.
      > Cieżko jest mi wybrac i na cos sie zdecydować nie wiem czy nstawić sie na japon
      > czyka czy na volsdoicza.
      > Opel ulegnie biodegradacji.
      > poradzcie co nabyć
      > Dziekuje

Co do biodegradacji Opla, to mam wątpliwości, do zeszłego roku miałem Astrę F z gazem i w chwili skasowania nawet odrobina rdzy z niej się nie posypała (a walnął we mnie Peugeot 206 z 2005 i aż brązowo pod nim było po tym).
      Jeżeli jednak boisz się Opla, to może Ford Mondeo zagazowany, albo siakieś Megane I/Laguna I? (podług tego, co kto woli).
      • loyezoo Re: Auto za 5tys 01.03.11, 21:16
        Osobiście uważam,że Lanos wbrew twoim przekonaniom,to naprawdę trwałe auto.Może nie porywa wyglądem ale jest tanie w utrzymaniu i naprawdę bezawaryjne.Korozja też się go nie ima,no chyba, że po konkretnych dzwonach.Jeszcze wygodniejsza będzie Nubira, a cena podobna.Megany czy Laguny bym sobie odpuścił ale to moja subiektywna ocena.Aha,jeszcze jedna (chyba) zaleta Daewoo to to,że można znaleźć ciągle zadbane egzemplarze od 1 właściciela.
        • szela81 Re: Auto za 5tys 02.03.11, 10:03
          jak do roboty bez patrzenia co to to lanos
          jak ma jeszcze do tego jakos wygladac i dawac radosc z jazdy to... jest pare 316 i 318, jest pare ładnych golfów 3...ale kupione w tej cenie z gazem na pewno nie skoncza sie na cenie zakupu :)
          zostaje jeszcze seicento, za ta kwote kupisz mlode, ladne i raczej sprawne z 1,1 silnikiem - żwawe tylko dla mnie osobiście ciut małe
          • qqbek Re: Auto za 5tys 02.03.11, 11:06
            szela81 napisał:

> jak do roboty bez patrzenia co to to lanos
            > jak ma jeszcze do tego jakos wygladac i dawac radosc z jazdy to... jest pare 31
            > 6 i 318, jest pare ładnych golfów 3...ale kupione w tej cenie z gazem na pewno
            > nie skoncza sie na cenie zakupu :)

Też racja :)

> zostaje jeszcze seicento, za ta kwote kupisz mlode, ladne i raczej sprawne z 1,
            > 1 silnikiem - żwawe tylko dla mnie osobiście ciut małe

To też racja.

Najważniejszy problem to to, że autor wątku nie podał żadnych szczegółów odnośnie własnych wymagań. Dla jednego ideałem na miasto będzie Seicento lub Matiz, kto inny potrzebować będzie przestrzeni ładunkowej Mondeo lub Nubiry kombi.

Swoją drogą pominąłem Nubirę w swoich rozważaniach, co jest błędem... to bardzo wdzięczny i dobrze wykonany samochód, swoje pali, ale z LPG też się nie gryzie.
            • maritimeeng Re: Auto za 5tys 02.03.11, 19:25
              No i najważniejsze z tego wszystkiego, żeby była profesjonalna instalacja gazowa świetnej firmy Lorenzo lub Lavazza.
              • przplus Re: Auto za 5tys 02.03.11, 21:51
                NIe podałem danych jeśli chodzi o wielkość auta co do 318 sprzedałem niedawno taka szukam autak które bedzie jeździć co do miejsca aktualnie jeżdze corsa c żony i mi wystarcz mimo, że byłyt dni ze do bmw kombi sie nie miesciłem ale corsa dla mnie jest mega ladowna. Golfa nie trawie mam wrazenie ze jest to auto dla majsterkowicza mysłe nad daewo ale matiz ze wzgledu na wywrotowość odpada. lubie japonce ogladałem dziś 2 almery ale już z gazem i na moj gust powinny miec sekwencje a tam były 2 generacji a boje sie problemow z gazem 2 sprawa to nie wiem o co chodzi z przebiegiem wiem ze auta w takich kwotach nie bedzie miało przejechane 150tys bo to graniczy z cudem a tu z uporem maniak cieżko znależć auto z przebiegiem powyżej 200tys zwłaszcza że rozmawiamy min o 10latkach
    • tiges_wiz Re: Auto za 5tys 02.03.11, 22:01
      kup cos za 2000 i doloz 3000 w remont i bedzie jezdzic.
    • macgregor-72 Re: Auto za 5tys 02.03.11, 22:26
      Za te pieniądze na miasto wziąłbym pod rozwagę Suzuki Baleno 1.3. Mało który samochód spali mniej a Lanos to z 50% więcej (pisałeś o ekonomice) i też jest bezawaryjny. Jak nie będzie dłuższych postojów w mieście to pomyślałbym nad Fiatem Bravą/Brava 1.2 (tu gaz powinien być sekwencyjny i na zimnym silniku trochę pojeździłbyś na benzynie ale i tej też niewiele spali).
    • k2i Re: Auto za 5tys 03.03.11, 23:45
      jak to ma być na miasto to zdecydowanie almera jedynka, obojętnie czy 1.4 czy 1.6 świetne zwrotne samochody i do 80km/h co jest ważne na mieście świetnie przyśpieszają a do tego LPG nie robi najmniejszych problemów.... naprawde polecam
    • euro-exemplum Re: Auto za 5tys 06.03.11, 12:46
      Jeśli chodzi o auto za 5 tys. zł, to teraz mam na sprzedaż Forda Mondeo 1.8 TD z 1994 r. z rzeczywistym przebiegiem 235 tys. km (auto w jednych rękach w mojej rodzinie od 12 lat, kiedy auto miało 76 tys. km przebiegu) za 4 tys. zl.
      Owszem rocznik jest dość stary, bo auto jest z 1994 r., ale włożyłem w nie niedawno w sumie 4.5 tys. zł razem z blacharką, biorąc pod uwagę przebieg, turbo jest sprawne, silnik nie bierze oleju.
      Auto, duże, wygodne, po złożeniu siedzeń robi się z niego małe auto dostawcze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka