Gość: realista IP: 194.9.246.* 14.03.11, 14:20 Moze tyle spalic. ale jadca ze stala predkoscia 80-90km/h na 6biegu a nie srednio. Ale oczywiscie przecietny polaczek da sie nabrac na te katalogowe liczby i potem na forach bedzie sial demagogie. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: gość Re: Nowy Volkswagen Passat BlueMotion IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.11, 14:35 Przecież to Jetta... Link Zgłoś
Gość: mądry Re: Nowy Volkswagen Passat BlueMotion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.11, 14:36 Sąsiad dał się nabrać i kupił. Spalanie w mieście? 9.4 litra!!!!! Link Zgłoś
Gość: m Re: Nowy Volkswagen Passat BlueMotion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.11, 14:37 Moje pola spala 4 litry i też przyśpiesza do 100 w 12.5 sekundy! Link Zgłoś
Gość: wew Re: Nowy Volkswagen Passat BlueMotion IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.11, 14:46 1.6 TDI i passat. Żenada. a śmiali sie pewni z skody ze ma 105km 1.6tdi kto takim zawilidrogą bedzie jezdził? Link Zgłoś
Gość: gostek Re: Nowy Volkswagen Passat BlueMotion IP: *.dial-up.dsl.siol.net 14.03.11, 14:59 dobrze, że są jeszcze piękne włoskie alfy czy nawet niektóre auta z Francji. Ten passat, jego design, polot, eko-napęd blee..... to obrzydliwe. Pomijam kwestię słynnej awaryjności tej eko-padaczki. Link Zgłoś
Gość: passat 2.0 tdi Re: Nowy Volkswagen Passat BlueMotion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.11, 15:11 da rade napewno osiągnąć 4.2 :) w passku 2.0 tdi 140km z 2006r osiągam 5.0 l na trasie, 6.5 mieszane, miasto 7 :) wystarczy poczytac raporty www.autocentrum.pl/?FF=307&makeid=32&modelid=682&genid=1512431363&filtr=1&engineid=1468&yearfrom=2005&yearto=2010&trybopinii=1 Link Zgłoś
Gość: Danyy Re: Nowy Volkswagen Passat BlueMotion IP: *.olsztyn.vectranet.pl 14.03.11, 15:19 Zaraz wypowie się @sachs i będzie siał swego rodzaju herezję... jak to dobrze że papier wszystko przyjmie, nawet ładnie wygląda te 4,2 - z tym, iż pomyślałem sobie o pojemnościach ;) Link Zgłoś
Gość: sachs Re: Nowy Volkswagen Passat BlueMotion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.11, 17:41 Wystarczy blaznie z olsztyna poczytac ciebie i juz wszytko rozjasnia na temat VW-fobow Drugi nawiedzony tym razem schowal sie pod m Czy taki laps jak ty slyszal kiedys w jaki sposob przeprowadza sie pomair zuzycia paliwa? To sobie poczytaj pajacu nim zblaznisz sie kolejny raz www.motofakty.pl/artykul/jak_obliczyc_zuzycie_paliwa.html Link Zgłoś
Gość: m Re: Nowy Volkswagen Passat BlueMotion IP: *.play-internet.pl 14.03.11, 15:28 4,2 l/100km? chyba z górki na luzie ;-) Haha Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nowy Volkswagen Passat BlueMotion IP: *.chelm.mm.pl 14.03.11, 15:39 to co zaoszczędzi na paliwie odda z nawiązką w warsztacie! Przecież nowe TDI to jedne z najbardziej awaryjnych obecnie produkowanych diesli. Link Zgłoś
Gość: pr Re: Nowy Volkswagen Passat BlueMotion IP: 91.218.156.* 14.03.11, 15:39 A te opony "o zmniejszonych oporach toczenia" to po ile za sztuke, bo cos mi sie wydaje, ze minimum 7 stowek sztuka? I jaka jest ich trwalosc? Link Zgłoś
Gość: w DE Re: Nowy Volkswagen Passat BlueMotion IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.11, 16:21 od paru lat mówią na to pudło SCHEISSAT Link Zgłoś
Gość: brachu Re: Nowy Volkswagen Passat BlueMotion IP: *.play-internet.pl 14.03.11, 17:07 moze, ale to naprawde maloprawdopodobne ze spali tyle jezeli ktos nie przekroczy 90 km/h. a jezeli wjedzie na autostrade i bedzie jechal z dopuszczalna predkoscia 150 km/h to spali co najmniej 12-13 litrow. samochod ogolnie bez sensu - na autostrady sie nie nadaje a do miast lepszy jest mniejszy. i jeszcze ta jakosc vw. www.auto-swiat.pl/1-test-dlugodystansowy-volkswagena-passata-20-tdi-czyli-nasz-wieczny-pacjent moto.pl/MotoPL/1,88571,9053179,Pol_miliona_Passatow_do_serwisow.html www.auto-swiat.pl/1-volkswagen-passat-b6-gdzie-ta-niemiecka-jakosc Link Zgłoś
Gość: ulf Re: Nowy Volkswagen Passat BlueMotion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.11, 17:34 Przecietny polaczek to jestes ty - glupi a zna sie na wszystkim Producent samochodow jest zobowiazany podac wyniki zuzycia paliwa w/g scisle okreslonej normy pomiaru jednakowej dla wszystkich . Wiec co mial zrobic w/g ciebie producent w tym przypadku - zawyzyc wynik dopuszczajac sie falszerstwa zeby podobny tobie polaczek uwierzyl? Ile razy mozna o tym pisac a wciaz znajdzied sie grupa debili ktora nie jest wstanie tego zorzumiec ze producenci aut podaja zuzycie paliwa w/g obowiazujacych norm.Jesli cos jest w tym nie tak to tylko te normy ale sa jednakowe dla wszystkich Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nowy Volkswagen Passat BlueMotion IP: *.chelm.mm.pl 14.03.11, 17:38 lepiej kupić japońską hybrydę niż szwabskiego dizla Link Zgłoś
Gość: mara Re: Nowy Volkswagen Passat BlueMotion IP: *.pruszkow.mm.pl 14.03.11, 18:10 Prawidłowość, widzę, zachowana: jest artykuł o Passacie - są więc i sami znawcy, oraz głównie zainteresowani... Żałosne gimbusy, lemingi i inni fantaści... Jakby nie internet i niemieckie auta, to by wam łby eksplodowały od nadmiaru kompleksów... Link Zgłoś
Gość: norbuko Re: Nowy Volkswagen Passat BlueMotion IP: *.pruszkow.mm.pl 14.03.11, 18:11 Stary Pasek był ładny, ale temu też nic nie brak... Typowy VW :) Link Zgłoś
Gość: as Re: Nowy Volkswagen Passat BlueMotion IP: *.pruszkow.mm.pl 14.03.11, 18:21 @brachu ... i czym ty się podniecasz znawco?... Wydaje ci sie zapewne, ze jesteś "bardziej uświadomiony, wiesz więcej i czujesz bardziej"??? Nie tracisz czasu na bzdety... Tylko suche fakty... Jesteś gość... Tylko, że AutoŚwiat to gniot dla ignorantów i laików. Czytać AS, to tak jak komentarze na publicznych forach. Dla mnie miarodajne źródło to rynek nowych i używanych, albo np DEKRA... Ale tacy jak ty i tak wiedzą swoje... bo to pasuje do waszych układanek i tłumaczy wasze "bryki" w garażach. Link Zgłoś
Gość: Danyy Re: Nowy Volkswagen Passat BlueMotion IP: *.olsztyn.vectranet.pl 14.03.11, 18:27 Wiem jak się w takich testach mierzy spalanie, łapanie spalin do worka - stare jak świat.. nawet nie wchodzę na ten link jeszcze jakieś syfy złapie, takie jak ty masz na mózgu.. uderz w stół, a nożyce same się odezwą. Ponownie się pytam @sachs[tylko odpisz mi na temat, a nie będziesz milczał jak zaklęty]: *no i co z tego że masz IP MOJEGO DOSTAWCY INTERNETU? *gdzie do ku:)y są te kwiaty które miałeś mi wysłać gimbusie - przecież jesteś hakierem i dla Ciebie to proste rzeczy znalezienie czyjegoś adresu. acha błaznem to możę być ktoś z twojej rodziny, pies, kot, lub ptaszek, i nie przypominam byśmy przechodzili sobie na Ty. I już kultury to ja cię nie zamierzam pouczać BOCIE z salonu AUDI. Nawet nie powiedziałem nic złego na vw, a ten kundel już szczeka .. Link Zgłoś
Gość: Danyy Re: Nowy Volkswagen Passat BlueMotion IP: *.olsztyn.vectranet.pl 14.03.11, 18:52 Wracając do tematu.. :) b.rzadko się zdarza by wyniki w testach pokrywały się z realiami, taka już polityka koncernów. Chyba znikome przypadki są by było odwrotnie, komputer zawyżył spalanie? Zdarzyło się komuś, że komputer zawyża spalanie ? Link Zgłoś
Gość: brachu Re: Nowy Volkswagen Passat BlueMotion IP: *.play-internet.pl 14.03.11, 19:34 @as bzdury bardzo czesto pisza jacys tam redaktorzy i to nie zaleznie od pisma lub portalu. ale testy dlugodystansowe sa jak najbardziej miarodajne. a i tak trzeba powiedziec ze z tymi autami obchodza sie delikatnie. moje wrazenia z przejechania passatem sa o wiele gorsze. psuje sie w nim wszystko. i mozna byloby powiedziec ze mialem pecha, gdyby nie fakt ze prawie wszystkie ze 100 ktore miala firma zachowywaly sie podobnie. psula sie elektronika, sterowanie silnika, pompy, pompowtraskiwacze, przednie zawieszenie, elektryczny hamulec reczny, swiatla skretne. kilka egzemplarzy mialo tez problem z glowica, chociaz procentowo nie byla to taka skala jak mozna przeczytac o tym na forum. mielismy chyba duzo szczescia. za to pompowtryskiwacze zepsuly sie prawie we wszystkich a wymiana jednego to ponad 2500 zl. mi walnely dwa. Link Zgłoś
Gość: sachs Re: Nowy Volkswagen Passat BlueMotion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.11, 21:40 a sa tm w tej twojej "fimie" szczoteczki do zebow na sznurku? Do kolekcji frustratow bajopisarzy i innego talatajstwa jak ty brtakuje jeszcze tego durnia pabianic Przyglup z chelma, olsztyna i ty jak zawsze w komplecie jak tylko jest temat o VW Idz chlopie do lekarza bo ta mania anty-vw doprowadzi cie do p[oziomu warzywa .Juz nie masz daleko i wez na zbiorowa terapie wymienionycyh wyzej frustratow Jka trzeba miec we lbie naj..ne zeby z takim zaangazowaniem w czuc sie w role Bzyknal cie jakis dresiarz z golfa vzy passata ze masz taka paranoje na tym punkcie ? Podaj jaka to firma w Polsce ma 100 passatow i kilka A 6 chetnie sprawdze jak robisz z siebie pajaca. Link Zgłoś
Gość: kamil Re: Nowy Volkswagen Passat BlueMotion IP: *.raciborz.vectranet.pl 14.03.11, 19:55 A ja myslę że takie spalanie jest w nim możliwe jeżeli ktoś oszczędnie jeździ, najlepszym przykładem były ubiegłoroczne testy jeden odbył się we Francji a drugi u nas na trzsie Warszawa-Władysławowo i mimo że VW podawał wynik 3,6l w wersji Blumotion to i w Polsce i we Francji uzyskano wynik 3,01l/100km więc można Link Zgłoś
Gość: heniek Re: Nowy Volkswagen Passat BlueMotion IP: *.42-88-b.business.telecomitalia.it 14.03.11, 20:25 u mnie w rodzinie jezdzi jeden samochod z tym silnikiem, golf kombi 1.6, manual, bez blue motion, naprawde malo pali. Ostatnio robilem trase 100km autobahnem 160-180km/h, pozniej normalna polna 90-110, spalil mi srednio 6. Jak kobieta jezdzi normalnie to z ogrzewaniem/klima na trasie raczej ponizej 5 wezmie, co jak na takie auto niezly rezultat (1400kg pusty). Co do bujania, to zalezy kto jaka ma noge, zawalidroga na pewno nie jest (11s do setki, na prostej o 190km/h), rachunki na stacji niskie, na razie (20tysi) nic sie nie dzieje. Link Zgłoś
Gość: m Re: Nowy Volkswagen Passat BlueMotion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.11, 21:03 A ja swoje polo żem sam stuningowal,podłączyłem ruski kalkurator pod silnik,i tera ma coś kolo 55 koni!!!Nie jestem FRAJER żeby przeplacac,sam sie na wszystkim znam!!! Link Zgłoś
Gość: bronek Re: Nowy Volkswagen Passat BlueMotion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.11, 21:16 50 pali na 50km Link Zgłoś