24.03.11, 18:39
witam dzis kupiłam uzywane autko i mam pytanko odnosnie jego ubezpieczenia jest ono wazne do sierpnia tego roku,wiem ze moge na nim jezdzic chyba 30dni?po przerejestrowaniu auta moge wstapic do innego ubezpieczyciela i ubezpieczyc auta czy musze kontynuowac dalej składke w tym samym co były własciciel?dziekuje pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • qqbek Re: oc ??? 24.03.11, 19:16
      donata72 napisała:

> witam dzis kupiłam uzywane autko i mam pytanko odnosnie jego ubezpieczenia jest
      > ono wazne do sierpnia tego roku,wiem ze moge na nim jezdzic chyba 30dni?po prz
      > erejestrowaniu auta moge wstapic do innego ubezpieczyciela i ubezpieczyc auta c
      > zy musze kontynuowac dalej składke w tym samym co były własciciel?dziekuje pozd
      > rawiam

Tak, masz 30 dni na przerejestrowanie auta i ubezpieczenie go na siebie.
      To, gdzie zechcesz się ubezpieczyć, zależy od Ciebie. Przy większości wydziałów komunikacji jest cała masa agencji pośrednictwa ubezpieczeniowego... tam doradzą najtańszą ofertę i ewentualnie pomogą w formalnościach (wypowiedzenie poprzedniej polisy).
      Jeżeli wolisz ubezpieczyć auto przez Internet/telefon, to znajdź wzór wypowiedzenia polisy i wypowiedz ją osobiście.

Ach- kolejność jest taka- wpierw przerejestrowanie a dopiero później nowa polisa.
      • donata72 Re: oc ??? 24.03.11, 20:16
        serecznie dziekuje za tak szybka odpowiedz ubezpieczam zawsze przez inetrnet eh ta wygoda...
        • kinman Re: oc ??? 25.05.11, 10:26
          Możesz bez problemu zmienić ubezpieczyciela, grunt żebyś Ty był zadowolony, zadzwoń do PZU oni Ci doradzą.
    • white_mouse Re: oc ??? 26.05.11, 14:43
      Skoro do sierpnia jeszcze ma ważną polisę, to ja bym to wykorzystała - zgłoś się do danego TU na ewentualną rekalkulację - zawsze to 2 miesiące dłużej
    • hrabia-monter-christo Re: oc ??? 30.05.11, 03:18
      donata72 napisała:

> wiem ze moge na nim jezdzic chyba 30dni?

nie, mozesz jezdzic do konca waznosci OC
      a jezeli nie chcesz, to MUSISZ wypowiedziec to 'odziedziczone' OC do 30 dni od daty kupna (ale nie pozniej niz na 1 dzien przed koncem jego waznosci)

> po przerejestrowaniu auta moge wstapic do innego ubezpieczyciela i ubezpieczyc auta
      > czy musze kontynuowac dalej składke w tym samym co były własciciel?

jak wypowiesz, to mozesz zmienic TU, jak nie wypowiesz to masz kontynuacje z automatu
    • libartyrabaty Re: oc ??? 31.05.11, 15:09
      AKTUALNE KODY PROMOCYJNE LIBERTY DIRECT !!!

Możesz oszczędzić 50zł na OC, a nawet 100zł na AC

POLECAM!!!

Wystarczy wpisać jeden z podanych kodów w odpowiednie pole we wniosku online, lub podać go telefonicznemu konsultantowi!!!

AKTUALNE KODY TO:

71624978

68658284

Zachęcam do oszczędzania!!!

Sprawdź!!!

Pozdrawiam
      LibertyRabaty
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka