Gość: Autor Re: Audi S8 - pierwsze szczegóły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.11, 23:59 "Sprawdz sobie cenniki Audi przewaznie jest minimalnie drozsze od BMW i minimalnie tnasze niz mercedes." sprawdziłem, dokładnie, co do złotówki.. tylko na golasy nie patrzyłem, ale z normalną, użytkową konfiguracją... audi vs. bmw. vs. mercedes... audi było o 20-30 tys. tańsze (cennikowo)... Link Zgłoś
Gość: ulf Re: Audi S8 - pierwsze szczegóły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.11, 07:56 Przestan sie osmieszac polskimi cennikami i spojrzenie na samo A8 to tez zaden przyklad ale .... Tu masz cennik niemiecki gdzie tych samochodow w tydzien sprzedaje sie wiecej niz u nas w rok A8 4.2FSI 372PS - 95.200 euro BMW 750 407 PS - 91.900 A8 3.0TDI 250PS- 80.500 BMW 730d 245PS- 73.600 Trzeba by jeszcze studiowac wyposzenie standardowe ale generalnie BMW,Mercedess i Audi ustalaja ceny patrzac na siebie wiec sa bardzo zblizone www.audi.de/etc/medialib/ngw/product/pdf/price_lists.Par.0028.File.pdf/110117_kw3_a8_w12.pdf www.bmw.de/de/de/general/configurations_center/configurator.html Link Zgłoś
Gość: Danyy Re: Audi S8 - pierwsze szczegóły IP: *.olsztyn.vectranet.pl 30.03.11, 08:12 A ja jestem ciekaw kiedy i czy wgle przejedzie się Audi na tej jednorodnej stylistyce wszystkich aut, Maybach nie osiągnął sukcesu bo jest bardzo podobny do 'biednej' S-klasy... Link Zgłoś
Gość: oleq Re: Audi S8 - pierwsze szczegóły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.11, 08:37 Pewnie ze sie nie przejedzie Nam to moze sie nie podobac ale w Audi zapewne robia dokladne badania na ten temat. I do tego nie zatrudnia sie studentow ale wysoko oplacanych specjalistow . I jak widac po wynikach sprzedazy od lat przynosi to wymierne korzysci . Coraz wiecej firm zaczyna tak robic . Link Zgłoś
waldus-master Re: Audi S8 - pierwsze szczegóły 30.03.11, 10:21 chwalic audi to lanie wody do morza posiadam stare a8 4.2 i wiem ze w polsce mercedesem i bmw nie zrobil bym lepszych czasow chyba ze na autostradzie to bmw bedzie lepsze pozdrawiam wszystkich fanow quattro Link Zgłoś
Gość: Danyy Re: Audi S8 - pierwsze szczegóły IP: *.olsztyn.vectranet.pl 30.03.11, 11:13 @waldus-master a co ty a8 używasz do wyścigów? [mówiąc o czasach]? ten samochód nie nadaje się do jazdy w wyścigach, czy też rajdów [już widzę po szutrze ciśnąć a8] - od tego są inne samochody.. a takim a8 to można być co najwyżej mistrzem prostych. Cytując ŚP. CM - "Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców" ;) pozdrawiam. Link Zgłoś
waldus-master Re: Audi S8 - pierwsze szczegóły 30.03.11, 12:57 Danyy jesli chcialbym byc mistrzem prostej to kupil bym bmw 540 a a8 dobrze sie spisuje w trasie chociaz wykorzystuje to dopiero po 23h bo naprawde jak mam nieco przekroczone 200kmh to na lukach zamiast chamowac to wsiskam gaz do spodu na wmiare dobrych oponach fulda sport control 225/55 17 Link Zgłoś
waldus-master Re: Audi S8 - pierwsze szczegóły 31.03.11, 11:47 danyy ale z tym ze a8 na wrc sie nie nadaje to masz racje - www.youtube.com/watch?v=L3-TbBVUaJc - identyczna jak moja tylko szyby za jasne Link Zgłoś