Dodaj do ulubionych

Nowe wersje PUNTO ?

27.02.02, 09:05
Witam. Wiem,ze mają wejść nowe wersje tj. Active, Dynamic,Emotion i chyba coś
jeszcze. Czy ktoś ma jakieś przecieki co do cen ? Malko coś wyniuchałeś ?
Obserwuj wątek
    • Gość: malko Re: Nowe wersje PUNTO ? IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 27.02.02, 09:53
      Kolesie twierdzą, że dokładne info dostaną w tym tygodniu. Niestety wyjeżdżam
      służbowo więc informacje te przekażę Ci dopiero w przyszłym tygodniu.
      Wstępne informacje (z FAPowskich marketing news) co do wyposażenia zamieściłem
      w twoim poprzednim wątku. Samochody te dostępne będą za 2 - 3 tygodnie. Z tego
      co zrozumiałem zamawiać już bedzie można w przyszłym tygodniu (powinny być
      znane ceny). Będą nowe ładniejsze tapicerki, trochę inne fotele. Podobno te
      samochody, które teraz trafiają (w starych wersjach) z FAP do dealerów są już
      z nowym wystrojem wewnętrznym. Ponoć ma być też zmieniony zewnętrzny design
      (nieznacznie). Należy mieć nadzieję, że zmiany te nie będą na niekorzyść jak w
      SC. Do HLXa który Cię najbardziej interesował ma być w cenie radio z MD. Dość
      ciekawie wygląda wersja Dynamic (dotychczasowy ELX + jasiek pasażera, ABS,
      regulowany fotel i kierownica - z dowolnym silnikiem). Dla ścigantów bez kasy
      dobrą wiadomością jest to, że podstawowa wersja Active ma być dostępna także z
      silnikiem 1,2 16V (dopłata 2500PLN) i ma mieć regulację fotela i kierownicy.
    • artekja Re: Nowe wersje PUNTO ? 05.03.02, 08:20
      Witam. Macie moze jakies nowe wiadomosci ? (Malko wiesz cos)
      • Gość: malko Re: Nowe wersje PUNTO ? IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 05.03.02, 09:22
        Na razie cisza. Dowiedziałem się jedynie, że podstawowa wersja (wyposażona jak
        obecny SX bez przeciwmgielnych) ma być droższa, ale nie więcej niż 2000PLN. Czy
        wyższe wersje podrożeją i o ile, tego nie wiem. Chłopaki z BB byli mocno
        poirytowani, że nie chcę kupić starej wersji tylko dopytuję się o nowe.
        Powiedzieli mi to co jest oczywiste - na "stare" będą spore obniżki dla
        każdego. Jak tylko FAP roześle maile do dealerów dam znać. Już teraz można
        zamawiać nowe punta, ale całkiem w ciemno - bez znajomości cen.

Znosisz jajo?

Spokojnie, nie ma się czym podniecać. Przecież to tylko samochód...
        Ja łamię się czy brać coś co będzie na placu, czy czekac 2 miesiące na wersję z
        klimatyzacją.

:-)
    • artekja Re: Nowe wersje PUNTO ? 12.03.02, 08:00
      No jak tam Malko wiesz coś o cenach ?
      • Gość: malko Re: Nowe wersje PUNTO ? IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 12.03.02, 11:04
        Przykro mi, ale ciągle nic nie wiem. FAP dał do gazet reklamę o obniżce cen ze
        względu na akcyzę i o bogatszym wyposażeniu punto, natomiast nie podał jeszcze
        dealerom cen. Dealerzy twierdzą, że samochody juz dawno miały być. Nie mają
        starych punto. FAP na placu w Bielsku ma starych ok. 20 sztuk. Nowych brak. Na
        stronie fiata jest informacja o promocjach do 15 marca i nowej, nizszej
        promocji od 15 marca do końca miesiąca. Być może ma to związek z wprowadzeniem
        nowych modeli do sprzedaży i wtedy ujawnią ceny. Sam czekam niecierpliwie.
    • Gość: Witek Re: Nowe wersje PUNTO ? IP: 192.168.1.* 12.03.02, 17:02
      Kilku dealerów, do których dzwoniłem, twierdzi,że nowe ceny będą dopiero pod
      koniec marca !? Większość w swej ofercie na dzień dzisiejszy wogóle nie ma
      punto.
    • art111 Re: Nowe wersje PUNTO ? 14.03.02, 20:18
      Malko znam nowe ceny !!!!! Napisz adres maila to podeśle
      • daltonista Re: Nowe wersje PUNTO ? 15.03.02, 08:32
        daltonista@poczta.gazeta.pl

Ślij szybciorem, bo umieram z niecierpliwości.
        Z góry dzięki serdeczne

malko
      • Gość: malko Re: Nowe wersje PUNTO ? IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 15.03.02, 09:21
        daltonista@poczta.gazeta.pl

Dealer, który obiecał mi maila z cenami się nie odezwał.
        Wiesz coś o dostępności, tych samochodów?
    • Gość: malko Re: Nowe wersje PUNTO ? IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 15.03.02, 11:27
      Dostałem już ceny od dealera.
      Widzieliście promocję?
      Do 1,2 8v klima za 1000PLN
      Do 1,2 16V i wyzszych za free.

• Gość: malko Re: ceny dla niecierpliwych IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 15.03.02, 11:31
      PUNTO 1.2 16v ACTIVE 3d 36 800
      PUNTO 1.2 16v DYNAMIC 3d 39 200
      PUNTO 1.2 16v emotion 3d 43 700
      wersje 5d + 1000PLN

• art111 Re: Nowe wersje PUNTO ? 15.03.02, 14:55
      Witam. Sorry ze tak późno:
      1.2 Active 8V 35.300 Podstawowa wersja wyposażona mniej więcej jak stary SX
      1.2 Active 16V 37.800
      1.2 Active JTD 48.400
      1.2 Dynamic 8V 37.700 Wyposażenie jak wyżej plus ABS z EBD, 2 poducha
      1.2 Dynamic 16V 40.200
      1.2 Emotion 16V 44.700 Full stary HLX + radioodtwarzacz
      Mowa o 5 D. Malko na który się decydujesz i dlaczego ?
      • Gość: malko Re: Nowe wersje PUNTO ? IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 15.03.02, 15:46
        Biorę czerwoengo 1,2 16V Dynamic 3d z klimą gratis.
        Silnik - wiadomo, lepiej się zbiera i coś musi ciągnąć tę klimę. 16V lepiej
        ciągnie na wysokich obrotach przy wyprzedzaniu, kiedy 8v juz zdycha.
        Dynamic bo to chyba najlepszy stosunek wypasu do ceny (2 jaśki i ABS).
        Emotion ma 4 jaśki i chyba kurtyny(nie jestem pewien - w specyfikacji jest
        napisane: poduszki boczne i chroniące głowę), ale punto z jednym jaśkiem
        dostało 4 gwiazdki. Ja jezdżę głównie po mieście więc prędkość w razie
        ewentualnej stłuczki nie powinna być wysoka, a na trasie przy większych
        prędkościach to obrażenia wewnętrzne od przeciążeń są na tyle duże, że poduchy
        niewiele pomogą.
        3d bo się podoba i mi i żonie. Mnie z wyglądu, a żonie bo uważa że lepiej jej
        się wsiada i wysiada do 3d z szerokimi drzwiami niż do 5d z wąskimi i wysokim
        progiem. Poza tym nie ma obawy że jak zapomnę o zabezpieczeniu drzwi to mi
        potomek je otworzy w czasie jazdy (w lanosie ciągle to robi). Mniejszy bagażnik
        nie ma dla mnie znaczenia bo na wakacje jeździmy raz w roku, a i tak ciuchów
        nie zabieramy dużo. Wcześniej jeszcze wybierałem ze starej gamy z regulacją
        fotela bo duży jestem i nie lubię siedziec pod sufitem, ale teraz ma ją każda
        wersja. Martwi mnie tylko czy dostanę czerwonego, bo goście pociskają mi
        metaliki, które mi się zupełnie nie podobają. Jak będzie trzeba zamówić w
        fabryce to moge się nie załapać na darmową klimę, więc w ostateczności wezmę
        jakiś metalik (byle nie zielony!!!!)
        Idę zaraz kupić radio bo są u dealera blaupunkty do punta (zintegrwane) za
        540PLN. Wiem, że za te pieniądze mógłbym kupić coś z CD, ale nie mam ochoty
        chodzić z panelem, a i tak tych płyt nie bedę słuchał. Gdyby było MP3, żebym
        nie musiał mieć w samochodzie całej płytoteki to może bym się zastanawiał, ale
        za bylejakie mp3 trzeba dać 1000pln, a to juz dużo (jak dla mnie). Podstawą
        jest RDS żebym spokojnie mógł w trasie słuchać "Zapraszamy do Trójki" :-)

Wersja sound jest bardzo ładna, ale to golas, a ja audiofilem nie jestem.

Jak bedziesz wiedział, że któryś z dealerów ma 1,2 16V 3d dynamic z klimą
        gratis i w czerwieni to daj znać.

Pozdrawiam

malko
      • Gość: Witek Re: Nowe wersje PUNTO ? IP: 217.96.16.* 15.03.02, 16:00
        To są ceny już po upustach ? Jakie są promocje ?
    • art111 Re: Nowe wersje PUNTO ? 15.03.02, 17:29
      Malko widziałem dzisiaj tylko 2 Activ-y 5D, srebrny i bordowy (Kraków)
      Te ceny które podałem wcześniej są to ceny podstawowe.
    • pawel8 Re: Nowe wersje PUNTO ? 16.03.02, 11:37
      Panowie co wiadomo o upustach, promocjach itd. na nowe wersje PUNTO II ? Ile da
      się wycisnąć z dealera? Co z pakietami ubezpieczeniowymi? Gdzie najtaniej i ile
      % od ceny auta? A może jakiś dealer daje "gratis" jako promocję? Dowiedziałem
      się, że niektórzy dealerzy dostali auta 5d w "starej" wersji podstawowej
      (wspomaganie, jedna poducha, instalacja radiowa) w cenie 30350zł. Chyba taniej
      już być nie może?!
    • Gość: ffmarkus Re: Nowe wersje PUNTO ?Jest GO!? IP: *.icpnet.pl 16.03.02, 18:32
      A co jest z rozchwytywaną wersją GO! ? Czy ja znieśli z oferty?
      • art111 Re: Nowe wersje PUNTO ?Jest GO!? 18.03.02, 08:15
        Obecnie jest to wersja SOUND
        • Gość: malko Re: Nowe wersje PUNTO ?Jest GO!? IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 18.03.02, 08:39
          Sound ma więcej o (od GO!) CD i kierownicę od HGT
          ceny:
          sound 1,2 8v - 36700
          sound 1,2 16v - 39200
          są to normalne ceny i od nich dostaniesz minimum 2000PLN upustu

jest to zdecydowanie najładniejsza wersja,szkoda tylko, że bez drugiego jaśka i
          absu (na zamówienie)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka