sselrats Re: BMW i3 | Elektryczny 01.08.11, 23:44 Te obrazki to rendery i ciekawe jest nie JAK bedzie to wygladalo w rzeczywistosci ale KIEDY. Link Zgłoś
kwant0 Re: BMW i3 | Elektryczny 01.08.11, 23:59 @samiec_alfa_romeo, ,,Wkurzają mnie te bzdury o "zanieczyszczeniach" powodowanych przez samochody'' Jak nie wierzysz że samochody zanieczyszczają to idź sobie chłopcze do szpitala na bronchoskopię i zobacz jak wyglądają płuca niepalących ludzi z miasta i ze wsi. Potem zastanów się skąd w mieście bierze się tyle zanieczyszczeń. W mieście gdzie jest centralne ogrzewanie, kanalizacja i inne udogodnienia cywilizacyjne... W latach 60 w USA publicznie w TV twierdzono, że nie ma dowodów na to, że palenie papierosów powoduje raka płuc. Wypowiadali się profesorowie, tzw. autorytety... Teraz chyba nikt nie ma wątpliwości, że byli opłacenie przez producentów papierosów. Teraz też dużo szumu robią ludzie opłaceni przez przemysł petrochemiczny. Twierdzą, że spalanie paliwa w niczym nie szkodzi, że zanieczyszczenia produkowane przez samochody są pomijalne, etc... Oni mają ogromne pieniądze, wpływy polityczne i nie chcą ich stracić... Link Zgłoś
smrodek71 Re: BMW i3 | Elektryczny 02.08.11, 02:25 nie rozumiem stosunku mocy do prędkości..... niutki są ok :)napęd na tył też Link Zgłoś
Gość: Gość Re: BMW i3 | Elektryczny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.11, 07:22 W tym projekcie nie rozumiem tylko jednej rzeczy. Skoro pojazd jest całkowicie zależny od energii zmagazynowanej w akumulatorach tzn, że trzeba ją wykorzystać najefektywniej jak tylko się da- to by było zgodne z eko-logiką towarzyszącą tym projektom. Więc nich mi ktoś wyjaśni jaki sens ma budowanie akwarium przeszklonego z każdej możliwej strony, które trzeba będzie intensywnie chłodzić klimą, skutecznie skracając zasięg? Link Zgłoś
Gość: opppp Re: BMW i3 | Elektryczny IP: *.ip.netia.com.pl 02.08.11, 12:27 Prius to idiotyzm, zasięg na bateriach jest minimalny (coś koło 2km) i nie można go ładować z gniazdka, co jest zupełnym nonsensem. Do miasta tylko samochody elektryczne, poza miastem - diesel, ewentualnie valvetronic - też BMW. Paliwa typu ropa są skończone i tego się zatrzymać nie da choćby się zes__li (zestarzeli z wysiłku :-) Link Zgłoś
Gość: her Re: BMW i3 | Elektryczny IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.08.11, 12:36 A po 3latach wymiana akumulatorow i 10 tys Ojro w plecy... no chyba ,ze chcesz ladowac po 15godzin to wtedy wytrzymaja 5lat. Link Zgłoś
Gość: nyk Re: BMW i3 | Elektryczny IP: 78.133.164.* 02.08.11, 14:49 ja 177KM i 8 do 100 km/h i 12 średnio lubi wypić, ale bym sie nie zamienił na to "cudo". Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: BMW i3 | Elektryczny IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.12, 21:39 Na jedynej polskiej giełdzie samochodowej poświęconej samochodom elektrycznym i hybrydowym znalazłem inne oferty BMW. Osobiście polecam BMW X6 Hybrid. Miałem szczęście jeździć tym modelem. Link Zgłoś