huston_mamy_problem 04.08.11, 08:04 hey autor...nie wykupywać tylko wykupować.... Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: m Re: Stłuczka za granicą IP: *.centertel.pl 04.08.11, 08:54 AC opłaca się tylko w przypadku auta powyżej 15 tys.zł i gdy ktoś powoduje dużo wypadków... Jeśli ktoś nie miał wypadku od 4lat i ma autko za 8 tys zł to po 4 latach płacenia AC wartość składek dogania wartość auta szkoda kasy na AC Haha Link Zgłoś
Gość: gość Re: Stłuczka za granicą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.11, 10:00 Do "huston_mamy_problem", jedyna poprawna forma to: wykupywać Link Zgłoś
Gość: Enkey Re: Stłuczka za granicą IP: 78.141.24.* 04.08.11, 10:23 Jeżeli wypadek wydarzy się za granicą i nie jest z Twojej winy, najlepiej skontaktuj się z poslkim adwokatem z danego kraju (namiary kancelarii można uzyskać z netu lub ambasady polskiej). Adwokat uzyska dla Ciebie odpowiednią kasę z OC sprawcy :] Ubezpieczyciel w każdym kraju będzia próbował zaniżyć należne odszkodowanie. Link Zgłoś
Gość: "m" jak matoł Re: Stłuczka za granicą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.11, 11:49 AC opłaca się tylko w przypadku auta powyżej 15 tys.zł i gdy ktoś powoduje dużo wypadków... Jeśli ktoś nie miał wypadku od 4lat i ma autko za 8 tys zł to po 4 latach płacenia AC wartość składek dogania wartość auta szkoda kasy na AC Haha Skoda fabia pali 15 litrów w mieście!!! Po co przepłacać? Lepiej kupić hybrydę!!! www.mototok.pl/Test-Skoda-Fabia-12-TSI-kontra-16-TDI-czyli-benzyna-czy-diesel-a543 Link Zgłoś
Gość: R Re: Stłuczka za granicą IP: 88.220.76.* 04.08.11, 12:05 @m nie każdy jeździ złomem jak ty Link Zgłoś
Gość: m Re: Stłuczka za granicą IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.08.11, 13:13 Hahaha! Polo blue Motion pali 4l w ruchu miejskim! i nie sa to dane producenta tylko z testu, producent podaje 3,3! i tu sobie wsadzcie swoje hybrydy. Link Zgłoś
Gość: jARO Re: Stłuczka za granicą IP: *.zone13.bethere.co.uk 04.08.11, 14:16 Trójkąt ostrzegawczy wystawiony za autem w UK = bardzo słony mandat w UK jak ktoś w G.W pisze to powinien pisać dobrze a nie po łebkach Link Zgłoś
Gość: Habla Habla Re: Stłuczka za granicą IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.11, 15:06 Mały offtopic Wypowiedź Lecha Wałęsy na spotkaniu z Żydami w Chicago w 1991 r. www.youtube.com/watch?v=I-uho1f5ofc wypowiedź w czasie 1:59 "Dziś interes jest tam większy niż nawet w Stanach. A wiecie dlaczego? Bo interes się robi na bratach i głupocie". Jak powiedział tak zrobili. P.S. Tego typu wypowiedź, w kraju o ukształtowanej demokracji, dyskwalifikuje polityka z życia publicznego do końca jego kariery. Lecz nie u nas. Link Zgłoś
Gość: k Re: Stłuczka za granicą IP: *.hell.pl 17.08.11, 16:41 m, nie każdy jeździ autem tańszym niż 15 tysięcy, to po 1. Po drugie AC przydaje się kiedy są najmniejsze problemy z OC sprawcy (np. ubezpieczalnia zaczyna kręcić) - robisz i AC i regres z OC sprawcy i pozamiatane. Ale komentarz piszę ze wzgl. na najważniejsze: "Nawet bez jednej z tych informacji zakład ubezpieczeniowy może odmówić wypłaty odszkodowania" - otóż, drodzy Koledzy, pamiętajcie, że NAWET jeśli dostarczycie komplet informacji, to likwidator ubezpieczyciela sprawcy (mówię o likwidacji z OC) MOŻE stwierdzić, że notatka wygląda niewiarygodnie LUB zapytać sprawcę czy aby na pewno tak to wyglądało (jak potwierdził własnoręcznym podpisem). Jeśli sprawca zaprzeczy (powie, że działał pod przymusem lub w stresie nie wiedział co robi) to jesteśćie w czarnej dupie - dlatego ZAWSZE wzywajcie policję - nawet gdybyście mieli zapłacić i pięćset zł mandatu - ja poszedłem na rękę jednej babie (ewidentna jej wina, 40 km/h w strefie zamieszkania plus ścięcie zakrętu, za którym nic nie widziała, wszystko na oszronionym asfalcie), a miałem do wymiany zderzak, reflektor, błotnik - razem z robocizną jakieś 6 tysięcy zł - a potem przez trzy tygodnie (tyle sie namyślał ubezpieczyciel) wkurzałem się i zastanawiałem czy trzeba będzie się ciągac po sądach (koszty! czas!) czy nie; potem zresztą chcieli by robić na zamiennikach :> Pamiętajcie zasadę numer jeden w Polsce: jeśli ubezpieczyciel może was wyru..., to na pewno spróbuje (jeśli ktoś wątpi, to proszę się dowiedzieć jak wygląda odszkodowanie w sytuacji, w której sprawca nie ma OC, a poszkodowany ma AC...) I tyle; a na kłopoty assistance - kosztuje mnie to 200 zł rocznie, a mam naprawdę spokojny sen. Link Zgłoś