darmowy1 Re: Alkomat w samochodzie? 30.09.11, 07:44 Tylko czemu nie ma tego w artykule że rezulacja KE jest jedynie pobożnym życzeniem, bo każde państwo w kwestii rurchu drogowego rządzi się własnymi przepisami. Link Zgłoś
pryszcze.duszy Re: Alkomat w samochodzie? 30.09.11, 07:53 w końcu ktoś nas zmusi do ludzkiej jazdy! ja się megacieszę :) Link Zgłoś
Gość: pan tarej Re: Alkomat w samochodzie? IP: *.play-internet.pl 30.09.11, 08:51 Ale to nie rozwiązuje wszystkich problemów. A jeśli ktoś pije w czasie jazdy? Uważam, że dmuchac należałoby co 10 minut, no chyba że monitoring każdego kierowcy. Link Zgłoś
Gość: Rhino Re: Alkomat w samochodzie? IP: 153.19.108.* 30.09.11, 08:57 Wejdą z tymi alkomatami to zaraz i tak ktoś wymyśli jakieś mini-pompki na sprzedaż (powietrze 36,6*), nazwie to "kieszonkowymi odszraniaczami" i będzie sprzedawał tym, co nie będą chcieli się podporządkować... Link Zgłoś
Gość: maciej.z.zadupia Re: Alkomat w samochodzie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.11, 08:58 nikt z komentujących nie pochwalił Unii za propozycję ujednolicenia dopuszczalnej dawki alkoholu we krwi i to na ROZSADNYM poziomie 0.5 promille !! Link Zgłoś
Gość: babazakierownicą Re: Alkomat w samochodzie? IP: *.dynamic.chello.pl 30.09.11, 09:01 Pomijając polityczną kwestię policyjnego jewrobolszewizmu, to pomysły wyglądają jak żywcem wzięte ze szpitala psychiatrycznego.... Red Flag Act - to już było i .... opóźniło Brytów w rozwoju motoryzacji. Czujniki alkoholu - też. Amerykanie próbowali w latach osiemdziesiątych. Próbowali i szybciutko zrezygnowali. Ograniczenie prędkości - są na szczęście inni debile - ekolodzy. Poziom emisji żółwiego tempa jest znacznie wyższy niż przy średnich prędkościach. O jednym gazeta nie napisała - jewropederaśći żądają silikonowych fallusów montowanych seryjnie w siedzeniach..... Jewrokołchoz - rozwalić jak najszybciej, jewrofederastów izolować albo utylizować. Autorów takich światłych pomysłów nie będzie się opłacało utrzymywać, a mózgów na przeszczepy brak..... Link Zgłoś
Gość: wsiowy głupek Re: Alkomat w samochodzie? IP: *.ip.netia.com.pl 30.09.11, 09:16 Od kiedy do polskich przepisów wprowadzono pojęcie strefy zamieszkania, w miejscach takich obowiązuje pierwszeństwo pieszych przed WSZYSTKIMI POJAZDAMI oraz ograniczenie prędkości do 20km/godz. (słownie: DWUDZIESTU KILOMETRÓW NA GDZINĘ), czyli nie ograniczyć a PODWYŻSZYĆ... Poza tym, zanim pismaczyna coś wypoci, niech najpierw zapozna się z materiałem źródłowym - najlepiej w wersji językowej innej, jak polska, bo polscy tłumacze są wyjątkowo niekompetentni...:((( Alkoblokady zalecane są tylko w środkach transportu profesjonalnego (dostawczaki, cieżarówki, autobusy...) oraz jako środek resocjalizujący wielokrotnych sprawców przestępstw i wykroczeń - czyli recydywistów... Link Zgłoś
Gość: pr Re: Alkomat w samochodzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.11, 09:21 No, w strefach zamieszkania w Polsce jest 20 km/h. Link Zgłoś
03730t Re: Alkomat w samochodzie? 30.09.11, 09:55 durny ćwoku piszący ten materiał nie rozróżniasz pojęć zawartych w kodeksie drogowym, idź leczyć się na łupież bo na głowę za późno Link Zgłoś
Gość: i Re: Alkomat w samochodzie? IP: *.ibspan.waw.pl 30.09.11, 10:10 Trzeba zapewnić bezpieczne drogi i samochody. 29 km/h może być też niebezpieczne. Poza tym uniemożliwi biegi i jazdę na rowerze. Link Zgłoś
fotoholik7 Re: Alkomat w samochodzie? 30.09.11, 10:21 A może niech dmucha non-stop w trakcie jazdy, czy aby nie popija :) Będzie musiał w trasę brać panienkę z mocnymi płucami :) Link Zgłoś
funnymotor Re: Alkomat w samochodzie? 30.09.11, 10:23 Motocyklicznie na wesoło - funnymotor.pl Link Zgłoś
fackir Re: Alkomat w samochodzie? 30.09.11, 10:42 co za banda idiotów zasiada w tej komisji? alkomaty - nic to nie da - a czemu nie mógłby chuchnąć ktoś inny? 30 km/h w strefie zamieszkania czy w terenie zabudowanym bo spotkałem się z tą drugą wersją a to ogromna różnica - w tej chwili w Polsce jest w strefie zamieszkania 20 km/h ! Link Zgłoś
matteo789 Re: Alkomat w samochodzie? 30.09.11, 11:17 esemcja glupoty EU jest to, ze ludzi w wieku produkcyjnym ledwo stac na jakiegos parcha, a stare dziadki jezdza czarnymi matowymi limuzynami merca, ew ferrari z silnikiem V12, ktory ciagnie jedynie klimatyzacje sluzaca do schlodzenia ciala idealnie czarnego. a przy wyjezdzie na autostrade to samo V12 moze we francji jechac do 130 km/h. to sie nazywa postep. Link Zgłoś
Gość: koczownik Re: Alkomat w samochodzie? IP: *.opteam.pl 30.09.11, 11:24 Jedyna słuszna rzecz z wymienionych to alko-blokady. W całej unii można by było prowadzić z 0.5 promila :) Link Zgłoś
Gość: Michu Re: Alkomat w samochodzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.11, 11:31 Tak! I jeszcze obowiązkowe korki w d...ch, żeby nie zatruwać powietrza. Link Zgłoś
michals-3 Re: Alkomat w samochodzie? 30.09.11, 12:47 Alkomat jako standardowe wyposażenie samochodu to jedyny dobry pomysł jaki tu widzę. I to pod warunkiem, że jego funkcja będzie czysto informacyjna. Link Zgłoś
Gość: deKret Re: Alkomat w samochodzie? IP: *.bb.sky.com 30.09.11, 13:02 A co jeżeli samochód mi zgaśnie na środku skrzyżowania? Mam wyciągać kluczyk, dmuchać a w tym czasie wjedzie we mnie 5 innych samochodów? Link Zgłoś
nighthawk00 Re: Alkomat w samochodzie? 30.09.11, 13:09 chyba placa im za duzo... moze w oogle w terenie zabudowanym wylaczyc ruch samochodow... Link Zgłoś
Gość: bubal Re: Alkomat w samochodzie? IP: *.adsl.inetia.pl 30.09.11, 13:48 A spier. z tą unią ! Link Zgłoś
Gość: zuuue Re: Alkomat w samochodzie? IP: *.gemini.net.pl 30.09.11, 13:53 W pewnym momencie spodziewajcie się wysypu aut na żółtych tablicach :) Zaroi się od klasyków w UE :D Link Zgłoś
Gość: ja Re: Alkomat w samochodzie? IP: *.bb.online.no 30.09.11, 17:11 Przeciwnicy ? jasne zawsze sie znajdzie cwaniactwo .. swiatla nie , za wolno, radary usunac, drzewa wyciac, autostrady wyprostowac i za darmo, jak tak myslisz to idz do wenerynarza bo lekarz nie pomoze lub odstrzal sanitarny dla ciebie najlepszy,, nie mecz innych zdrowych.. Link Zgłoś
momk Re: Alkomat w samochodzie? 01.10.11, 16:00 Ciekawe w jaki sposób zakaz produkcji i sprzedaży systemów, które ostrzegają o kontrolach drogowych ma wpłynąć na poprawę bezpieczeństwa na drogach... urzędnicy wyraźnie się nudzą. Link Zgłoś
emilio6 Re: Alkomat w samochodzie? 04.10.11, 15:59 Czerpią kasę z akcyzy z alkohol i nie radzą sobie z tym co sami stworzyli - problemem alkoholowym. Spoko ograniczenie 30 km/h dla samochodów, 15 km/h dla rowerzystów i 3 km/h dla pieszych. Zwierzęta w kamizelkach odblaskowych i co jeszcze? -- alkomaty.bialystok.pl Link Zgłoś
herkson Re: Alkomat w samochodzie? 10.10.11, 13:16 Ile normalnie kosztują alkomaty? Na zakupach grupowych widzę promocję - www.znizkomania.pl/pokaz_oferte,47534,99-zl-zamiast-179-zl-precyzyjny-alkomat-titanium-at-818-z-24-miesieczna-gwarancja.html To na pewno dobra cena? Link Zgłoś
Gość: czysty Re: Alkomat w samochodzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.11, 12:33 Alkomaty są w różnych cenach,dużo zależy też od tego gdzie kupujesz. ja mam swój ulubiony sklep www.alkomaty.net.pl kupowałem właśnie tam i nigdy się nie zawiodłem. Link Zgłoś
Gość: andy Alkomat w samochodzie? IP: *.84-48-116.nextgentel.com 05.12.11, 18:01 Gdzie mozna kupic taki alkomat ktory trzeba dmuchnac aby uruchomic auto.Czasami zdarza mi sie usiasc za kolkiem po piwie. Link Zgłoś