Dodaj do ulubionych

VW Golf | Auto dekady

IP: *.dynamic.chello.pl 08.10.11, 09:25
Golf to od lat ikona motoryzacji. Wielu ludziom się nie podoba, uważają że jest nudny, konserwatywny itp. z drugiej strony mało kto przejdzie obojętnie obok zadbanych egzemplarzy. Do tego rekordy sprzedaży nowych aut uzasadniają stwierdzenie że to jeden z najlepszych modeli dostępnych obecnie na rynku
Obserwuj wątek
    • Gość: MK I Re: VW Golf | Auto dekady IP: *.dynamic.chello.pl 09.10.11, 04:28
      Takie auto jak na zdjęciu to rewelka, w zasadzie nie do kupienia w stanie oryginalnym. Sam szukałem MK I GTI przez 3 lata i nie znalazłem nic sensownego. Kupiłem zwykłą wersję i od 2 lat odbudowuję ją na "oryginał" GTI. Niedługo skończę i będzie frajda nieziemska śmigać w ciepłe dni takim autkiem (na zimne mam Golfa VI 1,8 TSI)
    • Gość: Mecenas Re: VW Golf | Auto dekady IP: *.dynamic.chello.pl 13.10.11, 06:55
      Mam obecnie Golfa V GTI 200 KM z chipem, większym turbem i intecoolerem, moc zmierzona na hamowni to 250 KM ;-) mówiąc szczerze auto zapier..la aż miło a silnik bez problemu wytrzymuje teki przyrost mocy (zresztą tunerzy wyciągają z niego 450-500 KM ale to już ekstremum) GTI to król klasy kompaktowych ścigaczy
    • Gość: speed Re: VW Golf | Auto dekady IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.11, 08:42
      królem kompaktowych ścigaczy nie jest GTI tylko Focus RS.
    • Gość: stanczyk Re: VW Golf | Auto dekady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.11, 15:38
      królem kompaktowych ścigaczy nie są GTI , ani Focus RS , a francuskie Renówki RS ... :)
    • Gość: Pit Re: VW Golf | Auto dekady IP: 193.0.242.* 02.11.11, 15:02
      żadne z tych przez Was wymienionych - tylko Subaru Impreza Sti! ;)
    • Gość: gość Re: VW Golf | Auto dekady IP: *.tom-net.pl 02.11.11, 16:39
      wsf
    • Gość: Gość Re: VW Golf | Auto dekady IP: *.tom-net.pl 02.11.11, 16:43
      golferzy frajerzy...... samochód dla emerytów i rencistów jest nudny i beznadziejny.......
      a psuje sie jak każdy inny tylko jedzie na opinii z przed lat czyli na golfie 1 i 2
      wieswagen nigdy nie bedzie samochodem sportowym z takim wyglądem i silnikiem
    • Gość: rabin Rozen Re: VW Golf | Auto dekady IP: *.olsztyn.vectranet.pl 02.11.11, 23:12
      Miałem takiego, rocznik 1977, w 1991 dałem za niego zawrotną sumę 500 marek i choć był bardzo zaniedbany to jeszcze przez dwa lata budował ze mną polski kapitalizm, aż wyzionął ducha. Silnik diesel - 5 litrów ON na setkę, niezależnie od warunków miasto-trasa, lato czy zima, z przyczepą czy bez. A wtedy ropa kosztowała na stacji połowe tego co benzyna, a jak się znajomy kierowca ciężarówki czy autobusu podzielił "oszczędnościami" to golf jeździł prawie za darmo. Nigdy potem nie miałem równie pracowitego osiołka.
    • Gość: hehehe Re: VW Golf | Auto dekady IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.11.11, 13:01
      @MK1
      "Sam szukałem MK I GTI przez 3 lata i nie znalazłem nic sensownego. Kupiłem zwykłą wersję i od 2 lat odbudowuję ją na "oryginał" GTI."

No tak szukałeś orginału i nie było, kupiłeś oryginał i robisz własna wersje GTI, czyli wieś tuning. Nawet zwykła wersja "cywilna" 100% oryginalna będzie kiedyś wiecej warta niż samoróba GTI.
    • Gość: kierowca Re: VW Golf | Auto dekady IP: *.ghnet.pl 03.11.11, 22:30
      Jeśli autor tego artykułu ma problemy z odróżnieniem Golfa V od VI to powinien się zająć raczej pisaniem do Świerszczyka.
      Golf przez całe lata był najlepszym dostępnym kompaktem i zaczęło się to powoli zmieniać dopiero w XXI wieku.
      I niech się nie wypowiadają dzieci, które oglądały golfy na zdjęciach w gazecie.
    • Gość: Dżony Re: VW Golf | Auto dekady IP: *.dynamic.chello.pl 04.11.11, 07:22
      Dlaczego tą opinię VW Golf zawdzięcza I generacji? Nie zgadzam się z tym. Golfy do dziś są jednymi z nabardziej niezawodnych aut w swojej klasie. Wiadomo że w czasach wyżyłowanych silników i zaawansowanej elektroniki raczej nie osiągną przebiegów Golfa I i jego długowieczności ale kogo to obchodzi skoro statystycznie zmieniamy auta na nowe co 5 lat?
    • Gość: joko Re: VW Golf | Auto dekady IP: 195.50.151.* 04.11.11, 08:47
      W Polsce statystycznie może i zmieniamy auta co 5 lat ale ze starego na trochę młodsze
    • Gość: gość Re: VW Golf | Auto dekady IP: *.tom-net.pl 04.11.11, 19:19
      własnie na troche młodszy....
      dlatego że ludzie żyja opinia z przed 30 lat i wielu takich ludzi spotykam co tak mowią.....
      po drugie golf 1 i 2 nie rdzewiały tak szybko jak te nowsze
    • fragles102 Re: VW Golf | Auto dekady 05.11.11, 08:01
      jak solidny ? przecież po 20 latach po zakończeniu produkcji 1neczki znikły z powierzchni ziemi rozsypały się w mak zerdzewiały w jezdżie
    • Gość: gość Re: VW Golf | Auto dekady IP: *.tom-net.pl 05.11.11, 09:24
      tak i może po 20 latach katowania przez wioski..... a 5 i 6 nie do żyje tych lat

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka