Dodaj do ulubionych

Volkswagen Polo R-Line

IP: *.svenskalantagg.se 19.10.11, 18:05
ble ble ble.. a gdzie informacja nt tych koni z tytułu?

"Mały Volkswagen wygląda rasowo, ale ma niewiele koni"... ?
Obserwuj wątek
    • fragles102 Re: Volkswagen Polo R-Line 19.10.11, 18:43
      polo sportowe to jak rodowici POloki hehe
    • harbourfront Re: Volkswagen Polo R-Line 19.10.11, 20:37
      nastepny nijaki szmelcwagon.co za ohyda
    • Gość: jebak153 Re: Volkswagen Polo R-Line IP: *.kielce.vectranet.pl 19.10.11, 21:02
      redakcja nie chce m załamywac że polo się kończy :)
    • Gość: k Re: Volkswagen Polo R-Line IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.10.11, 08:48
      Ja mam trzy konie, więc mało. Sąsiad ma dużo, bo ponad trzydzieści.
    • 1onewolf Re: Volkswagen Polo R-Line 20.10.11, 11:10
      narzekać każdy potrafi, ale pokażcie mi ładniejszy samochód z tego segmentu.
    • Gość: f10 Re: Volkswagen Polo R-Line IP: *.evot.org 20.10.11, 12:39
      Alfa Mito w wersji sport czy jak to tam się nazwa w Alfie. Na pewno ładniejsza.
    • xarte Re: Volkswagen Polo R-Line 20.10.11, 13:02
      Koni max 105 w silniku 1.2 TSI.
      Niby niewiele, ale kręci się toto do 7,5 tysiąca bez problemu i na drugim biegu osiąga stówkę, jeździ się przyjemnie ale jak na wersję sportową - powinni wrzucić przynajmniej 1.4 TSI 122 KM lub nawet 160. Już 105 w tym silniku robi z tego autka rakietę, podejrzewam, że 160 urwałoby ryja.
      Co do wyglądu - jak to fałwej, nuda i rumunia.
    • Gość: Buster Re: Volkswagen Polo R-Line IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.11, 13:07
      Polo GTI ma 180KM z 1.4 TSI za sprawą turbiny i kompresora :) Już samym 1.2 TSI jeździ sie b.przyjemnie, a co dopiero takim
    • Gość: asd Re: Volkswagen Polo R-Line IP: *.xdsl.centertel.pl 20.10.11, 13:41
      Fajny
    • Gość: gość Re: Volkswagen Polo R-Line IP: *.t-mobile.pl 20.10.11, 14:13
      dla mnie Polo jak na mały samochód miejski jest zbyt poważny , to tak jakby małe dziecko w garniturek ubrać :)
    • Gość: VWshrot Re: Volkswagen Polo R-Line IP: 194.9.246.* 20.10.11, 14:14
      A jest wersja "shrot-line" ?
    • Gość: tyjo Re: Volkswagen Polo R-Line IP: *.luksus.net.pl 20.10.11, 15:13
      Jeżeli komuś wystarcza 105KM to taki pakiet R-line może byc ciekawą odskocznią, od rzeczywistości, a jak komuś mało mocy to 180KM w Polo GTI powinno wystarczyć.
    • Gość: dfu44 Re: Volkswagen Polo R-Line IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.11, 15:31
      Ale tandetne wnętrze...
    • Gość: Rafik Re: Volkswagen Polo R-Line IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.11, 22:26
      Nie ma to jak VW, gdzie serwis nie wie co się zepsuło, importer nie wie co jest nie tak,, ba!, nawet producent nie ma pojęcia dlaczego im się silniki sypią. Ale wygląd jest najważniejszy.
    • 1mississauga Re: Volkswagen Polo R-Line 21.10.11, 03:20
      Nie widze nic sportowego w tym aucie .Satyra .Jakie auto sportowe ,chyba ze dla koncernu VW i malolatow w Polsce.
    • der-rauber Re: Volkswagen Polo R-Line 21.10.11, 13:38
      VW Polo jest najlepszy w swojej klasie, gamonie wynoszący pod niebiosa awaryjną, brzydką, bezduszną balię na kołach zwaną Alfą niech się uciszą a jeżeli już muszą swoje bzdury wypisywać to w artykułach nt AR. Zresztą i tak zawsze mogą ze sobą pogadać i wylać frustracje jak się przynajmniej raz na tydzień spotykają w serwisach (garaż "U Zenka").

Moje Polo (N6, 1998, 1.4) jest genialne, ma 13 lat i NIGDY mi się nie popsuło, absolutnie bezawaryjne nawet nie widzę potrzeby żeby je zmieniać bo wszystko działa jak w zegarku i jest od nowości zadbane. Co najwyżej będę musiał wziąć kupić auto trasowe i trochę większe, zwłaszcza jak mi się rodzinka powiększy. Na 99% będzie to VW Touran a może Superb, nie wiem jeszcze.
    • fragles102 Re: Volkswagen Polo R-Line 23.10.11, 11:17
      @der-rauber powiem ci co wymieniałeś lub będziesz wymieniał po 3 latach i lepiej ku sobie drugie polo na części jak to się robiło z maluchami bo to gó... jest gorzej wykonane od fiata /plastiki w okół silnika pękają same od siebie łamią się wszystkie zawiasy ,przegrzane polo to jak chleb codzienny, luzy w kołach ,środek to kompletne zbiorowisko odpadów komunalnych śmierdzi i trzyma poziom biedy z ubóstwem ,jak chcecie polówki to wam dalej napiszę pare zalet co macie i nie piszecie prawdy hej
    • Gość: Marek Re: Volkswagen Polo R-Line IP: *.dynamic.chello.pl 24.10.11, 07:25
      Cóż na ten pakiecik u mnie już nieco późno ;-) bo od 4 miesięcy ujeżdżam nowiutkiego Polo 1,2 TSI ale może wiosną zapodam podobne fele. Co do samego Polo to stwierdzam że na początku przerażało mnie zużycie paliwa (średnio ok. 8-9 litrów) ale po ok. 2000-3000 km spadło do średniej ok. 5,5-6,5 litra. Widać że nawet tak nowoczesny silnik jak 1,2 TSI musi się ułożyć i dotrzeć
    • Gość: Ore Re: Volkswagen Polo R-Line IP: *.dynamic.chello.pl 26.10.11, 07:09
      Mało kto na to zwraca uwagę ale obecne Polo ma wymiary VW Golfa IV z 1997 roku ;-) a rozstaw osi jest większy w Polo niż w tym modelu Golfa. Polo to już klasa subkompaktowa a nie typowy przedstawiciel segmentu B
      • Gość: RAUBER Re: Volkswagen Polo R-Line IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.11, 19:15
        A to dobre, muszę to zweryfikować. Jeździłem kiedyś Golfem IV i było mi tam wystarczająco dobrze. To tym bardziej mnie utwierdza w przekonaniu co do nowego Polo. Polo N6 mam wrażenie że jest wielkości Golfa III, ale jakoś tego nie zweryfikowałem bezpośrednim porównaniem.
    • Gość: Smoku Re: Volkswagen Polo R-Line IP: *.dynamic.chello.pl 30.10.11, 08:43
      @Fragles - proszę Cię nie pitol! Akurat wnętrze nawet starszych modeli Polo jest OK. Nie da się porównać do biedy w porónywalnych modelach Fiata czy tym bardziej francuzów bądź japońców. Moja teściowa ma Polo z 2000 roku (przejściówka z 6N na 9N) z przebiegiem niecałe 200 tys km. Auto wewnątrz nie ma żadnych oznak zużycia, nic nie skrzypi, wszystko działa a jest tam sporo wypasu jak na 2000 rok (4 poduchy, klimatronik, elektryka, zmieniarka CD, ABS, ESP i podgrzewane fotele) Nikt mi nie wmówi że Polo ma dziadowskie wnętrze
    • Gość: RS Re: Volkswagen Polo R-Line IP: *.play-internet.pl 30.10.11, 21:53
      A dlaczego polo gti nadal nie jest dostępne w polskich salonach ?
    • Gość: 5 Volkswagen Polo R-Line IP: *.dip.t-dialin.net 06.11.11, 16:06
      Carlos Sainz odbyl dzis pierwszy trening z programu testow piewszej (300KM 4x4) wersji rajdowej Polo R WRC.
      Od 2013 Volkswagen uczestniczyc bedzie w mistrzostwach FIA-Rallye-WRC.

auto-presse.de/autonews.php?newsid=112630

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka