Dodaj do ulubionych

Nowe gwiazdki od Euro NCAP

IP: *.217.146.194.generacja.pl 27.10.11, 17:14
Według mnie te Chryslery poprzebierane za Fiaty i Lancie wypadły właśnie całkiem nieźle, wręcz lepiej niż można było się spodziewać, dotychczas produkty Chryslera zawsze bardzo odstawały od konkurencji europejskiej i japońskiej. Poprzednie Voyagery miały tragiczne wyniki, PT Cruiser a nawet Jeepy dość słabe, jeden Caliber reprezentował jakiś tam przeciętny wtedy poziom swojej klasy. Freemont i Voyager są nadal poniżej przeciętnego poziomu nowych konstrukcji przy uderzeniach czołowych, jednak nie jest to już taka masakra jak nawet w Voyagerze poprzedniej generacji, który w tej próbie zdobył 20% możliwych punktów, obecna ma tu już 63%.

Reszta bez zaskoczeń, Hyundai na dobre doszlusował do Europejczyków i Japończyków.
Obserwuj wątek
    • Gość: wd Re: Nowe gwiazdki od Euro NCAP IP: *.play-internet.pl 27.10.11, 18:17
      chryslery odstawały przede wszystkim od konkurencji amerykańskiej mądralo, gdzie wysokie wyniki w testach zderzeniowych to standard np. w Buicku, czy w Cadillacu
    • Gość: porucznik Rżewski Re: Nowe gwiazdki od Euro NCAP IP: *.217.146.194.generacja.pl 27.10.11, 18:45
      Artykuł jest o testach europejskich, nie o bezpieczeństwie w skali wszechświatowej. Buicka czy Cadillaka w ENCAP nigdy bezpośrednio nie testowano (ewentualnie europejskie pojazdy konstrukcyjnie spokrewnione z amerykańskimi), więc nie mają związku, a testy, chociaż prowadzone według bardzo zbliżonej metodyki są nieco odmiennie przeliczane na wynik i oceny nie są wzajemnie przekładalne, przykłady z brzegu - wynik ogólny IIHS nie widzi rejestrowanej w ENCAP dość znacznej różnicy między kolejnymi generacjami BMW 5 czy Volvo S80, rejestruje z kolei problem w Mercedesie E W211, umykający Europejczykom. Kmiocie.
    • Gość: sdf Re: Nowe gwiazdki od Euro NCAP IP: *.dynamic.chello.pl 27.10.11, 20:57
      k..... ile klikania. pier6ole to i alt+f4
    • tojakierowca_bombowca Re: Nowe gwiazdki od Euro NCAP 27.10.11, 21:24
      3gwiazdkowy pikap vs 6 gwiazdkowy smart :D ja bym wolał byc w pikapie
    • Gość: dlaczego Re: Nowe gwiazdki od Euro NCAP IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.10.11, 21:55
      dlaczego ostatnio każdy artykuł jest jako slide-show?!!! czy nie mozna już po prostu napisać ile gwiazdek ma jakies auto???
    • Gość: AdamK Re: Nowe gwiazdki od Euro NCAP IP: *.glb.pl 27.10.11, 22:06
      już niedługo wszystkie samochody, biorące udział w testach, na allegro. pierwszy właściciel, bezwypadkowe
    • Gość: heliogabal Re: Nowe gwiazdki od Euro NCAP IP: *.dolsatbelchatow.pl 27.10.11, 23:40
      autopager (plugin do FF), polecam...
    • evocati Re: Nowe gwiazdki od Euro NCAP 28.10.11, 00:21
      Musi być slideshow, bo wtedy jest więcej odsłon moto.pl i kierownictwo gazety się cieszy, że może się pochwalić większymi liczbami przed reklamodawcami
    • autodeco1 Re: Nowe gwiazdki od Euro NCAP 28.10.11, 00:34
      A na boku to chyba mają magnesy przyczepione...
      autodeco.pl
    • Gość: J.M. Re: Nowe gwiazdki od Euro NCAP IP: *.dsl.bell.ca 28.10.11, 01:17
      Tow. poruczniku Rżewski. Jesteście zwyczajnym ch...m na kaczych łapach. Kmiocie.
    • Gość: p Re: Nowe gwiazdki od Euro NCAP IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 28.10.11, 01:20
      Cóz za irytujące slajdy. A myslałem, że od tego się odchodzi.
    • Gość: sebastian Re: Nowe gwiazdki od Euro NCAP IP: *.dynamic.chello.pl 28.10.11, 02:43
      @porucznik mój znajomy miał dość nie przyjemny wypadek, otóż się ścigał z jakimś gostkiem, niestety trochę mu rozumu zabrakło, wbił się w rondo, przeleciał przez nie, zniszczył latarnie, która za tym rondem stała i na końcu zatrzymał się na jakimś drzewie, to był bodajże chrysler 300m, auto wtedy kosztowało 60k, szkoda została wyceniona na 75k, ale gościu wyszedł z auta i się tylko otrzepał. Mimo wszystko marka to marka. a co do smarta - auto jest lekkie i się odbija, a nie wbija. na top gear testowali. było ok, ale w starciu z przeciwnikiem poruszającym się w jego stronę, może być zupełnie inaczej niż w testach z stałymi przeszkodami.
    • Gość: bimer Re: Nowe gwiazdki od Euro NCAP IP: 223.198.146.* 28.10.11, 02:51
      mam w dupie klikanie kolejnych tron. pzdr
    • Gość: NieAmator Re: Nowe gwiazdki od Euro NCAP IP: *.kielce.vectranet.pl 28.10.11, 06:48
      HYUNDAI najlepiej za fordem, lepiej niz audi. Fajnie fajnie
    • Gość: Jarek Re: Nowe gwiazdki od Euro NCAP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.11, 09:47
      Ja bym jednak ściągnął Chryslera bezpośrednio z USA albo Kanady. W ub. roku zastanawiałem się czy nie jechać z gościem z thales.pl na rekonesans po autokomisach w Kanadzie. Niestety wtedy troche osłabła złotówka i była mała przebitka. Teraz chyba znowu się kalkuluje sprowadzenia aut zza oceanu.
    • Gość: roy_cohn Re: Nowe gwiazdki od Euro NCAP IP: *.gemini.net.pl 28.10.11, 11:49
      Koleos - SUV z 5* NCAP od dawna

ale cisza oczywiście: "bo to francuski szmelc" ...
    • Gość: tubo Re: Nowe gwiazdki od Euro NCAP IP: 212.33.66.* 28.10.11, 13:01
      Hmm nawet się zdziwiłem bo wychodzi, że wygrał mały Hyundai co ma 4 metry (mała strefa zgniotu), a tonę jednak waży. Nie wiem czy ten ford wypadł tak dobrze jak ma kregi szyjne na pomarańczowo !!! (trzecie zdjęcie) oraz urazy klatki na żólto. To już bym chyba wolał mieć na żółto nogę niż szyję na pomaranczowo. Nawet BMW serii 1 okazało się być gorsze od Hyundaia - szok. PS osobiście veloster mi się nie podoba więc, żeby nie było, że zachwalam.
    • fiat.fan Re: Nowe gwiazdki od Euro NCAP 30.10.11, 14:28
      A gdzie w tym wszystkim odnajduje się Lancia Ypsilon? Myślę, że byłaby porównywalna do tych wszystkich amerykańskich super-limuzyn. :)
    • Gość: gringo Re: Nowe gwiazdki od Euro NCAP IP: *.raciborz.vectranet.pl 30.10.11, 17:33
      Ford trzeba przyznać uzyskał świetny wynik tym bardziej że jest zaliczany do Pickupów, Lancia faktycznie wyniki miałaby dobre ale kilka lat temu podobnie zresztą jak Yaris która mimo że ogólnie uzyskała pięć gwiazdek to bardziej szczegółowe wyniki pokazują że samochód z roku 2011 ma gorsze wyniki niż np Polo z 2009 roku
    • Gość: marchewa Re: Nowe gwiazdki od Euro NCAP IP: *.play-internet.pl 30.10.11, 20:14
      no całkiem niezle jest. Co szczegolnie warte podkreślenia to freemont z 82% przy dzieciach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka