Dodaj do ulubionych

Megane 1.5 dci czy Focus tdci

IP: 83.168.96.* 29.05.04, 21:05
Myślę o kombi. Megane z silnikiem dci 100 KM pali tyle co nic ładne, zgrabne
ale co z awaryjnością, zrywnością, no i ponad 70 tys z klimą w promocji.
Focus tańszy, pali trochę więcej no ale różnie o nim mówią. Co wybrać?
Obserwuj wątek
    • Gość: Henryk Re: Megane 1.5 dci czy Focus tdci IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 29.05.04, 21:23
      Jeżdżę ponad siedem lat Meganem. Nie narzekam. O awaryjności nowego Megana
      jeszcze nic nie można powiedzieć.Wybrałbym Megana. Pozdrowienia.
      • Gość: Alex Re: Megane 1.5 dci czy Focus tdci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 09:19
        Poprzedni Megane to nie samochód - biorąc pod uwagę zawieszenie....
        Toż to prowadziło się gorzej od obecnej Xary!!!!
    • greenblack Re: Megane 1.5 dci czy Focus tdci 03.06.04, 09:27
      Za te pieniądze lepsze Stilo MW 1.9 JTD.

• Gość: stefan Re: Megane 1.5 dci czy Focus tdci IP: *.ahold.pl / 213.134.133.* 03.06.04, 10:29
        POlecam zdecydowanie!!!
      • Gość: Alex Re: Megane 1.5 dci czy Focus tdci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.04, 14:06
        Greenblack: przecież za te pieniadze nie dostaniesz nawet najsłabszej wersji
        Fiata....
        • greenblack Re: Megane 1.5 dci czy Focus tdci 04.06.04, 14:19
          Gość portalu: Alex napisał(a):

> Greenblack: przecież za te pieniadze nie dostaniesz nawet najsłabszej wersji
          > Fiata....

Najtańsze Megane kombi 1.5 100 KM z klimatyzacją ręczną kosztuje 72800. Stilo
          MW 1.9 115 KM z klimatyzacją 70000, a 80 KM 65500.
    • Gość: AdM Re: Megane 1.5 dci czy Focus tdci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 09:33
      Poczekaj na nowego Focusa 1.6TDCI.
      • Gość: konrad Re: Megane 1.5 dci czy Focus tdci IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 03.06.04, 12:18
        Pomyslales o cenie?
    • Gość: Witek Kup 330D albo 320Cdi albo Bentleya IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 09:35
      albo rower .
      • jan.kulczyk Re: Kup 330D albo 320Cdi albo Bentleya 03.06.04, 12:26
        Z tym, że z Bentleyem będziesz musiał poczekać, bo news Grynblaka o dieslu jest jeszcze niepotwierdzony (sondują rynek). Ale jak się wszystko rozwiąże, to ja bym się nie wahał - podobno kratkę też można wstawić.
    • zubr_zalogowany Re: Megane 1.5 dci czy Focus tdci 03.06.04, 12:37
      nie mam doswiadczenia z tymi samochodami
      ale tez nie wydaje mi sie zeby roznily sie jakos tragicznie awaryjnoscia

decyduja tu wzgledy praktyczne - focus chyba obszerniejszy, megan byl
      krytykowany za ciasnote

jezeli ci sie podoba reno, a nie musisz miec nic wielkiego to bierz i sie nie
      zastanawiaj

docenisz mniejsze spalanie gdy samochodem bedziesz wozil najwyzej wlasna dupe
      po miescie
    • Gość: MarekA Re: Megane 1.5 dci czy Focus tdci IP: *.zapora / 212.160.172.* 04.06.04, 13:23
      Do tej pory jeździłem focusem sedanem, co prawda 1,6 benzyna ( + gaz) i
      szczerze mówiąc nie mogłem na nic narzekać , komfort, elastyczność,
      bezawaryjność - wszystko ok . Jedyna wada : brak klimy!!!
      Od tygodnia mam megan kombi z silnikiem 1,5 ale 80 KM - super. Ma mnóstwo
      fajnych "zabawek" , ale i fajnie się jedzie. Wygląda moim zdaniem ciekawie ,
      tak jak Focus 6 lat temu oryginalnie. Co prawda na razie nie przeciążam go ale
      do normalnej jazdy ta moc jest wystarczająca ( chociaż jak masz kaskę to bierz
      100KM).
      Focus w tym roku ma być wersja II , więc raczej już troszke leciwa konstrukcja.
      • Gość: Alex Re: Megane 1.5 dci czy Focus tdci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.04, 14:11
        Ale kto to wie kiedy Focus II bedzie tak naprawdę dostepny w naszym kraju....
        W marcu?
      • Gość: barry Re: Megane 1.5 dci czy Focus tdci IP: 83.168.96.* 04.06.04, 16:39
        focus leciwy ale i tak lepszy od megana, ma chociazby wielowachaczowe
        zawieszenie....
        • Gość: antyford Re: Megane 1.5 dci czy Focus tdci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.04, 20:03
          ,które się tak piepszy, ze leciwa konstrukcyjnie belka skrętna to szczyt
          techniki, komfortu i bezawaryjnej eksploatacji.Megane przynajmniej nie
          rdzewieje, a jej awaryjnośc to mit rozpowszechniany przez właścicieli pseudoaut
          jakimi są fordy.
    • Gość: zwiadowca Re: Megane 1.5 dci czy Focus tdci IP: *.atofina.com 04.06.04, 16:47
      Bez zastanowienia bierz Forda. Silnik Renault jest bardzo wysilony i nie sadze,
      zeby to korzystnie wplywalo na jego trwalosc. Do tego nowy Megane jest
      samochodem mocno awaryjnym - wychodzi w nim mnostwo chorob wieku dziecego, ale
      takze ogolna slaba jakosc Renault. Stylistycznie oba sa bardzo intersujace
      (mowa o kombi, Megane Hatchback to katastrofa jak dla mnie).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka