Dodaj do ulubionych

TVN Turbo - coraz gorzej

05.11.11, 16:44
Nie wiem co sie dzieje z tym kanałem, ale tam juz nie ma co oglądać. Coraz mniej programow związanych z motoryzacją, jakieś stare popluczyny zagraniczne - "Ice Truckers", cągle powtorki słabiutkiego "Raportu" i "Prognozy Pogody dla kierowcow", chyba tylko po to aby emitowac reklamy. Kolejny 'rzyg" - Wypadek - Przypadek" czy podobnie, epatuje fatalnym lektorem, jak z czasow PRL, tego nie da się słuchać.
Obserwuj wątek
    • nikon74 Re: TVN Turbo - coraz gorzej 05.11.11, 17:29
      Ja lubię oglądać TVN Turbo. Wypadek przypadek oglądam dość często. Sporo można się dowiedzieć z tego programu. Uwaga Pirat tez oglądam. Choć już nie ciekawi mnie tak bardzo. Ten lektor to faktycznie jak z czasów PRL. Był taki program dawniej , emitowany przed seansami w kinach, Kroniki chyba się nazywały. Bardzo podobnie gadają ci lektorzy. A jak się coś komuś nie podoba to niech nie ogląda TVN Turbo.
      A Turbo Kamera to rewelacja. No ale to chyba tyle tylko na tym kanale oglądam.
      • gzagorski Re: TVN Turbo - coraz gorzej 05.11.11, 19:01
        Jak miałem problemy z zakupionym Grande w salonie (sprzedali mi dwa razy malowany samochód ). Turbo kamera umówiła się ze mną na spotkanie, ale po rozmowie z dilerem Kamera się wycofała. Mogę tylko domyślać się powodów rezygnacji. Sprawę sądową z Dilerem wygrałem więc ja mówiłem prawdę.
        Pozdrawiam.
      • newconnect5050 Re: TVN Turbo - coraz gorzej 05.11.11, 19:01
        lektor w "Piracie" to taki wujek-dobra-rada.
        • josner Re: TVN Turbo - coraz gorzej 10.11.11, 08:17
          Myślałem, że ten lektor to tylko mnie irytuje..
          • k2i Re: TVN Turbo - coraz gorzej 11.11.11, 13:08
            mnie ten lektor śmieszy:D niemiłosiernie śmieszy;)
    • rraaddeekk Re: TVN Turbo - coraz gorzej 05.11.11, 22:23
      Nie od dziś wiadomo, że TVN Turbo przynosi największe straty z całej grupy ITI.
      Kanał nie zarabia na siebie, więc nie stać go na dobre produkcje.
      Nie ma dobrych produkcji, to nie ma widzów, więc nie zarabia i koło się zamyka.
    • babaqba Re: TVN Turbo - coraz gorzej 06.11.11, 00:47
      isostar2 napisał: > epatuje fatalnym lektorem, jak z czasow PRL, tego nie da si
      > ę słuchać.

Widzę, że młodzi już wychowali się na bełkocie i nie mogą słuchać kogoś, kto ma poprawną dykcję i polski akcent. Nie, nie krytykuję. Język się zmienia. Szkoda, że aż tak bardzo na gorsze :) Jedym z powodów dla których ja wystawiłem telewizor na śmietnik, była pani Justyna Pohanke i fakt, że mówi "po nowoczesnemu" kalecząc język niemiłościwie. Teraz to ponoć już zasłużona lektorzyca i "wzór dla młodych", he he.
      • bimota Re: TVN Turbo - coraz gorzej 06.11.11, 11:02
        No wlasnie tez sie zastanawiam czy chodzi im o samego lektora czy o teksty, ktore czyta...

Jezyk sie pewnie zmienia, tyle ze akurat u kazdego z tych lektorow inaczej...
        • roll Pirat pierdoła 13.11.11, 22:05
          Też tego gościa nie trawię ,nie wiem czy przez treść czy ton.A tak 'a propos to jeszcze bardziej wku...ający jest ten palant od gazety wyborczej z radia.
      • rraaddeekk Re: TVN Turbo - coraz gorzej 06.11.11, 12:32
        Nie chodzi o sposób wypowiedzi, ale o treść.
        Teksty rzeczywiście przypominają PRL'owskie filmy propagandowe.
        Kierowca przekraczający dozwoloną predkość o 15 km/h jest zaplutym karłem reakcji.
        Gdy już dostanie mandat od stróża prawa to dowie się, że jego wywrotowa działalność szkodzi społeczeństwu budującemu w trudzie i znoju wolną ojczyznę.
        Na początku myslałem, że to ironia, ale oni chyba tak naprawdę bezkrytycznie głupio komentują.
        • artie40 Re: TVN Turbo - coraz gorzej 09.11.11, 11:43
          rraaddeekk napisał:

> Nie chodzi o sposób wypowiedzi, ale o treść. Teksty rzeczywiście przypominają PRL'owskie filmy propagandowe. Kierowca przekraczający dozwoloną predkość o 15 km/h jest zaplutym karłem reakcji. Gdy już dostanie mandat od stróża prawa to dowie się, że jego wywrotowa działalność szkodzi społeczeństwu budującemu w trudzie i znoju wolną ojczyznę. Na początku myslałem, że to ironia, ale oni chyba tak naprawdę bezkrytycznie głupio komentują.

Celna diagnoza. Jedyny pożytek z tego gniota, to jeśli ktoś nie ma CB, to że mniej więcej wiadomo gdzie i czym jeżdżą miśki-kamerzyści.
          Jeśli idzie o PRL, to nic dziwnego, w końcu Walter był sugerowany przez Urbana jako spec od ocieplenia wizerunku SB w społeczeństwie, w latach 80-tych. Zna się chłop na klimatach :-)
    • szymizalogowany Moze tsza dla zwienkszenia oglondalnosci dac... 06.11.11, 11:24
      ... jakis program z ta gruba rura geslerowa np "powiedz trzy klucze w pompie, geslerowa w oleju sie kompie" albo "gwiazdy zapie...ja w kanale"

niech ktos napisze to tego grubego karla miszczaka zeby cos pedalskiego dali i od razu slupki ruszom w gorem
    • loyezoo Re: TVN Turbo - coraz gorzej 06.11.11, 14:25
      Nie oglądam często ale największą żenadę w/g mnie jaką tam widziałem, to program "Gliny".Obejrzałem urywki 3 części, chyba żeby się pośmiać.Jakieś pedałkowate tajniaki (ubrani na ciemno w białych adidaskach z białym paskiem od spodni,do czarnych spodni of course) zatrzymują "ciemnych typów" w mega furach typu Tico,Peugeot 305,Punto 1 :-/ Czasami znajdują 1 działkę jakiejś marychy innym w ogóle nic.
      Polecam, jak ktoś ma mocne nerwy dowiedzieć się na co idą nasze pieniądze i jak chce się trochę pośmiać,niestety ze łzami żalu w oczach.
      • tomek.obolan Re: TVN Turbo - coraz gorzej 09.11.11, 19:58
        Faktycznie co raz gorzej z tym kanałem czasem jak trafię na turbo kamere to zostawiam. Szkoda że tak schodzi na psy bo kiedys bylo na czym oko zawiesic. Oglnie uważam że taki kanal jest potrzebny. może konkurencja coś wymysli.
    • jz01 Re: TVN Turbo - coraz gorzej 10.11.11, 11:45
      no i zakup kontrolowany - maglowany w kółko, ciągle to samo
    • doktor50 Re: TVN Turbo - coraz gorzej 10.11.11, 15:34
      Ta stacja stacza się w dół. Programy kiepskiej jakości, same powtórki i jakby brak wizji rozwoju.
      Powinno być coś praktycznego, a tak sama rąbanka o niczym.
      • nazimno Cytat: "jaki zarzad taka stacja" 10.11.11, 15:43
    • mlody.polski.kartofel Mnie mierzi ten typ od zakupu kontrolowanego 11.11.11, 06:22
      Sporadycznie tvnturbo oglądam, ale zawsze trafię na tego... No właśnie kogo ? Wiedza o autach czerpana z AutoŚwiatu, polszczyzna w dupie no i wydumani klienci. Ostatnio proponował gościom, co to po robocie w zespole grają i szukają vana. 80k. Fajnie. Kolesie nie wyglądali na krezusów. Ale cóż. Wybrał-testujem !.
      Co za słownictwo ? Skąd i on sam ?
    • k2i Zakup kontrolowany 11.11.11, 13:00
      Czy wytłumaczy mi ktoś po jaką cholerę w moim ulubionym programie na Turbo robi zawsze na końcu ten komisiaż co to wciska same kity, jak ja dego gościa nie trawię to masakra i to jego pieprzenie mnie do furii doprowadza.
      Nie dało by sie aby po prostu ten koleś co zawsze cały program prowadził, formuła jest fajna programu więc po co zmieniać
      • k2i Re: Zakup kontrolowany 11.11.11, 13:05
        a tak na poważnie to najlepiej ogląda mi się jazde polską...koleś co to prowadzi wie jak zaciekawic człowieka.... naprawdę fajny programik i cała masa praktycznych porad może dotyka tematyki pobierznie ale program w końcu długi nie jest.
        Automaniak bez Prokopa się stoczył...taki niby ekskluzywny teraz na wzór Ziętarskiego ale to nie to samo.
        "Operacji Tjuning" też już chyba nie ma co mnie bardzo zmartwiło bo jak tego rapera jakoś tak nie trawię to ten drógi koleś fajnie prowadził no i pokazywane były nieraz całkiem fajnie odpicowane furki:D
    • kamillwawa Re: TVN Turbo - coraz gorzej 15.11.11, 10:52
      Potwierdzam - coraz gorzej. Ostatnia kilkudniowa grypa umożliwiła mi skakanie po kanałach a to co jest w ramówce Turbo to siara na maxa. Wciąż zapychacze ramówki - programiki o alaskańskich tirowcach itp. Brak dobrych testów nowych aut dla Kowalskiego, brak rzetelnych testów używek. Jedyne co da się oglądać to Automaniak, KameraTurbo i Gadżet. Reszta z Zakupem Kontrolowanym na czele gdzie zamiast o autach bredzi się o pogodzie, słoneczku itp to kicha. Do bani jest również jak dla mnie program Jazda Polska. Podsumowując, same reklamy, powtórki powtórek i znikoma ilość ciekawych programów.
    • grzek TVN Turbo - coraz gorzej - niestety 15.11.11, 12:08
      Kanał zaczyna być nudny, praktycznie o motoryzacji coraz mniej a jak już to poziom taki sobie. Nie ma co oglądać. Pewnie z czasem zamienią go na kanał sportowy. Ale pewnie do "Uwaga Pirat" i "Wypadek-Przypadek" materiał będą mieli zawsze.
      • nazimno "Kanal" to nomen omen niezle okreslenie. 15.11.11, 12:24
        • isostar2 "VolDZwagen" 15.11.11, 13:19
          Tak przy okazji, informacja dla łysego pana, który prowadzi "Automaniak", samochod nazywa się Volkswagen. To samo dla jednego z panow, ktorzy "prowadzą"!!!! program motoryzacyjny w TOK FM, jeden z nich ciągle robi ten błąd. Ich program to temat na osobny watek :)
          • nazimno Co do tego "radia"... 15.11.11, 13:30
            Te rozmowy o samochodach przypominaja plotkowanie dwoch kolezanek na temat
            fasonow bluzeczek i sweterkow. Najwazniejsza uwaga zdaje sie byc uwaga na temat
            "jakosci plastikow" uzytych dla deski rozdzielczej.

Inne sprawy, dotyczace techniki, wydaja sie byc zbyt skomplikowane.
            No i najwazniejsze jest to "jakim samochodem juz pomykalem".

• isostar2 Polsat Play coraz lepiej 24.12.11, 12:54
              Powoli Polsat Play zaczyna wyprzedzać TVN Turbo, widziałem ciekawe filmy na temat historii Formuły 1

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka