Dodaj do ulubionych

Jeep Grand Cherokee 2,5 VM

08.12.11, 17:15
Proszę o pomoc!!
Mam problem, po raz kolejny urywają mi się śruby od klawiatury i nie wiem jaka to przyczyna. Może ktoś miał podobny problem i będzie w stanie mi pomóc za co z góry dziękuję.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • misiak.bk Re: Jeep Grand Cherokee 2,5 VM 09.12.11, 07:40
      Poczytaj i popytaj tutaj
      forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.php?t=46
    • jedyny.gazebo Re: Jeep Grand Cherokee 2,5 VM 10.12.11, 21:09
      Silnik "VM 2,5 TD" wynalazek jakich mało...

• adoptowany Re: Jeep Grand Cherokee 2,5 VM 10.12.11, 21:29
        jedyny.gazebo napisał:

> Silnik "VM 2,5 TD" wynalazek jakich mało...
        >
        >
        przeciez ta masakra to wynalazek makaroniarzy.Co on robi w hamerykanskiey legendzie?
        • piesior666 Re: Jeep Grand Cherokee 2,5 VM 11.12.11, 21:51
          adoptowany napisał:

> jedyny.gazebo napisał:
          >
          > > Silnik "VM 2,5 TD" wynalazek jakich mało...
          > >
          > >
          > przeciez ta masakra to wynalazek makaroniarzy.Co on robi w hamerykanskiey l
          > egendzie?
          Legenda ruszala do Europy,czyli musieli miec diesla.Wzieli,co pasowalo najszybciej.
          • trypel Re: Jeep Grand Cherokee 2,5 VM 12.12.11, 09:02
            i biorą znów.
            w najnowszym grandzie jest diesel VM
            • adoptowany Re: Jeep Grand Cherokee 2,5 VM 12.12.11, 22:32
              i jeszcze jedno. Tak teraz sobie przypomnialem,ze ta 'renomowana' firma VM podrzucala juz przed laty swoje cudo m.in. montowane bylo w citroenie XM. Jak skonczyl XM wiemy.
              • trypel Re: Jeep Grand Cherokee 2,5 VM 12.12.11, 23:44
                akurat problemy xma wynikały z boscha a nie z vma
    • fuiio Re: Jeep Grand Cherokee 2,5 VM 16.12.11, 17:25
      Wsadź przyjacielu do tego auta jakiś normalny motor i po kłopocie.VM-a wyrzuc do kosza. Normalny motor to np wolnossącego diesla z patrola 4.2l i zapomnisz o problemach
      • adellante12 Re: Jeep Grand Cherokee 2,5 VM 17.12.11, 03:01
        I jak niby chcesz zaszczepic TD42 do Granda??? masz pojecie o czym w ogóle mówisz?
        Pomijajac fakt zeużywane TD42 które zostały na rynku sa nieosiągalne a jak juz dostaniesz to w wersji 24V.... Jak chcesz połączyć go z automatem z granda????? Chetnie popatrze, bardzo chetnie. Bierz jeszcze pod uwage ze TD42+skrzynia +reduktor to ca 12 tys pln... w ryj opłacalna przekładka...Chetnie popatrzę jak cos takigo zmotasz. A i jeszcze róznica w masie motoru ze skrzynią to jakieś skromnie licząc 200kg na plus dla patrolowskiego zestawu....
        Właśnie kończe taką przekładke w GRY60 wiec wiem zczym to się zjada....
        • fuiio Re: Jeep Grand Cherokee 2,5 VM 17.12.11, 09:42
          > I jak niby chcesz zaszczepic TD42 do Granda??? masz pojecie o czym w ogóle mówi
          > sz?
          > Pomijajac fakt zeużywane TD42 które zostały na rynku sa nieosiągalne a jak juz
          > dostaniesz to w wersji 24V.... Jak chcesz połączyć go z automatem z granda?????
          - po co to łączyć z automatem? wrzucasz z oryginalną skrzynią i po kłopocie
          > Chetnie popatrze, bardzo chetnie. Bierz jeszcze pod uwage ze TD42+skrzynia +re
          > duktor to ca 12 tys pln... w ryj opłacalna przekładka...Chetnie popatrzę jak co
          > s takigo zmotasz.
          12 tysięcy złotych a nie euro..tyle co komplet przyzwoitych gum do granda..to może i jest majątek ale chyba dla bezrobotnych spod Zamościa
          A i jeszcze róznica w masie motoru ze skrzynią to jakieś skro
          > mnie licząc 200kg na plus dla patrolowskiego zestawu....
          Oryginalna V8 + cholernie ciężki automat też swoje ważą różnica jesli jest to niewielka
          > Właśnie kończe taką przekładke w GRY60 wiec wiem zczym to się zjada....
          Gratuluje trafnego wyboru..ale brzydko jest sobie montować porządne a drugiemu kazać jeździć z gówiennym silnikiem
    • adrian_ktostam Korzystając z okazji chcę zapytać 17.12.11, 15:03
      Moja znajoma ma na oku jakiegoś Jeepa z dieslem od Merca 2,2 l. Pytała mnie o opinię o tym silniku, ale zupełnie go nie znam. Jeżeli ktoś napisze coś konstruktywnego na temat tego silnika, chętnie jej to pokażę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka