Gość: m Re: Skody do serwisów IP: *.centertel.pl 23.12.11, 21:35 "Skoda ogłosiła w Polsce akcję serwisową dla niektórych egzemplarzy modelu Octavia II, Superb II i Yeti." Nowe Skody się psują i kosztują 50 tysięcy złotych? Moje 12 letnie Polo się nie psuje...i kosztuje 10 tys.zł ... mam 40 tysiaków w kieszeni i lepsze auto Hehe ;-) Link Zgłoś
Gość: Autor Re: Skody do serwisów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.11, 21:38 @iliontichy, napisz jeszcze, że mechanik kupił auto salonowe... 30-40 tys. to nie przebieg na diesla, pewnie kupił jakiegoś przechodzonego, powypadkowego szrota ze skręconym przebiegiem o 200 tys. km i myślał, że robi okazje... teraz biadoli... Link Zgłoś
Gość: Autor Re: Skody do serwisów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.11, 21:41 @m, dalej trzymasz tę działkę? :) na nowe to stać Cię będzie jak będziesz mógł je kupić bez wyprzedawania ojcowizny ;-) Link Zgłoś
Gość: dezel Re: Skody do serwisów IP: *.adsl.inetia.pl 23.12.11, 21:45 @ iliontichy 2.0 tdi : - pękajace głowice (ale tylko roczniki do 2007) - padające wtryski (które? magnetyczne w CR tylko po lipnym paliwie) - wypaljące się pierścienie (tylko po agro-tuningu kompa sterującego) - naciągające się łańcuszki pomp oleju - w wyniku tego jej zatrzymanie i zatarcie silnika (jak w każdym silniku z łańcuchem rozrządu) - szalone czujniki podajace informacje o awariach których nie ma (polecam komputery Renault, Nissana i Hondy - to jest dopiero dyskoteka) Ogólnie walisz farmazonami wyczytanymi w necie, W mechanika to nawet gimnazjalista nie uwierzy, a kumplowi katującemu tego 2.0 TDI wytłumacz, że nie kupuje się szrota po ph z przekręconym licznikiem i nieznaną historią serwisu. A nawet jak się taki wynalazek kupuje, to płyny, paski, filtry i rozrząd to pierwsze co się wymienia. Link Zgłoś
remo29 Re: Skody do serwisów 23.12.11, 21:47 > Moje 12 letnie Polo się nie psuje...i kosztuje 10 tys.zł ... Te10 tys. to w torbie w bagażniku? -- parada karzełków Link Zgłoś
Gość: brachu Re: Skody do serwisów IP: *.play-internet.pl 23.12.11, 21:55 www.youtube.com/watch?v=WAZb3ecwwOU&feature=related Link Zgłoś
Gość: 84 Re: Skody do serwisów IP: *.191.192.142.bredband.3.dk 23.12.11, 22:31 golabek sie osr..ł heheh Link Zgłoś
Gość: donVahe Re: Skody do serwisów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.11, 22:37 a dlaczego tylko Skoda ogłasza akcję a nie cały VAG? ten silnik jest montowany w całym VAGU przecież Link Zgłoś
Gość: klops Re: Skody do serwisów IP: *.ilabs.pl 23.12.11, 22:39 @m. To może teraz napiszesz ile zarabiasz:) że się tak przy nowych autach frustrujesz? Ostatnio przy tym pytaniu wymiękłeś, więc chyba to okolice płacy minimalnej lub kieszonkowego. Ale twoje polo się przecież nie psuje i jeszcze ci 40 tys. w kieszeniach zostaje....tylko ciekawe z czego:) Ps.Udanej zabawy na działce wartej 300 tys. Pozdrów Polo. Gdybyś miał pomroczność jasną tutaj w komentarzach są twoje wymijające odpowiedzi: moto.pl/MotoPL/1,88571,10723837,Zywe_zdjecia_Citroena_DS5.html Link Zgłoś
Gość: zbyszek 1234 Re: Skody do serwisów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.11, 23:23 zwolennicy używanych szrotów , samochodem nie jeździ sie tylko do biedronki czy kościoła , samochodem jeździ sie na wakacje tez , podrozuje sie po europie calą rodziną , jedzi sie na narty w alpy wloskie czy austriackie , wiec uzytkowniku 10 letniego szrota rozszerz troche hotyzonty myślowe poza obręb gminy , no ale zapewne ciebie pewnie nie stac na takie wyjazdy , skoro cię nie stac na poszadny samochod. Link Zgłoś
Gość: kolps Re: Skody do serwisów IP: *.ilabs.pl 23.12.11, 23:29 @m jeździ głównie po swojej działce i czasem do Portugalii, żeby sprawdzić oddziaływanie wysokich temperatur na ciało domorosłego ekonoma w Polo bez klimy. Link Zgłoś
Gość: z Re: Skody do serwisów IP: *.w80-14.abo.wanadoo.fr 23.12.11, 23:44 "[...] usterka może dotyczyć 565 samochodów." - 565 osob, ktore nie czyta prasy motoryzacyjnej :-| Link Zgłoś
talsen Re: Skody do serwisów 24.12.11, 00:38 Auto niezłe, tylko gdzie tym jeździć? Na polskich drogach szczególnie w miastach np. Poznaniu, można jedynie stać w korkach o każdej porze dnia. Czy ten miejski samochód, jest również przystosowany do stania i przesuwania się z prędkością 5 km/godz ,po 5 metrów? W takich warunkach, samochód, który na szosie spala 5 l/100 zużywa 2 razy więcej. Link Zgłoś
fragles102 Re: Skody do serwisów 24.12.11, 08:58 @donVahe BO FOLCWAGEN TO PORZĄDNA FIRMA I GŁUPOTAMI SIE NIE PRZEJMUJE hehe Link Zgłoś
Gość: Ry-chu Re: Skody do serwisów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.11, 15:39 @m,i co,głupio ci teraz cieciu?Bieda nie usprawiedliwia glupoty,hłe,hłe!!! Link Zgłoś
bauspa Re: Skody do serwisów 24.12.11, 17:35 "@donVahe BO FOLCWAGEN TO PORZĄDNA FIRMA I GŁUPOTAMI SIE NIE PRZEJMUJE hehe" Ooo, czyli powoli wychodzi szydło z worka. fragles102 nie dość, że nie jeździ i nie jeździł japońskim samochodem, to VW również nie. Pozostają francuzy, włochy i amerykany. Wkrótce się dowiemy, czym jeździ najbardziej zakompleksiony spamer moto.pl (obstawiam fiata). Link Zgłoś
Gość: m Re: Skody do serwisów IP: *.centertel.pl 24.12.11, 20:06 klops, zbyszek 1234 Stać mnie na nówke z salonu ale nie chcę przepłacać...nówka z salonu traci w 3 lata 50% wartości...mam zadbane autko warte 10 tysięcy i 30 tysięcy zł w kieszeni....zazdrościcie? cóż...taka prawda...a prawda w oczka kole?...nie jestem frajer żeby przepłacać i topić kase w błoto ;-) Link Zgłoś
Gość: m Re: Skody do serwisów IP: *.centertel.pl 24.12.11, 20:11 Autor Stać mnie na nówke z salonu bez wyprzedawania ojcowizny (działki) ... zarabiam tyle co średnio przeciętny Polak , ale uskładałem na nówke z salonu....mogę kupić nowe auto z salonu....tylko po co? żeby stracić 50% wartości w 3 lata? Gdybym był milionerem to pal licho...ale podobnie jak 90% Polaków nim nie jestem....więc szkoda utopić w nówke 50 tysiaków a po 3 latach stracić 25 tysięcy złotych ....to tak jakbym wypłacił z bankomatu 25 tys.zł gotówką i wyrzucił te banknoty w błoto!!!! To się nazywa utrata wartości ale na to samo wychodzi ! Hehehehehheeeee Link Zgłoś
Gość: klops Re: Skody do serwisów IP: *.ilabs.pl 25.12.11, 01:29 @m Jeżeli zarabiasz tyle co przeciętny Polak czyli wg. danych ok. 2000 zł netto to nic dziwnego że stać cię jedynie na 10letnie Polo. wyborcza.biz/biznes/1,100896,10869128,Dwie_trzecie_pracownikow_zarabia_ponizej_sredniej_.html Jeżeli jesteś mocno oszczędny to może odłożysz z tego 500 zł chociaż musi to być mega trudne. Żeby zarobić zatem na swoje 10 letnie Polo i jego ubezpieczenie (nie mówiąc o naprawach) musisz pracować około 2 lat. Jednak jeżeli uskładałeś jak piszesz "na nówkę z salonu" to jesteś na rynku pracy przynajmniej ok. 10 lat. Zakup nowego auta faktycznie mógłby zabić twój budżet i zjadłby oszczędności twojego życia. Masz rację, nie rób tego. Tylko zlituj się i nie mieszaj w to ojcowizny. Link Zgłoś
Gość: m Re: Skody do serwisów IP: *.centertel.pl 25.12.11, 11:50 Troszkę się mijasz z prawdą i faktami...ale owszem - ojcowizny sprzedawać nie zamierzam ! a już na pewno nie po to żeby kupować nowe auto z salonu, bo to kiepski interes...wszak nieruchomości zyskują na wartości a nowe auto traci...i to dużo traci bo aż 50% w 4 lata...!!! A o oszczędności mojego życia się nie martw...wolę je przeznaczyć na inne przyjemności niż utopić 50 tysięcy złotych w nowe auto które po 4 latach będzie warte o 25 tysięcy złotych mniej... Efekt jest taki sam jakbym spalił w piecu 25 000 złotych w banknotach po 50 zł....;-) Szkoda kasy ! Link Zgłoś
Gość: klops Re: Skody do serwisów IP: *.ilabs.pl 25.12.11, 14:46 @m Nadaję ci przydomek "Polojcowizna". Czuwaj. Link Zgłoś
Gość: m Re: Skody do serwisów IP: 31.61.77.* 25.12.11, 18:27 @klops a ja ci nadaję przydomek "nówka z salonu". Pan z Tobą synku ;-) Link Zgłoś
Gość: KAROL Re: Skody do serwisów IP: *.dynamic.chello.pl 25.12.11, 19:26 CZYTAJĄC TE WPISY DOBRZE SIĘ UŚMIAŁEM ... , STARE ŚMIERDZĄCE ,WYPIERDZIANE AUTO ,ŻARCIE UŻYWANE ZE ŚMIETNIKA , UBIÓR UŻYWANY CARITASU , GUMKI PEWNIE TEZ UŻYWANE ... . WŁAŚNIE BĘDĘ SPRZEDAWAŁ 4 - LETNIE AUTO , DORZUCĘ ROCZNE SPODNIE I OBUWIE ,ORAZ BIELIZNĘ ... GRATULACJE PEŁNY SUKCES , WARTO ŻYĆ !!!. Link Zgłoś
Gość: m Re: Skody do serwisów IP: *.centertel.pl 25.12.11, 20:16 KAROL Coś ci się pomyliło Karolku... Samochody lepiej kupić używane bo 3-4 letnie są jeszcze młode a już tańsze od nowego aż o 50% ... Ubrania i jedzenie kupuję zawsze nowe i świeże bo są dużo tańsze niż nowe auto z salonu za 50 tysięcy złotych i na ubraniach oszczędzisz 200 zł a na zadbanym 4 letnim aucie zamiast nowego oszczędzisz aż 25 tysięcy złotych!!! i też się uśmiałem czytając bzdury o oszczędzaniu na jedzeniu ;-) Hahahahaa Link Zgłoś
Gość: klops Re: Skody do serwisów IP: *.180.84.197.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.12.11, 01:24 @m vel Polojcowizna Ten obrazek jest dla ciebie.Gdybyś kiedyś zechciał żeglować nie kupuj nówki, nie warto wywalać 100 tys w błoto:) myzeglarze.pl/photo/uwaga-jachty-poszly-w-gore-moze-mistrz-mleczko-nie-bedzie-zly-za-umieszczenie-tej-grafiki.html Czuwaj Link Zgłoś