Gość: gość Re: "Amerykański Chopper" dla WOŚP IP: *.adsl-surfen.hetnet.nl 07.01.12, 16:49 Brawo Pani Justynko!!! Pokazała Pani tym kopciuchom gdzie ich miejsce BRAWO BRAWO BRAWO Link Zgłoś
popijajac_piwo Re: "Amerykański Chopper" dla WOŚP 07.01.12, 17:09 Żałość... Motocykl pewnie z założenia był zbudowany do postawienia jako ozdoba w gabinecie prezesa. No ale wszyscy komentujący zapewne mają po 33 kafle w kieszeni i chcieli kupić, żeby się porozbijać na polskich bezdrożach. Co tam pomoc dla dzieci... Żałość... Link Zgłoś
Gość: LESZEK Re: "Amerykański Chopper" dla WOŚP IP: *.kielce.vectranet.pl 07.01.12, 17:16 PO JAKĄ CHOLERĘ MI MOTOCYKL,KTÓRYM NIE MOŻNA JEŻDŻIĆ. Link Zgłoś
Gość: Teedy Re: "Amerykański Chopper" dla WOŚP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.12, 17:46 Ludu roboczy miast i wsi, o co wam chodzi z tym motorkiem? to nie dla was,to dla dużej firmy ,biznesmena -maniaka który się lubi chwalic.Najważniejsz że ta kasa dla dzieci posłuży. Link Zgłoś
Gość: zen Re: "Amerykański Chopper" dla WOŚP IP: 94.75.112.* 07.01.12, 17:49 Proponuje przeczytać niepoprawni.pl/blog/2183/wosp-czyli-biznes-sie-kreci Link Zgłoś
Gość: Arek Re: "Amerykański Chopper" dla WOŚP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.12, 18:01 popijajac_piwo kupić to znaczy dać kasę i w zamian dostać wyłączne prawa majątkowe do czegoś. Owsiak ewentualnie pożycza. A cena motocykla puki co to są koszty wycieczki Owsiaka i kolegów do USA no może zostanie na oryginalną pompkę do roweru z logiem OCC wiec do "biednych dzieci" jeszcze kawałek. Link Zgłoś
mniklasp Re: "Amerykański Chopper" dla WOŚP 07.01.12, 18:01 taki chopper jest w koszcie 15 tys dol , dla mnie co miesiac moge kupic nowy. ale dlaczego nie moze jezdzic i dlaczego tylko na rok. Owsiak chyba dostal za darmo na recze dzieciLudzie tu wola Harley davidson ,najblizszy mnie klub chopper jest w Santa Barbara, CA, czasami jadc na plae latem tam zachaczam zeby pojezdzic Link Zgłoś
Gość: ble Re: "Amerykański Chopper" dla WOŚP IP: *.xdsl.centertel.pl 07.01.12, 18:02 Czemu tylko na rok? A po roku gdzie on trafi? Oszustwo Link Zgłoś
nikkoz Re: "Amerykański Chopper" dla WOŚP 07.01.12, 18:19 Ja powiem tak, motocykl jako ozdoba nie ma sensu, a ja osobiscie nic nie widze w chopperach - jazda dla lansu to nie to po co są motocykle. albo kupujesz scigacza, i masz frajde z jazdy ekstremalnej wyścigowej, albo jak ja kupujesz enduro i popylasz np. na torze w strykowie. a nie jakies choppery.. Link Zgłoś
samson.miodek Re: "Amerykański Chopper" dla WOŚP 07.01.12, 18:56 Jestem przekonana ze panowie podarowali Owsiakowi ten motocykl za zupelna darmoche robiac sobie niezla reklame.Z drugiej strony nie wiem czy wielu ktorzy zamawiaja u nich motory wie o co biega Owsiakowi, ale jak rozreklamuja ze jest taki czlowiek co to rozkreca ludzi raz do roku i zbniera kase na sprzet medyczny i zakupuje do szpitali to moze im przyspozyc niezlej klienteli. Takie cacka Amerykanie lubia i lubia sobie postawic w garazu i pojezdzic od swieta a nie kazdego dnia.tylko ze w polsce tego jakos ludzie nie potrafia zrozumiec - ale coz trudno. Link Zgłoś
Gość: Mikolaj Re: "Amerykański Chopper" dla WOŚP IP: *.zone12.bethere.co.uk 07.01.12, 19:59 ciekawe ile za niego zaplacil i czy forma nie przerosla tresci, w polsce chlopaki tez spokojnie by sobie poradzili i pewnie za mniejsze pieniadze. A gdyby pogadal z Mrowa z plastbike.pl z Skarzyska Kamiennej to tez by mu moze nie policzyl Link Zgłoś
Gość: Nielubię Re: "Amerykański Chopper" dla WOŚP IP: *.adsl.inetia.pl 07.01.12, 20:00 Bez sensu. To po cholerę licytować takie CÓŚ? To lepiej od razu wpłacić pieniądze na orkiestrę bez zbędnych ceregieli medialnych. Jak już licytować i kupować to coś, czym możną się pochwalić, z czego można skorzystać i co może być właśnie pięknym modelem kolekcjonerskim. Dlaczego zabiera się przyjemność bogatym kolekcjonerom bycia filantropami, a jednocześnie mając jednocześnie przyjemność posiadania czegoś unikatowego. To może zbierajmy też inne gadżety z licytacji, np. złote serduszka na rok i nie koniecznie ze złota, bo przecież nie muszą być "użytkowe". Kolejny bezsens WOŚPu. Link Zgłoś
Gość: asd Re: "Amerykański Chopper" dla WOŚP IP: *.xdsl.centertel.pl 07.01.12, 20:08 @Mikolaj Pewnie i w Polsce by sobie poradzili z budową takiego motocykla ale bądźmy szczerzy dzięki OCC Orkiestra ma reklame na całym świecie a jaky zrobił go jakiś Heniek z zawodu kowal nie rozniosłoby się to aż tak po świecie. Link Zgłoś
Gość: zzz Re: "Amerykański Chopper" dla WOŚP IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.01.12, 23:04 WOŚP przyszykowało same badziewne aukcje w tym roku. To już lepiej normalnie wrzucić parę złociszy wolontariuszowi a nie widziwiać z bzdetnymi przedmiotami, które ani nie stanowią fajnej pamiątki ani nie sprzeda się ich po kilku latach z zyskiem. Link Zgłoś
Gość: Gość Re: "Amerykański Chopper" dla WOŚP IP: *.dynamic.chello.pl 07.01.12, 23:10 Ceny takich chopperów to 30k-60k - i nie sądzę żeby za darmo WOŚP dostała taki prezent. Pomysł bardzo oryginalny, oglądam programy chłopaków z OCC i skłamałbym mówiąc, że nie przyszło mi kiedyś do głowy, że świetnie by było gdyby zrobili motocykl dla WOŚP. I oto jest :) Unikatowy, rozpoznawalny - czy to ważne czy na rok czy na 10 lat ? Liczy się gest licytującego, a samo wydarzenie jak i chopper i tak przejdą do historii Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: "Amerykański Chopper" dla WOŚP IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.01.12, 07:27 Potynski, w jakim naiwnym swiecie ty zyjesz, ze piszesz takie banaly?,,,,,"Możemy być dumni z faktu, ze nasza Orkiestra potrafi zmiękczyć serca nawet amerykańskich twardzieli z PJR"....... Jakkolwiek godnym pochwaly jest samo dzialanie orkiestry, tak skapstwo narodu jest powodem do wstydu przed swiatem. Zbieranie 40 milionow zlotych wsrod spolecznosci blisko 50 milionowej (za granicami tez dzialacie) jest powodem do glebokiego wstydu, a nie chwaly. Zebrane 40 milionow to raptem 12 milionow dolarow. Tyle, to w niedzielnym Telethonie zbiera za oceanem, w regionie zamieszkalym przez 4 miliony ludnosci, kilkunastoosobowy zespol ludzi siedzacych przy telefonach w ciagu kilku godzin akcji. Link Zgłoś
Gość: niezależny Re: "Amerykański Chopper" dla WOŚP IP: *.147.99.187.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.01.12, 09:40 Polecam więcej dowiedzieć się o wielkim przekręcie zwanym WOŚĆ najlepiej ze strony: niezależna.pl Link Zgłoś
Gość: efgjhrgb Re: "Amerykański Chopper" dla WOŚP IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.12, 13:12 Aktualna cena 100100,00zł, więc pozdrowienia dla malkontentów... Link Zgłoś
Gość: cichcio... Re: "Amerykański Chopper" dla WOŚP IP: *.haye.cable.virginmedia.com 08.01.12, 16:50 I co z tego???To jest fajna pomoc szpitalom i ludziom...Jesteście ograniczeni jeżeli piszecie takie głupoty!!!Błagam ludziska stopujcie.Dla mnie pomysł się podoba i nie ważna kto go kupi i czy będzie na nim jeżdził.... P.S.-masz kasę to zamów sobie z homologacją oni Ci zrobią z naszymi normami... Link Zgłoś
1mississauga Re: "Amerykański Chopper" dla WOŚP 09.01.12, 09:50 Wplacam na konto osob potrzebujacych ,pomagam od 15 lat (naglosnione przez prase polska albo polonijna) .WOSP moze okazac sie wielkim niewypalem jak instytucje charytatywne w Kanadzie, od lat nie placacych podatkow.Pierwszy rok publicznie opublikowane dochody i wydatki .Prezesi $ 500 tys reszta pomocnikow okolo $200 tys rocznie .Raport opublikowany z ostatniego roku (oficjalny) przez Canada Revenue Agency 1% do 5% dotacji trafia do osob czy instytucji potrzebujacych pomocy . Reszta gdzies przepadla . Link Zgłoś
Gość: Lech Potyński Re: "Amerykański Chopper" dla WOŚP IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.12, 10:12 Wydawało mi się, że jak załączymy link do aukcji, gdzie bardzo szczegółowo opisany jest motocykl i dla czego nie można nim jeździć, to do ludzi posługujących się internetem jakoś trafi. Ale widać nie do wszystkich. I przy okazji do "Mańka": żyję w takim naiwnym świecie, że wierzę w to, że ludzie z własnej i nieprzymuszonej woli dają na orkiestrę ile mogą i ile chcą. Rzeczywiście, trochę mniej niż mogą w Amerce, ale w niczym mi to nie przeszkadza. A jak tobie przeszkadza, to tylko współczuję Link Zgłoś
igraszkabis Re: "Amerykański Chopper" dla WOŚP 10.01.12, 16:44 Niestety Lechu Polacy NIE czytają, nie interesują się, ale wszystko wiedzą. Wiadomo, lepszy polski Mrówa z platbike niż światowej sławy designer motocykli rodem z OCC. Opluć jadem, dowartościować się i nazwać wszystko wielkim przekrętem - to nasza polska specjalność. Mnie się WOŚP-chopper podoba i jestem dumna, że Teutel młodszy podjął się realizacji i gdybym miała luźny milionik, sama bym zalicytowała. :) Link Zgłoś