Dodaj do ulubionych

Potężne "emki" BMW

• Gość: addam44 Re: Potężne "emki" BMW IP: *.play-internet.pl 26.01.12, 21:51
      Hehe.Tu to zdaje sie jedna i ta sama osoba pisze pod paroma nickami.
      Najpierw napisze a po paru minutach sama siebie poprze...
      @Piotrek

Myle sie?
    • Gość: Piotrek Re: Potężne "emki" BMW IP: *.pools.arcor-ip.net 26.01.12, 21:56
      @addam44

Mylisz sie, spytaj admina o IP.

@kret

Tez sie mylisz. Mam F11, 525d.

Pozdrawiam
    • Gość: addam44 Re: Potężne "emki" BMW IP: *.play-internet.pl 26.01.12, 22:12
      @pipistrel
      Juz kiedys o tym pisalem ale nic sie nie zmienilo.Wciaz w zadnej gazecie moto ani w necie nie znalazlem porownania Infiniti M35h z ktoryms z 300konnych niemieckich Diesla.UNIKAJA SIE JAK OGNIA!A faktycznie z testow japonskiego auta ze hybryda juz dieslom daje rade a jest tansza.Bo zarowno Bmw535d jak i Audi a6 3.0tdi po doposazeniu do poziomu Infiniti sa drozsze i to ponad 50tys zl.
      Zastanawia mnie ten brak konfrontacji tych aut,Jesli ktos na taka trafil w necie(w dowolnym jezyku)niech podrzuci link.
    • Gość: SPOKO Re: Potężne "emki" BMW IP: 72.15.233.* 26.01.12, 22:31
      Tylko, że te klekoty i kopciuch wala na torach beznyniak na całego. Jak widać przewaga podwórkowych informacji. A diesel może też brzmieć pięknie. Może nie, to nalezy odbyć jazdę D5 Volvo, albo właśnie R6 BMW. zaraz zmieni zdanie. Ja czasami wyłączam radio aby posłuchać tego miłego niskiego brzmienia. Nie trzeba V8. Fakt, że zaraz to widać na poziomie paliwa w zbiorniku, komputer mam wyłączony. Coś musi iść w parze z turbinami aby dac tą moc. Żaden benzynowy downsizing tego nie da i palą jeszcze więcej. Fizyki się nie oszuka. A Ołdi omijajcie.
    • Gość: radca Re: Potężne "emki" BMW IP: *.icpnet.pl 26.01.12, 22:40
      Do Piotrka
      jest przepis, że można produkować samochody takie by średnia spalania była niska, dlatego jedne firmy przechodzą na diesla, szczególnie przy modelach paliwozernych inne dokładają małe pędzidełko do duzej bryki, często nawet nie swojej produkcji.ydy
      W ten sposób obniżają średnie katalogowe spalanie swoich produkowanych modeli.
      Właściwe oprócz toyoty nikt nie ma porządnej hybrydy, choć coś podobnego oferują honda, czy gm. Niemcy dopierao z toyotą wymieniali patenty na hybrydę (vw i bmw).
    • Gość: Tomek Re: Potężne "emki" BMW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.12, 22:44
      Moje zdanie takie jedni lubią disla drudzy benzyne jeden woli sedana drugi kombi więc nie ma co krytykować wszystko jest robione dla ludzi zależy tylko na co kogoś stać
    • Gość: miraz Re: Potężne "emki" BMW IP: *.play-internet.pl 26.01.12, 22:46
      A JA TAM W SWOIM LS460 TEGO PROBLEMU NIE MAM-SILNIKA NIGDY NIE SLYCHAC:)
    • Gość: Piotrek Re: Potężne "emki" BMW IP: *.pools.arcor-ip.net 26.01.12, 22:50
      @radca

Niemcy poszli w kierunku diesli i maja najlepsze diesle na swiecie. Toyota poszla w kierunku hybryd i ma najlepsze na swiecie. Kazdy jest dobry w tym, w co sie zaangazowal, kazdego trzeba szanowac. W odroznieniu od patalachow z tego forum, niemiecki inzynier ceni japonskiego i odwrotnie.

A co do wymiany patentow, to BMW od Toyoty dostanie dostep do baterii, nie do hybryd.
    • Gość: radca Re: Potężne "emki" BMW IP: *.icpnet.pl 26.01.12, 22:51
      co do brzmienia silnika to najlesza jest reklama hondy civica.
      Po prostu poezja nie reklama, własnie ze względu na brzmienie muzy.
      Już weszła norma na brzmienie silnika dla samochodów elektrycznych , chyba równiez hybryd (jak pracują tylko na elektryku) i tu będą cudowne brzmienia przy ruszaniu.
    • Gość: jan Re: Potężne "emki" BMW IP: 88.117.182.* 26.01.12, 22:53
      Robią na mnie wrażenie silniki disla. zobacz "Ale Auto! na stronie: zycieowiecej i dodaj
      com
    • Gość: BMW MANiacK Re: Potężne "emki" BMW IP: *.adsl.inetia.pl 26.01.12, 22:58
      A chociażby dlatego diesel, zeby móc sobie pojezdzic bardzo fajnie , szybko w zakretach , miec w miare oszczedny silnik na codzien , i tankować dosc rzadko na długich trasach :)
    • Gość: radca Re: Potężne "emki" BMW IP: *.icpnet.pl 26.01.12, 23:00
      Niemcy szczególnie bmw czy mesiu musiały iść w diesla, bo nie oferują małolitrażowych i średnie spalanie oferowanych modeli przekraczałoby narzucone przepisami wielkości. A to sporo kosztuje, są wielkie kary finansowe.
      Co do hybryd to bateria jest podstawą. Do diesla wystarczy akumulator, na chyba że chcesz odzyskać energię hamowania i mieć przyzwoitą funkcję start-stop.
      Chodzi o wielkosć emisji CO2 poniżej 100.

• Gość: tom Re: Potężne "emki" BMW IP: 83.142.123.* 26.01.12, 23:02
      A czemu BMW zrezygnowało ze swojego świetnego diesla V8 4.0 z poprzedniej 7-ki ? Tamten silnik ewoluował od 245 do aż 330 KM tylko z jedną turbiną. Założę się, że ten silnik mógłby spokojnie być dostosowany do normy Euro6. Jeżeli Mercedes może dalej mieć diesla V8, a Audi nawet V12, to BMW też by mogło. A tu robią wysilone 6-kę z 3-ma turbo i jeszcze to prezentują jako nie wiadomo jakie osiągnięcie ... :-o BMW coraz bardziej zawodzi ... :-( Niestety, nadzianych kretynów na świecie jest coraz więcej i łykają to gó....
    • ernstmag350 Re: Potężne "emki" BMW 26.01.12, 23:03
      w srodku moze i nie slychac klekotu, ale na zewnatrz niestety tak. Tomek ma racje, niech kazdy kupuje co chce i sie przekona co lepsze - oczywiscie na swoja miare...Pozostaje czekac na nowy dwutakt - duze moce + wysokie obroty + niezly dzwiek...
    • Gość: cv Re: Potężne "emki" BMW IP: *.inowroclaw.mm.pl 26.01.12, 23:08
      Formuła 1 ma 350 Nm i mają lepsze przyspieszenie, bo nie Nm o tym decydują, to tylko jedna składowa.
      Ważne kiedy te Nm są osiągane, a więc obroty.

26vs29.pl
    • Gość: radca Re: Potężne "emki" BMW IP: *.icpnet.pl 26.01.12, 23:12
      Coś mi się obiło o uszy, że niemiecka firma kombinuje hybrydę z 0,9 l silnikiem wankla.
      jako elektrownią. Jak to bedzie brzmiało?.
    • Gość: Lolo Re: Potężne "emki" BMW IP: *.gvt.pl 26.01.12, 23:28
      Klekoty są do dupy
    • Gość: Ja Re: Potężne "emki" BMW IP: *.adsl.inetia.pl 26.01.12, 23:33
      Czemu milosnicy 6-cylindorowych diesli nie prownuja ich z 6-cylindrowymi benzyniakami? Dalej byscie twierdzili, ze diesle sa lepsze i ich dzwiek to muzyka?
      Chociaz moze i tak, bo ktos tu sie tak rozpedzil, ze juz do V8 porownal.
    • smrodek71 Re: Potężne "emki" BMW 26.01.12, 23:34
      pewnie ktoś kto ma dużo kasy to sobie kupi

ale na jego miejscu taką kasę zainwestowałbym w 3,8L GT-Ra..............
      przynajmniej miałbym radochę na jakimś torze a nie tylko spod świateł..

a mając 400 koni pod maską i bawienie się w ecodriving...kurde- kup sobie lepiej Priusa...

sam posiadam dosyć mocny samochód (porównując do miejskiego wozidełka jak fiesta itp) - 2,4L diesel 140 koni
      i mam pewien problem, jeżdżę w mieście i zanim się porządnie rozgrzeje ten silnik i mogę to nacisnąć to już... dojechałem
      a podobno taki silnik do pełnego rozgrzania potrzebuje 20km...
    • Gość: Prześmiewca Re: Potężne "emki" BMW IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 26.01.12, 23:35
      Jak ktoś sądzi, że dźwięk diesla jest fajny, to chyba wychował się na wsi pośród traktorów. Nowoczesne diesle w środku są ciche jak benzyna, ale na zewnątrz nigdy to nie będzie piękny dźwięk. I sam jeździłem dieslem R6 BMW i nigdy więcej mam nadzieje nie jeździć klekotem.
    • smrodek71 Re: Potężne "emki" BMW 26.01.12, 23:39
      ale dodam,że na co dzień lepiej jeździ mi się dieslem niż benzyną
      ale M ki chyba nie są po to.

Ogólnie powinny być take samochody
      sam zastanawiałem się kilka lat temu nad pierwszą fabią RS
    • Gość: Dominika Wodzianka Re: Potężne "emki" BMW IP: *.217.146.194.generacja.pl 27.01.12, 00:08
      A ja uważam, że Yaris 1,0 jest dużo lepszy od tego czegoś.
    • Gość: gość67 Re: Potężne "emki" BMW IP: *.barn.cable.virginmedia.com 27.01.12, 02:47
      The best diesel in the world.
      www.youtube.com/watch?v=-LIWZQKo1Vc

Gwarantuje, szybciej wyrwe laske na festynie i w stu procentach lepszy designe dla diesla niż BMW
    • 1mississauga Re: Potężne "emki" BMW 27.01.12, 04:24
      W autach premium nie powinni instalowac silnika diesl,a .Nie moge tego strawic. Sama nazwa premium zobowiazuje ,a eksplatacja to tylko drobny wydatek ,chyba ze ktos jest dziadem . Gosc ;piotrek dobrze to naswietlil .
    • Gość: wiki Re: Potężne "emki" BMW IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.01.12, 07:37
      Błąd. Napisaliście:
      "nową linię aut z potężnym dieslem od M GMbH"

a powinno być:
      "nową linię aut w potężnym dieslu od M GMbH"

Auta już nie są z silnikami diesla. One są W DIESLU...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka