Dodaj do ulubionych

Ford Focus z nowym silnikiem

IP: *.play-internet.pl 15.02.12, 16:47
Tyle radosci z prowadzenia!Maja w Fordzie poczucie humoru:))
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: Ford Focus z nowym silnikiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.12, 17:01
      Taa...i wytrzymają 1 000 000 km....
    • Gość: ziomek Re: Ford Focus z nowym silnikiem IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.12, 17:29
      hahaha co to za silnik? powalilo juz do reszty tych producentow. spalanie pewnie i tak jak w 1,6 - po co to produkowac>? chyba tylko po to by zarabiac potem na serwisie... ciekawe czy do nowego volvo v40 tez wsadza to badziewie...
      __

autologia.pl/newsy/wyciek-nowe-volvo-v40/
    • Gość: Marian Re: Ford Focus z nowym silnikiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.12, 17:30
      Pieknie to wszystko wyglada na papierze, ale rzeczywistosc najczęsciej jest brutalna - ogromne spalanie i slabe osiągi. Przykład - dwycylindrowiec Fiata TwinAir. Rzeczywiście jeździ fajnie, ale wtedy spala 10l/100 km.
      ===============
      Pierwszy test Avensisa 2012 - tylko na Fanklubie Toyoty
      tiny.pl/hj84g
    • gdy_gdy Re: Ford Focus z nowym silnikiem 15.02.12, 17:33
      a nowe silniki będzie można kupować w Lidlu w pudelku, co miesiąc...szykuje się ściema podobna do tej, w kt. producenci żarówek sztucznie ograniczają ich żywotność aby zwiększyć popyt
    • Gość: Doogie Re: Ford Focus z nowym silnikiem IP: *.lnd2s.sg.alter.net 15.02.12, 17:36
      Nieźle, do 4 tys. obrotów to dokładnie takie same silniki.
    • Gość: klakson Re: Ford Focus z nowym silnikiem IP: 78.8.38.* 15.02.12, 17:49
      Ciekawe jaka będzie żywotność turbo jak jeszcze dodadzą system start-stop do
      tych benzynowych turbo cudów....
    • Gość: pat Re: Ford Focus z nowym silnikiem IP: *.unknown.vectranet.pl 15.02.12, 17:52
      "hahaha co to za silnik? powalilo juz do reszty tych producentow. spalanie pewnie i tak jak w 1,6 - po co to produkowac>? chyba tylko po to by zarabiac potem na serwisie... ciekawe czy do nowego volvo v40 tez wsadza to badziewie..."

Na pewno, zwlaszcza, ze Ford nie ma juz z Volvo nic wspolnego..
    • Gość: myslacy Re: Ford Focus z nowym silnikiem IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.12, 18:09
      Nie zauwazacie jednej bardzo pozytywnej strony takiego rozwiazania. Jesli faktycznie trwalosc bedzie tak niska jak piszecie to bedzie to lekarstwo na jezdzacy zlom po drogach calego swiata. Skoro samochod bedzie wymagal zlomowania juz po 4-5 latach to automatycznie za kilka, kilkanascie lat najstarszymi pojazdami jezdzacymi po drogach beda "mlode" 5-latki. To chyba dobrze nie?
      W koncu samochod jest po to by wozil ludzi i robil to dobrze. Szkoda zycia na wiazanie sie z autem na dluzej niz te 5 lat.
    • Gość: mustafa81 Re: Ford Focus z nowym silnikiem IP: 91.214.1.* 15.02.12, 18:14
      Zastanawia mnie jak Ford liczy te srednie spalanie , w warunkach drogowych laboratoryjnych itp? No i jak bedzie z trwaloscia. Dzis swym skromnym jazzem srednie spalanie na kompie w trasie 4,8 l (oczywiscie korki, wahadla tiry ktore pod gore nie moge) , fakt 100 km /h nie przekraczalem, a komp zresetowany przy odpaleniu po nocy.
    • pain_a Re: Ford Focus z nowym silnikiem 15.02.12, 18:16
      Super dokonanie, szkoda tylko że w latach 90 ubiegłego wieku były produkowane samochody co paliły w okolicy 4 L. Głównie to były HB np civic z silnikiem 1,5 vtec-e, spalanie poniżej 4,8 przy eko jezdzie.
    • Gość: sailor Re: Ford Focus z nowym silnikiem IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.12, 18:19
      może do fiesty jeszcze by się nadał ale foka mimo że przeszła kurację odchudzającą ( podobno 70 kg) jest za ciężka więc nie wróżę mu na rynku prywatnym powodzenia ( może ten silnik jest robiony pod floty żeby pokazać pseudo oszczędności na paliwie ) a po 100 k jako przegląd główny zamiast wymiany paska rozrządu będzie wymiana turbiny z całym motorem , taki kompaktowy silnik - 1 dzień roboczy dla wymieniaczy w serwisie -)))
    • kornikow25 Re: Ford Focus z nowym silnikiem 15.02.12, 18:59
      wydaje mi się,że to będzie znakomite rozwiązanie i posunięcie forda do zakupu tych aut przez firmy- np. przedstawicieli handlowych. a co z trwałością i tym co oni piszą o nowym silniku focus-a to wiem tyle,że jak pracowałem w fabryce produkującej samochody to widziałem jakie to wszystko się odbywa i jestem pewien,że są znakomicie przetestowane a chyba wszyscy wiedzą,że poprzednie modele focusa miały niezawodne niemal silniki. poczytaj rankingi... VW daleko daleko z tyłu i i wiele innych marek:-(((
    • Gość: flotar Re: Ford Focus z nowym silnikiem IP: *.c195.msk.pl 15.02.12, 18:59
      haha
      litra to ja wole zrobić we dwóch :D
      a to jest popierdółka jakaś
    • Gość: h Re: Ford Focus z nowym silnikiem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.02.12, 19:06
      hmmm.... ja jeżdżę 1.6 ecoboost (150km) i chwalę sobie. po mieście pali mi niecałe 9l/100 - na trasie 7,2l/100 i daje duużo frajdy....
    • kornikow25 Re: Ford Focus z nowym silnikiem 15.02.12, 19:14
      mają pocisk. nie oszukujmy sie to juz jest inna era silników:--))
    • Gość: q Re: Ford Focus z nowym silnikiem IP: 83.238.241.* 15.02.12, 19:24
      Chyba sobie jaja robicie...
    • the_michal Re: Ford Focus z nowym silnikiem 15.02.12, 19:31
      Ta już widzę te 4,8 litra tak samo 125kw na wykresie mocy hahah
    • Gość: Stig Re: Ford Focus z nowym silnikiem IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.12, 19:34
      Ja w swojej Astrze F 1.4 na trasie nie przekraczając 90km/h wyrobiłem się w 4,7l/100
      Ostatnio miałem okazję jeździć najnowszą C4 1.6 w benzynie 122km w bieszczadach, przy włączonej klimie i 2 osobach komp pokazywał 4,5l/100km. Główną bolączką współczesnych aut jest nadwaga. Wspomniana Astra waży 1045kg a wspomniany już citroen 1285kg. A co dopiero Astra IV to jest prawdziwy spaślak.
    • Gość: Gość W. Re: Ford Focus z nowym silnikiem IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 15.02.12, 19:43
      No w końcu trwałość diesla i benzyny znowu się zrówna.
    • Gość: Piotrek Re: Ford Focus z nowym silnikiem IP: *.noc.RWTH-Aachen.DE 15.02.12, 19:43
      NIestety, ale wykonanie tego Forda jest tragiczne. Kierownica wzynajaca sie w palce, slabe materialy, majtkowy kolor podswietlenia, tandetny wyswietlacz miedzy zegarami...Golfa w ten sposob nie dogonia.
    • kornikow25 Re: Ford Focus z nowym silnikiem 15.02.12, 19:48
      piotrek zastanów sie co ty piszesz. myslisz chyba o starych modelach.
    • diteno Re: Ford Focus z nowym silnikiem 15.02.12, 19:58
      "Są tak małe, że postawione na ziemi zajmują powierzchnię mniejszą niż kartka A4" co się mieści na kartce A4??? bo u mnie w dwulitrowym ropniaku miska olejowa też się mieści...liczy się?:)
    • Gość: Dar Re: Ford Focus z nowym silnikiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.12, 20:55
      Ten silnik może palić 4,8. Jak ktos będzie deptal to wiadomo, że energia nie bierze sie z powietrza. A co do trwałości.... A kogo obchodzi czy silnik wytrzyma milion kilometrów?
      Chyba tylko dziada z Polski kochajacego starocia że szrotow. Żadna firma o was nie myśli. Dla ńich ważny jest ten co przynosi pieniądze, a nie ten co sprząta podwórko z odpadów.
    • Gość: Piotrek Re: Ford Focus z nowym silnikiem IP: *.pools.arcor-ip.net 15.02.12, 21:21
      @kornikow25

Pisze o aktualnym modelu. Fakt, ze materialy we wnetrzu lepsze niz we wczesniejszych Focusach, ale inne marki poszly tez do przodu. Do Golfa to Focus ma daleko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka