Dodaj do ulubionych

Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe

• honkers Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe 11.04.12, 07:36
      Palikot, weź ty tego poMrocznego Mroczka sprzedaj Macierewiczowi - oni obaj wymyślą koło.
    • Gość: sukmykok Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.12, 07:46
      kolejny, ktory byl bity rowerem za mlodu...jak swietej pamieci kaczynski, tez sie bal rowerow, dla tego nie mamy sciezek z centrum warszawy, przez lecha, bo wymyslij obejscie prawa gdzie przy remoncie drogi trzeba zbudowac sciezki.

co do tego palanta, to najpierw zwolnij GALASA, za to ze robi zkrzyzowania gdzie swiatla sie raguja na rowerzystow, buspasy ktore iniemozliwiaja przejazd rowerom glowa arteria i mostem w warszawie, i buspassy lamia prawo, przejazdy sciezek rowerowych gdzie jadacy musi przyciskiem sie zabawic, co lamie prawo miedzynarodowe.

potem, wychowaj kierowcow autobusow, policjantow, i obowiiazek przy naukach L o nauczenie jak jezdzic z rowerami w ruchu,

I USWIADOMIC WSZYSTKICH KIEROWCOW, ZE W MIESCIE, ROWER MA WYZSZA SREDNIA PREDKOSC OD SAMOCHODOW, WIEC NIE TRZEBA ZAWSZE ZA WSZELKA CENE WYPRZEDZAC, TYLKO PO TO ABY STANAC NA CZERWONYM SWIETLE.

wtedy, i to moze, pogadamy o twoim pomysle, hehehe, i to jaki debilny, bo rower jest tak ekologiczny, i prosty, ze kazde dziecko potrafi sobie zlozyc i zadbac, i nie wymaga ropy i krwi irackich dzieci zeby korkowac nasze miasta. precz od rowerow!
    • Gość: Wojtus Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe IP: 212.191.195.* 11.04.12, 08:17
      Mroczek ma racje. Chće dodać , ze i przynajmniej karta rowerowa powinna być obowiazkowa (w kazdym wieku)
    • von_seydlitz Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe 11.04.12, 08:19
      PO-Mroczek Jasny.....

.....
    • morowy Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe 11.04.12, 08:23
      Głupich nie sieją, sami się rodzą. Jak ktoś urodził się ....... kanarkiem nie umrze.
    • Gość: SMUTNY Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.12, 08:55
      POSŁOWIE NA PRZEGLĄD DO PSYCHIATRY ... .
    • Gość: Gość: Raziel Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe IP: *.ibd.gtsenergis.pl 11.04.12, 08:58
      Dlaczego rowerzyści bronią się przed kamizelkami i kaskami, proponuję pewien test dla zwolenników takiego rozwiązania niech kupią sobie kamizelkę (mały wydatek) wezmą rower lub pożyczą od sąsiada (bo większość głosicieli tego rozwiązanie to albo od 10 lat nie jeździła albo roweru w ogóle nie ma) i zrobi sobie powiedzmy 10 km przejażdżkę i opowie o wrażeniach z jazdy w poliestrowym worku. Co do kasku, podobnie, kupujemy kask (wydatek większy - dobro kask 150 zł i w górę) i wpadamy pod samochód a następnie oceniamy, bo głowę będziemy mieli całą czy obrażenia narządów wewnętrznych typu płuca i serce są śmiertelne czy może jednak z tego wyjdziemy. A na marginesie, w Australii przeprowadzono badania nad bezpieczeństwem jazdy w kasku i okazało się że rowerzyści w kaskach brali udział w większej liczbie wypadków, ponieważ kierowcy samochodów sądzili, że są to bardziej doświadczeni rowerzyści, i że mogą nie zachowywać wobec nich należytej ostrożności.
      Natomiast światła rowerowe jak najbardziej, każdy rower po zmroku, ale z moich obserwacji wynika, że policja z mniejszą lub większą skutecznością wyłapuje delikwentów bez świateł.
      A ścieżki dla rowerów, traktowane przez pieszych jak kolorowy chodnik. Czy zwrócił kiedyś ktoś uwagę z czego je zrobiono, tylko nieliczne ścieżki są asfaltowe, większość jest natomiast z kostki brukowej, co przy jeździe szosowym rowerem 30 km/h dostarcza wrażeń takich jak jazda po tzw. kocich łbach samochodem.
    • Gość: m Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe IP: *.centertel.pl 11.04.12, 09:45
      Często cena za przegląd 100 zł przekraczałaby wartość roweru - np. 15 letni romet

Buuuuuhahahahhaa ;-)
    • zezzem Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe 11.04.12, 09:58
      Proponuję obowiązkowe badania psychiatryczne polityków raz w roku.
    • maciek_sc Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe 11.04.12, 09:59
      Przeglądy to nonsens, ale homologacje, np. na oświetlenie, już nie. Wiele europejskich państw ich wymaga, a u nas niektórzy myślą, że wystarczy sobie przyczepić na gumce jedną diodkę i już ich nie wiadomo jak dobrze widać...
    • ragol Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe 11.04.12, 10:00
      Cóz, ponoć rowerzysta jest zwykłym użytkownikiem ruchu. Czym rróżni się odpowiedzialność rowerzysty od odpowiedzialności kierowcy za spowodowanie wypadku?
      Proszę, niech mi jakiś syn dwóch pedałów, albo córa, wyjaśni, jak skutecznie i szybko mam domagać się od Was odszkodowania za rozbicie pojazdu, infrastruktury z Waszej winy? Dlaczego prawo ma działac w jedną stronę i chronić wybiórczo?
      Chcecie tylko przywilejów? Cóż, równouprawnienie, to równiez pewne obowiązki.
      Nie bądźcie takimi typowymi feministkami, dla których równe prawa kończą się w momencie potrzeby wniesienia szafy na 4 piętro...
    • Gość: olo Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe IP: *.uwm.edu.pl 11.04.12, 10:03
      W przypadku kolizji rowerzysty z samochodem porysowane nadwozie samochodu i stłuczony reflektor to najmniejszy problem. Zresztą samochody mają AC.

Kupując ubezpieczenie mieszkania (domu) kupuje się też ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej w życiu prywatnym. Ubezpieczenie takie obejmuje również szkody wyrządzone przez dzieci i zwierzęta domowe. Więc nie ma sensu doblować tego ubezpieczenia z tytułu posiadania roweru.

Można zmusić producentów rowerów do malowania ich farbą odblaskową. Z czasem powinno to ograniczyć problem "batmana".

Warto zachęcić kupujących do kupowania odzieży wierzchniej z odblaskami. Ja bym proponował VAT 0% na kurtki, spodnie, płaszcze i bluzy posiadające co najmniej 15% powierzchni odblaskowej. Jak ktoś chce płaszcz bez odblasków - proszę bardzo, VAT 23% jak dotychczas. Producenci i kupujący na pewno na to zareagują, w ciągu 2 lat powinna być znaczna poprawa jeśli chodzi o widoczność pieszych i rowerzystów.
    • Gość: mroczuś Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe IP: *.dmz.zamek.net.pl 11.04.12, 10:55
      pomroczny,jesteś zwykłym złodziejem,bandytą,wypie...j z sejmu.
    • Gość: Thundi Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe IP: *.static.tvk.wroc.pl 11.04.12, 11:31
      Jest takie małe ale kiedyś było coś takiego jak "karta rowerowa" i większość rowerzystów znała przepisy. Dziś znajomość przepisów przez większość rowerzystów ograniczona jest do "zielone jedz, czerwone stój".
    • Gość: Greg Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe IP: *.gemini.net.pl 11.04.12, 11:32
      Ruch Palikota - i wszystko jasne. A czy to jest ten Mroczek serialowy?
      Swoją drogą, w kwestii prawa ruchu rowerowego - mnie najbardziej dziwi, że rowery nie mogą jeździć po chodniku - choć właśnie tam było by najbezpieczniej.Jak wielki i rozpędzony rowerzysta (chociaż po chodniku nie da się za szybko jechać) wjedzie w przechodnia to skończy się połamaniami, w najgorszym wypadku kalectwem. Natomiast jeśli w rowerzystę wjedzie samochód poruszający się z dozwoloną prędkością 50 km/h (a niestety mało kto jeździ tak wolno po mieście) - połamania to minimum, kalectwo albo śmierć - dużo bardziej prawdopodobne.
      __
      www.tanie-podrozowanie.net/
    • Gość: bikerrr Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe IP: *.ksiaznica.torun.pl 11.04.12, 11:43
      Ja zrobiłem dokładnie tak jak pisze Olo,ubezpieczyłem mieszkanie ze wszystkimi dodatkami jak OC właśnie.Sam śmigam codziennie rowerem (żona też ),moje dzieci też jeżdżą.Płacę na rok około 200 zł ale mam święty spokój.
    • Gość: LEX Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.04.12, 11:48
      OC powinno byc obowiązkowe i już. Rowerzyści są najbardziej chaotyczną, nagminnie łamiącą przepisy ruchu drogowego grupą. W dodatku obciążoną zadziwiającą mentalnością: niedojrzałą, roszczeniową do bólu, złośliwą, egocentryczną (nie chodzi o jednostki, ale o grupę jako całość)
      Domaganie się (jak jedne z głupków powyżej), by kierowca za szkodę wyrządzoną mu przez rower pokrywał z własnego AC to debilizm i typowa złośliwość pedalarza. Rowerzysta może powodować kosztowne uszkodzenie samochodu, rowerzysta może spowodować bardzo kosztowne (leczenie, renta) uszkodzenie/uszczerbek zdrowia innego użytkownika ruchu. Ponieważ często (nie zawsze) są to gołodupcy, płaci podatnik.
    • hans_close Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe 11.04.12, 12:08
      Już nie tylko PISowcom wali w czerep...
    • Gość: kljvf Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe IP: *.elblag.vectranet.pl 11.04.12, 12:43
      Kolejny dowód na to że Polska nie jest wolnym krajem. W tym kraju nie ma żadnych swobód, są tylko obowiązki i nakazy.
    • Gość: toja Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe IP: *.dynamic.mm.pl 11.04.12, 12:50
      a ile punktów karnych za brak odblasków?
    • Gość: antymrok Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe IP: *.dmz.zamek.net.pl 11.04.12, 13:39
      A co z deskorolkami i wrotkami?
    • Gość: antek Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe IP: *.acn.waw.pl 11.04.12, 14:10
      wiekszosc wpisow popelniona przez ludzi,ktorzy najpierw pisza,a potem...
      nie,nie,nie mysla,tylko odchodza zadowoleni od klawiatury.Pare rzeczowych wpisow,mozna sie dowiedziec np ,ze OC,ktore dla rowerow oferuje PZU to nie wiecej niz kilkanascie zl.
      Pomyslcie,ilu klopotow mozecie uniknac placac te kilkanascie zl raz na rok
    • ragol Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe 11.04.12, 14:16
      Olo wykombinował:
      "...W przypadku kolizji rowerzysty z samochodem porysowane nadwozie samochodu i stłuczony reflektor to najmniejszy problem. Zresztą samochody mają AC. ..."

Aha, czyli moje AC ma załatwić Twoją odpowiedzialność... Bardzo sprytne.
      Czyli jak mi wymusisz pierwszeństwo, a ja unikając rozjechania Ciebie uszkodzę czyjeś mienie i/lub spowoduję czyjś uszczerbek na zdrowiu, to wówczas również wykpisz się moim AC?
      Pogratulować dobrego samopoczucia.
    • divak2 Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe 11.04.12, 14:35
      @Gość "a powiedz mi kto zapłaci za szkody w aucie, które przerobi batmana..."

Od tego jest OC. Przeciw OC nie protestuję, chociaż mam je tylko na samochód. Ale jak ktoś chce jeździć bez kasku i kamizelki - czemu nie. Jak ktoś jedzie w kamizelce i kasku i właduje się pod koła, to te fatałaszki mu w niczym nie pomogą. Producenci kasków nawet umieszczają na nich odpowiednie ostrzeżenia na ten temat.
      A czy dojrzeję - nie wiem. przez 20 lat jeżdżenia nie dojrzałem.

PS. Dokumenty samochodu sprawdzano mi do tej pory raz. Jak uczestniczyłem w kolizji. Samochód mam od dwóch lat. Oświetlenie roweru też raz - na 20 lat. W dzień. A kilka razy jechałem rowerem bez świateł w nocy, byłem widziany przez policję i ...nic.
    • Gość: krzyś Re: Badanie techniczne dla rowerów obowiązkowe IP: *.160.2.83.bdmedia.pl 11.04.12, 14:57
      Należy też koniecznie wykupić OC dla roweru. A tak poważnie, to ci debile z sejmu powinni mieć obowiązkowe wizyty u psychiatry 365 razy w roku. Tusk 720 razy bo ten jest mistrzem świata w debilizmie!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka