Dodaj do ulubionych

Do TMP - program Toyota Pewne Auto

31.07.12, 12:47
Jak to jest, że u wielu dealerów, w tym u tego u którego i ja swoja uzywana Toyotę kupowałem, auta, które są po prostu w komisie są oklejone znakami tegoz programu.
Z informacji dealera i sprzedawców wynika, że tego własnie żąda TMP.
Biorąc pod uwagę, że TMP w żaden sposób nie odpowiada za stan techniczn tak sprzedawanych aut to chyba nie jest w porządku bo sugeruje kupującemu bezpieczny zakup.

Co więcej... jak to jest, że dealerzy Toyoty biorą w komis wszystko, bez sprawdzania???
Avensis, którą chciano mi sprzedać na Śląsku z przebiegiem 159.000 km, o czym zapewniał mnie sprzedawca w salonie Toyoty, wciskając do eki ksioążkę serwisową (niemiecką), miała pod maską naklejkę inf. , że ostatia wymina paska rorządu odbyła sie prawie rok wcześniej przy przebiegu 263.000!!!

DLaczego dealer nie ma obowiązku potwierdzenia tak podstawywych informacji o aucie, ktore kosztuje wiecej u niego niz na gieldzie. Co wiecej... obarczam Was odpowiedzialnoscio a za to, ze albo nie wymuszacie wyzszych standardow albo pozwalacie na takie praktyki.

Dla mnie to był szok, że pod dachem firmy Toyota takie rzeczy są możliwe i na porządku dziennym.

Toyota, która kupiłem (z Polskiej sieci dealerskiej!), tez stała z reklama - Pewne Auto, i sprzedana przez komis dealera okazała sie mic spawany wałek rozrządu. To terochę sie kłuci z napisem - Pewne Auto - nie sądzicie?

Nie licząc uśmiechu Pana w dziale części gdy zapytałem o blok do silnika 1.8 VVti - zgadnijcie z jakie powodu szukałem nowego??? Pytanie za 100 punktów :-)

Teraz się okaże na ile obecność TMP na forum ma sens... - mam nadzieję, że kolejny raz sie na Toyocie nie zawiodę i doczekam rzeczowej odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • toyota_polska Re: Do TMP - program Toyota Pewne Auto 27.08.12, 13:26
      galtomone, czy możesz się z nami skontaktować? Chcemy dowiedzieć się czegoś więcej o sprawie. toyotasocialpl@gmail.com
      • zimnokrwisty Re: Do TMP - program Toyota Pewne Auto 27.08.12, 14:53
        > toyotasocialpl@gmail.com
        To toyota w ramach oszczędności zakłada swoim pracownikom konta na gmailu?
        • galtomone Re: Do TMP - program Toyota Pewne Auto 27.08.12, 14:57
          zimnokrwisty napisał:

> > toyotasocialpl@gmail.com
          > To toyota w ramach oszczędności zakłada swoim pracownikom konta na gmailu?

:-) LIKE - nie zwórciłem uwagi :-).
          Ale wiesz kryzys jest. Lepiej zeby oszczedzali na takich rzeczach niz jakości aut .....

A co, pomarzyć nie wolno?
      • galtomone Re: Do TMP - program Toyota Pewne Auto 27.08.12, 14:55
        Już.
      • galtomone Napisałem.. i co.. 29.08.12, 07:34
        dalej?
        Kontaktem z klientami przez net sie u Was tylko 1 osoba zajmuje? :-)
        • dx-7 Re: Napisałem.. i co.. 29.08.12, 07:46
          ...ale jaja - wy naprawde wierzycie że pisze do was toyota :)
          • galtomone Re: Napisałem.. i co.. 29.08.12, 08:37
            Zachowanie oraz wypowiedzi TMP na forum zdaja sie to potwierdzac.
            Oczywiscie pewnosci w temacie nie ma dlatego tez dostali tylko mojego maila a nie numer karty kredytowej :-).

W kazdym razie za bardzo sa strachliwi... "normalny Troll" juz dawno zaczalby sie klocic a oni raczej stosuja metode strusia, czyli niewygodne pytanie sa ignorowane po przez schowanie glowy w piasek.

Na razie, dzialania TMP na forum aby przekonac do siebie i marki wieksza liczbe ludzi oceniam na minus 10.
            Oznacza to, ze nawet Ci co jezdza Toyotami zaczynaja sie zastanawiac nad swoim frajerstwem (a Honda i Subaru "trą łapki z zachwytu", bo przecież jak ktoś od lat jezdzi Toyota to nie kupi Citroena czy VW tylko innego "japończyka".)
            • josner Re: Napisałem.. i co.. 30.08.12, 08:35
              Możesz narzekać na działania TMP na forum ale faktycznie tylko oni przyznają się do swojej obecności na forum. Lepsze coś takiego niż posty pisane na zlecenie mające na celu zachwalanie danej marki. Może być tak, że usłyszysz/przeczytasz że "oni chcieli dobrze" ale "Polak potrafi" i dlatego w tym kraju chęć zysku -> chciwość nie może iść w parze z etyką.

Mnie tam na toyotę zwyczajne nie stać, bo corolle i aurisy nie mieszczą się w moim rozumieniu ładnych kształtów, a avensis to już zupełnie inny portfel i jakbym miał kasę na avensisa to wolałbym honde accord.

• galtomone Ani Me... Ani Be - TMP = strata czasu 12.09.12, 15:14
      Poprosiliscie, napisalem wszystko 31.08 i co?
      Nic.
      Nikt nawet nie raczyl, dziekuje odpowiedziec.

Po cholere zatem prosiliscie o szczegolowe informacje?
      Obslugi klienta oraz PR to TMP nalezy stanowczo pozazdroscic!!!
    • italianka1 Re: Do TMP - program Toyota Pewne Auto 16.05.14, 13:19
      Przestrzegam przed zakupem w programie Toyota pewne auto. Zakupiłam takie w Czajka-Auto Dealer Toyoty w Bytomiu. Zapłaciłam więcej niż u kupca z ulicy, a okazało się gorsze niż u niepewnego sprzedawcy. Pękł mi łańcuszek rozrządu. Wcześniej nie dawał żadnych sygnałów o zużyciu. Sam kierownik serwisu zrobił wielkie oczy mówiąc, że jak pracuje w firmie 10 lat to nigdy z taką usterką nie miał do czynienia. Autoryzowany diler - sprzedawca "pewnego auta" umywa ręce.
      Nie muszę wspominać o kwotach naprawy. Auto zakupiłam 2 lata temu za 32 tys. a teraz proponują mi naprawę za 13. tys. lub odkupienie za 10 tys. Gdzie to bezpieczeństwo zakupu pewnego auta. Mogłam kupić taniej od nieznajomego z ulicy - to teraz nie miałabym żalu.
      • galtomone Re: Do TMP - program Toyota Pewne Auto 16.05.14, 13:36
        O to ten sam dealer (tylko ja bylem w salonie w Chorzowie przy DTŚ), u ktorego ja prawie kupilem krecona Toyote - cala obklejana napisami "Toyota Pewne Auto" :-)
      • jon214 Re: Do TMP - program Toyota Pewne Auto 16.05.14, 17:10
        Pretensje o awarię auta kupionego ponad 2 lata wcześniej?? Chciałabyś dożywotnią gwarancję na wszystko. rozumiem twoją frustrację z powodu awarii, ale trochę rozsądku. Nie chciałbym, żebyś kupiła ode mnie cokolwiek.
      • only_the_godfather Re: Do TMP - program Toyota Pewne Auto 17.05.14, 21:13
        Chwila chwila. Czegoś nie rozumiem. Kupujesz używane auto, po dwóch latach od zakupu auto ulega awarii i masz pretensje do sprzedającego? Rozumiem jak by to się stało zaraz po zakupie ale nie po dwóch latach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka