Dodaj do ulubionych

kojarzycie to fajne sport. coupe w reklamie Dacii?

25.09.12, 15:46
Zwracam się z pytaniem do bywalców tego forum. Otóż od jakiegoś czasu (kilku, kilkunastu dni), w polskiej tv, na różnych kanałów, emitowana jest najnowsza reklama Dacii. Ponieważ KOMPLETNIE nie interesuje mnie ta marka, ani jej modele, zatem ciągle nie mogę zapamiętać, o jaki model chodzi - Logan, Duster czy insze barachło. Nie w tym rzecz. Rzecz w tym, iż w tej reklamie, jako samochodowy "oponent" Dacii, prezentowane jest pewne auto. I o nie mi chodzi. Niestety, ani nie kojarzę tego modelu i marki, ani nie jestem w stanie dostrzec, co to za samochód; po prostu, jego ujęcia się zbyt krótkie i szybkie. Wóz to raczej typowe, usportowione coupe. Ma fajny przód, z zaokrąglonymi, lużnymi reflektorami. Coś a la miszmasz Porsche z włoszczyzną. Kojarzycie, co to za samochód?

Niestety, tej reklamy nie ma ani na polskiej stronie Dacii (są jakieś dwie inne, nie emitowane w tv), ani nie mogłem jej odnależć na YouTube.
Obserwuj wątek
    • gambit_smolenski Re: kojarzycie to fajne sport. coupe w reklamie D 25.09.12, 15:50
      www.dacia.pl/swiat-dacia/reklamy/
      www.youtube.com/results?search_query=Dacia
      www.youtube.com/results?search_query=Dacia+Polska
      • gambit_smolenski Re: kojarzycie to fajne sport. coupe w reklamie D 25.09.12, 15:52
        Mam. Pod Dacia Commercial, trzeci filmik:
        www.youtube.com/watch?v=bLlfgYsUhTM

To Dacia Lodgy. Co to jednak za czarne coupe...?
        • qqbek Odpowiedziałem już. b/t 25.09.12, 15:53
    • qqbek TVR, chyba Cerbera b/t 25.09.12, 15:51
      • gambit_smolenski Re: TVR, chyba Cerbera b/t 25.09.12, 15:58
        Dzięki za pomoc. Reklamę odnalazłem i na to wygląda (15 sekunda, zbliżenie na czarnulkę; polecam obejrzenie w "półHD", czyli w 720p):
        www.youtube.com/watch?v=bLlfgYsUhTM

PS. Zabawne jest to, że ta reklama Dacii w praktyce okazała się być antyreklamą, zachęcają do zainteresowania tym "oponentem", a nie reklamowanym autem, hehe. Klasyczny samobój marketingowców.
        • dyktator_bolandy Re: TVR, chyba Cerbera b/t 25.09.12, 16:43
          taa, target Dacii przerzuci się na TVR'y (tak w ogóle, to coś to wytwór grafików, a jedynie z przodu przypomina ww).
          Reklama jest dobra, zwraca uwagę (nawet jak widać niezainteresowanych tym segmentem cenowym), a dacia grzeje się w ciepełku elitarnego pojazdu.
          • gambit_smolenski Re: TVR, chyba Cerbera b/t 25.09.12, 18:05
            Po pierwsze, jak widać po tym wątku, nie tylko "targetowi Dacii" zdarza się oglądać reklamy aut klas średnich i niższych.
            Po drugie, ta reklama w swoich założeniach jest po prostu głupia; wciska widzom absurdalną konieczność albo-albo: albo drogie auto sportowe (nawet, jeżeli jest to jakiś wiekowy, tańszy TVR), oczywiście kosztem rodziny, albo auto rodzinne najniższego (najtańszego) segmentu na rynku. Czyli Dacię. Przecież ktoś, kto ma sportowe auto (nawet dla przyjemności weekondowych przejażdzek), mając jednocześnie pełną rodzinę, zapewne posiada również inne auta w rodzinie - czy to dla żony, czy to rodzinne kombi lub SUV. I nie są to pewnie Dacie, ale auta "wyższych" marek. I to z takim autem powinna być skonfrontowana Dacia, a nie z copue.
            • dyktator_bolandy Re: TVR, chyba Cerbera b/t 25.09.12, 20:33
              zapewniam cię, ze reklama jest bardzo dobra (fachowcy robili), wszystko tam jest przemyślane. A najlepszym na to dowodem jest, że tu o niej gadamy.
              • gambit_smolenski Re: TVR, chyba Cerbera b/t 25.09.12, 22:08
                Ok, nie ma sensu o to kruszyć kopii;-) Jednak, nie rozmawiamy o Dacii Lodgy, ale o fajnym TVRze;-)
                • tomek854 Re: TVR, chyba Cerbera b/t 26.09.12, 00:20
                  Ale w każdym prawie poscie przewija się Dacia, Dacia, Dacia... :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka