Dodaj do ulubionych

Porównanie: 10 niedrogich samochodowych odtwarz...

IP: *.visp.energis.pl 08.07.04, 22:29
Posiadam wyżej wymienionego Clariona.
Porządne wykonanie, ładny wygląd, przydałoby się jeszcze parę gażetów do
niego no ale za tą cenę....nie można się dużo spodziewać. Nie ma np. gotowych
ustawień typu: part, dance, pop....itp , nie wiem jaką fachową nazwę mają te
funkcje.
Mam pytanie do właścicieli najnowszych Clarionów: po wyjęciu kluczyka ze
stacyjki ustawienia radia kasują się wraz ze ścieżką ( nie wyjmuję CD), czy
zapomniałem podłączyć jakiegoś osobnego kabla? W pewnej gazecie wyczytałem,
że te clariony nie mają pamięci ale wydaje mi się to lekką bzdurą.

hawk!
Obserwuj wątek
    • Gość: QK Clarion IP: *.visp.energis.pl 08.07.04, 22:30
      Posiadam wyżej wymienionego Clariona.
      Porządne wykonanie, ładny wygląd, przydałoby się jeszcze parę gażetów do
      niego no ale za tą cenę....nie można się dużo spodziewać. Nie ma np. gotowych
      ustawień typu: part, dance, pop....itp , nie wiem jaką fachową nazwę mają te
      funkcje.
      Mam pytanie do właścicieli najnowszych Clarionów: po wyjęciu kluczyka ze
      stacyjki ustawienia radia kasują się wraz ze ścieżką ( nie wyjmuję CD), czy
      zapomniałem podłączyć jakiegoś osobnego kabla? W pewnej gazecie wyczytałem,
      że te clariony nie mają pamięci ale wydaje mi się to lekką bzdurą.

hawk!
    • Gość: Tomasz Re: Porównanie: 10 niedrogich samochodowych odtwa IP: 195.20.110.* 09.07.04, 10:30
      Pioneer DEH-3600MP - nie współpracuje z pilotem, redaktorku!

Można się było trochę bardziej popisać w takim porównaniu, zrobić to np. z
      czasopismem Radioelektronik, oni wiedzą co wpisać w tabelki i robią to
      kompetentnie, chociaż dawno nie widziałem ich na półkach...
      • Gość: Gośka Re: Porównanie: 10 niedrogich samochodowych odtwa IP: *.kijowska.waw.pl / *.kijowska.waw.pl 09.07.04, 11:14
        a propos odtwarzczy mam pytanie , od niedawana mam urzywanego panasonica i
        strasznie mi sie on nagrzewa, jak go wyjmuje to normlanie raz sie oparzyłam...
        Co może być tego powodem??
        • Gość: QK Re: Porównanie: 10 niedrogich samochodowych odtwa IP: *.visp.energis.pl 09.07.04, 23:48
          Napewno to nie wina odtwarzacza. One tak się poprostu nagrzewają.
          Ciepło od silnika+ promienie słoneczne+ nagrzewanie się samego radia daje taki
          efekt. W ojca samochodzie CD po wyjęciu wręcz parzy (nie przesadzam) a i tak
          nie jest to wysoka temp. , bo gdyby taka było to odtwarzacz by się
          automatycznie wyłączył.

P.S. Szukam rozrywkowych ludzi na wycieczke do chorwacji. Może jacyś chętni? :)
          Czy wie ktoś w końcu jak to jest z tym podtrzymaniem zasilania z mojego
          pierwszego posta?
    • Gość: Doki Re: Porównanie: 10 niedrogich samochodowych odtwa IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 10.07.04, 08:55
      Tak, zapomniales podlaczyc. Sa dwa kable zasilajace- gruby, ktory podaje prad do
      calego radia i wygodnie jest podlaczyc go przez stacyjke (bo nie ma obawy
      zostawienia wlaczonego radia w samochodzie) i cienki, ktory powinien byc zawsze
      pod napieciem i ten zasila podtrzymywanie pamieci i ewentualnie takie operacje
      jak wyrzucanie plyty przy wylaczonym radiu.
    • Gość: Krzysiek Re: Porównanie: 10 niedrogich samochodowych odtwa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.07.04, 10:05
      Chyba nie podlaczyles kabelka ze stalym zasilaniem. Z tego co wiem, wiekszosc
      sprzetu bo odlaczeniu od aku traci pamiec.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka