Dodaj do ulubionych

Pytanie do inteligentnych!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 18:10
Czy ktoś inteligentny (!) może mi powiedzieć, czemu Alfa 156 nie ma od zewnątrz klamek w tylnych drzwiach? To tak, jakby ktoś chciał coupe, ale nie mógł się zdecydować... Czy o to chodzi? Wygląda ciut głupowato - jak jakiś półśrodek. I jeszcze jedno: jak te drzwi się otwiera? Trzeba się przeginać do tyłu i szperać łapą, czy też jest jakiś elektryczny mechanizm? A z zewnątrz - da się to otworzyć np. pilotem?
Obserwuj wątek
    • Gość: inteligentny Re: Pytanie do inteligentnych!!! IP: *.udn.pl 14.07.04, 18:15
      Polecam Ci jednak Poloneza, tam nie będziesz mieć takich rozterek.
    • Gość: ja:) Re: Pytanie do inteligentnych!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 18:15
      Alez Alfa 156 MA klamki w tylnych drzwiach, kto powiedział/napisał, że nie? :)
      Fakt, że sa one umieszczone nietypowo ale to już inna para kaloszy :)
    • hr.dracula Re: Pytanie do inteligentnych!!! 14.07.04, 18:16
      Owszem - ma klamki - w rogu szyb drzwiowych. Ustawione są pionowo. Designerowi
      rzeczywiscie szło o upodobnienie sedana do coupe...
    • Gość: n/n Re: Pytanie do inteligentnych!!! IP: *.crowley.pl 14.07.04, 18:18
      czas zalozyc zamiast okularow, denka od sloikow.
      potem spojrzec, ostatecznie pomacac.
      brak konwencjonalnej klamki, to taki "stajl",
      prawdziwa znajduje sie w slupku drzwi tylnych.
      • jan.kulczyk Re: Pytanie do inteligentnych!!! 14.07.04, 18:22
        Nie lubię macać cudzych wozów. Jeśli chodzi o oglądanie, to też trochę ryzykowne w dzisiejszych czasach. To jednak nienajtańszy samochód i ktoś mógłby z ryjem zaniepokojony wyskoczyć ;) więc oglądałem głównie z daleka.

Poza tym macanie Włoszek kojarzy mi się z ryzykiem... ;)

Ale dziękuję inteligentnym za wszystkie rady.
        Teraz już wiem, że fantazja włoskich projektantów nie ma sobie równych ;)
        • marekatlanta71 Re: Pytanie do inteligentnych!!! 14.07.04, 18:24
          Rozwiazanie jakie ma Alfa stosowano w wielu innych samochodach - "ukryta klamka"
          byla chyba w Renault 5. Nic nowego...
          • Gość: Radek Re: Pytanie do inteligentnych!!! IP: *.2015.com 14.07.04, 18:30
            Jest tez w Nissanie Pathfinderze i 350Z
          • viron Re: Pytanie do inteligentnych!!! 14.07.04, 19:18
            ODPOWIEDZ DLA MNIEJ INTELIGENTNYCH: jak chcesz to pozwole ci pomacać moją
            włoszke i wiesz co?!?! otworzy sie przed Tobą nawet od zewnątrz!!!
    • greenblack Re: Pytanie do inteligentnych!!! 14.07.04, 20:13
      Uwaga, to ta sama pacjentka, co z odległości kilku-kilkunastu metrów potrafi
      dostrzec, czy w samochodzie (też Alfa!) znajduje się klimatyzacja i elektryczne
      szyby, a teraz nie widzi klamek na zewnątrz. Czy psychiatryki zaczęły już
      wypuszczać na wakacje? Ona ma najwidoczniej obsesję Alfy.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=13260844&a=13260844

• jan.kulczyk Re: Pytanie do inteligentnych!!! 14.07.04, 20:41
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=13139952&a=13164064
    • Gość: AdM Re: Pytanie do inteligentnych!!! IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.04, 21:28
      Gość portalu: jan.kulczyk napisał(a):

> Czy ktoś inteligentny (!) może mi powiedzieć, czemu Alfa 156 nie ma od
      zewnątrz
      > klamek w tylnych drzwiach? To tak, jakby ktoś chciał coupe, ale nie mógł się z
      > decydować... Czy o to chodzi? Wygląda ciut głupowato - jak jakiś półśrodek. I
      j
      > eszcze jedno: jak te drzwi się otwiera? Trzeba się przeginać do tyłu i
      szperać
      > łapą, czy też jest jakiś elektryczny mechanizm? A z zewnątrz - da się to
      otworz
      > yć np. pilotem?

Ona nie ma klamek w tylnych drzwiach w tym samym stopniu co Twoja Primera
      zegarów na tablicy rozdzielczej :-)
      • jan.kulczyk Re: Pytanie do inteligentnych!!! 14.07.04, 21:49
        Aluzju paniał ;)))

Ale zauważ, że zegarów nie sposób nie zauważyć, mimo że są w miejscu niecodziennym... A klamki przeoczyć zdarza się nawet najlepszym ... ;)

• Gość: AdM Re: Pytanie do inteligentnych!!! IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.04, 21:55
          jan.kulczyk napisała:
          A klamki przeoczyć zdarza się nawet najlepszym ... ;)
          >
          I co za problem? Naciskasz dzwonek i czekasz, aż ktoś otworzy. W ostateczności
          pukasz ;-)
          • jan.kulczyk Re: Pytanie do inteligentnych!!! 14.07.04, 22:01
            No wiesz, spodziewałbym się że w takiej Alficy będzie jakiś kamerdyner... w końcu to arystokracja... a tu nic!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka