galtomone
25.01.13, 07:22
"Miałem np. pytanie, czy częstotliwość migania kierunkowskazu jest uzależniona od uszkodzonej żarówki, czy od zwarcia - relacjonuje Marcin, który bez powodzenia zdawał egzamin w Szczecinie."
A co to kierowce obchodzi? Kieorwca mw wiedziec, ze jak cos takiego sie dzieje to w 99% przypadkow dotyczacych nowych aut ma nic pod maska nie dotykac bo nie naprawi a jeszcze zepsoje.
Co go obchodzi czy to zwarcie czy zarowka skoro i tak trzeba jechac do mechnika?
Kieorca ma miec pewnosc, ze jak dojdzie do takiej sytuacji (to moze liczyc na POMOC policji czy ITD), ze pierwszy patrol (nawet pieszy, w miescie) go zatrzyma, aby mu powiedziec - Panie, zarowka panu nie dziala, prosimy jechac do serwisu. A kierowca (tak jak na calym swiecie) powie dziekuje i pojedzie jak tylko bedzie mogl, by nie stwarzac zagrozenia na drodze.
Zwracam tez uwage, ze prawidlowych odp. na to pytanie moze byc duzo - np. (bo sam mam teraz taki objaw) uszkodzony modul CIM w kolumnie kierownicy Opla Vectry - i co? Zalicza mi pytanie czy nie??