Dodaj do ulubionych

Turbosprężarka do hummera

19.07.04, 16:06
Cześć. Mój znajomy kupi se niedawno hummera h1. Chce go trochę podrasować i
zapyta mni: jaką najlepiej wsadzić tu turbosprężarkę. Niestety niezabardzo
wiem a jestem jedynym kolegą który może my pomóc. Proszę o podpowiedź i
ewentualnie gdzie można ją zainstalować no i oczywiście koszty. Silnik to
bodajże 6,5l 205KM Vortex.
Obserwuj wątek
    • x-darekk-x Re: Turbosprężarka do hummera 19.07.04, 16:37
      h1 6,5 to turbodiesel. rajt? to co, zgubil turbo czy chce dolozyc kolejne?
      • Gość: Michal Re: Turbosprężarka do hummera IP: *.fornfyndet.se 19.07.04, 16:45
        Szanowny Panie Weteryniarzu,
        Ja mozna wszedzie umocowac,ale z najwiekszym pozytkiem to na koncu rury
        wydechowej.Zalozy se Pan Sianowny na samej koncoweczce i podlacy do niej
        organy.Jak to to bedzie groc,to Panie jak zapoli rano w niedziele to ludziska
        odrazu beda gonic na sume.One beda myslaly ze sie juz zaczelo.
        Zycze powodzenia w montozu Michal.
    • Gość: ORMOwiec Re: Turbosprężarka do hummera IP: 192.139.221.* 19.07.04, 17:56
      Z tego co Ty piszesz to bardziej wynika ze kolega chce se zalozyc gaz do humera
      a nie sprezarke. Wtedy moglby pompowac naturalny gaz ciagniety z gnojowki.
      • Gość: gość Re: Turbosprężarka do hummera IP: *.class146.petrotel.pl 19.07.04, 22:55
        Albo brać go z rury podłączonej do odbytnicy.
    • Gość: bzyk Re: Turbosprężarka do hummera IP: *.kgpsp.lan / *.crowley.pl 20.07.04, 09:46
      lipa Panie... jak juz sie kupuje hummera, a z tego co wiem (sam przez jakiś
      czas chorowałem)to wydatej jakis 25000 EUR plus opłaty i jeszcze kilka tysi na
      jego dopieszczenie stajesz sie posiadaczem takiegopotwora - zabawki, bo to do
      niczego nie słuzy. Owszem ładnie wygląda, ciekawie sie prowadzi, wzbudzqa
      szacunek i zainteresowanie ale... turbo do tego... bez sensu juz lepiej wrzucić
      benzyne V8 lub V12 i latasz. jest koleszka w polsce który zbudował sobie
      huuuera na balzerze i nie narzeka. piekne auto i do tego dopracowane. A jak
      kolega hi,hi... chce potwora zrobić z tego hummera to niech ściągnie sobie
      benzynówe zze stanów z dwoma turbo ale odrazu uprzedzam że za taką użeywke
      trzeba zapłacić od 50tys w góre, zatem może kolega sprzeda hummera i kupi
      chevroleta rama diesla i owszem z tymi rzeczonymi tubo i zmocą kolo 600 KM, to
      powinno wystarczyć na polskie drogi... a tak dla panów informacji to w polsce
      jest ok 8 hummerów z czego 3 cywile... koleg ajest chyba indywidualisą
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka