Dodaj do ulubionych

GPS pod lupą: Emapa GPS Nawigator

05.08.04, 08:31
Następny dziennikarzyna, który pisze o rzeczach będących dla niego czarną
magią. 1 - Satelity GPS nie są geostacjonarne. 2 - Do uzyskania pozycji
potrzebne są min. 3 satelity.
Jeśli uzyskał te informacje od Emapy to nic dziwnego, że ta firma nie może
nadal stworzyć pożądnego systemu nawigacyjnego.
Obserwuj wątek
    • Gość: maro Re: GPS pod lupą: Emapa GPS Nawigator IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.04, 20:53
      Jestem szczęśliwym posiadaczem palma iQue 3600 oraz nieszcęśliwym posiadaczem
      Emapy GPS Nawigator. Największą wadą GPS Nawigatora jest brak - według mnie
      podstawowej funkcji potrzebnej kierowcom, czyli tzw. autorouting'u. Czy to nie o
      to chodzi, aby takie urządzenie prowadziło kierowcę jak po przysłowiomym sznurku
      do zaplanowanego celu? Mówiąc gdzie ma skręcić, albo jak ominąć korek? Ale nie
      uda się to w przypadku GPS Nawigatora :((( Z zazdrością patrzę na posiadaczy
      palmów opartych na PocketPC z mapami Polski i planami miast, które wykorzystują
      funkcję autoroutingu...
      Nie pozostaje nic innego jak czekać na cyfrową mapę Polski na PalmOS, która
      będzie oferowała autorouting. A pamiętajmy, że czas to pieniądz ;)
    • Gość: BiGOS Re: GPS pod lupą: Emapa GPS Nawigator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 02:33
      Właśnie po przeczytaniu samego początku tego tekstu od razu zorientowałem się,
      że ten "dennikarz", jeżeli widział jakiegoś GPSa to tylko na obrazku. Nie ma
      zielonego pojęcia o czym pisze. Albo taki niedouczony, albo ten tekst powstał
      jeszcze w oparach kaca pourlopowego. Szkoda, że EMAPA nie skorygowała tych
      farmazonów. Do pisania takich tekstów powinni zabierać się ludzie, którzy znają
      temat. Wyobraźcie sobie, że np na temat operacji na otwartym mózgu zaczyna
      pisać kominiarz - myślę, że spece w temacie leżeliby pokotem ze śmiechu. A przy
      okazji wydaliby słuszną opinię o periodyku, który taki pasztet by wydrukował.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka