14.03.14, 16:02
Prowadzę działalność, mam 2 kę dzieci i szukam dobrego samochodu :-)
Rodzinny i do pracy z dużym kufrem aby włożyć towar oraz bagaż z wózkiem aby wyjechać na wakacje :-)
Chcę 4,5 latka do 35 tyś. Podoba mi się Berlingo i Partner ale wśród ofert same diesle z filtrami a tego się boje ! Teraz jeżdżę benzyniakiem 1.4.
Nawet jak są bez filtra to boję się o ich stan. Czy warto kupić francuza a może coś innego mi polecicie? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • vogon.jeltz Re: Witam 14.03.14, 16:15
      > Podoba mi się Berlingo i Partner ale wśród ofert same diesle z filtrami

Nie same. Spora część 1.6 e-HDi nie ma FAP.

> Nawet jak są bez filtra to boję się o ich stan.

No właśnie, czyli jednak są bez.

> Czy warto kupić francuza

Warto. Bardzo korzystny stosunek jakości do ceny.
      • soulshuntr Re: Witam 14.03.14, 19:09
        Sie podpisuje obiema rencyma. Rewelacyjne auto zarowno do jednego jak i do drugiego celu. Nie wiem tylko jak jest w III generacji (od 2008 w gore) ale w II w/g mnie powaznym minusem jest to, ze tylne siedzenia nie skladaja sie na rowno z poziomem podlogi w bagazniku. Przydaloby sie wiecej plaskiej przestrzeni. Pomimo tego jest i tak sporo miejsca po zlozeniu siedzen i dosc wysoko.
    • thea19 Re: Witam 15.03.14, 13:23
      mialam partnera jako auto do dg ale czasem zdarzalo sie i dziecko z fotelikiem wiezc. bagaznik wcale jakis zarabisty nie byl, fotele bardzo pionowe z tylu i wiele fotelikow nie pasuje. mialam 2.0 hdi - szedl jak burza, malo palil, nie psul sie. mial wielkie lusterka. pojezdzilam dwa lata i wymienilam na wielki furgon (ja czasem spore drzewa musze przewiezc a na przyczepie tracily liscie:)
      jako auto rodzinne mialam zawsze kombiaki, kazdy nastepny wiekszy od poprzednika.
      ja nie mam uprzedzen do francuskich aut bo sa ladne:)
      cenowo najlepiej wychodza 2-3letnie bo kosztuja mniej niz polowe nowego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka