bomboncito 19.03.14, 11:12 Jakie auto dla 30-letniego gościa, który ceni sobie komfort i dobrą jakość, ale nie zależy mu na szpanie? Przedział cenowy 50-80 tyś, co polecacie? Link Zgłoś Obserwuj wątek
galtomone Re: auto dla singla 19.03.14, 11:16 Zalezy ci na komforcie podrozowanie, sportowej jezdzie, nie rzucaniu sie w oczy, wolisz kombi czy htachbacka? Ekonomika jest wazna - diesel/Pb - jakie przebiegi? Tak od razu to sugerowalbym Lexa IS - spelnia wymagania komfortu, jakosci i nie rzuca sie tak w oczy jak BMW. Link Zgłoś
jeepwdyzlu kilka propozycji 19.03.14, 11:26 porsche cayman ford mustang bmw 650 jaguar XF jak wspinasz się, żeglujesz to range rover volvo XC70 audi Q5 Pozdro jeep Link Zgłoś
jeepwdyzlu no i jest 19.03.14, 11:36 cayman czy range to szpan? albo Q5? przecież nie proponuję 911 turbo, cayenne czy maserati.... same skromności zaproponowałem.... jeep Link Zgłoś
poohdell Re: kilka propozycji 20.03.14, 09:20 A jak jeżdżę na rowerze to jaki? A dla wedkarzy? Q5 sie wspina, żegluje a wędkuje też? Link Zgłoś
soulshuntr Re: kilka propozycji 20.03.14, 09:41 > A jak jeżdżę na rowerze to jaki? A dla wedkarzy? Honda Element :p Link Zgłoś
do.ki po co singlowi auto? 19.03.14, 20:12 singiel, ktory ceni sobie komfort, kupuje BMW K1600GT. W przedziale cenowym sie zmiesci, a szpan bedzie innego rodzaju. :-) Link Zgłoś
4slash Re: po co singlowi auto? 20.03.14, 08:14 Kosztuje tyle co BMW 1 w podstawowej wersji. BMW w samochodach zaczyna wprowadzać 3-cylindrowe, a w motocyklach 6-cylindrowe silniki. Sam bym chętnie pojeździł ;) Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: po co singlowi auto? 20.03.14, 13:53 Jak to po co? Żeby z przygodnym lachonem wyskoczyć nad jeziorko. Singiel - to przecież nie znaczy, że nie ru.cha. Link Zgłoś
kontik_71 Re: po co singlowi auto? 20.03.14, 14:18 Twoj argument definiuje poniekat wielkosc wozidla.. nie powinno to byc cos malego a'la polo, panda itp... VAN spelnilby takie zalozenie z nawiazka :) Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: po co singlowi auto? 20.03.14, 17:57 Musi to być przede wszystkim coś, co powoduje u lachonów zwiększoną ochotę na ru.chanie. Siakiś Golf albo Beemwu Czy myślę da radę. Link Zgłoś
kontik_71 Re: po co singlowi auto? 21.03.14, 09:16 To jednak zalezy od tego jaki autor ma "target". Jesli lezy on w poblizu 20+ z tleniona fryzura to faktycznie, Golf powinien byc idealny. Jesli jednak sa to panie kolo 30tki gustujace w zakietach, noszace okulary w oprawkach za 1000+ pln i marzace o ciazy w ciagu roku, to Golf bedzie zlym wyborem, wrecz bedzie sluzyl za straszak. :) Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: po co singlowi auto? 21.03.14, 13:50 > Jesli jednak sa to panie kolo 30tki gustujace w zakietach, noszace okulary > w oprawkach za 1000+ pln i marzace o ciazy w ciagu roku, to Golf bedzie > zlym wyborem, wrecz bedzie sluzyl za straszak. :) To wtedy Passat kombi albo jakiś SUV-ik. Ale to mało prawdopodobne, single są singlami m.in. dlatego, że unikają pań, które opisujesz. Przecież gdyby chcieli się związać, to stada w/w trzydziestek ustawią się w kolejce. Link Zgłoś
kontik_71 Re: po co singlowi auto? 21.03.14, 17:30 Faktycznie, cos w tym jest.. A najwiecej ich w w-wie.. raz, ze W-wa ma wiecej kobiet niz facetow a dwa, tez 30tki nie mialy do tej pory czasu na rodzine i inne bzdety bo robily kariere :D Link Zgłoś
do.ki Re: po co singlowi auto? 24.03.14, 12:08 I myslisz, ze taka 30-tka nie da sie porwac na wyprawe wygodnym motocyklem? Link Zgłoś
kontik_71 Re: po co singlowi auto? 24.03.14, 12:35 Ja pisalem o konkretnym typie 30o latek. Oczywistym jest, ze sa tez takie, ktore nie maja parcia na dziecko, facet nie jest w ich oczach tylko dawca spermy i ojcem, itd.. Link Zgłoś
do.ki straszny oftopik 25.03.14, 09:15 kontik_71 napisał: > Ja pisalem o konkretnym typie 30o latek. Oczywistym jest, ze sa tez takie, ktor > e nie maja parcia na dziecko, facet nie jest w ich oczach tylko dawca spermy i > ojcem, itd.. Tematem tego forum nie sa kobiety, wiec chyba lepiej powstrzymam sie od ciagniecia tematu... powiem, ze nie ma reakcji bez akcji... Link Zgłoś
kontik_71 Re: straszny oftopik 25.03.14, 11:35 I tu sie mylisz.. nieodlaczna czescia motoryzacji sa wlasnie kobiety. To pod nie czesto wybiera sie auta. To one zawsze upiekaszaja wystawowe auta przy pomocy swoich cial :) Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: straszny oftopik 25.03.14, 11:41 > I tu sie mylisz.. nieodlaczna czescia motoryzacji sa wlasnie kobiety. > To pod nie czesto wybiera sie auta. Ba, to często one wybierają auta. A przynajmniej określają warunki wyboru. Link Zgłoś
dr.hayd Re: straszny oftopik 25.03.14, 11:41 kontik_71 napisał: > I tu sie mylisz.. nieodlaczna czescia motoryzacji sa wlasnie kobiety. To pod ni > e czesto wybiera sie auta. To one zawsze upiekaszaja wystawowe auta przy pomocy > swoich cial :) Oj tak. Wiecie jak się cieszę, że w katalogu nie było w ofercie różowego lakieru? Chyba tylko dzięki temu córka z żoną wybrały czerwony. Całą resztę wybierałem ja, ale kolor musiałem zostawić im do wyboru. Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: po co singlowi auto? 24.03.14, 17:04 > I myslisz, ze taka 30-tka nie da sie porwac na wyprawe wygodnym motocyklem? Myślę, że da się porwać na wyprawę nawet trabantem dwusuwem, jeśli będzie wystarczająco zdesperowana. Jednak przede wszystkim myślę, że singiel nie będzie taką trzydziestką zainteresowany, co więcej - pragnąc cieszyć się swym statusem singla będzie takich pań wręcz unikał. Link Zgłoś
makova_panenka Re: auto dla singla 19.03.14, 22:19 Kryzys wieku średniego już przy 30-ce? Straszne. Link Zgłoś
szaryob-ywatel Re: auto dla singla 20.03.14, 11:05 Mazda 3 - nie musisz nikomu nic udowadniać, a jeździ się nią bardzo przyjemnie. Link Zgłoś
kontik_71 Pytanie do autora 20.03.14, 11:54 Moim zdaniem najpierw nalezy wyjasnic typ Twojego "singlostwa". Jestes singlem z wyboru i masz zamiar utrzymac ten stan czy tez obecny stan chcesz mozliwie szybko zmienic? Jesli jestes singlem z wyboru to kupuj cokolwiek, masz sie w nim dobrze czuc i tyle. Jesli jednak to drugie, wnioskuje, ze nie szukasz tzw blachary, to zastanow sie nad autem, ktore pokaze potencjalnej kandydatce, ze jestes dobrym materialem na partnera, meza, ojca.. itp.. Ja bym optowal za jakims "sportowym" kombi, takie auto ukaze, ze myslisz o przyszlosci, jestes gotowy na przyjecie pociech, itp... :) Link Zgłoś
gzesiolek Re: swoją drogą najwięcej lasek poderwałem na ... 21.03.14, 11:20 Dodaj jeszcze, ze Ty miales garbusa wtedy gdy inni mieli malucha lub nic... ;) Bo to duzo zmienia w odbiorze Twego postu... ;) Link Zgłoś
pan99 Re: auto dla singla 20.03.14, 12:24 zadbane 10-letnie polo w benzynce co to niemiec bardziej szanował niż zakopany na czarną godzinę karabin po dziadku. to będzie bez dwumasy, pedeefa i wtrysków więc kolejne zaoszczędzone tysiące. a pozostałe 75 tys. wydać na dziwki i dragi, czy ewentualnie na półroczną, ekonomiczną podróż dookoła świata. Link Zgłoś
gemowa Re: auto dla singla 20.03.14, 12:33 Kup sobie fiata seicento. Mało pali, łatwo zaparkować, tanie części. Zaoszczędzisz jakieś 20-70 tysięcy :D Link Zgłoś
misiaczek1281 Re: auto dla singla 20.03.14, 12:36 nie...nie kupuj z niemiec...lepiej weź kredyt na 5 lat i kup nowe auto a po 5 latach odsetki to 50% i utrata wartości też 50%:) Link Zgłoś
poohdell Re: auto dla singla 20.03.14, 13:46 10-letnie Polo jest dobre dla singla, który już zawsze singlem chce zostać. Link Zgłoś
misiaczek1281 Re: auto dla singla 20.03.14, 18:54 poohdell napisał(a): > 10-letnie Polo jest dobre dla singla, który już zawsze singlem chce zostać. nowe auto jest dobre dla bogacza albo frajera który lubi trwonić pieniądze i tracić na wartości 50% w 3 lata:) Link Zgłoś
loyezoo Re: auto dla singla 21.03.14, 09:46 misiaczek1281 napisał: > poohdell napisał(a): > > > 10-letnie Polo jest dobre dla singla, który już zawsze singlem chce zosta > ć. > > nowe auto jest dobre dla bogacza albo frajera który lubi trwonić pieniądze i > tracić na wartości 50% w 3 lata:) Jeżeli ktoś wydaje 50-60tys. zł na nowe auto to bogacz,oznacza ni mniej ni więcej,że ty jesteś frajerem skoro nie umiesz zarobić takich pieniędzy.To,że masa ludzi pracuje za 1500zł nie oznacza,że wszyscy tak mają.Wśród moich znajomych i rodziny (sporo ludzi) nie znam nikogo,kto zarabia poniżej 3tys. netto,a mieszkam w najbiedniejszym regionie tego zajefajnego kraju.Ja osobiście kupuje używane,nie ze względu,że mnie nie stać na nowe,tylko dlatego,że auto nudzi mi się średnio po 3 miesiącach.Dlatego miałem jedyne ~80 aut w życiu (począwszy od syreny,skończywszy na A8,nie liczę tych na handel) Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: auto dla singla 21.03.14, 13:52 > auto nudzi mi się średnio po 3 miesiącach.Dlatego miałem jedyne ~80 aut w życiu Prywatnie? A w PIT to uwzględniasz? Link Zgłoś
loyezoo Re: auto dla singla 21.03.14, 14:13 vogon.jeltz napisał: > > auto nudzi mi się średnio po 3 miesiącach.Dlatego miałem jedyne ~80 aut w > życiu > > Prywatnie? A w PIT to uwzględniasz? Oczywiście,że tak.Na każdym "niestety" tracę.Kolejna sprawa,napisałem średnio.Bywają auta,które mam rok,bywają takie,które mam kilka dni lub tygodni.Bywają też takie,które sprzedaje się za 990zł,wtedy US w ogóle mnie nie interesuje. P/S Teraz też prywatnie...z US jesteś czy po prostu uprzejmie donosisz:) Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: auto dla singla 21.03.14, 14:52 > Kolejna sprawa,napisałem średnio. Przecież wiem, właśnie z tego wynika, że niektóre auta miałeś nawet krócej. A graniczną wartością, przy której trzeba uwzględnić sprzedaż auta w PIT jest 6 miesięcy. > Bywają też takie,które sprzedaje się za 990zł,wtedy US w ogóle mnie nie interesuje. No shit. Wartość samochodu poniżej 1k PLN ma z tego co wiem znaczenie tylko przy ewentualnym podatku PCC (płaconym tak czy owak przez nabywcę), a nijak się ma do konieczności uwzględnienia sprzedaży w PIT. > P/S Teraz też prywatnie...z US jesteś czy po prostu uprzejmie donosisz Nie, po prostu ostatnio przeczytałem artykuł i zainteresował mnie temat. Link Zgłoś
misiaczek1281 Re: auto dla singla 21.03.14, 17:09 loyezoo napisał: > misiaczek1281 napisał: > > > poohdell napisał(a): > > > > > 10-letnie Polo jest dobre dla singla, który już zawsze singlem chce > zosta > > ć. > > > > nowe auto jest dobre dla bogacza albo frajera który lubi trwonić pieni > ądze i > > tracić na wartości 50% w 3 lata:) > > Jeżeli ktoś wydaje 50-60tys. zł na nowe auto to bogacz,oznacza ni mniej ni więc > ej,że ty jesteś frajerem skoro nie umiesz zarobić takich pieniędzy. Umiem zarobić takie pieniądze, tylko wolę je lepiej wydać: zainwestować w nieruchomość(remont mieszkania=mieszkanie zyskuje na wartości) niż w nowe auto które traci na wartości:) Samochód nie jest wyznacznikiem zamożności i sprytu! To że ktoś jeździ maluchem nie znaczy że go nie stać na większe auto...może takie właśnie lubi? kumasz? Link Zgłoś
loyezoo Re: auto dla singla 21.03.14, 17:42 A ty "kumasz",że jak ktoś ma pieniądze to lubi jeździć czymś lepszym od polo?A może jednak polo ale najnowszym modelem,bo mu/jej się podoba jak tobie maluch (albo stare polo). Co do nieruchomości to obecnie akurat dupny temat ,a nie inwestycja,więc źle trafiłeś. Przypuszczam,że nie masz na ten temat pojęcia ale wiele ludzi po kupnie używanej nieruchomości, chce zmienić glazurę,terakotę etc.Więc nawet jak jest po remoncie to nie znaczy ,że jest fajne (jak polo)Kupiłem teraz dom do remontu ale ograniczam się do docieplenia,stolarki i instalacji,wykończenie zostawiam nabywcy lub jego sugestiom i jest to bardzo śliski temat. Za to kupić auto,zacne i stare albo w limitowanej serii jak najbardziej zyskuje na wartości. Link Zgłoś
misiaczek1281 Re: auto dla singla 21.03.14, 18:28 loyezoo napisał: > A ty "kumasz",że jak ktoś ma pieniądze to lubi jeździć czymś lepszym od polo?A > może jednak polo ale najnowszym modelem,bo mu/jej się podoba jak tobie maluch ( > albo stare polo). stare ale jare:) jeździ jak nowe:) zero awarii, zero rdzy:) a kosztuje 30% ceny nowego:) Ja też mam pieniądze, ale umiem je rozsądniej inwestować:) > > Co do nieruchomości to obecnie akurat dupny temat ,a nie inwestycja,więc źle tr > afiłeś. > Przypuszczam,że nie masz na ten temat pojęcia ale wiele ludzi po kupnie używane > j nieruchomości, chce zmienić glazurę,terakotę etc. jak wymienisz olej i filtr to nie podnosi wartości pojazdu...a jak w domu wstawisz nowe okna,pomalujesz ściany i wymienisz parkiet to wartość nieruchomości wzrośnie... nowy właściciel nie będzie nowego parkietu zrywał bo nie chce mieć dębu tylko babmbus, no chyba że to jakiś filozof:) kumasz? Link Zgłoś
loyezoo Re: auto dla singla 21.03.14, 20:28 Dalej nie rozumiesz (jak zwykle)Może i powie ok. nowe podłogi ale nie takie jak on chce,więc łatwiej sprzedać taką nieruchomość ale nie drożej lub niewiele. To,że samochód z danego rocznika ma kolor metalik i ma klimatyzację jest ok.łatwiej o kupca ale wcale nie drożej (lub niewiele znowu) niż ten bez klimy. Link Zgłoś
misiaczek1281 Re: auto dla singla 21.03.14, 20:50 loyezoo napisał: > Dalej nie rozumiesz (jak zwykle)Może i powie ok. nowe podłogi ale nie takie jak > on chce,więc łatwiej sprzedać taką nieruchomość ale nie drożej lub niewiele. > To,że samochód z danego rocznika ma kolor metalik i ma klimatyzację jest ok.łat > wiej o kupca ale wcale nie drożej (lub niewiele znowu) niż ten bez klimy. To że mam inne zdanie to nie znaczy że nie rozumiem...to ty nie rozumiesz że ja rozumiem ale się nie zgadzam:) Nowe podłogi i okna to koszt 20 000 zł a wymiana oleju i rozrządu to koszt 500 zł....widzisz różnicę? Kupiec auta nie odda sprzedającemu tych 500 zł bo to normalne czynności eksploatacyjne i niewielka kwota... a kupiec domu prędzej doceni lepszy stan domu i zainwestowane w remont 20 000 zł bo choćby z matematycznego punktu widzenia to kwota 40 razy większa:) Link Zgłoś
dyktator_bolandy Re: auto dla singla 20.03.14, 22:54 tłumaczę: wikary chce sobie sprawic samochodzik na wyjazdy do kochanka i z kochankiem, ale ma byc taki, by parafian w oczy nie kłuł Link Zgłoś
kontik_71 Re: auto dla singla 21.03.14, 09:17 A od kiedy to sukienkowi przejmuja sue tym czy cos owce w oczy kole? Typowa owca ma byc durna i siedziec cicho... Link Zgłoś
dyktator_bolandy Re: auto dla singla 21.03.14, 23:04 co chytrzejsi się przejmują. Wiem o takim jednym co jeździ zawsze skodą octavią w kolorze szarym ( wersja nie golas, oj nie), która wymienia na nową co 3 lata. Link Zgłoś
bambo.pl Re: auto dla singla 23.03.14, 18:16 Jak dla singla kup to- Alfa Romeo Brera 260km, czerwona, piekna nie znam dziewczyny która "nie westchnie":) otomoto.pl/alfa-romeo-brera-q4-skyview-260-ps-C32628525.html Link Zgłoś
dr.hayd Re: auto dla singla 24.03.14, 11:29 Jak dla singla to kup sobie jakiegoś Fiata Stradę lub Dacię Logan Pick-up. Kabina dwuosobowa - więc i tak aż za dużo jak dla Ciebie. Ale za to masz pakę na którą sobie zapakujesz rower, windserfing, łódkę wędkarską, kajak, quada czy co tam lubisz. Link Zgłoś
naaser Re: auto dla singla 24.03.14, 21:46 dr.hayd napisał: > Jak dla singla to kup sobie jakiegoś Fiata Stradę lub Dacię Logan Pick-up. > Kabina dwuosobowa - więc i tak aż za dużo jak dla Ciebie. Ale za to masz pakę n > a którą sobie zapakujesz rower, windserfing, łódkę wędkarską, kajak, quada czy > co tam lubisz. Strada w wersji adventure dla mnie ma bardzo ciekawy design i na pewno dodała by nieco kolorytu tej szarej masie astr i golfów. Z tym, że z tego co się orientuje to w Europie sprzedawana była tylko we Włoszech, więc ciężko w pomrocznej o sensowny egzemplarz. Link Zgłoś
dr.hayd Re: auto dla singla 24.03.14, 21:52 Fiat Strada Adventure jest w Polsce normalnie dostępny w salonach Fiata. W tej części dla samochodów użytkowych. Kosztuje coś około 60 tys. zł, więc się mieści bez problemów w założonym budżecie. Link Zgłoś