micmarci
25.12.14, 17:39
Na swojej polskiej stronie www.volvocars.com/pl/sales-services/services/SERWIS/Aktualne%20oferty%20serwisowe/Pages/4x4.aspx Volvo ogłosiło promocję na poszczególne pakiety montażu części wraz z robocizną. Promocja obowiązuje do 31.12.2014. Postanowiłem skorzystać z pakietu wymiany paska osprzętu wraz z rolką oraz filtru paliwa pomimo, że do ich wymiany pozostaje ok 5 tys. km. Dotychczas korzystałem z takich okresowych promocji ogłaszanych przez Volvo Car Polska, zarówno na przeglądy jak i na okresowe wymiany, i nie było z tym żadnych problemów. Otóż tym razem za wymianę filtra paliwa zapłaciłem tak jak stoi do nia dzisiejszego na ich stronie - 161 złotych brutto, natomiast za wymianę paska osprzętu z rolką wyszło im prawie 1200 złotych zamiast 480 złotych. Zapłaciłem całość, ale jakoś czuję kaca i nie wiem co z tym zrobić. Mogłem odmówić dokonania płatności, lecz podpisałem zlecenie przed wykonaniem wymiany w przeświadczeniu, że korzystam z promocji (cały czas o tym była mowa ze sprzedawcą). Co byście proponowali w moim przypadku zrobić? Napisać do Volvo Car Polska ze skargą i domagać się zwrotu różnicy? Czy złożyć skargę do dealera? Zrobiłem zrzut strony z ich promocją, ale nie chcę wdawać się w żadne sądy cywilne, tym bardziej, że dotychczas dobrze mi się z tym dealerem i sprzedawcą współpracuje. Pozdrawiam