Dodaj do ulubionych

SEAT IBIZA 1.4

IP: *.hit.com.pl / 10.254.0.* 08.04.02, 15:06
Mam pytania dotyczące Seata Ibizy 1.4: (rocznik 1998)

1. Opinie + i -
2. Gdzie mogę znaleźć informacje (szczegóły) dotyczące tego samochodu: np.
internet, prasa, książki

Dziekuję z góry za informacje

Obserwuj wątek
    • Gość: artih Re: Seat Ibiza 1.4i 60KM. IP: *.save.pl 08.04.02, 15:56
      Słaby i dość awaryjny silnik w połączeniu z "bezpciowym", kwadratowym i smutnym
      wnętrzem.
      • Gość: pilot13 Re: Seat Ibiza 1.4i 60KM. IP: *.wil.pk.edu.pl 08.04.02, 17:29
        Zobacz: www.seat-ibiza.prv.pl znajdziesz tam wszystkie informacje dotyczące
        Ibizy.

PS. Dla tych którzy nie mieli ibizy (albo ci którzy mieli składaka) to silnik
        jest "słaby i awaryjny" zapytaj tych którzy mają całe auto.
        PS2 Ja mam zupełnie inne zdanie.
      • Gość: Tomi Re: Seat Ibiza 1.4i 60KM. IP: *.tlsa.pl 09.04.02, 11:23
        Gość portalu: artih napisał(a):

> Słaby i dość awaryjny silnik w połączeniu z "bezpciowym", kwadratowym i smutnym
        > wnętrzem.

Zupełnie się nie zgadzam. Jeździłem Ibizą 1,4 i uważam, że silnik nie wcale nie
        jest słaby i awaryjny. Co do wnętrza to kwestia gustu - mnie się podoba.
        Moje zdanie jest takie: Ibiza 1,4 60 KM to świetne auto do jazdy miejskiej i
        niezbyt częstych wyjazdów w dłuższe trasy. Wnętrze dość prosto pomyślane ale
        funkconalne - wszystko na swoim miejscu. Duży minus to ASO Seata - dość drogo i
        olewatorskie podejście do Klienta. Jeśli jednak nie serwisujesz się w
        autoryzowanej stacji - nie ma problemu.

Arith - może napisz jakim Ty autem jeździsz i do jakiego porównujesz Ibizę oraz
        (w innym wątku) golfa. Jeśli wszystko dla Ciebie jest "bezpłciowe i kwadratowe"
        to napisz co nie jest...
        • Gość: Stanik Re: Seat Ibiza 1.4i 60KM. IP: *.pjwstk.edu.pl / 10.111.0.* 11.04.02, 12:34
          Ibiza 1.4 60KM to dobry samochod do miasta i dwa razy do roku na wakacje. Malo
          pali, w miare dynamiczny (oczywiscie nie porownojac z Civic Vti i Golfem GTI).
          Tata mial Cordobe z 96 roku. Przejechane 120 tys km. Zero awari. Moj brat
          jezdzi teraz Ibiza 1.4 60Km z 98 roku, przejechal 80 tys km. Jedyne co teraz
          wymienil to lozyska w kolach, ale to dlatego ze ma sporo wieksze kola wiec sila
          rzeczy lozyska sie zuzyly szybciej. A poza tym to nic wiecej sie nie popsulo.
          Ja goraco polecam, jesli szukasz samochodu ekonomicznego w miare dynamicznego w
          miescie. Fakt ma z 14 sekund do setki i jeszdzi ze 160 km/h max. Ale mi tam sie
          podoba.
    • Gość: Krzysiek Re: SEAT IBIZA 1.4 IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.02, 01:37
      Archaiczny silnik, slaby i malo ekonomiczny. Szkoda pieniedzy. Jesli bardzo juz
      chcesz ibize to szukaj 1,6 100 KM albo TDI 90 lub 110 KM.
      • Gość: Tojo Re: SEAT IBIZA 1.4 IP: 62.89.110.* 09.04.02, 09:24
        Zajrzyj na www.autocentrum.pl. Tam jest klub seata to sobie poczytasz.
        A z tą awaryjnością silników to bzdura. 1,4 to nie wiertarka, jeździ przy
        niskich obrotach. U mnie w pracy kolega ma cordobę z silnikiem 1,4 60 km. Już 4
        lata i dosłownie żadnej awarii. Pozdrawiam.
        • Gość: artih Re: Seat Ibiza 1.4i 60KM. IP: *.save.pl 09.04.02, 11:31
          Tak jak pisał kolega powyżej do Ibizy godne polecenia są tylko silniki 1.6i
          100KM i diesle TDI (wszystkie notabene produkcji Audi a nie VW).
    • Gość: czesiek Re: SEAT IBIZA 1.4 IP: *.hit.com.pl / 10.254.0.* 09.04.02, 19:34
      dzieki za info
    • Gość: pijotr Re: SEAT IBIZA 1.4 IP: 150.151.100.* 11.04.02, 13:46
      Gość portalu: czesiek napisał(a):

> Mam pytania dotyczące Seata Ibizy 1.4: (rocznik 1998)
      >
      > 1. Opinie + i -
      > 2. Gdzie mogę znaleźć informacje (szczegóły) dotyczące tego samochodu: np.
      > internet, prasa, książki
      >
      > Dziekuję z góry za informacje
      >

Mialem Golfa III z tym silnikiem. Awarii zadbych nie bylo ale osiagi nie
      powalaja, Silnik po miescie nawet fajny, elastyczny jak na swoje 60KM ale na
      trosie powyzej 70km/h zwyczajnie brak mocy. Nie mowie tu o jezdzie rajdowej tylko
      np. o checi bezpiecznego wyprzedzenia. I jeszcze jedno. Przez caly czas
      eksploatacji tego wozu zmagalem sie z czyms co bardzo mi przeszkadzalo i niestety
      nie poradzilem sobie. Glosny uklad wydechowy. Jezdzilem z tym do tlumikowcow ,
      serwisu i nic . Pofatygowalem sie do Seata - znaja problem! Probowalem VWpolo z
      1.4 60KM -glosno jak cholera w okolicach 3000obr. Przy obciazonym wozie to
      przeszkadza . Ogolnie silnik ekonomiczny.
      Pozdrawiam
      • Gość: czesiek Re: SEAT IBIZA 1.4 IP: *.hit.com.pl / 10.254.0.* 15.04.02, 10:16

Jaka może być przyczyna, że nie działa mi system elektrycznie otwierania szyb
        od kierowcy jak i pasażera ?
        • Gość: Krzysiek Re: SEAT IBIZA 1.4 IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.02, 12:23
          Bezpiecznik albo centralka do wymiany
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka