Dodaj do ulubionych

[OT] Autem na Mazury

03.08.15, 09:22
Wiem, że na tym forum dominują głównie krezusi spędzający wakacje na Hawajach i innych Mauritiusach ale może jest ktoś kto podobnie jak ja po lipcowych wojażach czasem jeszcze wyskakuje gdzieś w w swojskie rewiry.
Może ktoś zna ciekawe miejsce, najchętniej w dawnych Prusach Wschodnich stanowiące coś w rodzaju kompromisu między dużym kurortem a wiochą na odludziu w jakiejś puszczy. Coś w rodzaju Rynu/Piecek. Dla nieżeglarza, zwolennika mało aktywnego wypoczynku. Woda+fajna plaża+fajne knajpki+las sosnowy.
Mogą być też inne regiony ale niezbyt odległe od stolycy. Skrzynki na Kujawach i Okuninkę na Lubelszczyźnie znam.
Z góry dzięki.
PS. Żeby nie było OT, wyjazd rzecz jasna autem.
Obserwuj wątek
    • kooziol Re: [OT] Autem na Mazury 03.08.15, 10:37
      Może Wierzba? Ośrodek Polskiej Akademii Nauk. Klimat żeglarski, ale to tylko atut. Bardzo spokojnie, w pobliżu lasy, knajpka tylko jedna, ale blisko do Mikołajek (jesli ktoś lubi). W pobliżu prom, hodowla koników polskich oraz las gdzie koniki biegają na wolności. Nie wiem jak z plaza.
      • derff Re: [OT] Autem na Mazury 03.08.15, 14:13
        Badów Folwark. Za Mszczonowem trzeba zboczyć na Piekary Osuchów. Wygląda jak Malbork nad wodą.
        • paralityk_murzynski Re: [OT] Autem na Mazury 03.08.15, 23:37
          Wiartel Maly ,byl tam kiedys osrodek taksowkarzy (zlotow) warszawskich ; siermiega als cicho i spokojnie,
          Pozdr
    • warnijak Re: [OT] Autem na Mazury 04.08.15, 11:36
      Propozycje miejscowego:
      1. Kretowiny koło Morąga - przyjemne jeziorko, mnóstwo kwater, pensjonatów, domków do wynajęcia.

2. Stare Jabłonki koło Ostródy - hotel, ośrodki, kwatery prywatne

3. Pluski - hotel z akwaparkiem, domki, kwatery - duże czyste jezioro, ogromne lasy, blisko do Olsztyna, Olsztynka

A z dalszych rejonów zainteresuj się Suwalszczyzną. I to nie tylko Wigrami i Augustowem ale bardziej północnymi rejonami z Suwalskim Parkiem Krajobrazowym. Znajdą się i jeziora i lasy i kawał dobrej kuchni (polecam kartacze w "Jelonku" w Jeleniewie). No i główna zaleta: brak tego motłochu i cepelii jak na szeroko pojętych "Mazurach".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka