Dodaj do ulubionych

Juz ponad rok tem bylo wiadomo, ze

07.10.15, 14:40
z silnikami wysokopreznymi jest "cos nie tak" /mowiac kolokwialnie/.

www.theicct.org/sites/default/files/publications/WVU_LDDV_in-use_ICCT_Report_Final_may2014.pdf
Dlaczego dopiero teraz ta sprawa zostala tak ostro naglosniona?
To jest pytanie, na ktore nikt nie bedzie chcial rzeczowo odpowiedziec.
Inne aspekty zwiazane z decyzjami technologow tez nie beda do konca jasne.
Tylko naiwni beda liczyc na cud.

Obserwuj wątek
    • gzesiolek Re: Juz ponad rok tem bylo wiadomo, ze 07.10.15, 15:33
      Ciekawa publikacja... i jednak VW ma bardzo duzo za uszami skoro Golf 2.0 TDI wydzielal w tych samych testach wielokrotnie wiecej NOx niz SUV od BMW z dieslem 3.0
      • nazimno Komentowanie czegokolwiek w kategoryczny sposob 07.10.15, 15:39
        jest mocno ryzykownym zajeciem, poniewaz zaraz zlatuja sie papugi na zer.
        A one maja bardzo ciezkie i ostre dzioby.
        • gzesiolek Re: Komentowanie czegokolwiek w kategoryczny spos 07.10.15, 15:43
          NIe do konca rozumiem Twoj post...
          Ja komentuje liczby ktore sa w publikacji, w zestawieniu ze zdjeciami po ktorych mozna latwo poznac jakie byly auta testowane jako Vehicle A, Vehicle B i Vehicle C...
          Nie wyrazam sie kategorycznie, a jedynie patrze na roznice w zmierzonym poziomie NOx...
          • nazimno Wstrzymuje sie od komentarzy. I wiem dlaczego. 07.10.15, 15:56
            Zauwaz, ze nigdzie nie wymienia sie tam marek explicite.
            Jakkolwiek bystre oko...nie musi paplac.

• who_cares Re: Wstrzymuje sie od komentarzy. I wiem dlaczego 07.10.15, 16:13
              No tak bo lista pojazdów z 2.0 TDI bez dozowania AdBlue znajduje się w tajnym hangarze Area 51 ........
              Ty tak na serio czy się zgrywasz ?.
              • nazimno ...p...sz... 07.10.15, 16:32
                Publikacja ta jest z definicji oddzielona od marek, NIGDZIE nie tam wymienianych.
                Stad uzywa sie tam "nickow": A,B,C.
                To nie ja sie zgrywam, tylko Ty sie podniecasz jak ten uduchowiony po "kamingolcie".

• grzek Re: Juz ponad rok tem bylo wiadomo, ze 08.10.15, 13:41
      Często tak jest, że wiadomo, kto ukradł, kto zabił, kto oszukał i dopóki wszyscy zainteresowani odnoszą z tego korzyść, nikt nie będzie się wychylał z kablowaniem. W tym przypadku mogło być podobnie do momentu, w którym ktoś poczuł się oszukiwany albo mógł podpaść lub nie dotrzymał cichej umowy. Być może o kombinacji i rasowaniu z diesli było wiadomo już 10 lat temu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka