Dodaj do ulubionych

Wibracje a tłumik

05.11.15, 08:05
Od jakiegoś czasu czuję jakby wibracje przy 2500 obrotów. Ciężko mi określić ich miejsce. Byłam wczoraj na corocznym przeglądzie, facet stwierdził, że mam felerny tłumik i przepaloną uszczelkę od wydechu. Czy mogą one dawać to wrażenie wibrowania przy konkretnych obrotach, czy raczej będę musiała szukać innej przyczyny? (tłumik i uszczelkę oczywiście załatwię)
Obserwuj wątek
    • wicehrabia.julian Re: Wibracje a tłumik 05.11.15, 08:18
      niebieskipatyk napisała:

> Czy mogą one dawać to wrażenie w
      > ibrowania przy konkretnych obrotach, czy raczej będę musiała szukać innej przyc
      > zyny?

mogą, ale jak można z tym jeździć? śmierdzi mi to dziadowskimi oszczędnościami
      • qqbek Re: Wibracje a tłumik 05.11.15, 08:44
        wicehrabia.julian napisał:

> mogą, ale jak można z tym jeździć? śmierdzi mi to dziadowskimi oszczędnościami

Ano właśnie.
        Sprawny wydech podstawą komfortu podróży.
        Do tego ta puszczająca uszczelka kolektorowa - przecież w sprzyjających warunkach można sobie tak pożar pod maską zafundować... i wtedy to będzie dopiero "zaoszczędzone".
    • vogon.jeltz Re: Wibracje a tłumik 05.11.15, 11:12
      > Czy mogą one dawać to wrażenie wibrowania przy konkretnych obrotach,

To całkiem prawdopodobne. To może nawet nie być faktyczne wibrowanie (w sensie: że coś drga i się trzęsie), tylko dźwięk o określonej częstotliwości wydobywający się z dziurawego wydechu, który ty odbierasz jako wibrowanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka