Dodaj do ulubionych

TAURUS czy THULE

02.02.16, 12:01
Witam.
Chcę w najbliższym czasie kupić box dachowy. Wybór padł na TAURUS Adventure 480 lub THULE Motion 800. Oba boxy widziałem już na swoim aucie, mają takie same wymiary, dopuszczalną ładowność, gwarancję, nawet grubość ABS, z którego są wykonane też jest taka sama. Wszystkie parametry są takie same i pasują mi w 100 %. No właśnie, w sklepie sprzedawca twierdzi, że 600 zł więcej za THULE to tylko znaczek, do tego TAURUS to firma Polska, produkowane są w Polsce - taki mały element patriotyczny:) No i właśnie nie wiem czy dokładać do THULE czy zawierzyć sprzedawcy (duży punkt firmowy TAURUSA i THULE) i zostawić w portfelu parę stówek. Box na lata więc dołożyć szkoda i nie szkoda.
Z góry dzięki za podpowiedzi, pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: IP Grochowska Re: TAURUS czy THULE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.16, 11:08
      Polecam sprawdzić ofertę innych firm takich jak np. Kamei czy InterPack
      Z podanych boksów polecam Thule Motion.
      Proszę porównać systemy mocowań do belek oraz atesty.
    • bigi78 Re: TAURUS czy THULE 03.02.16, 14:19
      Dzięki za odpowiedź.
      Przejrzałem dokładnie oferty boxów na rynku i ku mojej uciesze na tapecie pozostały te dwa (na szczęście bo wybór jest ogromny:)). Zdecydowałem się jednak na TAURUSA (dzisiaj jadę kupić), mocowanie do belek też jest na pokrętło w środku, do samych belek jest trochę inne ale o lata świetlne lepsze niż druty typu "U". Po za tym najważniejszym czynnikiem okazała się cena, dzisiaj dopiero zobaczyłem cenę boxu THULA w kolorze srebrnym (do tej pory myślałem, że kolor nie ma wpływu) i z 600 zł różnicy robi się 1000 zł (mojej żonie nie podobają się czarne i koniec). Tak jak w przypadku TAURUSA kolor nie wpływa na cenę tak w przypadku THULE niestety już tak.
      Pozdrawiam.
    • rtek12876 Re: TAURUS czy THULE 16.02.16, 01:20
      Zecydowanie polecam THULE. Trzeba troche doplacić ale zdecydowanie warto.

www.wyszukajweb.pl
    • Gość: Tomek Re: TAURUS czy THULE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.16, 16:38
      Jako weteran - posiadacz iner packa, następnie thule teraz kupiłem taurusa stwierdzam, że taurus jest wykonany z mocniejszego materiału, thule atlantis 600 to przy nim polakierowany karton, co do bezpieczeństwa polecam filmiki na YouTube, a testy robione są przy 50 km/h, a kto jeździ z taką prędkością na autostradzie. Nie widzę sensu w przepłacaniu 1000 zł za znaczek ze Szwecji.
      • Gość: wasyl1122 Re: TAURUS czy THULE IP: 78.10.180.* 25.04.17, 10:18
        Witam,
        czy ktoś się orientuje jak wygląda mocowanie boxów z uchwytami U do belek Thule Wingbar?
        Zakupiłem już w/w belki, teraz poluję na box dachowy. Mam wątpliwości co do dopasowania uchwytów do belek Wingbar (chodzi głównie o kształt belki). Czy uchwyt U nie uszkodzi dość miękkiego jak na moje oko aluminium? Wiem, że najpewniejszy byłby zakup boxu THULE z systemem Fastgrip, ale nie chcę wydawać tyle(min. 1300zł) na box. Myślałem o Hakr Magic 320 lub Kamei Husky M.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka