marekggg 08.04.16, 03:25 ile z as ma takie cos w posiadaniu, lub mialo? a czy sie ktos tym przejmuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trypel Re: Adblue + dizle 09.04.16, 14:11 A jak sie można nie przejmować po komunikacie ze bez odlania adblue uruchomienie pojazdu nie bedzie możliwe :) Dolewam. 10 l na ok 7-8 tys Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Adblue + dizle 23.07.16, 23:25 Ja korzystam z naturalnego mocznika jak się skończy adblue - dosikuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Adblue + dizle 05.11.22, 00:03 jakbys dosikiwal pod wplywem, lub na kacu to moze i troche oktanow dolejesz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Adblue + dizle 05.11.22, 00:22 Obawiam się ze wypity alkohol przenika do krwi a w moczu juz same zero płynie. Inaczej niejeden alkoholik piłby własny mocz. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Adblue + dizle 05.11.22, 00:29 spoko - widze ze odpisalem na 8 lat stary post.... zalozylem go dlatego ze to bylo chwile po naszych wizytach w VW, Audi, BMW i MB w zwiazku z skandalem dieselgate Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Adblue + dizle 05.11.22, 00:52 wiem ze stary, ale to było 6 a nie 8 lat temu. to ty prześwietlałes te koncerny po diesel gate? wjazd do biur i na chaty j konfiskata kompów? Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Adblue + dizle 05.11.22, 00:58 kompy im zabrala niemiecka prokuratura. ja sie nie bede pierdolil z calymi kompami. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Adblue + dizle 05.11.22, 01:04 ta niemiecka prokuratura to działa tak sprawnie ze minęło 7 lat a Winterkorn nadal nie usłyszał wyroku sądu? Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Adblue + dizle 05.11.22, 01:16 nie do mnie pytanie Stadler poszedl na chwile za kratki Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Adblue + dizle 05.11.22, 01:21 wsadzili go na kilka miesięcy do aresztu żeby nie utrudniał śledztwa ale potem wypuścili - wiec trudno mówić o wyroku właściwym Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Adblue + dizle 05.11.22, 01:34 no coz - to juz sprawa niemcow i ichniego systemu prawnego. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilek-testowe Re: Adblue + dizle 04.11.22, 20:40 Teraz to w zasadzie standard w nowych dieslach (unia.... i normy spalin, co z tego, że bez układu adblue silnik spali mniej paliwa). Z tego powodu jest więcej problemów, niż pożytku, jakby komuś wyskoczył błąd AdBlue a jest ze Szczecina, to polecam firmę V-MAX, panowie w 2 godzinki wyłączyli AdBlue Wyłączanie adblue szczecin Odpowiedz Link Zgłoś
schweppes1 Re: Adblue + dizle 05.11.22, 01:19 Na szczęście mnie to ominęło, bo poprzedni samochód był napędzany ostatnim wypustem TDCi (de facto HDi) bez AdBlue, a teraz mam benzynę 2.0 TFSI i święty spokój z tym śmierdzącym szczynami niewolnictwem. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: Adblue + dizle 05.11.22, 09:13 No widzicie- jak to jest wygodnie mieć starego ale dobrego diesla. Nie mam adblue, nie mam dpf-u, nie mam dwumasy i łańcuch a nie pasek. No i niet prablema! Tylko leje i dmucham do przodu-przewaznie do przodu-rzadko do tyłu. Ciekawe-turbina póki co wytrzymała 203 tys km. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: Adblue + dizle 07.11.22, 07:56 Turbina - przeważnie po ca 140-150 tysiącach przebiegu moze dawac oznaki zuzycia. Przerabiałem to w innym wózku- po 140 tys km - auto nie chciało na autostradzie normalnie jechac- przestało miec przyspieszenie. Jeżeli jest to turbina Garetta-prawdziwai oryginalna to moze i 300 tys km wytrzymać- musi byc oczywiscie studzona na postoju! Koszt remontu takiej turbiny u mnie to max 1000 zeta. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Adblue + dizle 07.11.22, 08:40 Dobrze ze moje turbiny tego nie wiedziały i się jakoś nie psuly Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Adblue + dizle 05.11.22, 23:18 A nie miec dysla jest jeszcze wygodniejsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Adblue + dizle 06.11.22, 08:46 A tam. Mam obecnie 3 dyzle pod domem. I sobie bardzo chwale. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Adblue + dizle 05.11.22, 23:40 moj subarak nie mial ani adblue, ani dpf-a. tylko ze rok produkcji 2008, euro 4 i nie moglbym z nim jezdzic wsiedzie. nawet do wlasnego domu. to ze w polsce mozesz do duzych miast podjechac bylejakim zlomem, nie oznacza ze jest to OK. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: Adblue + dizle 06.11.22, 09:26 Jeden z kolegów ma absolutną racje- podobno adblue generalnie było od Putina. Jak od 2023 nie bedzie- stajecie na ulicy i celując w stosowny "otwór'-dosikujecie. I dalej - jedziecie. A jak Wam sika zabraknie -to dacie "jej" lejek w "otwór" i ona tez nasika. I tak to domowym sposobem- ogracie Putina i dojedziecie do celu! Tak trzymać- Polak potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Adblue + dizle 06.11.22, 09:45 moze podaj jakies fakty. ruSSkie by to w zyciu nie wymysleli - bo niby po co. Odpowiedz Link Zgłoś
skitenis Re: Adblue + dizle 07.11.22, 10:59 Ciekawe co zrobili z tymi TDI-kami z Juesej. Pamiętacie zdjęcia hektarów, zajętych przez VW i Audi wycofanych z ruchu? Czy stoją dalej, jak samoloty na pustyni, czy raczej poszły już do pieca? A może jakiś eksporcik do biedniejszych krajów? Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Adblue + dizle 07.11.22, 11:03 Jakbyś coś wiedział to dawaj. Wchodzę w to Odpowiedz Link Zgłoś