Dodaj do ulubionych

Czy warto? Nowy samochód od brokera

13.12.16, 11:23
Witam,
mam pytanie. Czy ktoś miał może styczność z brokerem sprzedającym nowe samochody z UE? Mój szef chce drogie luksusowe auto (Audi, BMW, Mercedes, może coś innego), ale warunek jest jeden - musi być dobra cena. Znajomy polecił mi brokera, który nazywa się Cars Dealer Group (www.carsdealer.eu). Kontakt jest fajny, oferta dobra, pomoc profesjonalna. Ale ja nie miałem nigdy styczności z brokerami? Zanim przyjmiemy ofertę, to muszę zebrać kilka opinii. Mam też kontroferty ale ta od Cars Dealer wydaje się być najtańsza.
Kilka pytań?
1. Czy ktoś miał styczność z brokerem?
2. Jeżeli tak, to jakim? Czy polecacie?
3. Czy może dać sobie spokój i kupić w salonie? Co prawda prawie 30% drożej ale...

Proszę o pomoc. Czas nagli. Szef jest osobą nie cierpliwą.

Z góry dziękuję za pomoc.
MD
Obserwuj wątek
    • nazimno Re: Czy warto? Nowy samochód od brokera 13.12.16, 12:15
      Spadaj, spamerze.
      Brokerzy to na ogol oszusci, ktorzy biora kase i znikaja.
      Nawet niektore salony tez tak robia, wiec - spadaj (po dobroci).
      • alabib Re: Czy warto? Nowy samochód od brokera 13.12.16, 12:26
        nie jestem spamerem, po prostu szukam porady. Z takimi opiniami jak twoja się spotkałem. Szukam. Do tej pory samochody były kupowane w salonach albo używane z komisów, albo z ogłoszenia od osoby prywatnej. Teraz ma być inaczej. Także nie rozumiem zarzutu. Może źle sformułowałem pytanie?

Pozdr. MD
    • bemeta Re: Czy warto? Nowy samochód od brokera 13.12.16, 13:13
      Zdecydowanie nie polecam,
      www.carsdealer.eu niekompetencia i nieslownosc, za biedni zeby wykupic banner, zatrudniaja zebrospamerow.
      • alabib Re: Czy warto? Nowy samochód od brokera 13.12.16, 13:47
        Po raz kolejny odpowiadam, nie jestem spamerem od nich, tylko szukam porady, Mój szef chce kupić auto. Jeśli uważacie że ktoś jest lepszy to napiszcie. Ja się nie trzymam jednej firmy jednego brokera czy dealera. Po prostu zgodnie z poleceniem służbowym szukam najtaniej. Mam też ofertę inne od www.select-automotive.pl oraz www.lord-lord.pl. Może o tych brokerach się ktoś wypowie?
        • alabib Re: Czy warto? Nowy samochód od brokera 13.12.16, 13:49
          Zamiast poradzić coś to fala hejtu.
          • nazimno Re: Czy warto? Nowy samochód od brokera 13.12.16, 14:01
            Zmadrzales juz troche, czy cos pomoc?
            Ten twoj szef to musi byc niezlym .....(wpisz sobie cos rozsadnego).
            • mikaael Re: Czy warto? Nowy samochód od brokera 13.12.16, 14:23
              I jest. Pozostawię to bez komentarza. Mam nadzieję że tego nie przeczyta nigdy. Tym nie mniej dale czekam na pomoc. Najlepiej sensowną.
              • galtomone Re: Czy warto? Nowy samochód od brokera 13.12.16, 14:42
                Nicki kretynie ci sie pomylily....
              • tbernard Re: Czy warto? Nowy samochód od brokera 13.12.16, 14:59
                Masz bardzo krótką pamięć, bo parę minut wcześniej odpowiedziałeś sam sobie:

Witaj.
                Ja kupowałem samochód od brokera już 2 krotnie, ale od innych niż ten, o którego się ty pytasz.
                Ale, że jestem w temacie to śledzę rynek i mam znajomych, którzy podobnie jak ja kupują na rynku brokerskim. Część o www.carsdealer.eu słyszała dobre opinie. Jeden nawet dostał fajna ofertę i podobno wszytko jest w trakcie. Zobaczymy na żywcu jak to wyjdzie. Zasada jest taka. Samochód się kupić opłaca, gwarancja jest ok (europejska), serwis (autoryzowany PL) raczej też - trochę kręcą nosem, że samochód nie jest kupiony w ich salonie, ale przyjmą i robią. Rękojmia jest po stronie sprzedawcy z zagranicy. Tym nie mniej się opłaca, na pewno jest taniej.
                Podsumowując brokerów jest sporo. Szukaj, skonfiguruj sobie samochód i poproś kilku o wycenę twojej konfiguracji. Tak sprawdzisz cenę. Rzetelność to tylko poprzez opinie. Jak masz kogoś znajomego, kto polecił to się tego trzymaj.
    • mikaael Re: Czy warto? Nowy samochód od brokera 13.12.16, 14:11
      Witaj.
      Ja kupowałem samochód od brokera już 2 krotnie, ale od innych niż ten, o którego się ty pytasz.
      Ale, że jestem w temacie to śledzę rynek i mam znajomych, którzy podobnie jak ja kupują na rynku brokerskim. Część o www.carsdealer.eu słyszała dobre opinie. Jeden nawet dostał fajna ofertę i podobno wszytko jest w trakcie. Zobaczymy na żywcu jak to wyjdzie. Zasada jest taka. Samochód się kupić opłaca, gwarancja jest ok (europejska), serwis (autoryzowany PL) raczej też - trochę kręcą nosem, że samochód nie jest kupiony w ich salonie, ale przyjmą i robią. Rękojmia jest po stronie sprzedawcy z zagranicy. Tym nie mniej się opłaca, na pewno jest taniej.
      Podsumowując brokerów jest sporo. Szukaj, skonfiguruj sobie samochód i poproś kilku o wycenę twojej konfiguracji. Tak sprawdzisz cenę. Rzetelność to tylko poprzez opinie. Jak masz kogoś znajomego, kto polecił to się tego trzymaj.
      • nazimno Re: Czy warto? Nowy samochód od brokera 13.12.16, 14:29
        Spadac, jajarze, spamerzy i cwaniaczkowie, rznacy glupa w tak ordynarny i namolny sposob.
        Ja wiem, ze musicie te spreparowane teksty gdzies wciskac, ale na tym forum
        nie macie zadnych szans, KUMACIE to, czy dalej chcecie brnac w to wlasne...?

• galtomone Cały watek do skasowania 13.12.16, 14:43
      i dwa nicki do bana na forum.
      • jellyfish2011 Re: Cały watek do skasowania 11.10.18, 12:20
        ja w sprawie select-automotive: Ta firma jest podejrzana. Wyslalem zapytanie o cene auta i dostalem odpowiedz, ze nie podadza mi tej ceny ani w emailu, ani poprzez SMSa i na zadnym innym trwalym nosniku. Tylko i wylacznie telefonicznie aby nie bylo sladu i potwierdzenia ceny. Co to jest? Oszustwo i naciaganie? Jednoczesnie na swojej sronie publikuja ceny aut z wyposazeniem, to samo na stronie na facebooku. I tu ciekawostka. Na facebooku podali cene nowego Audi A4 od ok 123 tys a na ich stronie to lekko ponad 100 tys. Czyli oglupiaja ludzi aby ich zainteresowac. ALe co dalej? Poza tym poczytajcie na ich stronie jak robia ludzi w konia. Placisz np cala cene za auto a co miesiac dostajesz fakture, ze jest oplacona hahaha Jesli bede chial kupic za gotowke to kazdy dealer wystawi od razu fakture na cala kwote. Ta firma select-automotive dla mnie jest porazka i oszustwem
        • nazimno Re: Cały watek do skasowania 11.10.18, 12:25
          Utrzymujac z nimi kontakt sam robisz z siebie ofiare na wlasne zyczenie.

• mlekomleko Re: Czy warto? Nowy samochód od brokera 15.12.18, 20:21
      Ja tam chciałem mieć pewność że wszystko będzie w porządku, a w razie problemów będę zawsze miał gwarancję. Chciałem Forda - mam Forda. Kupowałem od autoryzowanego dealera Automotive w Tarnowie. Generalnie trafiłem na dobry moment, bo mieli wyprzedaż rocznika. Kiedyś kupowałem tylko używane auta, ale odkąd trafiła mi się nieprzyjemna "niespodzianka" tylko i wyłącznie nowe. Bez sensu ryzykować zdrowie i bezpieczeństwo kosztem pieniędzy.
    • engine8 Re: Czy warto? Nowy samochód od brokera 15.12.18, 23:31
      Pomijajc ze prbujesz sie tanie reklamowac,

Szef taki niemota ze sam sobie z tym nie poradzi?

"Mój szef chce drogie luksusowe auto (Audi, BMW, Mercedes, może coś innego), ale warunek jest jeden - musi być dobra cena."

A co to jest "dobra" cena? Dla mnie to cena za jaka sprzedwca sie zgodzi sprzedac a kupiec zgodzi kupic?
      Tu zas wyglada ze ten Twoj szef chce drogie auto ale jest za biedny zeby go kupic po "normalnej" cenie?
      Zawsze moze isc do salomu i powiedziec aby mu sprzedalu model zubozony o rzeczy ktre nie sa mu konieczne i wtedy cena bedzie nizsza.
      • galtomone Re: Czy warto? Nowy samochód od brokera 16.12.18, 08:38
        Sprawdz date posta, admin juz dawno mial ten watek wywalic...
      • bigzaganiacz Re: Czy warto? Nowy samochód od brokera 16.12.18, 13:26

A co to jest "dobra" cena? Dla mnie to cena za jaka sprzedwca sie zgodzi sprzedac a kupiec zgodzi kupic?

Brednie dziadek
        Dobra cena jest wtedy gdy sprzedawcy bardziej zalezy na sprzedazy , z roznych powodow, niz mnie na kupnie
        • engine8 Re: Czy warto? Nowy samochód od brokera 16.12.18, 18:04
          JEsli "dobre" to jest cos kiedy korzysta na tym jedna strona to wtedy i podatki i oszukanstwa tez sa "dobre"?
          Dobre to cos co obie strony uwazaja za dobre..
    • ulka9191 Re: Czy warto? Nowy samochód od brokera 14.06.19, 18:48
      Witam. Mój znajomy dosyć niedawno kupował auto od brokera. Korzystał z usług tej firmy: www.select-automotive.pl Podobno ceny mają bardzo atrakcyjne, a co najważniejsze można kupić każde auto, dosłownie wszystkie marki ....trochę mnie to zdziwiło, ale ciekawe udogodnienie..
      • dodekanezowiec Re: Czy warto? Nowy samochód od brokera 14.06.19, 19:01
        Wyspamier...aj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka