07.03.17, 23:25
Chce się komuś skomentować premierę nowego xc60?
Patrzę sobie na to i - no właśnie, i nic.
Obserwuj wątek
    • engine8 Re: Nowe XC60 08.03.17, 02:55
      No bo to Volvo... Niczym szczegolnym nigdy sie nie wyroznialo i ludzie kupowali jedynie dlatego ze to dla nich mialo sens.

• przemekthor Re: Nowe XC60 08.03.17, 10:41
        No niby tak, ale gdzie nie zajrzę to ochy i achy, i że dizajnem bije na ryj X3, Q5, GLA, i całą tę resztę pokrak z Azji.
        • nazimno Re: Nowe XC60 08.03.17, 10:43
          Pismactwo dostalo na piwo.
        • bunkum Re: Nowe XC60 14.03.17, 20:23
          > No niby tak, ale gdzie nie zajrzę to ochy i achy, i że dizajnem bije na ryj X3,
          > Q5, GLA, i całą tę resztę pokrak z Azji.

Bo bije, tyle ze nie twoim dizajnem lecz wygladem, mlotku.
          • przemekthor Re: Nowe XC60 15.03.17, 16:47
            A co za różnica? Niepolskie słowo dizajn się nie podoba?
            • carnivore69 Re: Nowe XC60 16.03.17, 12:08
              "Nie bedziemy obchodzic Halloween, to takie niepolskie swieto, Brajanku".

Pzdr.
              • przemekthor Re: Nowe XC60 16.03.17, 13:20
                Spoko, szkoda tylko, że sam nie posługuje sie polskimi znakami i ma pewne problemy z interpunkcją. Niedouczony obrońca polskości - czyli wolak, hehe.
        • schweppes1 Re: Nowe XC60 14.03.17, 22:41
          Najwyraźniej Volvo zorganizowało im dłuższą, bardziej luksusową i egzotyczną "konferencję" niż pozostałe marki.
    • marekggg Re: Nowe XC60 09.03.17, 17:18
      jestem na etapie szukania nowego samochodu, jezdzilem/odwiedzilem audi, vw, mazde toyote, bmw, skode, volvo. jak narazie volvo xc60 (stare) wychodzi najlepiej jezeli chodzi o stosunek cena/Samochod/wyposazenie. nowego jeszcze nie wixzialem na oczy, podaza za 90, ok, moze byc
      • engine8 Re: Nowe XC60 09.03.17, 18:02
        Co ciekawe ze i Volvo i Saab mieli podobna klientele - dwie grupy lojalnych klientow, tzn tych co zastepowali jeden model tej samej marki na drugi- nowszy, i nie odwiedzali nawet innych firm oraz ci co nawet nie spogladali na zaden z nich.
        I obie grupy byly bardzo zadowolone z tego powodu...
        Znam tez wielu co kupili Volvo czy Saaba i po cichutku sie go pozbywali zamieniajac na cos innego i zwykle nigdy na te rynki nie wracali.
        • przemekthor Re: Nowe XC60 14.03.17, 19:59
          Kiedyś przymierzałem się do 9-3, jeszcze jak mieszkałem na Islandii. Gadałem z subiektem, ten się wyszczerzył i pyta jaką grupę zawodową reprezentuję. Przynał, że saaby kupują wyłącznie lekarze i architekci. Podobno te grupy zawodowe kupowały te wynalazki też w innych krajach.
          Koniec końców kupiłem volvo, bo 9-3 z jakimś zdechłym silnikiem, ręczna skrzynią i kołpakami na stalakach kosztował ponad $40k.
          • engine8 Re: Nowe XC60 15.03.17, 00:07
            U nas to nie - lekarze i architekci jezdza i jezdzili albo Jaguarami albo Mercedesami. Sabami najczesciej homo :)
            • przemekthor Re: Nowe XC60 15.03.17, 08:37
              Z tego co widze, to saaby mają się teraz nieźle na prowincji i zasuwają nimi wąsate typy. Widoczne modyfikacje pojazdów tzn. medale ze św. Krzysztofem i pokrowce raczej nie wskazują na fanów płci tej samej.
              • nazimno Re: Nowe XC60 15.03.17, 08:47
                Drwale?
                • przemekthor Re: Nowe XC60 15.03.17, 12:01
                  Zenki
                  • nazimno Re: Nowe XC60 15.03.17, 12:23
                    Drwal Zenek znaczy.
                    Teraz ta grupa zawodowa ma koniunkture na rzniecie.
                    (drzew tez)
                    • przemekthor Re: Nowe XC60 15.03.17, 19:53
                      Może i drwal. Chciałem tylko powiedzieć, że po wsiach się widuje saaby i jeżdżą nimi nie letnicy, ale rasowi mieszkańcy tychże.
    • greges58 Re: Nowe XC60 29.03.17, 14:53
      XC 60 jest obecnie FLAGOWYM i jedynym autem Firmy w tym segmencie aut !
      Więc nie dziwcie się wysypowi Trolli, oraz zmasowanemu marketingowi tutaj ...
      XC 90 to absolutny Trup.
      Silniki R4. W Ameryce i nie tylko ?
      Miał konkurować z Mercedesem, Porsche i BMW,
      a nie może być zagrożeniem dla głupiego Hyundaia ?
      Autko na poziomie prestiżu Skody. Nikt go przecież nie kupi za swoje.
      Hybryda elektryczna ? A po cholerę wozić, bez sensu, tonę silnika i akumulatora,
      jeśli piłeś całą noc i nie zdążyłeś prądu naładować ...
      Cyrk.
      P.S.
      Za porównanie Volvo XC90 do Hiundaya zostałem DOŻYWOTNIO zbanowany na pewnym forum marki.
      Och, jakże mi przykro !!!
      Qrwa.
      :)
      • nazimno Re: Nowe XC60 30.03.17, 09:06
        Ekskomunika z sekty Volvo to moim zdaniem
        wyroznienie i swiadectwo zdrowego rozsadku
        dla ekskomunikanta.

• greges58 Re: Nowe XC60 30.03.17, 20:57
          Zawsze znajdzie się jakiś lanser, co za nie swoje kupi XC 90 T8.
          "Proekologiczny" Burmistrz wielkiego miasta, albo inny darmozjad z podatków opłacany !
          Niekoniecznie w Kalifornii ...
          Jest klient - jest auto. I gra gitara.
          A poważnie: Firma podaje zasięg w trybie Electric na poziomie 40 kilometrów.
          Realnie, będzie to około 10 na autostradzie !
          Prędkość 200, nie hamujemy, klima na full, komplet pasażerów z bagażami.
          Jednym słowem - Cyrk.
          Za 600 000 złotych...
          P.S.
          Na razie nie narzekam - siedzę w pięcioletnim V70 T6 i czekam !
          Aż zmądrzeją ?
          ;)
          • przemekthor Re: Nowe XC60 31.03.17, 19:02
            Trochę racji w tym jest, ale jakby popatrzeć na te Audi, Mercedesa i co tam jeszcze, to tam o hybrydzie chyba nikt nie słyszał. Nie należy przesadzać, bo BMW w swoje X5 to 4-garowy silnik ładuje od dawna i to w połączeniu z napędem na jedną oś, i te auta się widuje. Audi pewnie pójdzie w tę stronę, bo chętni na tańsze Q7 się znajdą, a 2.0 TDi może mieć teraz tyle mocy, co kiedyś 3.0 TDi i to wielu ludziom wystarczy.
            Co się liczy, to sprzedaż, a ja jak spędziłem cały poprzedni rok w NYC, to mogę tylko powiedzieć tyle, że nowe XC90-ki zaczęły się tam pojawiać i nierzadko widywało się 2 sztuki w obrębie trzech przecznic. Ba, widziałem te auta w Pensylwanii gdzie bardziej się uważa rodzime produkty. Czyli ktoś to kupuje.
            Mniejest wszystko jedno, i tak ten model jest poza moim zainteresowaniem, jest 3 oczka za duży. Bardzo lubię model V40 i do jeżdzenia w pojedynkę w zupełności wystarcza.
            • jestklawo Re: Nowe XC60 31.03.17, 21:32
              przemekthor 31.03.17, 19:02

> Co się liczy, to sprzedaż,

fajnie że jesteś uczciwy :)))

> nowe XC90-ki zaczęły się tam pojawiać i nierzadko widywało się 2 sztuki

ale że widziałeś jedną padlinę 2 razy? W NY?

> w obrębie trzech przecznic

Byłeś kiedyś n NY? Przypuszczam że wątpię

> Czyli ktoś to kupuje

nawet sprzedawcy Slody walczą bardziej

> Mniejest wszystko jedno, i tak ten model jest poza moim zainteresowaniem,

a co ty innego mógłbyś sobie kupić, niż "prestiżowe" volvo zostawione przez klienta :)))

• przemekthor Re: Nowe XC60 01.04.17, 20:19
                Co się tak podnieciłeś?
                Miałeś wczoraj wolne, bo strajkowali w szkole?
            • greges58 Re: Nowe XC60 01.04.17, 14:27
              W mieście !!! O.K.
              Czy jest to hybryda, czy zwykła "benzyna" ? Nieważne. Autko stworzone dla USA przecież ...
              A ja robię czasem trasę Wrocław - Mediolan. Wracając przez Hamburg.
              I dlatego elektryk oraz inne tego typu wynalazki na razie są poza zasięgiem mego zainteresowania.
              Czekać godzinę aż się Tesla naładuje ? A jak w kolejce " na stacji " przede mną będą już dwie takie ?
              Jedna się ładuje - druga pokornie czeka ... Czyli za trzy godziny ruszam w dalszą drogę.
              Tymczasem, zatankowanie 60 litrów benzyny trwa 2 minuty. I mogę przejechać kolejnych 500 kilometrów ...
              O czym więc mówimy !
              ;)
              • przemekthor Re: Nowe XC60 01.04.17, 20:09
                Wszystko prawda, co mogę powiedzieć.
                • greges58 Re: Nowe XC60 03.04.17, 16:34
                  Tak, ale czy to jest ta najnowsza generacja ze światłami " Thor " ?
                  I motorem dwulitrowym ???
                  Bo poprzednie wersje są dość popularne ! Nawet w Polsce.

;)
                  • przemekthor Re: Nowe XC60 03.04.17, 17:31
                    Tak, o tych właśnie mówię. Starych XC90 jest oczywiście sporo, najwięcej z pierwszych lat produkcji (te co mają okrągłe światło cofania w lampie zespolonej i wąski napis "volvo" na klapie), ale nowe się pojawiają. Tylko T5 i T6. T8 nie widziałem. Pod koniec 2016 zaczęły być widoczne, czyli jedziesz przez miasto i widzisz kilka sztuk w ruchu.
                    • przemekthor Re: Nowe XC60 04.04.17, 18:55
                      Zerknąłem, co nowego u Audi... No i bęc, jest Q7 2.0TDi - 4 cylindry. I ma tyle mocy, co kiedyś 3.0 TDi V6.
                      • engine8 Re: Nowe XC60 04.04.17, 19:21
                        No tak moc z turbo mozna osiagnac pytanie jaka bedzie cena tego w sensie jak dlugo silnik/turbo wytrzyma i jak ta moc bedzie dosartarczana.
                • jeepwdyzlu Re: Nowe XC60 04.04.17, 19:34
                  XC90 ma się świetnie. I dobrze się sprzedaje. Mniejszy będzie jeszcze lepszy. Może nie w Polsce na razie, bo ceny ponad 200 tys ale jak wejdą mniejsze silniki? Przemek twoja pogarda dla ludzi rzygać sie chce. Coś mi się zdaje, że popie...sz na codzień autobusem zazdrośniku...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka