05.04.17, 09:23
Moze troszke nie na temat, ale mialem ostatnio kolizje,plastikowem przednim zderzekiem wrecz zarysowalem gosciowi felge ( on jechal z naprzeciwka ja skrecalem w lewo i sie toczylem jeszcze dobrze nie ruszylem) i teraz pytanie : w przypadku znizek ktore mam w ubezpieczalni o ile moga mi podniesc ubezpieczenie ? ( gosciu wycelnil koszta na 700 zl ! ) i lepiej mu zaplacic czy niech ubezpieczalnia to zalatwia ?
Obserwuj wątek
    • koza_oddam Re: Kwota 05.04.17, 09:27
      Nikt tego nie powie bo to zależy ile masz lat, ile lat jeździsz, jaką masz historię, jakie auto, jaka firma ubezpieczeniowa - zmiennych jest sporo. Uznają że jesteś potencjalnie problemowy to dowalą następną składkę na 3-4 tys zł żebyś sam zrezygnował. Ale - za dużo zmiennych jak na dzisiejsze niepewne czasy
    • galtomone Re: Kwota 05.04.17, 09:58
      Najprosciej zadzwonic do ubezpieczalni i zapytac-przynajmniej orientacyjnie bedziesz wiedzial...
    • qqbek Re: Kwota 05.04.17, 10:56
      W większości TU tracisz 20% zniżek w roku kolejnym i 10% rok później. Czy 700 złotych się Tobie zwróci zależy od tego ile płacisz OC i jaką masz aktualną zniżkę. W wypadku pakietu OC i AC będzie się opłacało chyba w każdym wypadku nie zgłosić tak drobnej szkody. W wypadku OC może być tak, że stracisz mniej na zniżkach, niż dając facetowi te 7 stów do ręki.
    • bimota Re: Kwota 05.04.17, 12:13
      UBEZPIECZALNIE PODAJA CENY Z KAPELUSZA I NIE MA MOZLIWOSCI ZORIENTOWANIA SIE WCZESNIEJSZEGO.
      • loyezoo Re: Kwota 05.04.17, 12:30
        "UBEZPIECZALNIE PODAJA CENY Z KAPELUSZA I NIE MA MOZLIWOSCI ZORIENTOWANIA SIE WCZESNIEJSZEGO."

Bzdura i to totalna.Oczywiście nie wyliczą ci składki na rok do przodu.Jednak bez problemu wyliczą na miesiąc do przodu i wezmą pod uwagę szkodę.Jeżeli ktoś miał szkodę teraz,a ubezpieczenie za rok,to będzie wiedział orientacyjnie,bo stawki się zmieniają.
        Ktoś dobrze wspomniał,zabierane jest 20% zniżki.
        • bimota Re: Kwota 05.04.17, 13:13
          1. WYLICZY KOMPUTER, A TY SIE NIE DOWIESZ JAK.
          2. PYTAJACEGO RACZEJ NIE INTERESUJE SKLADKA ZA MIESIAAC...
          • loyezoo Re: Kwota 05.04.17, 20:25
            1.Mnie nie interesuje jak,tylko ile do zapłacenia.Może być nawet na liczydle.
            2....bo?
            • bimota Re: Kwota 05.04.17, 20:46
              1. JAK - W SENSIE - NA JAKIEJ PODSTAWIE
              2. BO TO MALO PRAWDOPODOBNE
    • kolpik124 Re: Kwota 05.04.17, 21:32
      co to za felga, która kosztuje 700 zl? jakies aluminiowe/karbonowe cudo?

to co ci gość powiedział to mogą być kocopały, trzeba pojechać do warsztatu i spytać się specjalisty ile kosztuje usunięcie rys, a jeśli trzeba kupić nową felgę, płacisz na podstawie faktury zakupu....
      • qqbek Re: Kwota 05.04.17, 21:52
        Nie wiem - ja bym swoich 19'' jako nowych taniej niż 4-5 za komplet pewnie nie dostał... z 17'' (zimowe) może bym się zmieścił po 700 za sztukę.
        • yasiaq Re: Kwota 07.04.17, 08:27
          Nie chodzi o usuwanie rys tylko o cenę kolacji z panienką i to nie u sowy bo po 1wsze już zamknięta pomimo o3mania złotego mikrofonu a po 2gie u sowy za kolację podobno płaciło się więcej.. Tak czy siak na takie kolacje sponsor jest zalecany padło na Ciebie tym razem..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka