Dodaj do ulubionych

Katowice - Kaszuby (Garczyn) - Katowice

21.06.17, 09:56
W weekend czeka mnie "krótka" wycieczka. Do Garczyna (obok Kościerzyny) nad jezioro Garczyn.
Jako, że na półnoć od Łodzi ostatni byłem w latach 90-tych to pytanie, jak jechac i której nawigacji zaufać?

1. Sygic (zakupiony ze 3 tyg temu) proponuje by dojechac A1 aż pod Gdańsk a potem zawrócic na południowy zachód dr nr 7 na Żukowo, Glincz, dr nr 20 Hopowo - > Kościerzyna.

2. Here:proponuje drogę Łodź -> Starogard -> Kościerzyna lub zjazd z A1 na Warlubiem na Czersk...
lub z Torunia na Budgoszcz i potem w górę na Chojnice

3, Google Maps (ale z nimi jechac nie chce)

albo zjazd z A1 za Warlubie i droe Skórcz, Zblewo , Kościerzyna albo.... Wrocław - Bdygoszcz Chojnice- Kościerzyna.

Ktos zna te rejony?
Jezdzi na Gdansk?
Ile będzie mnie kosztowac podróż autostradą/autostradami - (tam jest jeden czy więcej odcinków płatnych?) i którą trasa jechać.

+/- 550 km w jedną stronę.
Wyjazd z Katowic w nocy z Soboty na Niedzielę, ok. 2:00 dojazd, śniadanie, powrót do Katowic.
Obserwuj wątek
    • trypel Re: Katowice - Kaszuby (Garczyn) - Katowice 21.06.17, 10:04
      No weź. Gugiel prawdę mowi. Jedziesz autostrada do Kopytkowa. 450 km w nocy z soboty na niedziele nie mówię ze 3 ale 4 h na luzie totalnym. I potem masz z kopytkowa na miejsce 60 km i godzinę po lokalnych drogach akurat żeby nie zasnąć. 5h w całości a jak sie sprężysz to w 4,5. I razem 500 km.
      • galtomone Re: Katowice - Kaszuby (Garczyn) - Katowice 21.06.17, 10:15
        Ok... a ile tam za ta A1 kasuja?
        • trypel Re: Katowice - Kaszuby (Garczyn) - Katowice 21.06.17, 10:17
          Nie wiem :( mam routexa
          Ale na pewno taniej niż Katowice Kraków za km
          • galtomone Re: Katowice - Kaszuby (Garczyn) - Katowice 21.06.17, 10:25
            To ta niby "panstwowa" trasa?
            • trypel Re: Katowice - Kaszuby (Garczyn) - Katowice 21.06.17, 10:51
              Tak. Tańsza niż kluczykowa i krakowska
              • trypel Re: Katowice - Kaszuby (Garczyn) - Katowice 21.06.17, 10:54
                Jakieś 25 zeta za Toruń kopytkowo
              • galtomone Re: Katowice - Kaszuby (Garczyn) - Katowice 21.06.17, 11:08
                Spoko... chcialem wiedziec ile gotowki trzeba mic w kieszeni - bo zwykle mam zero... a od czasu jak dziala Android Pay, to nawet portfela nie nosze ;-).
      • galtomone Re: Katowice - Kaszuby (Garczyn) - Katowice 21.06.17, 10:17
        Kopytkowo jestpo prawej A1? To ten zjazd za Warlubie?
        • trypel Re: Katowice - Kaszuby (Garczyn) - Katowice 21.06.17, 10:52
          Daleko za Warlubiem. Kopytkowo. Tam jest zjazd.
          • galtomone Re: Katowice - Kaszuby (Garczyn) - Katowice 21.06.17, 11:10
            OK, juz widze. Spoks. Nastawie na Stara Janine, czy jakos tak a potem na Garczyn, bedzie git.
            Dzieki, bo jakos mi ta droga az pod Gdansk za sensowna to sie nie wydawala....

Swoja drga propozycja Google by jechac przez Wroclaw to tez jakis kosmos.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka