Dodaj do ulubionych

Fajne sformulowanie bezmiaru sprawiedliwosci...

20.10.17, 14:35
"Do czasu rozstrzygnięcia tej sprawy, na Piotra N. nałożono tymczasowy środek zapobiegawczy w postaci obowiązku powstrzymania się od prowadzenia pojazdów. "

PS
A sobie narzuce srodek zapobiegawczy w postaci powstrzymania sie od zlosliwego komentarza.
Obserwuj wątek
    • vogon.jeltz Re: Fajne sformulowanie bezmiaru sprawiedliwosci. 20.10.17, 14:51
      Ale co w tym dziwnego? Naruszając, czyli siadając za kierownicę, naraża się na to, że środek zapobiegawczy zostanie zamieniony na tymczasowe aresztowanie.
      • nazimno Re: Fajne sformulowanie bezmiaru sprawiedliwosci. 20.10.17, 14:55
        Bezpieczniej byloby, gdyby go wsadzili, a nie proslili o "powstrzymanie sie".
        • liczbynieklamia Re: Fajne sformulowanie bezmiaru sprawiedliwosci. 20.10.17, 15:10
          Bezpieczniej byłoby, gdyby ciebie wsadzili, a nie prosili o powstrzymanie się od morderstw, gwałtów i innych czynów opisanych w kodeksie karnym i wykroczeń.
          • nazimno Re: Fajne sformulowanie bezmiaru sprawiedliwosci. 20.10.17, 21:55
            I tak nie prosza, wiec po co mieliby jeszcze wsadzac?
            (wiec mozesz sobie ten argument wsadzic)
        • vogon.jeltz Re: Fajne sformulowanie bezmiaru sprawiedliwosci. 20.10.17, 15:19
          Zasady nakładania tymczasowych środków zapobiegawczych reguluje kodeks postępowania karnego, a nie widzimisię noname'ów z forum gazeta.pl na temat tego, jak byłoby bezpieczniej.
          • nazimno Re: Fajne sformulowanie bezmiaru sprawiedliwosci. 20.10.17, 22:15
            KPK jest dla niektorych gumowa materia.
            Jak trzeba, to sie naciaga.
            • qqbek Re: Fajne sformulowanie bezmiaru sprawiedliwosci. 21.10.17, 00:03
              Powinien dostać dozór policyjny, gdyby nie był osobą publicznie znaną.
              Skoro jednak jest osobą znaną publicznie, to "sanki" w postaci nakazu powstrzymania się od prowadzenia pojazdów są jak najbardziej wystarczające.
              Ja rozumiem, że wieszatiel nazimno każdą latarnię by zagospodarował najchętniej na "wrogów systemu", ale tutaj sprawa jest prosta - nikt nie wypiera się sprawstwa wypadku, nikt nie mataczy w śledztwie, nie ma niebezpieczeństwa ukrywania się podejrzanego, jedynym zagrożeniem jakie potencjalnie stanowi potencjalnie dla osób trzecich podejrzany jest to związane z jego uczestnictwem w ruchu drogowych w charakterze kierującego pojazdem. Stąd też środek zapobiegawczy w postaci obowiązku powstrzymania się od kierowania pojazdami jest tutaj... współmiernym do popełnionego czynu i jedynym, który w tej sytuacji jest uzasadniony.
              • tdf-888 Re: Fajne sformulowanie bezmiaru sprawiedliwosci. 21.10.17, 08:43
                Uzasadniony??
                I sam przestępca ma być gwarantem tego ze z powodu nałożone go zakazu powstrzyma się od jazdy?
                Przecież jemu nie można wierzyć bo to jakby recydywista - jeździł bez prawa jazdy to i teraz będzie jeździł mimo sądowego zakazu!
                • nazimno Re: Fajne sformulowanie bezmiaru sprawiedliwosci. 21.10.17, 10:51
                  Bedzie swietnym, zdyscyplinowanym
                  gwarantem tak jak jest dla niektorych
                  mentalna wyrocznia praworzadnosci
                  i politycznej poprawnosci.
                  Takim ufamy bezgranicznie.
                  Udowodnil juz raz, ze mozna na nim polegac, co potwierdzil qqbek.

• galtomone Dlatego sądownictwo w PL ma przejeb.. 25.10.17, 07:49
                  tdf-888 napisał:

> Uzasadniony??
                  > I sam przestępca ma być gwarantem tego ze z powodu nałożone go zakazu powstrzym
                  > a się od jazdy?
                  > Przecież jemu nie można wierzyć bo to jakby recydywista - jeździł bez prawa jaz
                  > dy to i teraz będzie jeździł mimo sądowego zakazu!

Po pierwsze jeszcze żaden parlament, rzad, prezydent, senat, posel, itd... nie wzial sie za reforme systemu. Mnoza sie jedynie przpisy, zaostrzaja kary, tworzy sie papierologie... i tyle.
                  Kasy na system nadal nie ma - jeden asysten na kilkoro sedziow to kpina z sedziego i obywatela!
                  Brak sal w sadach, brak krzesel, lawek na korytarzach, brak po prostu ogranizacj systemu od dolu do gory.
                  Byczesc spraw miala wieksza szanse na mediacje i zalatwienie polubowne, by biegli pracowali szybciej ale i rzetelniej - by dlao sie wywalic z systemu glupcow.

No i najwazniejsze.... jak dobrze by nie bylo i tak wyrok/decyzja w dowolnej sprawie nie zadowoli wszystkich - jak widac na przykladzie powyzej.

Kazdy z nas ma prawo do swojej opinii i w kazdej sprawie cec z nas sie z sadem zgodzi, czesc nie.

Ale najgorsze jest to, ze obecna "reforme" lykamy jak debile. Dalej bedzie takie samo gowno tylko z lepszym recznym sterowaniem dla wybranych i gdy trzeba.
                  • nazimno Re: Dlatego sądownictwo w PL ma przejeb.. 25.10.17, 10:44
                    Wystarczy popatrzec na tekturowe, rozp....ce sie teczki spraw, powiazane jakimis gow...mi tasiemkami,
                    na pulpitach wysokich sadow, co zawsze skrzetnie pokazuja kamery roznych telewizorni.
                    Ciekawe jak wygladaja archiwa.
                    • galtomone Re: Dlatego sądownictwo w PL ma przejeb.. 25.10.17, 12:47
                      Racja.... tyle, ze wplywa to na negatywny obradz sadu, sedziow, pracy... A wina jest gowniane prawo, gowniani ministorowie i gowniani politycy.
                      Sedzia to tylko wyrobnik systemu.

Troche jakby miec pretensje do Pana Romka, ze wolno row kopie mala lopatka....na zachodzie (co prawda koparka) taki row to w 5 min a u nas sedzia kopie rok.
                      • vogon.jeltz Re: Dlatego sądownictwo w PL ma przejeb.. 25.10.17, 13:13
                        > A wina jest gowniane prawo, gowniani ministorowie i gowniani politycy.

Naród jest gónwiany, to jakie mają być?
                        • tbernard Re: Dlatego sądownictwo w PL ma przejeb.. 25.10.17, 15:25
                          To nie do końca tak, że naród pisze ustawy, lub jakiś przypadkowy chłopek roztropek, co do sejmu wlazł, jak nieżyjący już Lepper. Piszą to prawnicy i to mocno zlobbowani. Chłopki roztropki, to trochę pohałasują jadaczką a na zapisy w ustawach mają niewielki wpływ, bo się na tym nie znają, równie dobrze mogli by próbować zabrać się za zmianę podręczników do zaawansowanej analizy matematycznej.
                          • galtomone Re: Dlatego sądownictwo w PL ma przejeb.. 25.10.17, 16:22
                            tbernard napisał:

> To nie do końca tak, że naród pisze ustawy, lub jakiś przypadkowy chłopek roztr
                            > opek, co do sejmu wlazł, jak nieżyjący już Lepper.

Niestety czesto tak jest. Ile razy ustawy byly wrez wysmiewane za absurdalne i glupie zapisy od rzeczy.
                            Te chlopki roztropki same musza se znalezc kogos kumatego co za nich napisze.
                            Przeciez nie pisza tego prawnicy sejmowi.

> Piszą to prawnicy i to mocno
                            > zlobbowani.

W czesci pewnie tak. Jak jest wazne i mocna w lobby branza to dlaczgo ma nie probowac?
                            Tak to dziala na calym swiecie.

Tyle, ze akurat w przypadku reformy sadownictwa to nie ma kto tego zrobic. Srodowisko sedziow, adwokaow, radcow, prokuratorow nie jest razem zorganizowane. Nikt na to nie ma czasu.

Sedziowie i prokuratorzy sa na etatach i niby z jakiej racji maja sie dodatkowo zajmowac reformowaniem systemu?
                            Adwokaci gonia za czym innym i tez to maja gdzies.

Zreszta nie do konca jestOK, by ustawe pisali sedziowie.
                            A to kosmicznie trodna i duza praca. KC, KPK, PH, administracja... i tysiace ustaw ktore czerpia, odnosza, sie itd...

Skoro "prosta" sprawa ustawowego zlikwidowania obowiazku meldunkowego stala sie formalnie zbyt trudna - ilosc pracy, to nie dziwi mnie, ze prawa w polasce i sadow od tej wlasciwej strony nikt nie rusza.

PiS tez nie i nie dajemy sobe mydlic oczu. Chodzi tylko o mozliwsc wiekszego czy mniejszego wplywnaia na sedziow a przez to na wyroki...

> Chłopki roztropki, to trochę pohałasują jadaczką a na zapisy w ust
                            > awach mają niewielki wpływ, bo się na tym nie znają, równie dobrze mogli by pró
                            > bować zabrać się za zmianę podręczników do zaawansowanej analizy matematycznej.

Kolejny przyklad to prawo podatkowe... w ramach kolejnych reform jedynie sie rozrasta. Mam znajoma w bylym US - mowi, ze ilosc nowych przpisow jest zatrwazajaca.

System przestaje to ogarniac.
              • nazimno Re: Fajne sformulowanie bezmiaru sprawiedliwosci. 21.10.17, 10:47
                Powinienes pracowac dla mafii, qqbek.
                Bylbys dobrym papuga.
      • misiaczek1281 Re: Fajne sformulowanie bezmiaru sprawiedliwosci. 25.10.17, 12:57
        vogon.jeltz napisał:

> Ale co w tym dziwnego? Naruszając, czyli siadając za kierownicę, naraża się na
        > to, że środek zapobiegawczy zostanie zamieniony na tymczasowe aresztowanie.

gdyby każdego wsadzali to więzienia byłyby przepełnione :)
        a kto zapłaci za utrzymanie więźnia?
        Ty z podatków hehe:)

• qqbek Wolałbyś tak? 20.10.17, 15:31
      Wolałbyś tak?

Tekst.
      Skrót do treści artykułu:
      31-letni, trzeźwy jak świnia po trzech dniach postu, mężczyzna wyprzedzał, korzystając z pasa do wyprzedzania (droga 2+1).
      Przy końcu pasa (lewego!) za wierzchołkiem niewielkiego wzniesienia (link do map Google - miejsce oddalone 120-150 m od miejsca wypadku, widok z którego nadjechał nieszczęsny kierowca - widzicie koniec pasa do wyprzedzania?) stał sobie radiowóz a w radiowozie dwoje policjantów.
      W miejscu tym (schowanym za wierzchołkiem wzniesienia) oznaczenia poziome (linia krawędziowa) zakazują postoju.
      "Prowadzący w radiowozie czynności" policjant i policjantka nie mieli zapiętych pasów.
      Policjantka osierociła syna, policjant może się z tego jeszcze wyliże.

Faceta posadzono w izbie zatrzymań zaraz po zdarzeniu (i przebadaniu przez lekarzy - nic mu się nie stało, uprzedzam pytanie - jechał Laguną II a nie czołgiem), dziś (48 mu minęło) zapewne sąd przyklepał areszt tymczasowy.
      • nazimno Re: Wolałbyś tak? 20.10.17, 22:00
        Ja nie porownuje dwu roznych wypadkow.
        P.N. mial na koncie inne epizody.
        Wiedzial doskonale jaka ma sytuacje.
        Jest dorosly.
        • qqbek Re: Wolałbyś tak? 21.10.17, 00:07
          Z tego co wiem, to nie miał prawomocnie odebranych uprawnień do kierowania.
          Miał jedynie zatrzymany dokument (i nigdy nie wyrobił wtórnika).
          Jako, że nie został ukarany za popełnione wykroczenia w terminie do 3 lat od popełnienia wykroczeń za które zatrzymano mu dokument, to w świetle prawa miał uprawnienia do prowadzenia pojazdów, tyle, że niepotwierdzone dokumentem.
          • tbernard Re: Wolałbyś tak? 21.10.17, 00:44
            W świetle prawa, to wymiar niesprawiedliwości dopuścił się bezprawia.
            • qqbek Re: Wolałbyś tak? 21.10.17, 01:16
              W świetle prawa musimy domniemywać, że pan Piotr N. nie przyczynił się do zaniedbań na linii Policja -> Starostwo Powiatowe.
              Co jednak oznacza, że miał ważne uprawnienia do kierowania w dniu zdarzenia.
              • nazimno Re: Wolałbyś tak? 21.10.17, 10:53
                Ciekawe, jakie byly rzeczywiste powody
                amnezjii urzedu.
                • bimota Re: Wolałbyś tak? 26.10.17, 19:01
                  A UBECJA TO CO, JAK NIE MAFIA...
          • misiaczek1281 Re: Wolałbyś tak? 25.10.17, 13:04
            qqbek napisał:

> Z tego co wiem, to nie miał prawomocnie odebranych uprawnień do kierowania.
            > Miał jedynie zatrzymany dokument (i nigdy nie wyrobił wtórnika).
            > Jako, że nie został ukarany za popełnione wykroczenia w terminie do 3 lat od po
            > pełnienia wykroczeń za które zatrzymano mu dokument, to w świetle prawa miał up
            > rawnienia do prowadzenia pojazdów, tyle, że niepotwierdzone dokumentem.
            >

Według mnie jazda pod wpływem nie powinna się nigdy przedawniać...kara jest skuteczna tylko wtedy gdy jest nieuchronna. Poza tym powinni zabierać prawko z automatu czyli zatrzymany dokument=brak uprawnień. Już samo uzasadnione podejrzenie powinno być karane zawieszeniem prawka (do czasu wyjaśniania i zwrotu dokumentu przez sąd niech jeździ rowerem). Kierowca powinien być wzorem...bez cienia podejrzeń. Aaa....mam nadzieję że nowa Ustawa o sądownictwie będzie karała sędziów dyscyplinarnie za przewlekłość postępowania i przedawnienie sprawy z ich winy. Amen.
            • samspade Re: Wolałbyś tak? 25.10.17, 13:10
              Widzisz misiu jak ty mało kapujesz. Wierzysz w to co powiedzą ci tvpis. W ustawie o sądach nie ma takich zapisów. Po co była wprowadzona już widać po wymianie prezesów i vice.
              • misiaczek1281 Re: Wolałbyś tak? 25.10.17, 13:19
                samspade napisał:

> Widzisz misiu jak ty mało kapujesz. Wierzysz w to co powiedzą ci tvpis. W ustaw
                > ie o sądach nie ma takich zapisów. Po co była wprowadzona już widać po wymianie
                > prezesów i vice.

jeśli wymiana prezesów wpłynie na zdyscyplinowanie sędziów ,szybsze wyznaczanie terminów spraw i brak przewlekłości postępowań oraz mniej przedawnień spraw to jestem za....bo dotychczas sędzia to była święta krowa...jak szary Kowalski coś zepsuje w pracy to dostaje naganę, brak premii albo ochrzan od szefa a sędzia ?...święta krówka?....teraz to się zmieni...mam nadzieję....:)
                widzisz tobie się wydaje że ja nic nie kapuję bo sam nic nie kapujesz ... jesteś za tym żeby sprawy się przedawniały? i pijaczki nie ponosiły kary? super masz POglądy:)
                • samspade Re: Wolałbyś tak? 25.10.17, 14:26
                  Nic się nie zmieni. Owszem szary Kowalski może myśleć że jego sprawa jest najważniejsza ale niestety tak nie jest. Jego sprawa będzie toczyła się w takim tempie jak dotychczas. To że ty piszesz takie bzdury to małe miki bo zależy ci na ilości odpowiedzi. Ale są durni ludzie, którzy wierzą w te bzdury.
                • galtomone Ty naprawde nie kapujesz? 25.10.17, 16:30
                  misiaczek1281 napisała:

> jeśli wymiana prezesów wpłynie na zdyscyplinowanie sędziów ,szybsze wyznaczanie
                  > terminów spraw

Nie wplynie, bo budynek sadu nie jest z gumy.
                  Sady pracuja w ozekaniu praktycznie non stop. Po prostu spraw jest duzo, sal malo, nie ma mechanizmow przedsadowych, sedzia zamiast wyrokowac musi sie bawic w tomy papierologii - co jest strata czasu.
                  Ale jak jest jeden asysten na kilku to jak inaczej...

> i brak przewlekłości postępowań oraz mniej przedawnień spraw to
                  > jestem za....

Przewlekosc postepowan to nie widzimisie sedziego tylko sposob i organizacja prowadzenia spraw w sadowych w polsce opisana w odpowiednich kodeksach.

Jak swiadek nie przychodzi, biegly nie dostarcza opinii na czas, ktos sie odwoluje, jest mozliwosc np. zmiany skladu, itd... itd... to potem sprawa sie ciagnie.... I co ma sedzie do tego, skoro prawo takie opcje przewiduje?

bo dotychczas sędzia to była święta krowa...jak szary Kowalski co

Glupis

> ś zepsuje w pracy to dostaje naganę, brak premii albo ochrzan od szefa a sędzia
                  > ?...święta krówka?....teraz to się zmieni...mam nadzieję....:)

Nie zmieni sie
      • tbernard Re: Wolałbyś tak? 20.10.17, 22:58
        Ci policjanci stali na obszarze wyłączonym z ruchu, czy jeszcze na pasie lewym? Bo jeśli na lewym pasie w okolicach ostatniego słupka rozdzielającego kierunki, to można tam guglem podjechać i obrócić się w tył i zobaczyć, że widać dobrze dwa pasy i tym samym radiowóz musiał być z daleka widoczny.
        • qqbek Re: Wolałbyś tak? 20.10.17, 23:13
          Jedno pytanie mądralo.
          Na jakiej wysokości znajduje się obiektyw w tej śmiesznej kamerze samochodu Google, a na jakiej wzrok kierowcy Laguny?
          Bo moim zdaniem (a jechałem tamtędy nie raz) kolega widzi coś co miałby szansę zobaczyć kierujący 30-tonowym zestawem, ale już niekoniecznie osobówką.
          • galtomone Re: Wolałbyś tak? 25.10.17, 12:51
            oza tym instynk mowi, ze pas wylaczony pasem wylaczonym... ale obok jaada auta z duza predkoscia. To takze naraznie innych. Wypisywac kartki (powadzic czynnosci) mozna w bezpiecznym miejscu dla calosci ruchu.
            • misiaczek1281 Re: Wolałbyś tak? 25.10.17, 13:11
              Racja...wypisywać papierki można w bezpiecznym miejscu a oni stoją gdzie popadnie...miałem raz taką sytuację: radiowóz zatrzymał osobówkę i zastawił mi wyjazd z podwórka....podchodzę do radiowozu i zwracam grzecznie uwagę panu policjantowi : "proszę odjechać bo chcę wyjechać z podwórka". On na to : "zaraz skończę to odjadę"... podchodzę drugi raz i krzyczę : "niech pan odjedzie bo spóźnie się do roboty !!!"....Policjant zmieszany: "Niech pan na mnie nie krzyczy...i odjechał....trzeba z nimi ostro bo myślą że mogą stać gdzie chcą:) haha:)
              • vogon.jeltz Re: Wolałbyś tak? 25.10.17, 13:15
                Ciesz się, głupku, że nie beknąłeś za "znieważenie funkcjonariusza". To ulubiony paragraf psiarni na wszystkich, którzy mają do nich wąty.
                • misiaczek1281 Re: Wolałbyś tak? 25.10.17, 13:25
                  vogon.jeltz napisał:

> Ciesz się, głupku, że nie beknąłeś za "znieważenie funkcjonariusza". To ulubion
                  > y paragraf psiarni na wszystkich, którzy mają do nich wąty.

głupka szukaj gdzie indziej:)
                  nie obraziłem ich lecz stanowczo poprosiłem żeby odjechali bo mi się spieszy doo roboty....za co mieliby mnie oskarżać?
                  • vogon.jeltz Re: Wolałbyś tak? 25.10.17, 15:50
                    > za co mieliby mnie oskarżać?

Nie chodzi o to, czy faktycznie ich obraziłeś, tylko co zeznaliby w sądzie, gdybyś ich wystarczająco wxurwił swoim ostromisiaczkowaniem. Jeśli nie nagrywałeś zdarzenia, to miałbyś marne szanse przeciwko dwóm fałszywie, ale zgodnie zeznającym funkcjonariuszom. A oni sięgają po paragraf o "znieważeniu" prawie z automatu np. wobec zatrzymanych, którzy odważyli się zgłosić skargę na bezprawne potraktowanie w czasie zatrzymania.

A głupkiem jesteś, bo tego nie wiesz.
                    • misiaczek1281 Re: Wolałbyś tak? 26.10.17, 10:03
                      vogon.jeltz napisał:

> > za co mieliby mnie oskarżać?
                      >
                      > Nie chodzi o to, czy faktycznie ich obraziłeś, tylko co zeznaliby w sądzie, gdy
                      > byś ich wystarczająco wxurwił swoim ostromisiaczkowaniem.

a ty masz problem ze zrozumieniem tego co piszę...wiedziałem że nie mam szans w sądzie i dlatego ich nie wkurzałem tylko grzecznie choć stanowczo prosiłem (użyłem słowa proszę odjechać drugim razem głośno) bo miałem ważny powód (zajechać na czas do roboty!) a nie wyzywałem ich od głupków jak ty mnie bo nie jestem prostakiem......jeśli nie widzisz różnicy to żal mi cię....

> A głupkiem jesteś, bo tego nie wiesz.

głupkiem nie jestem bo wiem jak to jest sądzie...nie obrażam ani tego policjanta ani nikogo na forum....za to ty obrażasz i pokazujesz kim jesteś i jak nisko upadłeś w kulturze osobistej....czemu nie powiesz tego co mnie policjantowi podczas kontroli drogowej skoro takiś kozak i lubisz obrażać? :)
                  • galtomone Re: Wolałbyś tak? 25.10.17, 16:23
                    Za twarz.
                    Ciekawe jak bys udowodnil - ich dwoch, ty sam, ze nie obraziles....
            • samspade Re: Wolałbyś tak? 25.10.17, 13:15
              A powiedz Galto byłeś na miejscu i widziałeś co robili gdzie stali jak miejsce było oznakowane i wreszcie jak kierowca laguny jechał?
              • galtomone Re: Wolałbyś tak? 25.10.17, 16:24
                Skoro wpadl na nich zjezdzajac z lewego na prawy to nie stali w zatoczce z boku....
                • galtomone Re: Wolałbyś tak? 25.10.17, 16:26
                  BTW: dla jasnosci - nie broni czy nie ozekam o tym czy kier. Laguy jest czy nie jest winny. Ale jakos odnosze wrazenie, ze sie policja do tego przyczynila stajac tam gdzie stala.
                  Prawo - prawem, pasy - pasami... ale fizyka ma to w dupie i jak cos na cos wpada (a jak widac zdarzyc sie moze) to fakt, ze stali na wylaczonej z ruchu czesci srdoka drogi ma zerowe znaczenie.
                  • tbernard Re: Wolałbyś tak? 25.10.17, 19:30
                    > Prawo - prawem, pasy - pasami... ale fizyka ma to w dupie i jak cos na cos wpad
                    > a (a jak widac zdarzyc sie moze) to fakt, ze stali na wylaczonej z ruchu czesci
                    > srdoka drogi ma zerowe znaczenie.

Policjanci oczywiście nierozważnie się zachowali. Ale gościa co przywalił nie rozgrzesza to w niczym. Jeśli faktycznie wyprzedzał, to miał obowiązek zachować szczególną ostrożność. Jeśli faktycznie jak pisze jeden z forumowiczów widoczność jest na tak krótkim odcinku, to znaczy, że pędził jak wariat z prędkością niedostosowaną do warunków.
                    • galtomone Re: Wolałbyś tak? 26.10.17, 10:21
                      Masło maslane.
                      A nie rozgrzeszanie goscia z Laguny nie zdejmuje winy z policjantow.
                      • tbernard Re: Wolałbyś tak? 30.10.17, 12:34
                        Winnym jest ten który uderzył.
                        • galtomone Re: Wolałbyś tak? 30.10.17, 13:03
                          Zycie nie jest takie proste.

Jak stane na srodku drogi, w deszczowa noc, ubrany na czarno to tez winny bedzie wylacznie kierowca?
                  • samspade Re: Wolałbyś tak? 26.10.17, 08:48
                    galtomone napisał:

> Ale jakos odnosze wrazenie,

A ja odnoszę wrażenie że musisz się wypowiedzieć.
                    Nie wiesz czemu tam stali. Nie wiesz co robili. Nie wiesz jak oznakowane było miejsce. Nie wiesz jak kierowca laguny jechał. Nie wiesz ale się wypowiesz i wydasz wyrok.
                    • galtomone Re: Wolałbyś tak? 26.10.17, 10:26
                      Podobnie jak ty... dla ciebie syt. jest tak samo niejasna ale masz opinie w druga strone.

Choc wszelkie przeslanki mowia, ze to jednak ja mam racje.
                      Bowiem w tekscie nic nie pisze o tym, bystali z wlaczonymi kogutami np. oslaniajac kogos na asfalcie.... miejsce wypadku.

Z tekstu jasno wynika, ze siedzieli w srodku, bez pasow i "prowadzili czynnosci".
                      No to gratuluje pomyslu stania utem na srodku drogi celem wypisania np. mandatu.

Ale nie specjalnie mi sie chce klocic. Uwazam, ze na podstawie inf. z artykulu mam prawo miec opinie iz zachwali sie nie rozsadnie i do wypadku sie przyczynili. Co nie znaczy, ze ich nie szkoda, itd...

A do opinii mam prawo... forum to nie sad.
                      • samspade Re: Wolałbyś tak? 26.10.17, 10:29
                        galtomone napisał:

> Podobnie jak ty... dla ciebie syt. jest tak samo niejasna ale masz opinie w dru
                        > ga strone.

Bredzisz.

> Bowiem w tekscie nic nie pisze o tym, bystali z wlaczonymi kogutami np. oslania
                        > jac kogos na asfalcie.... miejsce wypadku.

A ty byłeśi wiesz ze tak nie było.
                        Ja nie wiem więc nie oceniam.
                        • galtomone Re: Wolałbyś tak? 26.10.17, 11:50
                          No jakby jednak wszystko wskazuje na to, ze moje opinia o tym i sprawa nie jest jednoznacza a policja sie do zdarzenia przyczynila zaczyna znajdowac potwierdzenie....

lublin.wyborcza.pl/lublin/7,48724,22564379,smiertelny-wypadek-policjantki-z-drogowki-dotarlismy-do-kierowcy.html?disableRedirects=true#Prze

Tym niemniej jednak nadal nie rozumiem w zasadzie o co ci chodzi. Z tego co przecztyalem wczesniej wyciagnialem wnioski i podzielimem sie opinia.

Nigdzie nie napisalem ze absolutnie tak bylo, ze na 100% mam racje ale ze na podstawie tego co wiem z art. tak uwazam.

Oczywiscie nie musisz sie ze mna zgdzac, ale... odnosze wraenie ze ty nie tyle polemizujesz z moja opinia tylko wogole masz pretensje, ze ja mam.

Ale jesli sie myle, to prosze napisz jasniej z czym masz problem. Nie bedzie niejasnosci.
                          • samspade Re: Wolałbyś tak? 26.10.17, 11:56
                            galtomone napisał:

> lublin.wyborcza.pl/lublin/7,48724,22564379,smiertelny-wypadek-policjantki-z-drogowki-dotarlismy-do-kierowcy.html?disableRedirects=true#Prze

Artykuł dostępny tylko dla prenumeratorów Wyborczej

> Tym niemniej jednak nadal nie rozumiem w zasadzie o co ci chodzi.

O ferowanie wyroków bez znania przebiegu zdarzenia.
                            Nie znasz a wydajesz. A gdy zwracam na to uwagę piszesz coś o wymyślonej przez siebie mojej opinii.
                            Niemniej z tego co można przeczytać bez płacenia wyborczej:
                            Tę drogę znam jak własną kieszeń. Wyprzedzałem tam ciężarówkę, skąd mogłem przypuszczać, że na lewym pasie będzie stał radiowóz.
                            Nie widziałem a jechałem. Wcześniej nie stali. A cel był jeden wyprzedzić.
                            • galtomone Myslisz wyrok i opinie. Wyroki wydaje sad! 26.10.17, 12:08
                              samspade napisał:

> O ferowanie wyroków bez znania przebiegu zdarzenia.

No i na tym polega pomylka.

Nie wiem skad ci sie wzielo, ze ja wydaje wyrok.
                              Zatem jeszcze raz - ja NIE JESTEM SADEM.

A opinia na podstawie posiadanych informacji i ich interpretacji to NIE WYROK!

> Nie znasz a wydajesz.

NIE WYDAJE!!!!! Myli ci sie wyrok z opinia. A opinie chyba moge miec (zgadzac sie oczywiscie z nia nie musisz!)????

> A gdy zwracam na to uwagę piszesz coś o wymyślonej przez
                              > siebie mojej opinii.

Bo tak jak myslalem, czepiasz sie czegos co nie istnieje.

> Niemniej z tego co można przeczytać bez płacenia wyborczej:
                              > Tę drogę znam jak własną kieszeń. Wyprzedzałem tam ciężarówkę, skąd mogłem p
                              > rzypuszczać, że na lewym pasie będzie stał radiowóz.

> Nie widziałem a jechałem. Wcześniej nie stali. A cel był jeden wyprzedzić.

Oczywiscie, ze to marne usprawiedliwienie. Tym niemniej jednak zupelnie nie siaga odpowiedzialnosci z policjantow.

Podobnie jak wypadek gdy jada jako uprzywilejowany samochod... kogut przeciez nie wylacza obowiazku myslenia i uwazania na innych.

Moim zdaniem, jesli sie nie okaze, ze ichstanie w tym miejscu bylo absolutnie niezbedne do tego co robili, to przyczynili sie do wypadku i sa wspolwinnymi.

I to nie jest WYROK tylko moja opinia w tej sprawie.
                              Jest ona bez znaczenia dla sprawy wiec moge sobie ja miec i o niej mowi.
                              Ty ozesz miec inna albo wogole nie miec zadnej - twoja sprawa.

I tak jak absolutnie moge zrozumiec dyskusje, ze tobiesie wydaje inaczej - spoko, po to jest forum. Tak zupelnie nie rozumiem twoich pretensji o to, ze wogle mam opinie i sie nie dziele... i jeszcze pisanie o niej jako o wyroku.

To jednak nie to samo.
                              • samspade Re: Myslisz wyrok i opinie. Wyroki wydaje sad! 26.10.17, 12:13
                                galtomone napisał:

> Nie wiem skad ci sie wzielo, ze ja wydaje wyrok.
                                > Zatem jeszcze raz - ja NIE JESTEM SADEM.

Dziwna rzecz. Kiedy klemens przypie...ł się do stwierdzenia podoba się było źle.

Gdy Galto robi to samo dla innego słowa to jest ok. Co ciekawe użycie przeze mnie tego stwierdzenia jest jak najbardziej prawidłowe. Poczytaj sobie co oznacza stwierdzenie ferować wyrok i czy jest ono zarezerwowane tylko dla sądu.
                                • galtomone Re: Myslisz wyrok i opinie. Wyroki wydaje sad! 26.10.17, 13:14
                                  samspade napisał:

> Dziwna rzecz. Kiedy klemens przypie...ł się do stwierdzenia podoba się b
                                  > yło źle.
                                  >
                                  > Gdy Galto robi to samo dla innego słowa to jest ok.

Nie czepiam sie slowa - czepiam sie tego, ze odmawiasz mi prawa do posiadania i wypowiadania opinii.

ZEBY BYLO SMIESZNIEJ!!!!! Robsz dokladnie to sam co Klemens. On tez nie dyskutowal ze jemu sie nie podoba, albo dlaczego mnie sie podoba czy jak moze mi sie podobac gdyz.... On tak samo jak ty odmawial mi prawa do teog ze wogole moze mi sie podobac.

Nazywaj sobie to jak chcesz wyrok/opinia. Zgadzaj sie... nie zgadzaj - osobna sprwa.
                                  Ale nie moej do mnie pretnesji ze mam zdanie, ktore ci sie nie podoba.

> Co ciekawe użycie przeze mn
                                  > ie tego stwierdzenia jest jak najbardziej prawidłowe.

OK... nie zorzumiales co ci chcialem zumyslowic i nadl skupiasz sie na najmniej istotnym szczegole.

Jak chceszdysutowac o winie policjantow - prosze jak masz sie przypier. ze mam taka opinie w tej sprawie to kontynowac nie bede, szkoda czasu.
                                  • samspade Re: Myslisz wyrok i opinie. Wyroki wydaje sad! 26.10.17, 13:22
                                    galtomone napisał:

> Nie czepiam sie slowa - czepiam sie tego, ze odmawiasz mi prawa do posiadania i
                                    > wypowiadania opinii.

Bredzisz.
                                    Po pierwsze nie odmawiam ci prawa do posiadania opinii i ich wypowiadania. Uważam ze jest paplanie nie znając stanu faktycznego jest głupie.
                                    A druga rzecz. czepiasz się. Zobacz tytuł wcześniejszego twojego postu.
                                    • galtomone Re: Myslisz wyrok i opinie. Wyroki wydaje sad! 26.10.17, 21:32
                                      Skoro uwazasz ze moja opinia/paplanie jest glupie to nie bardzo rozumiem dyskusje ze mna z twojej strony na ten temat.
                                      • samspade Re: Myslisz wyrok i opinie. Wyroki wydaje sad! 27.10.17, 08:50
                                        Trudno że nie rozumiesz.
                                        • galtomone Re: Myslisz wyrok i opinie. Wyroki wydaje sad! 27.10.17, 12:40
                                          Ja tam nie mam z tym problemu. Wyjasnilem ci jasn swoje stanowisko i powiedzialem o czym dalej mozemy (ewentualnie dyskuowac) jak widac wolabys sie skupic na semantyce niz opinii. Twoj problem.
                                          • samspade Re: Myslisz wyrok i opinie. Wyroki wydaje sad! 27.10.17, 18:06
                                            Ja też nie mam problemu z twoimi brakiem rozumienia. I może wyjaśniałeś ale nie czytałem. Moze gdybyś przestał wyrywać zdania z kontekstu i zmieniac ich znaczenie oraz nie dopisywał od siebie. No styl pisania. Za dużo tego na raz
                            • vogon.jeltz Re: Wolałbyś tak? 26.10.17, 12:09
                              > A cel był jeden wyprzedzić.

Ty, ale po to ten dodatkowy pas tam zasadniczo jest.
                              • samspade Re: Wolałbyś tak? 26.10.17, 12:14
                                vogon.jeltz napisał:

> Ty, ale po to ten dodatkowy pas tam zasadniczo jest.

Ale tak bez patrzenia?
                                • vogon.jeltz Re: Wolałbyś tak? 26.10.17, 12:21
                                  Zgoda, powinien był popatrzeć wcześniej. Z drugiej strony, wiem, że kodeks itd. ale wymaganie upewniania się w każdym tego typu przypadku nie tylko zakrawa na lekką paranoję, ale zwyczajnie stoi w sprzeczności z zasadami rządzącymi ludzkim zachowaniem. Jak będziesz wyprzedzał na autostradzie (sytuacja zbliżona), a za zakrętem będzie sobie na lewym pasie beztrosko stał inny samochód i w niego przydzwonisz, to też będzie twoja wina, bo powinieneś się upewnić?
                                  • who_cares Re: Wolałbyś tak? 26.10.17, 12:26
                                    Ale wiesz że prędkości projektowe autostrad , dróg ekspresowych czy zwykłych głównych dobiera się tak żeby można było zawsze wyhamować w takich wypadkach ? Odpowiednia niweleta , promień łuków itp.
                                    I dlatego to działa przy V=140 km/h ale już niekoniecznie przy V=180 km/h (to dla kolegi zapie...cza co szybko i bezpiecznie Warszawa Gdańsk w dwie godziny robi)
                                    • vogon.jeltz Re: Wolałbyś tak? 26.10.17, 13:36
                                      > Ale wiesz że prędkości projektowe autostrad , dróg ekspresowych
                                      > czy zwykłych głównych dobiera się tak żeby można było zawsze
                                      > wyhamować w takich wypadkach ?

Ale wiesz, że zdołasz wyhamować tylko jeśli w porę zdasz sobie sprawę, że gość na lewym nie jedzie, tylko stoi? Tu już wchodzi w grę nie tylko fizyka i inżynieria drogowa, ale percepcja i psychomotoryka homo sapiens.
                                  • nazimno Re: Wolałbyś tak? 26.10.17, 12:29
                                    Jak sie zna kinematyke wlasnego pojazdu, to nie powinno sie wykonywac manewru
                                    prowadzacego "w ciemnosc", ze wzgledu na droge zatrzymania sie.

Nie widze, to q...a nie jade.
                                    • vogon.jeltz Re: Wolałbyś tak? 26.10.17, 13:48
                                      Kinematykę - sratykę. Miałem ostatnio taką akcję: na wąskiej drodze omijałem lewą stroną (ciężko powiedzieć "pasem" bo tam pasów zasadniczo nie ma) zaparkowane po prawej samochody. Jechałem powoli, bo tam jest ograniczenie do 30 i ma ono sens: wąsko, parkujące auta, nierzadko piesi, chodnika brak. Kończyłem manewr, gdy wyskoczyła mi z naprzeciwka za zakrętu kobita grzejąca tak na oko z 70. Wcześniej nie miałem najmniejszych szans jej zobaczyć. Nie miałem jak zjechać na prawo, bo tam zaparkowane auto, więc tylko stanąłem. Nic się ostatecznie nie stało, ale gdyby - to co, byłaby moja wina, bo "wykonywałem w ciemność" i byłem po "nie swojej" stronie jezdni?
                                      • tbernard Re: Wolałbyś tak? 30.10.17, 13:01
                                        > ześniej nie miałem najmniejszych szans jej zobaczyć. Nie miałem jak zjechać na
                                        > prawo, bo tam zaparkowane auto, więc tylko stanąłem. Nic się ostatecznie nie st
                                        > ało, ale gdyby - to co, byłaby moja wina, bo "wykonywałem w ciemność" i byłem p
                                        > o "nie swojej" stronie jezdni?

Art. 46.
                                        1. Zatrzymanie i postój pojazdu są dozwolone tylko w miejscu i w warunkach, w których jest on z dostatecznej odległości widoczny dla innych kierujących i nie powoduje zagrożenia bezpieczeństwa ruchu drogowego lub jego utrudnienia.

U nas ten zapis jest martwy.
                                  • samspade Re: Wolałbyś tak? 26.10.17, 12:34
                                    vogon.jeltz napisał:

> Jak będziesz wyprzedzał na autostradzie (sytuacja zbliżona), a
                                    > za zakrętem będzie sobie na lewym pasie beztrosko stał inny samochód i w niego
                                    > przydzwonisz, to też będzie twoja wina, bo powinieneś się upewnić?

Przy zakrętach na autostradach musiał bym jechać dwieście dwajścia na tempomacie.

• galtomone Re: Wolałbyś tak? 26.10.17, 13:21
                                      A pamietasz post Schewppesa? On zdaje sie akurat jechal zgodnie z przpisami wtedy gdy w babe stojaca na lewym pasie prawie przydzownil...

Gosc z Laguny na pewno zauwazyl za pozno..... raczej nikt nie jest samobujca i specjalnie sie nie wpierdzeila w takie auto.

Nadal twierdze, ze wcale nie musieli tam stac - gdyby musieli, to raczej nie siedzieliby w aucie tylko zabezpieczjac siebie autem "prowadzili czynnosci" na zewnatrz bomiejsca ze soba zabrac sie nie da.

Skoro oboje mieli dupy w aucie tzn. ze zarbaklo rozsadku i przewidywania czym sie moze skonczyc stanie na srodku drogi za wzniesieniem.

Osobiscie, znajac reali PL przyszlo by mi do glowy, ze moze sie pojawic auto, ktore nie ebdzie jechac przpisowe 90 tylko np. 140.... i wtedy co mi z wylaczonego pasa ruchu?i z faktu, ze to bedzie jego wieksza wina.

Rownie dobrze mozna by takiemu koesiowy wyskoczyc przed maske i zarzadac zatrzymania, bo przeciez policja ma prawo zatrzymac, a kierowca obowiazek stanac i nie wolno mu policjanta przejezdzac.
                                      • samspade Re: Wolałbyś tak? 26.10.17, 13:23
                                        galtomone napisał:

> A pamietasz post Schewppesa? On zdaje sie akurat jechal zgodnie z przpisami wte
                                        > dy gdy w babe stojaca na lewym pasie prawie przydzownil...

O ile pamiętam to lekko przekraczał i zdarzenie miało miejsce na łuku.
                                        • galtomone Re: Wolałbyś tak? 26.10.17, 21:35
                                          samspade napisał:

> O ile pamiętam to lekko przekraczał i zdarzenie miało miejsce na łuku.

No to moze gosc tu tez lekko przkroczyl a oni stali za wzniesieniem. Jak ich zobaczyl to juz bylo po ptakach.
                                          Poza tym to nie o to chodzi... czy ich widzial 100 m wczesniej czy 500
                                          Czy byl pijany czy tylko durny.

Po jaki CH stali na srodku drogi?
                                          • samspade Re: Wolałbyś tak? 27.10.17, 08:49
                                            galtomone napisał:

> Po jaki CH stali na srodku drogi?

Po raz kolejny twoje podwójne standardy.
                                            W tamtym przypadku wymyślałeś powody czemu zatrzymała scenika na lewym pasie. A tutaj po jaki ch...
                                            Prowadzili czynności związane z innym zdarzeniem drogowym, do którego doszło wcześniej w tym miejscu
                                            Być może rozlane płyny ustrojowe i czekali na straż. Może resztki szkła. Nie wiem. Nie zakładam z góry złej woli.
                                            • vogon.jeltz Re: Wolałbyś tak? 27.10.17, 10:13
                                              > Prowadzili czynności związane z innym zdarzeniem drogowym

Ale przecież nie prowadzi się czynności w ten sposób, siedząc w samochodzie zaparkowanym na środku drogi. Jeśli faktycznie jest coś w danym miejscu, co wymaga zabezpieczenia, to dużo wcześniej stawia się jakiś znak ostrzegawczy, trójkąt albo coś. Tutaj nie da się znaleźć ani grama zarówno dobrej woli, jak i pomyślunku u tych gliniarzy. A głupota, niestety, zabija - jak widać na załączonym obrazku.
                                              • samspade Re: Wolałbyś tak? 27.10.17, 10:28
                                                Nie wiem jak było. Nie jestem policjantem, być może mają nakaz uzupełniania papierów na masce samochodu. Nie wiem czy był znak ustawiony wcześniej. Nie wiemy jakie zdarzenie było tam wcześniej.
                                                Stał radiowóz z włączonymi sygnałami świetlnymi. Przyjmując że zachowali się głupio to do ich głupoty trzeba dodać głupotę kierowcy laguny.
                                                www.grojec24.net/news-pilne-tragiczny-wypadek-w-zaborowie,2419.html
                                                Przejeżdżałem tamtędy wcześniej. Widziałem ich widziałem jak to miejsce było oznaczone. Na niektóre osoby nie zadziała nic. Najlepsze oznakowanie mrugające światła itp.
                                                • galtomone Re: Wolałbyś tak? 27.10.17, 12:54
                                                  samspade napisał:

> Nie wiem jak było. Nie jestem policjantem, być może mają nakaz uzupełniania pap
                                                  > ierów na masce samochodu.

Taaaa i rozkaz skanania z okna za samobojca. Nie watpie, ze tak samo skrzetnie bylby wykonywany.
                                                  Po pierwsze pierwszyraz slysze o pomysle takiego nakazu. Po drugie, nawet jelsi to ja osobiscie poknalbym sie wczolo i nie wypisywal papierow na srodku drogi.

Jak jest BUM na autostradzie we mgle to nawet jak staniesz... siedzisz w sordku czy spie...asz?

> Nie wiem czy był znak ustawiony wcześniej.

Skoro zaden art. o nim nie wpomina to nalezy zalozyc ze go nie bylo. Skoro arty. nie wspominaja o innych uszkodzonych autach, wypadku, itd.... to nalzey zalozyc ze to zdarzenie bylo innej natury.

Nie wiem zatem po co wymyslasz i dopowiadasz sobie rzeczy, ktorych nie ma w tresci.
                                                  Tak juz bylo przy okazji wyprzedzania i wypadku... tez zamiastdyskutowac o tym co napisano i przkazano to dyskutowales o tym czego byc moze nie napisano.

Troche to od czapy dyskusja.

> Nie wiemy
                                                  > jakie zdarzenie było tam wcześniej.

Bez znaczenia - gdyby to bylo cos powaznego to by o tym napisano. Ale nawet jesli tak byl karambol 100 aut wczesniej. Dyskutujemy o tym CO WIEMY a nie czego NIE WIEMY a CO BYC MOGLO. Moglo byc wszytko - zalezy jak duza mamy wyobraznie - tyle ze to bedzie kolejna dyskusja z z gatunku S/F gdzie na kazdy argument mozna cos zmodyfikowac albi wymyslic inna wersje.

A moze gosc z Laguny byl ospeliony przez slonce... nagle... bo wyszo zza chmur... nie wiemy tego bo nie napisali, ze nie byl... Kumasz ze taka dyskusja to abstrakcja?

Obaj wiemy tyle samo i na tym sie skupmy.

> Stał radiowóz z włączonymi sygnałami świetlnymi. Przyjmując że zachowali się gł
                                                  > upio to do ich głupoty trzeba dodać głupotę kierowcy laguny.

Jego beldu nikt nie neguje.

> Przejeżdżałem tamtędy wcześniej. Widziałem ich widziałem jak to miejsce było oz
                                                  > naczone. Na niektóre osoby nie zadziała nic. Najlepsze oznakowanie mrugające św
                                                  > iatła itp.

A to zupelnie osoba sprawa. Dlatego póki my prowadzimy jakis % wypadkow bedzie sie wydarzac - i to nie tylko dlatego, ze ludzie sa glupi.

Wystarczy ze kieroca Toyoty co wpadla na opla co wpadl na drogowcow zaslabl... akurat tak pechowym miejscu i momencie. Zatem czym innym sa zdarzenia loswe a czym innym przyczynianie sie do ich powstania.

W pierwszym przypadku policja sie do tego przyczynila.
                                                  • samspade Re: Wolałbyś tak? 27.10.17, 18:02
                                                    Gdybyś czytał co piszę nie pieszpył byś głupot. Ale ty jak to ty wolisz bawić się w cytowanie części czy pojedynczych zdań
                                                  • galtomone Re: Wolałbyś tak? 28.10.17, 09:18
                                                    Nie glupot, ty wymyslasz kolejne opcje i warunki brzegowe, ktorych nigdy nie ma w tresciach dysutowanych artykulow.
                                                  • samspade Re: Wolałbyś tak? 28.10.17, 11:47
                                                    Jednak masz problem z rozumieniem czytanego tekstu. Dlatego piszesz takie bzdury
                                            • galtomone Re: Wolałbyś tak? 27.10.17, 12:43
                                              samspade napisał:

> galtomone napisał:
                                              >
                                              >
                                              > > Po jaki CH stali na srodku drogi?
                                              >
                                              > Po raz kolejny twoje podwójne standardy.
                                              > W tamtym przypadku wymyślałeś powody czemu zatrzymała scenika na lewym pasie.

Ja pier... bo rozrozniam sytuacje awaii i baby poza autem ktora sama Scenica na plecy nie przeniesie z drogi - co wiecej wcalej jej nie rozgrzeszalem!!!!

Oczywscie , ze pwinna auto jak najszybciej usunac. Chialem tylko uswiadomisc Schewppsowi, ze nie zawsze inni robia mu na zlosc.

Tu zas byla to swiadoma, czy raczej nie swiadoma decyzja by po prostu stac.

Zrozumiales roznice?

> Prowadzili czynności związane z innym zdarzeniem drogowym, do którego doszł
                                              > o wcześniej w tym miejscu

> Być może rozlane płyny ustrojowe i czekali na straż. Może resztki szkła. Nie wi
                                              > em. Nie zakładam z góry złej woli.

No.... OK ich siedzenie w aucie jak mialo pomoc? To nie ogli stanac na szczycie by z dowch stron byc lepiej widocznymi i wyjsc z auta?

Z kolejnych art. wynika, ze siedzieli w srodku i wypisywali papierki.
                                              • samspade Re: Wolałbyś tak? 27.10.17, 18:03
                                                Wyżej ci odpisałem
                                      • vogon.jeltz Re: Wolałbyś tak? 26.10.17, 13:50
                                        > A pamietasz post Schewppesa? On zdaje sie akurat jechal zgodnie z
                                        > przpisami wtedy gdy w babe stojaca na lewym pasie prawie przydzownil...

Miał szczęście i nie przydzwonił. Ale przykład dobry - zakładając, że jechał przepisowo, gdyby przydzwonił, to byłaby jego wina, bo się "nie upewnił"?
                                  • galtomone Re: Wolałbyś tak? 26.10.17, 13:16
                                    vogon.jeltz napisał:

> Jak będziesz wyprzedzał na autostradzie (sytuacja zbliżona), a
                                    > za zakrętem będzie sobie na lewym pasie beztrosko stał inny samochód i w niego
                                    > przydzwonisz, to też będzie twoja wina, bo powinieneś się upewnić?

Najlepiej robic tak jak ja... biec przed autem i dopiero jak sie upewnie, ze wszystko jest git, to manewr wykonuje zdalnie :-)

Tyle, ze to tak tylko w GTA dziala :-)
    • bimota Re: Fajne sformulowanie bezmiaru sprawiedliwosci. 23.10.17, 17:53
      A sobie narzuce srodek zapobiegawczy w postaci powstrzymania sie od zlosliwego komentarza.

ALE OBOWIAZKOWY ?
      • nazimno Re: Fajne sformulowanie bezmiaru sprawiedliwosci. 23.10.17, 20:07
        Luzno to traktuje.
        Nie na sankcji, wiec mi to lata.
    • qqbek Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, poseł PiS 24.10.17, 17:55
      Wszystko wygląda na to, że pan Piotr, poseł na Sejm RP, kupił sobie prawo jazdy od szajki handlującej tego typu dokumentami.

Sto osób już beknęło.
      Ale jego sprawę wyłącza się do odrębnego postępowania, zleca opinie grafologów... słowem idzie w kierunku "umorzenia z powodu niewykrycia".
      Tu bym patrzył władzy na rączki, a nie w wypadku znanego dziennikarza, któremu obecna władza z wielką przyjemnością przys_ra z grubej rury.
      • vogon.jeltz Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 24.10.17, 18:09
        Pisior. Czemu mnie to nie dziwi? Charakterystyczne jest też, że w całej zalinkowanej notce nie pada ani razu nazwa ugrupowania, do którego należy poseł Olszówka.
        • qqbek Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 24.10.17, 18:31
          To z jakiego ugrupowania jest pan Poseł jest jasne.
          Gdyby to był poseł "totalnej opozycji" to wiedziałbyś o tym z głównego wydania tzw. "Wiadomości" a nie z trzecioligowego portalu sensacyjnego.
          Fałszowanie dokumentów i posługiwanie się podrobionym dokumentem - sprawa bardzo gruba.
          Ale wszystko idzie ku umorzeniu...
          • tdf-888 Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 25.10.17, 19:26
            A czy on był posłem pis gdy rzekomo nielegalnie załatwiał sobie prawo jazdy? Wykorzystywał stanowisko w partii rządzącej? Sprawdźcie daty wyborów i uzyskania przez niego uprawnień.
            Taka jest różnica ze peowcy wykorzystywali swoje stanowiska by kraść i chronić mafie (vide mafia karuzela vat) a prezes PiS gdy się okazało ze jego pupil oszukał to nawet hoffmanowi nie darował (podobnie z misiewiczem - w pisie nie ma miejsca dla oszustów) - a w platformie Hanka hgw dalej w zarządzie mimo ewidentnego udzialu w złodziejskiej reprywatyzacji jej jej męża i znajomych słupów. Gore! Gore!
            • tbernard Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 25.10.17, 19:52
              Obie te partie są już całkowicie skorumpowane. Przy następnych wyborach powinno się odbyć referendum, czy powinna powstać Partia Skorumpowanych Aferzystów (PSA) do której musieli by zostać zapisani wszyscy dotychczasowi członkowie PO i PiS. Ta nowo powstała partia miała by miażdżącą przewagę w parlamencie i przy okazji jej nazwa nie wprowadzała by ludzi w błąd.
            • bimota Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 25.10.17, 20:05
              A CO ? WYWALILI W KONCU MISIEWICZA ? CO TAM U NIEGO... ?
              • samspade Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 25.10.17, 21:13
                Dostał pracę w tv.
                • bimota Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 25.10.17, 21:38
                  ZNACZY W TVN ? ;)
                  • tdf-888 Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 25.10.17, 21:52
                    Lis ma ostatnio bul dopy ze tvn za słabo pis gnebi 😂
                    opinie.wp.pl/marcin-makowski-samotnosc-radykala-czyli-tomasz-lis-stawia-krzyzyk-na-tvn-6180568550647937a
            • samspade Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 25.10.17, 22:01

> Taka jest różnica ze peowcy wykorzystywali swoje stanowiska by kraść i chronić
              > mafie (vide mafia karuzela vat) a prezes PiS gdy się okazało ze jego pupil oszu
              > kał to nawet hoffmanowi nie darował (podobnie z misiewiczem - w pisie nie ma mi
              > ejsca dla oszustów)

A Bierecki jest w pis? On może nie jest pupilem jarka.
              I co z szyszkodnikiem? Druga kadencja jako min destrukcji środ i znów napisana ustawa na zamówienie.
              Posłem z ramienia pis jest osoba odpiwiedzialna za utopienie publicznych pieniędzy w lotnisku radomskim.
              Możesz wierzyć ze pis jest lepszy. Ale tontylko wiara.
            • qqbek Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 25.10.17, 22:49
              tdf-888 napisał:

> A czy on był posłem pis gdy rzekomo nielegalnie załatwiał sobie prawo jazdy?
              Członkiem PiS.

> Wy
              > korzystywał stanowisko w partii rządzącej? Sprawdźcie daty wyborów i uzyskania
              > przez niego uprawnień.
              Chwila - poświadczenie nieprawdy, posługiwanie się fałszywym dokumentem... to pikuś?

> Taka jest różnica ze peowcy wykorzystywali swoje stanowiska by kraść i chronić
              > mafie (vide mafia karuzela vat) a prezes PiS gdy się okazało ze jego pupil oszu
              > kał to nawet hoffmanowi nie darował (podobnie z misiewiczem - w pisie nie ma mi
              > ejsca dla oszustów) - a w platformie Hanka hgw dalej w zarządzie mimo ewidentne
              > go udzialu w złodziejskiej reprywatyzacji jej jej męża i znajomych słupów. Gore
              > ! Gore!

Bierecki i SKOK na ponad 4 miliardy.
              Przy tym cały Amber Gold to pikuś.
              A płacą wszyscy posiadacze rachunków bankowych (czyli właściwie cała dorosła populacja tego kraju).

W artbitrażu międzynarodowym są już farmy wiatrowe (udupimy 100-200 milionów) i przetarg na Caracale (udupimy grube setki milionów, jeśli nie miliardy).

Do tego dowiedz się, jak "dziewica Kaczyński" zajumał "Express Wieczorny" razem z całą Fundacją Prasową "Solidarność" założoną razem z panem Stoltzmanem i Czabańskim (likwidatorem koncernu RSW), by potem nielegalnie finansować Porozumienie Centrum. To ta fundacja stoi u podwalin spółki Srebrna S.A. (teraz z o.o.) stanowiącej obecnie zaplecze finansowe PiS.

O Spółce "Telegraf" się mi nawet nie chce klarować koledze... za bardzo zaślepiony by dodać 2 do 2... a nawet jak mu się uda, to wyjdzie, że nikt go nie przekona, że czarne jest czarne, a białe jest białe.
              • misiaczek1281 Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 26.10.17, 10:33
                Qubuś powiedz mi : Skoro ten PiS taki zły to dlaczego ma ok.40% poparcia a PO tylko 16%?
                Przecież to prawdziwe sondaże a nie na zlecenie władzy...za pełoo afer było więcej a dziś aferzystów i wyłudzaczy vat się ściga - a za peło nie......poza tym tu nie chodzi o afery...każdy jakieś miał....tu chodzi o to co oni ludziom dali...PiS dał 500+ a peło nie dało nic i jeszcze zabierało: podnosiło VAT i wiek emerytalny...Amen.
                • samspade Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 26.10.17, 10:40
                  misiaczek1281 napisała:

> Qubuś powiedz mi : Skoro ten PiS taki zły to dlaczego ma ok.40% poparcia a PO t
                  > ylko 16%?

Bo ludzie są durni. Nie chcą widzieć że jaedni i drudzy sa tacy sami.
                  Bo ludzie są durni i mówią że pis coś dało a nie zauważają że wpierw coś zabiera żeby dać/.
                  Bo ludziom nie przeszkadza ograniczanie swobód obywatelskich. Bo są durni.
                  Bo pis dobrze wyczuło rasistowskie i ksenofobiczne nastroje polaczków i na nich jedzie.
                  • misiaczek1281 Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 26.10.17, 10:58
                    samspade napisał:

> misiaczek1281 napisała:
                    >
                    > > Qubuś powiedz mi : Skoro ten PiS taki zły to dlaczego ma ok.40% poparcia
                    > a PO t
                    > > ylko 16%?
                    >
                    > Bo ludzie są durni. Nie chcą widzieć że jaedni i drudzy sa tacy sami.
                    > Bo ludzie są durni i mówią że pis coś dało a nie zauważają że wpierw coś zabier
                    > a żeby dać/.
                    co zabiera? podniosło vat? nie...obniżyło wiek emerytalny? tak...dało 500+? Tak...
                    Mi nic nie zabiera:) aaa...emerytury obniża esbekom....no faktycznie za 2 tysiące to trudno im przeżyć jak się miało 5 000 hehe:)

> Bo ludziom nie przeszkadza ograniczanie swobód obywatelskich. Bo są durni.
                    Jakie ograniczenie swobód?
                    1. Wolność słowa - jest (dowodem jest to że teraz możemy pisać tutaj bez cenzury)
                    2. wolne niezawisłe sądy - są! Reforma nie zniosła i nie zniesie niezawisłości sędziów:)

> Bo pis dobrze wyczuło rasistowskie i ksenofobiczne nastroje polaczków i na nich
                    > jedzie.
                    Ja tam żadnym rasistą nie jestem...może jestem z tych młodszych, bardziej tolerancyjnych...?
                    • samspade Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 26.10.17, 11:08
                      misiaczek1281 napisała:

> co zabiera?

Pieniądze. Państwo nie ma pieniędzy więc żeby dać musi wpierw zabrać.

>podniosło vat? nie...

A miało obniżyć? Obniżyło? Nie. Podniosło kwotę wolną od podatku? Nie.

> Mi nic nie zabiera:

Bo nie płacisz podatków

> Jakie ograniczenie swobód?
                      > 1. Wolność słowa - jest (dowodem jest to że teraz możemy pisać tutaj bez cen
                      > zury)

Już się za nią biorą. Chcą nacjonalizować media i ścigają dziennikarzy którzy ujawnili przekręty w pisowskich skokach.
                      Zobacz co robią z niepodobającymi się artystami.

> 2. wolne niezawisłe sądy - są! Reforma nie zniosła i nie zniesie niezawisłości
                      > sędziów:)

Bo tak ci powiedzieli w tv. A może niezawisły sędzia jest tan który będzie wydawał wyroki po naszej myśli a jak nie to zsyłka. Już to widać po zmianach.

> > Bo pis dobrze wyczuło rasistowskie i ksenofobiczne nastroje polaczków i n
                      > a nich
                      > > jedzie.
                      > Ja tam żadnym rasistą nie jestem...

ale ciapatych nie chcesz widzieć.
                      • misiaczek1281 Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 26.10.17, 11:31
                        samspade napisał:

> A miało obniżyć? Obniżyło? Nie. Podniosło kwotę wolną od podatku? Nie.
                        za peło też nie obniżyli a wręcz podwyższyli vat i planowali że tylko na rok podwyższą więc to jeszcze za peło planowali obniżyć...i nie obniżyli...pis nie podwyższył vatu tylko peło...
                        > > Mi nic nie zabiera:
                        >
                        > Bo nie płacisz podatków
                        kupując w sklepie chleb, paliwo , ubranie - vat jest w cenie więc płacę...
                        > > Jakie ograniczenie swobód?
                        > > 1. Wolność słowa - jest (dowodem jest to że teraz możemy pisać tutaj bez
                        > cen> > zury)
                        > > Już się za nią biorą. Chcą nacjonalizować media i ścigają dziennikarzy którzy u
                        > jawnili przekręty w pisowskich skokach.
                        Chcą? czyli narazie nic nie zrobili z mediami...internetu ci nie zablokują za to że ich tak atakujesz nie płacz haha:) nie gadaj o czymś czego nie ma :)
                        > Zobacz co robią z niepodobającymi się artystami.
                        Co robią z niepodobającymi się artystami? nic...oglądałeś serial Ucho prezesa?
                        To obejrzyj jak parodiują Kaczyńskiego:)...robią kolejne odcinki - już chyba 23 i nic im nie robią....czyli jest wolność słowa!!!

> > 2. wolne niezawisłe sądy - są! Reforma nie zniosła i nie zniesie niezawis
                        > łości
                        > > sędziów:)
                        >
                        > Bo tak ci powiedzieli w tv. A może niezawisły sędzia jest tan który będzie wyda
                        > wał wyroki po naszej myśli a jak nie to zsyłka. Już to widać po zmianach.
                        Bredzisz...żadnego sędziego nie usunęli ze stanowiska bo sędziowie są niezawiśli...nawet tego co tak krytykował władzę :)
                        > ale ciapatych nie chcesz widzieć.
                        chcę...to oni nie chcą do Polski przyjść :)
                        • samspade Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 26.10.17, 11:37
                          misiaczek1281 napisała:

> za peło też nie obniżyli a wręcz podwyższyli vat i planowali że tylko na rok
                          > podwyższą więc to jeszcze za peło planowali obniżyć...i nie obniżyli...pis nie
                          > podwyższył vatu tylko peło..

A co mnie po obchodzi.
                          Specjalista od powerpionta nie obniżył. Mimo że mógł więc nie pyerdol.

> kupując w sklepie chleb, paliwo , ubranie - vat jest w cenie więc płacę...

Więc ci zabierają debilku.

> Chcą? czyli narazie nic nie zrobili z mediami...

Dziennikarzy wzywają na przesłuchania za pisanie o skokach

> Bredzisz...żadnego sędziego nie usunęli ze stanowiska

wiadomosci.wp.pl/zbigniew-ziobro-powolal-szesciu-nowych-prezesow-sadow-6177910323373697a
                          • bimota Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 26.10.17, 19:13
                            100% RACJI. I DLATEGO NA NICH GLOSUJESZ... :)
                            • samspade Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 26.10.17, 19:49
                              Na nich tzn. kogo?
                              • bimota Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 26.10.17, 21:59
                                NO NA KOGO.. ?
                                • samspade Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 27.10.17, 08:43
                                  No właśnie bimot. O kim pisałeś i co miałeś na myśli
                                  • bimota Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 27.10.17, 11:42
                                    ZNOW SIE ZAGUBILES,...
                                    • samspade Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 27.10.17, 11:47
                                      To prawda. Znów nie wiem o co ci chodzi.
                                      • nazimno Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 27.10.17, 11:48
                                        rzuccie moneta
                                        • samspade Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 27.10.17, 11:54
                                          A po ch..? Niech capslok napisze o kogo mu chodzi i będzie ok
                                          • bimota Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 27.10.17, 12:00
                                            NO CHYBA DO TWEJ WYPOWIEDZI SIE PODCZEPILEM, TO O KOGO MOZE CHODZIC...
                                            • samspade Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 27.10.17, 12:07
                                              Nie wiem skąd pomysł że głosuję na pis.
                                              • bimota Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 27.10.17, 13:24
                                                NO TO POWIEDZ NA CO...
                                                • samspade Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 27.10.17, 19:30
                                                  Jeśli juz to na kogo. I na nikogo.
                                                  • bimota Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 27.10.17, 23:09
                                                    TYLKO 1 DZIEN CI ZAJELA ODPOWIEDZ.. BRAWO !
                                                  • samspade Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 28.10.17, 16:52
                                                    Dzień? Niech ci będzie. Ale to forum a nie czat. Odpowiedziałem ci po 6 godzinach od pytania. Nie przejmuj się, na przyszłość mogę cię ignorować.
                                                  • bimota Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 30.10.17, 12:17
                                                    bimota 26.10.17, 21:59
                                                    NO NA KOGO.. ?

BO MOWILES O OSOBACH. POTEM ZACZALES O PIS, A PIS TO WG MNIE PARTIA, NIE OSOBA, WIEC SPYTALEM NA CO...

ODPOWIEDZIALES 27.10.17, 19:30, "POPRAWIAJAC" MNIE, ZE "NA KOGO"...

26.10.17, 21:59 - 27.10.17, 19:30 TO WG CIEBIE 6 GODZIN...

DLA CIEBIE LEPIEJ NIE ODOWIADAC, BO SIE TYLKO KOMPROMITUJESZ...
                    • vogon.jeltz Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 26.10.17, 11:12
                      > Reforma nie zniosła i nie zniesie niezawisłości sędziów

Szkoda, że nie rozumiesz pojęcia "niezawisłość".
                    • bimota Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 26.10.17, 19:17
                      WPROWADZAJA NOWE PODATKI I ROSNIE DLUG W TEMPIE SWIETLNYM. NORMALNYM ODEBRALI EMERYTURY, NIE SB-KOM.

NIE MA WOLNOSCI SLOWA

JAK SADY TAKIE NIEZAWISLE, TO DLACZEGO Z NIMI TAK WALCZA ?

WYRZUC TV, BO CALKIEM ZDURNIEJESZ..
                • vogon.jeltz Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 26.10.17, 10:45
                  > Skoro ten PiS taki zły to dlaczego ma ok.40% poparcia

Ba, a jakie poparcie ma u siebie Kim Dzong Un!

> za pełoo afer było więcej a dziś aferzystów i wyłudzaczy vat się ściga

Podaj jeden przykład zakończonego sukcesem ścigania aferzystów przez pisią prokuraturę. Jeden.
                  • misiaczek1281 Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 26.10.17, 11:16
                    vogon.jeltz napisał:

> > Skoro ten PiS taki zły to dlaczego ma ok.40% poparcia
                    >
                    > Ba, a jakie poparcie ma u siebie Kim Dzong Un!

tylko że u nas jest wolność słowa i każdy mówi i głosuje jak chce a w korei by ci internet zablokowali gdybyś tak szczekał na władzę hehe:)

> > za pełoo afer było więcej a dziś aferzystów i wyłudzaczy vat się ściga
                    >
                    > Podaj jeden przykład zakończonego sukcesem ścigania aferzystów przez pisią prok
                    > uraturę. Jeden.

tyle ich było ... gazet nie czytasz?
                    • vogon.jeltz Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 26.10.17, 11:45
                      > tylko że u nas jest wolność słowa i każdy mówi i głosuje jak chce

To tylko pokazuje, że procenty poparcia niczego nie dowodzą, a już na pewno nie tego, czy ktoś jest zły, czy dobry. Można je zdobyć terrorem (jak Kim) albo kłamliwą populistyczną propagandą (jak PiS).

> tyle ich było ... gazet nie czytasz?

Nie. Podaj jeden przykład afery zakończonej prawomocnym wyrokiem skazującym.
                      • who_cares Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 26.10.17, 12:55
                        Misiu , dasz się zakonserwować w formalinie jako wzorzec polaka kołtuna i wstawić do Sevres ?
                        • nazimno Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 26.10.17, 13:14
                          Oni tam nie przyjmuja latwo psujacych sie obiektow.
      • tbernard Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 24.10.17, 23:23
        > Tu bym patrzył władzy na rączki, a nie w wypadku znanego dziennikarza, któremu
        > obecna władza z wielką przyjemnością przys_ra z grubej rury.

Jak się okazuje jedni i drudzy to to samo bagno.
        • nazimno Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 26.10.17, 13:17
          Ale to bagno usiluje przedstawiac sie w roli najwyzszych moralnych autorytetow.
          • misiaczek1281 Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 26.10.17, 13:31
            Forumowi obrońcy demokracji* się odezwali :)
            *demokracja - ustrój gdy obecna opozycja rządzi :)
            Jedźcie do Chin....albo do Korei płn. i napiszcie coś złego na władzę to zobaczycie co to jest zagrożenie demokracji :)
            • vogon.jeltz Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 26.10.17, 13:52
              Aha, według ciebie to demokracja to jest wtedy, jak nie wsadzają ludzi do obozów pracy?
              • qqbek Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 26.10.17, 19:45
                vogon.jeltz napisał:

> Aha, według ciebie to demokracja to jest wtedy, jak nie wsadzają ludzi do obozó
                > w pracy?

Niestety demokracja to jest wtedy, gdy taki Misiaczek ma dokładnie takie samo prawo głosu w wyborach powszechnych, co prof. Rzepliński czy prof. Zoll.
                Niestety nic lepszego do tej pory nie wymyślono, ale wyjaśnia to też, jakim cudem PiS jest u władzy.
                PiS obudził w Wolaku Edka z "Tanga".
                Pokazał mu, że można kłamać, kraść opluwać... byle pod przykrywką interesów narodowych.
                Że z falangą na rękawie można napier_alać w Święto Niepodległości brukiem w Policję i nic tobie nie zrobią, ale za powieszenie flagi UE na Urzędzie Wojewódzkim można pójść w tiurmu.
                Że możesz mieć nieprawomocny wyrok, ale DudaPomoc działa i swojego skrzywdzić nie pozwoli.

Pod pozorem walki z korupcją kradną jeszcze więcej i jeszcze bezczelniej.
                Swoich apologetów z narodowosocjalistycznych, polskojęzycznych tytułów prasowych karmią dziesiątkami milionami złotych z reklam spółek skarbu państwa.
                Telewizję z rentownej uczynili tonącym okrętem.
                Wypompowali setki milionów złotych ze spółek skarbu państwa na "fundację do promowania Polski za granicą"... po czym ta zrobiła popierającą rządzących kampanię w kraju, dotyczącą reformy sądownictwa. U mnie na wsi baner fundacji wisi na cityboardzie stojącym na posesji miejscowego radnego PiS... przypadek? Nie sądzę.

Z resztą - najlepszym przykładem PiSiej gospodarki jest lotnisko w Radomiu - wiatr hula, straty gigantyczne, ale zarząd obsadzony "swoimi" pensje pobiera i za bajzel nie odpowiada.
                • samspade Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 26.10.17, 19:53

> Z resztą - najlepszym przykładem PiSiej gospodarki jest lotnisko w Radomiu - wi
                  > atr hula, straty gigantyczne, ale zarząd obsadzony "swoimi" pensje pobiera i za
                  > bajzel nie odpowiada.

Wiesz że obecny zarzad lotniska obsadzony jest ludźmi mianowanymi przez po? Poprzedni pisowski prezes wystąpił na festiwalu opole. True story
                • vogon.jeltz Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 26.10.17, 20:28
                  > Niestety demokracja to jest wtedy, gdy taki Misiaczek ma dokładnie takie
                  > samo prawo głosu w wyborach powszechnych, co prof. Rzepliński czy prof. Zoll.

To to ja wiem. Ciekaw byłem jego definicji.
                  Co robi PiS - to też wiem. Nie wiem natomiast, co gorsze z dwojga złego: Misiaczki o inteligencji samochodu, którym jeżdżą, czy Zolle siedzący głową w dupie po szyję u watykańczyków...
                  • qqbek Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 27.10.17, 00:20
                    Ty masz do Watykanu bliżej, to zapytaj tam ich eminencje o komfort rektalny (i rektoralny).
                    Mnie to katolickie zboczenie najwyższych władz sądowych też od niepamiętnych czasów mierziło... ale to już lepsze niż kacze skrzywienie. Bo za tym drugim idą braki kompetencji, olewka (uchwalonych specjalnie dla nich) przepisów i agenturalna przeszłość (oby tylko przeszłość).

Gdybym ja ten kraj urządzał, to świętowalibyśmy rocznice PPS i Bundu, Mikołajczykowego PSL i Unii Demokratycznej... a nie Piłsudczykowskie, PZPR-owskie i PiS-owskie. W sposób świecki a nie z katabasem przybranym do każdej celebry (i stosownie opłaconym). Gdybym ja tu rządził w szkołach obok godła byłby portret głowy państwa (nawet jak by to miał być Pan Duda) a nie narzędzie tortur z przytwierdzonym doń człowiekiem. To samo w urzędach. Niestety wpływ na to wszytko mam taki sam jak ty... albo jak misiaczek... a "misiaczków" jest w wuj więcej w tym kraju.
                • misiaczek1281 Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 27.10.17, 10:17
                  qqbek napisał:

> Niestety demokracja to jest wtedy, gdy taki Misiaczek ma dokładnie takie samo p
                  > rawo głosu w wyborach powszechnych, co prof. Rzepliński czy prof. Zoll.
                  czyli przyznajesz że jednak w Polsce jest demokracja? super...czytając wasze wpisy traciłem nadzieję że to przeczytam:)
                  > PiS obudził w Wolaku Edka z "Tanga".
                  > Pokazał mu, że można kłamać, kraść opluwać... byle pod przykrywką interesów nar
                  > odowych.
                  > Że z falangą na rękawie można napier_alać w Święto Niepodległości brukiem w Pol
                  > icję i nic tobie nie zrobią,
                  Przepraszam...ostatnie Święto Niepodległości było w miarę spokojne....kostką rzucali dwa-trzy lata temu za rządów PO:) Pis nie nawołuje do rzucania kostką...tego w ich programie wyborczym nie ma:) Kostką rzucali radykalni prawicowcy, chuligani i kibole...nie wrzucajmy zatem wszystkich do jednego worka...
                  > Że możesz mieć nieprawomocny wyrok, ale DudaPomoc działa i swojego skrzywdzić n
                  > ie pozwoli.
                  Ma takie prawo ułaskawiać...to zgodne z prawem więc o co chodzi? zazdrość?
                  > Pod pozorem walki z korupcją kradną jeszcze więcej i jeszcze bezczelniej.
                  > Swoich apologetów z narodowosocjalistycznych, polskojęzycznych tytułów prasowyc
                  > h karmią dziesiątkami milionami złotych z reklam spółek skarbu państwa.
                  > Telewizję z rentownej uczynili tonącym okrętem.
                  a płacisz abonament RTV? no właśnie....
                  > Wypompowali setki milionów złotych ze spółek skarbu państwa na "fundację do pro
                  > mowania Polski za granicą"... po czym ta zrobiła popierającą rządzących kampani
                  > ę w kraju, dotyczącą reformy sądownictwa. U mnie na wsi baner fundacji wisi na
                  > cityboardzie stojącym na posesji miejscowego radnego PiS... przypadek? Nie sądz
                  > ę.
                  cóż...trzeba rozmawiać ze społeczeństwem gdy się reformy wprowadza...uświadamiać że reforma jest potrzebna...PO nie rozmawiała ze społeczeństwem i POpłynęła na POdniesieniu wieku emerytalnego przegrywając wybory:)
                  > Z resztą - najlepszym przykładem PiSiej gospodarki jest lotnisko w Radomiu - wi
                  > atr hula, straty gigantyczne, ale zarząd obsadzony "swoimi" pensje pobiera i za
                  > bajzel nie odpowiada.
                  lotnisko w Radomiu otwarto w 2014 r. a rząd PiSu powstał 16 listopada 2015 :)
                  Każdy powód żeby dołożyć PiSowi jest dobry :) Rozumiem:)
                  • samspade Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 27.10.17, 10:58
                    misiaczek1281 napisała:

>lotnisko w Radomiu otwarto w 2014 r. a rząd PiSu powstał 16 listopada 2015 :> )

Lotnisku to otwierał i uruchamiał obecny poseł parti obecnej partii rządzącej. Wtedy był prezydentem z ramienia tej partii. Jako ciekawostkę można podać że miasto przez niego rządzone było podawane jako Polska w ruinie. Nie przeszkadzało to żeby wybrać go na listy.
                  • samspade Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 27.10.17, 11:03
                    misiaczek1281 napisała:

> cóż...trzeba rozmawiać ze społeczeństwem gdy się reformy wprowadza...uświada
                    > miać że reforma jest potrzebna..

Wypisz wymaluj pis przy deformie edukacji.
                    I jakie fajne wytłumaczenie żeby z pieniędzy publicznych robić kampanię partyją. Brawo. A jak pis i jego wyznawcy mówili wystarczy nie kraść. A ze sami robią przekręt. Jak Kali...
                  • qqbek Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 27.10.17, 13:05
                    misiaczek1281 napisała:

> czyli przyznajesz że jednak w Polsce jest demokracja? super...czytając wasze
                    > wpisy traciłem nadzieję że to przeczytam:)
                    Misiu, czytaj ze zrozumieniem.
                    Przyznałem jedynie, że w 2015 roku była w Polsce demokracja, która w już w 2016 roku stanęła w tym kraju nad przepaścią i od tamtej pory uczyniła wielki krok naprzód.

> [Przepraszam...ostatnie Święto Niepodległości było w miarę spokojne....kostką
                    > rzucali dwa-trzy lata temu za rządów PO:) Pis nie nawołuje do rzucania kostką.
                    > ..tego w ich programie wyborczym nie ma:) Kostką rzucali radykalni prawicowcy,
                    > chuligani i kibole...nie wrzucajmy zatem wszystkich do jednego worka...
                    Jasne.
                    Księdza Międlara też uniewinniły krasnoludki.

> Ma takie prawo ułaskawiać...to zgodne z prawem więc o co chodzi? zazdrość?
                    >
                    Sęk w tym, że w opinii zdecydowanej większości specjalistów od prawa konstytucyjnego nie miał prawa ułaskawić kogoś skazanego w I instancji i jego zas..anym obowiązkiem było poczekać z aktem łaski do wyczerpania drogi sądowniczej.

> a płacisz abonament RTV? no właśnie....
                    A Ty?
                    A mimo tego TVP wcześniej zarabiała na siebie i nawet jakieś rezerwy miała.

> cóż...trzeba rozmawiać ze społeczeństwem gdy się reformy wprowadza...uświada
                    > miać że reforma jest potrzebna...PO nie rozmawiała ze społeczeństwem i POpłynęł
                    > a na POdniesieniu wieku emerytalnego przegrywając wybory:)
                    Za kasę państwowych spółek pchaną do kieszeni kolesiów... pięknie.

> lotnisko w Radomiu otwarto w 2014 r. a rząd PiSu powstał 16 listopada 2015 :
                    > )
                    > Każdy powód żeby dołożyć PiSowi jest dobry :) Rozumiem:)
                    Radomiem PiS rządził niepodzielnie od 2006 do 2014 roku.
                    Dopiero na jesieni 2014 roku wybrano na prezydenta gościa z PO... ale większość w radzie miasta (nieprzerwanie od 11 lat!) ma PiS :)
                    • misiaczek1281 Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 27.10.17, 15:02
                      qqbek napisał:

> misiaczek1281 napisała:
                      >
                      > > czyli przyznajesz że jednak w Polsce jest demokracja? super...czytając wa
                      > sze
                      > > wpisy traciłem nadzieję że to przeczytam:)
                      > Misiu, czytaj ze zrozumieniem.
                      > Przyznałem jedynie, że w 2015 roku była w Polsce demokracja, która w już w 2016
                      > roku stanęła w tym kraju nad przepaścią i od tamtej pory uczyniła wielki krok
                      > naprzód.
                      a na czym niby polega to zagrożenie demokracji? przecież sądy są nadal niezawisłe, media niezależne, prawo do swoobody wypowiedzi i głosowania wyborczego istnieje....więc? według ciebie demookracja jest zagroożona bo oderwali od koryta PO? cóż....demokracja jest wtedy jak rządzą wasi a nie nasi? ciekawa definicja!

Sęk w tym, że w opinii zdecydowanej większości specjalistów od prawa konstytucy
                      > jnego nie miał prawa ułaskawić kogoś skazanego w I instancji i jego zas..anym o
                      > bowiązkiem było poczekać z aktem łaski do wyczerpania drogi sądowniczej.
                      raczej w opinii opozycji i ich specjalistów i liberalnych dziennikarzy:)....ci wasi specjaliści to ci wypowiadający się politycznie?:)
                      >
                      > > a płacisz abonament RTV? no właśnie....
                      > A Ty?
                      > A mimo tego TVP wcześniej zarabiała na siebie i nawet jakieś rezerwy miała.
                      za PO nie potrafili ściągać aboonamentu to ludzie nie płacili...teraz to się zmieni...od 2018:)
                      >
                      > > lotnisko w Radomiu otwarto w 2014 r. a rząd PiSu powstał 16 listopada 201
                      > 5 :> > Każdy powód żeby dołożyć PiSowi jest dobry :) Rozumiem:)
                      > Radomiem PiS rządził niepodzielnie od 2006 do 2014 roku.
                      > Dopiero na jesieni 2014 roku wybrano na prezydenta gościa z PO... ale większość
                      > w radzie miasta (nieprzerwanie od 11 lat!) ma PiS :)
                      ale państwo gdzie było i rząd PO? nie zablokowali...pozwolili na budowę :)
                      • qqbek Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 27.10.17, 15:42
                        misiaczek1281 napisała:

> a na czym niby polega to zagrożenie demokracji? przecież sądy są nadal nieza
                        > wisłe, media niezależne, prawo do swoobody wypowiedzi i głosowania wyborczego i
                        > stnieje....więc? według ciebie demookracja jest zagroożona bo oderwali od koryt
                        > a PO? cóż....demokracja jest wtedy jak rządzą wasi a nie nasi? ciekawa definicj
                        > a![/b]

Misiu głupiutki:
                        1. rozszerzenie uprawnień służb specjalnych
                        2. upolitycznienie prokuratury
                        3. ograniczenie prawa do zgromadzeń
                        4. zapowiedzi manipulacji przy ordynacji wyborczej
                        5. podeptanie konstytucyjnego trójpodziału władz
                        6. zniesienie niezawisłości sędziowskiej
                        7. inwigilacja liderów demokratycznej opozycji
                        8. rozjechanie Trybunału Konstytucyjnego, niezaprzysiężenie sędziów prawomocnie wybranych przez poprzedni parlament
                        9. posadzenie ruskiego agenta na czele jednego z najważniejszych ministerstw...
                        Mało?

> raczej w opinii opozycji i ich specjalistów i liberalnych dziennikarzy:)....
                        > ci wasi specjaliści to ci wypowiadający się politycznie?:)
                        Nie misiu.
                        W opinii wszystkich katedr prawa konstytucyjnego wydziałów prawa w tym kraju. Włączając w to promotora pracy doktorskiej Pana Prezydenta.
                        Żeby było śmieszniej podobne zdanie miał też brat miłościwie nam panującego (w "żadnym trybie") prezesa.

> za PO nie potrafili ściągać aboonamentu to ludzie nie płacili...teraz to s
                        > ię zmieni...od 2018:)

Góvvno się misiu zmieni. Kurski dostał w budżecie miliard sześćset milionów na swoją upadającą telewizję.

> ale państwo gdzie było i rząd PO? nie zablokowali...pozwolili na budowę :)

Nigdzie misiu.
                        Za demokracji w tym kraju było tak, że to samorządy decydowały o tym co chcą za swoje pieniądze budować i gdzie.
                        Teraz będzie PiSiorkracja i to prezes ze swego bunkra przy Nowogrodzkiej będzie decydował, co i gdzie budować... od Pcimia Dolnego aż po Grób Nieznanego Żołnierza wszędzie nastawia się pomników smoleńskich.
                        Dość powiedzieć, że u mnie na wsi też wybudowano nie tak dawno temu lotnisko, ale obsługuje ono więcej pasażerów tygodniowo, niż to w Radomiu rocznie. Lotnisko wybudowało też nie państwo, a Lublin (60% udziałów), województwo lubelskie (35% udziałów) i Świdnik (5% udziałów).
                        • vogon.jeltz Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 27.10.17, 16:17
                          > obsługuje ono więcej pasażerów tygodniowo, niż to w Radomiu rocznie

To żadna sztuka. Tyle to potrafi byle autobus komunikacji miejskiej ;)
                          • qqbek Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 27.10.17, 16:28
                            vogon.jeltz napisał:

> > obsługuje ono więcej pasażerów tygodniowo, niż to w Radomiu rocznie
                            >
                            > To żadna sztuka. Tyle to potrafi byle autobus komunikacji miejskiej ;)

Coś tam ruszyło i mają połączenie do Lwowa i na Litwę - znaczy się chyba z 8 tysięcy osób w ostatnim roku odprawili.

Najlepsze, że obsługujący prawie 400 tysięcy pasażerów rocznie port w Lublinie zatrudnia 240 osób.
                            Obsługujący poniżej 10 tysięcy pasażerów port w Radomiu ledwie kilkadziesiąt mniej :)
                            • samspade Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 28.10.17, 16:56
                              qqbek napisał:

> Coś tam ruszyło i mają połączenie do Lwowa i na Litwę - znaczy się chyba z 8 ty
                              > sięcy osób w ostatnim roku odprawili.

Lwów, Gdańsk i Praga a i to jak na razie do poniedziałku. Co dalej nie wiadomo. Rozmowy w toku.
                              A odpowiedzialny za to jest posłem.
                              • qqbek Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 28.10.17, 17:03
                                Chwila, ale 160 czy 170 osób ma pracę?
                                Ma!
                                Prawie 200 miejsc pracy w 200-tysięcznym mieście na prawach powiatu, które ma chyba najwyższy wskaźnik bezrobocia ze wszystkich byłych miast wojewódzkich to nie w kij dmuchał :D

No i do tego to nie są przypadkowe osoby, jakieś przybłędy co ich by przypadkiem jakiś inwestor zagraniczny zatrudnił, nie nie, to są ludzie "swoi", "słuszni" i "zasłużeni".

Wiem jak PiS obsadzał lotnisko u nas... dobrze, że w wyborach samorządowych przerżnęli i po 2014 PO mogła rządzić już bez nich w koalicji. Jakimś cudem to właśnie po odejściu "swoich", "słusznych" i "zasłużonych" lotnisko zaczęło się rozwijać (pierwsze dwa lata zaliczyło tak spektakularną klapę, że było nawet ryzyko, że UE poprosi o zwrot dotacji - teraz na 2018 planują postawienie nowej wieży kontroli lotów i rozbudowę terminala... bo dotychczasowy zaczyna być zbyt mały).
                              • qqbek Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 28.10.17, 17:20
                                Tak przy okazji - obecna siatka połączeń lubelskiego lotniska:
                                Londyn (Luton), Tel Awiw, Kijów, Doncaster, Liverpool, Oslo, Sztokholm i Eindhoven (WizzAir) - 25 lotów tygodniowo na wszystkie trasy.
                                Londyn (Stansted) i Dublin (Ryanair) - co 2 dzień.
                                Tel Awiw (LOT) - dwa razy w tygodniu.
                                Monachium (BMI) - codziennie.

Za tydzień startuje pierwszy EasyJet do Mediolanu.
                                Tuż przed świętami Small Planet zaczyna latać do Werony.

Do tego w sezonie wakacyjnym latają w dużej liczbie czartery wożące miejscowych Januszów i Grażyny na "plażing i smażing".

Może PO w zarządzie radomskiego lotniska też do tego dojdzie.
                                A może PiS znów sięgnie "po swoje" i będziecie mieli "zwycięstwo moralne" i Airshow co dwa lata (o ile znów jakiś baran z MON nie zablokuje).
                                • samspade Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 30.10.17, 10:59
                                  Na razie z lotniska nic nie lata. Toczą się rozmowy z poważnym pzewoźnikiem (info ze trony lotniska).
                                  Niestety braki lotniska o których mówiono od początków jego powstawania ciągle są aktualne.
                                  Co będzie dalej zobaczymy. Na razie przy zawirowaniach z Modlinem, Okęciem ogólnie rzecz biorąc z PPL chyba nikt nie wie co się stanie. Ale raczej bez rozbudowy nie ma żadnych szans.
                                  Ma to plus w postaci airshow ale szkoda pieniędzy wyrzuconych i wyrzucanych dalej.
                        • misiaczek1281 Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 28.10.17, 21:30
                          qqbek napisał:

> Misiu głupiutki:
                          > 1. rozszerzenie uprawnień służb specjalnych
                          np. karty pre paid które trzeba zarejestrować żeby korzystać? to chyba dobrze...bo jak ktoś zadzwoni z fałszywym alarmem to go szybko namierzą... walka z terrorem to dla ciebie zagrożenie dla demokracji? hehe :)
                          > 2. upolitycznienie prokuratury
                          cóż... za PO też podlegała ministrowi sprawiedliwości...ale sędziowie nadal są niezawiśli..
                          > 3. ograniczenie prawa do zgromadzeń
                          może dzięki temu na Marszu Niepodległości nie ma zamieszek?
                          Manifestacje opozycji były przesadne...okupowanie Sejmu i marsze kodu - próba destabilizacji kraju....zamach i przejęcie władzy się nie udało hehe :)...

> 4. zapowiedzi manipulacji przy ordynacji wyborczej
                          tego nie ma...mówmy o faktsch a nie o tym co może być :)
                          > 5. podeptanie konstytucyjnego trójpodziału władz
                          a tam od razu podetanie...jedynie Trybunał przejęli...sędziowie nadal są niezawiśli...
                          > 6. zniesienie niezawisłości sędziowskiej
                          bzdura...niezawisłość nadal istnieje...sędziowie mają immunitet...
                          > 7. inwigilacja liderów demokratycznej opozycji
                          ...nie wiem...
                          > 8. rozjechanie Trybunału Konstytucyjnego, niezaprzysiężenie sędziów prawomocnie
                          > wybranych przez poprzedni parlament
                          PO za swoich rządów miało swoich sędziów a PiS nie może mieć swoich? przecież legalnie wygrali wybory parlamentarne:)
                          > 9. posadzenie ruskiego agenta na czele jednego z najważniejszych ministerstw...
                          > Mało?
                          tego nie znam więc nie odpowiem...ale słyszałem że jakiegoś agenta ruskiego wydalili więc nie znam sprawy ministra...nie komentuję...
                          >
                          > > raczej w opinii opozycji i ich specjalistów i liberalnych dziennikarzy:).
                          > ...
                          > > ci wasi specjaliści to ci wypowiadający się politycznie?:)
                          > Nie misiu.
                          > W opinii wszystkich katedr prawa konstytucyjnego wydziałów prawa w tym kraju. W
                          > łączając w to promotora pracy doktorskiej Pana Prezydenta.
                          > Żeby było śmieszniej podobne zdanie miał też brat miłościwie nam panującego (w
                          > "żadnym trybie") prezesa.
                          nie wiem...nie jestem prawnikiem....ale siły nie użyli...najwyżej twórczo wykorzystali możliwości :)
                          > > za PO nie potrafili ściągać aboonamentu to ludzie nie płacili...teraz to
                          > s> > ię zmieni...od 2018:)
                          >
                          > Góvvno się misiu zmieni. Kurski dostał w budżecie miliard sześćset milionów na
                          > swoją upadającą telewizję.
                          Przynajmniej zrobił Ci Sylwestra z TVP w Zakopanem..gwiazdy na żywo...Zenek, Maryla,ABBA:)...teraz będzie drugi raz w Zakopcu pod Giewontem:) a za peło nie było takiego show:) Jedź i odpocznij :)
                          a co do lotniska rząd zbuduje nowe pod Warszawą już niedługo:) Spokojna głowa:)
                          Będzie większe i w lepszej lokalizacji:)
                          • qqbek Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 28.10.17, 22:21
                            misiaczek1281 napisała:

> np. karty pre paid które trzeba zarejestrować żeby korzystać? to chyba dobrz
                            > e...bo jak ktoś zadzwoni z fałszywym alarmem to go szybko namierzą... walka z t
                            > errorem to dla ciebie zagrożenie dla demokracji? hehe :)
                            Misiu.
                            Służby mogą teraz (od roku) sprawdzać gdzie i z czego logujesz się do sieci.
                            I to jest najważniejsze, niekontrolowane przez nikogo uprawnienie.
                            Nawet jak idziesz do klopa przy stacji benzynowej, to twój telefon służbom (skazanego za nadużycia w służbach specjalnych) pana Kamińskiego mówi, że jesteś... w klopie na stacji benzynowej.

> > 2. upolitycznienie prokuratury
                            > cóż... za PO też podlegała ministrowi sprawiedliwości...ale sędziowie nadal
                            > są niezawiśli..
                            Dwa kłamstwa w jednym zdaniu.
                            1. Prokuratura podlegała Prokuratowi Generalnemu, który był organem odrębnym. Teraz cofnięto nas 10 lat wstecz i znów jest to Minister Sprawiedliwości.
                            2. Sędziowie nie są niezawiśli, prezesów sądów może sobie trójkowy magister prawa, do spółki z zastępcą, dresiarzem, rocznik 85, po zaocznej politologii dowolnie wymieniać.

> > 3. ograniczenie prawa do zgromadzeń
                            > może dzięki temu na Marszu Niepodległości nie ma zamieszek?
                            > Manifestacje opozycji były przesadne...okupowanie Sejmu i marsze kodu - próba d
                            > estabilizacji kraju....zamach i przejęcie władzy się nie udało hehe :)...
                            Pokojowe demonstracje?
                            Destabilizacją?
                            To raczej działalność PiS ma znamiona zamachu stanu.

> > 5. podeptanie konstytucyjnego trójpodziału władz
                            > a tam od razu podetanie...jedynie Trybunał przejęli...sędziowie nadal są nie
                            > zawiśli...
                            I znów dwa kłamstwa w jednym zdaniu - rozpędzasz się Misiu :)

> > 6. zniesienie niezawisłości sędziowskiej
                            > bzdura...niezawisłość nadal istnieje...sędziowie mają immunitet...
                            Jak wyżej.

> > 7. inwigilacja liderów demokratycznej opozycji
                            > ...nie wiem...
                            A widzisz.

> > 8. rozjechanie Trybunału Konstytucyjnego, niezaprzysiężenie sędziów prawo
                            > mocnie
                            > > wybranych przez poprzedni parlament
                            > PO za swoich rządów miało swoich sędziów a PiS nie może mieć swoich? przecie
                            > ż legalnie wygrali wybory parlamentarne:)
                            To dlaczego Prezydent nie zaprzysiągł legalnie wybranych sędziów?
                            Dlaczego zaprzysiągł tych, których wybrano "w żadnym trybie" pomimo tego, że wybrano na ich stanowiska inne osoby wcześniej?

> > 9. posadzenie ruskiego agenta na czele jednego z najważniejszych minister
                            > stw...
                            > > Mało?
                            > tego nie znam więc nie odpowiem...
                            a taki jeden, książka o nim miała już kilka dodruków i nadal sprzedaje się jak ciepłe bułeczki.
                            Autor książki ma się trochę gorzej - wiesz, śledzą go non-stop dziwni ludzie, trzeszczy mu w telefonie a do tego podległa temu samemu ministrowi prokuratura wszczęła przeciw niemu śledztwo. Pewnie chodzi o "ujawnienie tajemnicy państwowej" ;)

> co do lotniska rząd zbuduje nowe pod Warszawą już niedługo:) Spokojna głow
                            > a:)
                            > Będzie większe i w lepszej lokalizacji:)

Ta "Centralny Port Lotniczy Baranów"... że też ten kurdupel musi dosłownie wszystko nazywać po sobie i swoim bracie :-/
                    • bimota Re: Pan Piotr, ale nie Najsztub... Olszówka, pose 27.10.17, 23:17
                      NIE WIEM CO MIEDLAR MA DO TEGO, ALE KIEDY TO NIBY GO UNIEWINNILI ??

JAK TO CZYTAM... MOZE SLUSZNIE TYM UBEKOM OBCIETO EMERYTURY...
    • schweppes1 Re: Fajne sformulowanie bezmiaru sprawiedliwosci. 26.10.17, 15:59
      Państwo (tfu!) sika w ten sposób ciepłym moczem na art. 42 pkt 3 Konstytucji (domniemanie niewinności). Więc i ja sikam oraz pluję na państwo (tfu!), przekraczam prędkość i nie płacę większości podatków, które powinienem (mimo, że sporo płacę za to, żeby ich nie płacić). Środek zapobiegawczy jest karą i stosowanie jej na niewinnym człowieku jest barbarzyństwem, za które w wolnej Polsce pseudo-sędzia powinien iść siedzieć na długie lata. Na pohybel!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka