Gość: dzida IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.10.04, 18:29 Mógłbym go mieć, ale nie dałbym się za niego zabić jak niektóre nasze karki, folksdojcze i inne oszołomy. Link Zgłoś Obserwuj wątek
greenblack Re: Volkswagen Golf V 1.6 FSI Trendline 08.10.04, 21:35 Pisze się: czystszy, a nie czyściejszy, wsiunie. Link Zgłoś
Gość: ma wyjaśnienie dla miastowych IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.10.04, 14:10 czystszy (Wilga) a. czyściejszy, (o) czystszym a. czyściejszym; (o) czystszej a. czyściejszej, czystszą a. czyściejszą; czystsi a. czyściejsi, czystszych a. czyściejszych dla pana miastowego: "a."="albo" greenblack napisał: > Pisze się: czystszy, a nie czyściejszy, wsiunie. Link Zgłoś
Gość: mobile Re: wyjaśnienie dla miastowych IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 09.10.04, 16:42 Spytaj "miastowego" czy słyszał o obocznościach? Link Zgłoś
Gość: mobile Re: Volkswagen Golf V 1.6 FSI Trendline IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 09.10.04, 16:30 Szanowni Rodzice też z miasta? Link Zgłoś
Gość: Gamoń (@home) Re: Volkswagen Golf V 1.6 FSI Trendline IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 08.10.04, 23:51 Auto jak auto. Bardzo przyzwoite, ale nie wnosi niczego odkrywczego. A do tego niestety drogie w zakupie i eksploatacji (wysokie stawki AC i wspomniana w artykule konieczność lania benzyny 95 o niskiej zawartości siarki względnie 98 - w obu przypadkach cena jest odczuwalnie wyższa niż zwykłej bezołowiowej 95). Nie można się też nie zgodzić, że przy takiej cenie brak radia z CD i przynajmniej manualnej klimatyzacji to spora wada. Ergo - niezła rzecz, ale raczej dla hardcore'owych miłośników VW. Link Zgłoś
q_vw Re: Volkswagen Golf V 1.6 FSI Trendline 09.10.04, 01:12 Mam te "cudo" techniki. Kupiłem Golfa V bo chciałem, w porównaniu z konkurencja nie ma zbytniej różnicy cenowej (poza Fiatem Stilo, którzy faktycznie jest tańszy o około 5-7 tys, zależnie od wyposażenia). Autor artykułu pisał o benzynie bezsiarkowej... cóż, w książce technicznej jest jak byk 95 oktanów :))) ale oczywiście jeśli to mozliwe to tankowac sie na bezsiarkowej. Nie ma jednak przeciwskazań co do zwyczajnej bezołowiowej 95. Rzeczywiście, podczas jazdy widać, że to auto jest nie do "ruszenia" idzie jak przyrosnięte do drogi, stabilne i przyjemne w prowadzeniu. Spalanie... wbrew obiegowym opiniom w normie, w cyklu mieszanym spokojna jazdą wychodzi około 8 litrów. Golfa trzeba lubić, w środku aż nudno, tak poukładany, prymat funkcjonalności nad jakąkolwiek ekstrawagancją, ale jak ktos dużo jeździ, to szybko doceni ergonomię VW, nie męczy. Przesiadłem się z fiata, więc napisze tak, zdecydowanie dobre auto, dziwie sie sam sobie, że wcześniej już nie pomyślałem o nim. Oczywiście bez przesady i uwielbienia do VW, ale naprawdę, mając taka kasę do wydania, należy najpierw pofatygować się do salonu i przejchać autem testowym, okaże się, że konkurencja niczym nie zachwyca poza dogryzaniem VW. Jak na razie Golfy V sa kupowane przez firmy (głównie) karki i inni szukają rozbitków w Niemczech. Aha, co do ubezpieczenia... rzeczywiście groza :( Link Zgłoś
Gość: Fru fru Re: Volkswagen Golf V 1.6 FSI Trendline IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 11:53 Autko dla wychowanych na jettach szwagrow itd, 65 kola za samochod w wersji drewno edyszyn.. ogolny rotfl.. Hint: megane sedan, z takim silnikiem i wyposazeniem(+klima+ jak golf, klima kosztuje 66 tys. W bonusie w megane mamy 520 litowy bagaznik. Natomiast tak samo drewniana wersja megane, tez htb kosztuje w okolicach 58 tys.. Wogole cena g5 jest bezsensu, i pewnei dlatego chlopcy w fałwe czesciej sie musza urlopowac Link Zgłoś
q_vw Re: Volkswagen Golf V 1.6 FSI Trendline 09.10.04, 14:24 Nie rozśmieszaj mnie :))) Przyrównaj dwie wersje, albo najlepiej kilka wrsji różnych marek, biorąc pod uwagę identyczne wyposażenie, silnik, lakier... potem napisz o różnicach. Wiem, że wielu szaleje byle tylko udowodnic jakie te VW sa do dupy... Ale konkrety, konkrety proszę. Ja takie porównanie zrobiłem, biorąc pod uwagę Megane II. Peugeota 307, Hondę Civic i Fiata Stilo. Z tej grupy tylko Stilo było tańsze (byc może dlatego, że Fiat za specjalną dopłatą daje te 6 poduszek, a w standardzie tylko 4), reszta to różnica około 1000 PLN i wcale Golf nie był najdroższy ( P 307 ku memu zaskoczeniu). Odnośnie szwagrów... cóż, mój kupił passata pół roku po tym, jak kupiłem Golfa, nikt nie miał ściągniętej ze szrotu jetty. jakoś tak mamy zwyczaj kupowac nowe samochody, może dlatego, że na firmy. Odnośnie Megane... sorry, jeździłeś tym, czy tylko powtarzasz zasłyszane opinie ?! Ja mam w rodzinie dowody na to, że nie jest to mocny samochód... Aha, kiedy VW się urlopuje ?! teraz, kiedy jest to najlepiej sprzedawana marka ? Chłopie, to samo w tej chwili dotyczy Astry III tak wychwalanej na tym forum, a Opel bierze urlopy... To jeszcze niczego nie tłumaczy. Nie frustruj się tak tym VW. tak więc daj spokój z ceną "bez sensu", każdy towar sprzedaje się za tyle, ile klienci dadzą, jakoś klienci VW płacą tą kasę... Aha, kwestia bagażnika, masz rację, ale dotyczy to megane sedan, golfa sedan nie ma, więc nie porównuj, bo fałszujesz niepotrzebnie. Pisałem na początku, porównuj takie same, nie tu inny, tam inny, byle mieć swój efekt. jak będę chciał duży bagażnik, to kupię kombi, proste. Link Zgłoś
Gość: Fru fru Re: Volkswagen Golf V 1.6 FSI Trendline IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 14:49 Ciesze sie ze jestes zadowolony, co do megane, akurat tak sie zlozylo, ze mam mozliwosc rodzinnego porownania nowego megane i leona tdi, zgadnij z ktorym samochodem jest wiecej problemow.. Sam jezdze v70 z fałwejowym tdi ..i nigdy wiecej. Cokolwiek, nawet toyota, byle nie fałwe.. Dla mnie EOT Link Zgłoś
q_vw Re: Volkswagen Golf V 1.6 FSI Trendline 09.10.04, 15:05 Co kto lubi, co kto lubi... Ale Volvo to fajny wóz, więc nie wiem, dlaczego narzekasz. Odnosnie Seata... nie wypowiadam sie. Co do megane, to akurat mam rodzinną opinie, jako porażki motoryzacyjnej. Przesiadłem się z Fiata Brava, więc na ile moja opinia jest/bedzie obiektywna to nie wiem, na razie zero stresu, przejechałem 20 tys. Ale zaznaczam, że fiatem zrobiłem 100 tys. i tez nie miałem powodów do dramatu. Nie kupiłem Stilo bo 1. nie było z kratką (kupowałem w ostatnim monecie), a po druge szczególnie się żonie nie spodobał (a na taka ekspertyze nie ma rady). Co do TDI... cóż taki typ, teraz sami wchodzą w common rail. Ale nie polecam Toyoty, kolega zakupił nową Avensis... mały dramat, przerost formy nad treścią. W sumie każdy ma swoje odczucia :))) Miłego toczenia sie tym v70. Link Zgłoś
Gość: Fru fru Re: Volkswagen Golf V 1.6 FSI Trendline IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 15:11 Samo v70 jest ok, ot taki rodzinny krazownik i doopowoz, niemniej jednak to jakich "rozrywek" dostarcza mi vw 2,5 Tdi, zamontowany w tymze V70, nie zycze nikomu.. Co do seata i megane obydwa samochody kupione dokladnie w tym samym czasie na poczetku kwietnia tego roku, jezdzone calkiem intensywniei niestety leon non stop kolor w aso. Megane zas, ok. A co do Ave, moj znajomy tez ulegl czarowi reklam i kupil D4D, ehhh chyba teraz bedzie reklamy przelaczal, ;) Link Zgłoś
Gość: konfederat mam VW V 2.0 TDI Comfortline IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 00:45 Zrobiłem 5 tys km. Jak dotąd: 1. dwukrotnie musiałem położyć się pod samochodem i dokręcać nadkole. 2. nie działało opuszczanie szyby pasażera. 3. Coś szoruje coraz głośniej w skrzyni biegów (łożysko?). 4. Miałem już jeden włam z wybitą szybą i wyrwanym radiem. Poza tym super. Od tej niby "nudnej" stylistyki odpieprzecie się, bo normalny samochód nie potrzebuje żadnych udziwnień. Chyba, ze jesteście pedałami. Link Zgłoś
Gość: Gamoń (@home) Re: mam VW V 2.0 TDI Comfortline IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 10.10.04, 21:37 Gość portalu: konfederat napisał(a): > Chyba, ze jesteście pedałami. Wow! Argument niemal nie do odparcia. Następnym razem napisz "Żydami i pedałami" - wtedy już absolutnie każdy się ugnie przed mocą Twojej argumentacji. Niektórzy być może nawet zaczną Ci bić pokłony jako wyższej formie życia... Link Zgłoś
Gość: tt Re: Volkswagen Golf V 1.6 FSI Trendline IP: *.ec.pl / *.ec.pl 10.10.04, 19:09 co do avensis D4D to faktycznie jest to silnik chyba ciut za słaby do avensis, dlatego ja kupiłem z benzyną 2.0 (150 KM) i ten silnik jest ok. wracając do golfa miałem już dwa VW i właśnie sprzedałem niedawno Audi A4 ( 2002r) i więcej mnie nikt nie nabierze na jakiegokolwiek VW !!!!!!!!!!!!!!!!!! never !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Link Zgłoś