Dodaj do ulubionych

Nissan Almera

IP: *.acn.waw.pl 18.04.02, 18:50
Czy możecie powiedzieć mi coś o wadach i zaletach Almery 4d 1,8
Obserwuj wątek
    • Gość: Doki Re: Nissan Almera IP: *.adsl.powered-by.skynet.be 18.04.02, 18:53
      Jedyna wada jaka przychodzi do glowy to ten doklejony z
      tylu bagaznik. Jednak nie ma to jak hatchback.
      Poza tym cud malina.
      • Gość: mac Re: Nissan Almera IP: *.war.gleiss 18.04.02, 18:56
        a cos więcej, eksploatacja, jakieś niedociągnięcia,
        wersja wyposażenie, a po za tym, ile kosztuje
        (przedział cenowy) bo mi internet siada, i nie moge
        sprawdzić cenników, a do salonu to juz za późno, a nie
        chce czekać do jutra
        • Gość: Krzysiek Re: Nissan Almera IP: *.acn.waw.pl 18.04.02, 19:01
          1,8 w wersji Comfort High, bez klimatyzacji, wg cennika na str. Nissan 53 800
          • Gość: Guard Re: Nissan Almera IP: *.chello.pl 18.04.02, 19:34
            Faktycznie tez bagażnik... ale w końcu to rzecz gustu. Jeździ się bardzo
            dobrze, spalanie w podanych normach. Silnik elastyczny choć z pojemności 1,8
            konkurencja wyciąga nieco więcej. Jazda sprawia frajdę. Aha, problemów
            większych nie ma (na wybojach trzeszczy poduszka powietrzna). Zapraszam Cię na
            strone www.autocentrum.pl znajdziesz tam więcej opinii oraz oczywiście
            do Klubu Nissana na stronę www.nissanklub.of.pl/.
            Pozdrawiam
            Guard
            • Gość: Piotr Re: Nissan Almera IP: *.euv-frankfurt-o.de 18.04.02, 22:44
              To co mi sie nie podoba to troszeczke cena ale autko samo w sobie jest super.
              Jazda nim to prawdziwa przyjemnosc. Jesli chcesz miec funkcjonalne i niezawodne
              au´tko to serdecznie polecam.
              • Gość: rene Re: Nissan Almera IP: 195.41.66.* 19.04.02, 07:19
                moj komentarz jest prosty: 4 lata, 155 tys. km, 0 problemow. Jeszcze fabryczne
                klocki hamulcowe, ktore kiedy sugerowalem wymienic panowie w serwisie
                powiedzieli 'po co? sa jak nowe!' Olej wlewa sie tylko przy wymianie, samochod
                bardzo cichy i komfortowy. Objechal juz cala Europe i nawet kawalek Afryki.
                Wprawdzie jest to 5d a nie 4d i silnik tylko 1.6l ale co za roznica. W koncu
                almera, nissan. Wymienia sie czasami wycieraczki i zarowki (mieszkam w kraju,
                gdzie swiatla mijania obowiazkowe przez caly rok).

pzd.
                • Gość: jh Re: Nissan Almera IP: *.acn.waw.pl 19.04.02, 08:27
                  A jak panowie oceniacie przestrzeń na tylnej kanapie w 4d, czy trójka dzieci
                  może tam w miarę wygodnie siedzieć?
                  • Gość: Igor Re: Nissan Almera IP: 212.76.35.* 19.04.02, 09:22
                    Mam w rodzinie taka 4-ro drzwiowa Almere w 1czerwca bedzie miec rok.
                    Przejechane 2 tyg. temu 15.oookm , bez usterek wymiana oleju i
                    serwis na ASO 710,- do zaplacenia , wymiana-gwarancyjna lewarka recznego -
                    podobno przy zaciagnietym sam mogl odpuscic / sam Nissan sie dopatrzyl - ja
                    tego nie zauwazylem i dobrze!!. Co do uwag generalnie dobrze b.wygodna w srodku
                    ale brak podlokietnika z tylu to jest WADA ,syn ma 178 i siedzi wygodnie z
                    tylu. Doskonale hamulce ,dobre przyspieszenie /nie rakieta ,ale to 1.8/
                    spalanie w granicach 7,5l/100 .Dobre wyposazenie klima ,ABS , BA , wspomaganie
                    fantastycznie wywazone ani za duzo ani za malo , bardzo dobrze sie prowadzi
                    przy swojej dlugosci i szerokosci b.manewrowna "zawija w miejscu". Co do
                    doklejonej dupy to przyjrzyj sie na THALIE , osobiscie uwazam ze jest to jeden
                    ze zgrabniejszych samochodow SEDANOW ,ale jak komus podoba sie VAN ... ale o
                    gustach .. .Tak ze jestesmy bardzo zadowoleni ze swojego wyboru . Razem z
                    doplata za lakier /ciemny niebieski/ zaplacilismy 55.400 /jakos tak musialbym
                    zajrzec do f-ry ale mi sie niechce,zreszta bylo to rok temu/ Pozdrawiam Igor
                    • orl Re: Nissan Almera 19.04.02, 10:21
                      Ceny i wyposazenie na stronie nisana, dotyczace Almery sa niestety nieaktualne.
                      Roznica jest chociazby taka, ze roczniki 2002 maja klime w podstawowym
                      wyposazeniu. Mozna w sumie powiedziec, ze auto warte swojej ceny, zeby tylko
                      jeszcze silnik 1,8 mial z 10KM wiecej to juz wszystko byloby super :)
                      • Gość: Guard Re: Nissan Almera IP: *.chello.pl 19.04.02, 11:58
                        10 koni wiecej? A pewnie! Chętnie przyjąłbym je pod maskę! Nawet i bez nich,
                        dzięki NVCS (zmienne fazy rozrządu) i dość nisko położonemu momentowi jazda
                        jest przyjemna.
                        • Gość: artih Re: Nissan Almera IP: *.save.pl 19.04.02, 12:33
                          ... poza tym to faktycznie jeden z ładniejszych sedanów na rynku.
                          • Gość: Guard Re: Nissan Almera IP: *.chello.pl 19.04.02, 12:45
                            ...chyba hatchback'ów ;-))? Co do wersji trudno się spierać, bo jak głosi stara
                            i mądra łacińska maksyma: "de gustibus non est disputandum", czyli o gustach
                            się nie dyskutuje.
    • Gość: martynka Re: Nissan Almera IP: *.lukowa7.waw.pl 19.04.02, 18:29
      ja nie mam nic mądrego do dodania , poza tym , że to śliczne autko -
      najchętniej bym je kupiła , ale cghyba nigdy nie będę mieć tyle kasy! aaa w
      sferach marzeń - wiśniowa almera 3d 1,8 - miód!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka